14. kolo
22.11.2008 15:30 CET
4 : 1
(0:1)

Reportáž

VfL Wolfsburg - VfB Stuttgart 4:1

Dnešní kolo bylo kolo vysokých výher a ani utkání Wolfsburg - Stuttgart nebylo výjimkou. V dresu hostů nastoupil v základu i Jan Šimák, který zrovna nemá dvakrát velkou důvěru trenéra Veha, ale řada zranění ho donutila dát mu dnes šanci.

A právě Jan Šimák si hned připsal málem asistenci, když zleva cetroval před bránu a Mario Goméz jen tesně minul pravou tyčku Benágliovy brány. V 17. minutě se ale už hráči Stuttgartu mohli radovat. Cacau našel přesným centrem Maria Goméze v šestnátce Vlků, ten si míč zpracoval a z otočky vypálil. Jeho střela byla zblokována obráncem a dobíhající Lanig zblízka uklidil míč do sítě - 0:1.

Poté již hrozili jen domácí, hlavně dvojice Misimovič - Džeko. Právě druhý jmenovaný vracel prvně jmenovanému míč pod sebe a ten vystřelil jen do středu brány. O pár minut později se dostal do šance i Džeko, když po centru Schäfera hlavou těsně minul bránu. To bylo z první půle vše.

V druhé hrozili opět jen domácí, kteří šli více za třemi body. Po chybě Jana Šimáka ve středu hřiště se zmocnil míče Gentner, vypálil, odražený míč se dostal k Misimovičovi, ten rovněž vypálil a odražený míč trefil do prázné brány pohotově Brazilec Grafite, bylo tedy trochu krkolomně srovnáno.

Hosté se již zmohli jen na břevno Laniga po rohovém kopu, ale góly dávali už jen domácí. Ti svůj rohový kop využili daleko lépe, když byl šikovně zahrán před pokutové území, odkud Marcel Scháfer vypálil a ve vzniklém závaru se nejrychleji zorientoval opět Grafite - 1:2.

Poslední slovo měl bosenský reprezetant a bývalý hráč Teplic Edin Džeko. Nejprve v 79. minutě po rychle rozehrané stadardce Misimoviče šel sám z úhlu na Lehmanna, vystřelil, ale jen do Lehmannova břicha a odražený míč dokázal uklidit do prázdné brány. Další gól přidla už za šest minut, když tečovanou střelu z dálky Gentnera hlavou posunul za Lehmannova záda. Wolfburg tak vyhrál 4:1 a posunul se na osmou pozici v tabulce, Stuttgart naopak zůstal na 11. příčce.

Autor: Jaromír Eybl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jak mohl grafite vyrovnat po chybe simaka kdyz uz byl vystridan?dekuji za odpoved

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele