14. kolo
21.11.2008 20:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Karlsruher SC - Borussia Dortmund 0:1

Dortmund potvrdil roli favorita s tápajícím Karlsruhe a díky brance Zidana si připsal velmi důležité tři body. Naopak Karlsruhe pokračuje ve své mizerné sérii zápasů bez vítězství a téměř i bez bodů. V Bundeslize se proto nachází na sestupovém 16. místě a je možné, že padne hlava kouče Beckera. Dortmund se posunul na prozatimní čtvrté místo, sen o Lize mistrů se tedy začíná plnit.

Ze začátku utkání se hostům velmi těžko dostávalo do pokutového území Karslruhe, obrana pracovala dobře a proto přišla v 8. minutě šance na druhé straně. Po nedorozumění gólmana Romana Weidenfellera s Leem hlavičkoval na branku Adobe, levý bek Dortmundu však na poslední chvíli čistě zasáhl. Od 10. minuty už vládla na hřišti především útočná síla Dortmundu, která vyvrcholila o dalších deset minut později jedinou brankou.

Po centru zprava od Tamase Hajnala se rozhodl brankář Markus Miller zůstat na čáře, čímž situaci lehce podcenil. Míč se tak dostal až k Zidanovi, který nízkým volejem bezmocného brankáře překonal - 0:1. Domácí mohli srovnat hned po dvou minutách, Stefano Colossi prošel až na hranici pokutového území, jeho tvrdá rána ovšem skončila jen v rukavicích Weidenfellera.

Jenže pak už zase patřil průběh utkání Borussii, neúspěšně pálili Hajnal, Kuba a Zidan. Do konce poločasu už se žádná šance neurodila, defenzívy obou mužstev pracovaly skvěle a Karlsruhe mělo patnáct minut oddechu na vymyšlení nové taktiky.

Tu zvolil kouč Becker v ofenzivnějším pojetí a i když přinesla po herní stránce své ovoce, naději na body zhatilo neproměňování šancí. Postupně v dobrých možnostech neuspěli dvakrát Mutzel, Freis a Stindl, jednou se pokoušel o vyrovnání Staffeldt. Buď byly pokusy nepřesné, nebo je stačil zlikvidovat výborný Weidenfeller.

To však neznamená, že byl Dortmund naprosto bezmocný, druhý gól Zidana odmítl skvělým zákrokem Miller, a i když ten svůj mančaft podržel, na body to nestačilo. Příště se pokusí Karlsruhe prolomit šňůru neúspěchů na půdě Hannoveru, Dortmund jede do Bielefeldu.

Autor: Viktor Sandev / goal.com, kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele