Bundesliga - souhrn 12. kola: Union Berlín se vrátil do čela

28.10.2022, 22:21, aktualizováno 30.10.2022, 21:26
Komentáře a souhrny
Radost hráčů Unionu Berlín (© AFP)
Union Berlín, navzdory dvěma neuznaným gólům, přetlačil Gladbach a vrátil se na první místo. Tři body má rovněž Freiburg, jenž si poradil se Schalke. Bayern se dostává do své tradiční pohody a o jeho formě se přesvědčil i Mainz, z Mnichova si veze výprask 2:6. Dortmund uspěl ve Frankfurtu a Lipsko přehrálo Leverkusen, Wolfsburg přejel Bochum...

1. FC Köln - TSG Hoffenheim 1:1

30.10.2022 19:30

Góly: 13. Florian Kainz - 36. Jacob Bruun Larsen

Hráči Kolína nad Rýnem sehráli v pátek úspěšnou odloženou bitvu v Uherském Hradišti a v 5. kole hlavní fáze Konferenční ligy nakonec zdolali Slovácko nejtěsnějším poměrem 1:0, nyní krátce po osmačtyřiceti hodinách sebrali všechny síly v ligovém duelu s Hoffenheimem a nakonec získali cenný bod za nerozhodný výsledek 1:1. V tabulce Bundesligy jim patří desáté místo se sedmnácti body, TSG má na kontě o jeden bod více a je dokonce sedmé.

Svěřenci trenéra Steffena Baumgarta vstoupili do tohoto střetnutí s velkým odhodláním a již svou první větší možnost krátce po odehrané čtvrthodině přetavili ve vedoucí gól. Skvělého úniku Mainy a jeho následného zpětného centru z pravého křídla téměř od brankové čáry využil důrazný kapitán Florian Kainz a z první překonal naprosto bezmocného brankáře Baumanna. Hosté mohli srovnat přesně po dvaceti odehraných minutách, ale bombu Skova pohotově vyrazil před sebe pozorný gólman Schwäbe.

Sebevědomě hrající Kolín pak pokračoval v útočné aktivitě a během sedmi minut si vytvořil dvě nadějné příležitosti, ale Maina zamířil z mírného úhlu jen do boční sítě a pak po dobré práci Ozana Kabaka pálil těsně nad aktivní Kainz. Hoffenheim z ničeho nic udeřil deset minut po výměně stran. Po zpětné nahrávce Baumgartnera z levé strany si seběhl do brankového území Jacob Bruun Larsen a netradičně stehnem uklidil míč do sítě mezi nohama Schwäbeho.

Domácí si mohli vzít zpět ztracený náskok sedm minut po výměně stran, jenomže Kainz znovu neměl štěstí, protože z bezprostřední blízkosti nevyzrál tváří v tvář na fantastického Baumanna. Od tohoto momentu začali mít navrch hosté, nicméně v 87. minutě si zkomplikovali situaci, jelikož Kabak podrazil ve slibně se rozvíjející akci unikajícího Dietze a po zasloužené druhé žluté kartě v utkání předčasně opustil trávník.

V nastaveném čase mohly rozhodnout o svém úspěchu oba celky. Nejprve chtěl skórovat Adamjan, kterému doslova na poslední chvíli odkopl balón z kopačky Baumann, vzápětí na druhé straně po centru Skova jen o decimetry nezakončil Kramarić do odkryté branky.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - SC Freiburg 0:2

30.10.2022 17:30

Góly: 45+1. Vincenzo Grifo, 61. Vincenzo Grifo

Ani Thomas Reis zatím neví, jak Schalke vyvést z bryndy. Königsblauen prohráli všech šest posledních bundesligových klání a i po 12. kole uzavírají pořadí soutěže. Naposledy mužstvo z Gelsenkirchenu nestačilo na Freiburg, který naopak díky dvougólovému příspěvku Vincenza Grifa udržel třetí místo.

Již úvod duelu napověděl, v jakých patrech tabulky se mužstva nachází. O vytváření gólových příležitostí se pokoušeli především hosté, za něž hýřil aktivitou zejména Doan. Schalke naopak vyčkávalo, nicméně čáru přes rozpočet učinilo domácím zranění levého beka Ouwejana.

Zdálo se však, že minimálně první půli přežijí Königsblauen bez úhony. Jenže těsně před přestávkou přenechala defenziva domácích příliš prostoru Grifovi, jenž si z levé strany navedl míč až na hranici pokutového území. Následně italský křídelník vyslal střelu na zadní tyč, po níž se gólman Schalke Schwolow jen marně natahoval - 0:1.

Sám Grifo mohl po změně stran zvýšit náskok Freiburgu. Tentokrát Schwolow zasáhl, balón však vyrazil jen před sebe k Jeongovi, jenž ale zblízka nevyužil obrovskou šanci. Chvíli nato musel být Schwolow opět ve střehu, když zneškodnil další zakončení Grifa.

Nakonec však Schwolow přece jen kapituloval podruhé. Çalhanoğlu, jenž v průběhu zápasu nahradil zraněného Ouwejana, totiž ve vlastní šestnáctce srazil k zemi nedovoleně Jeonga. Sudí prohřešek domácího fotbalisty odhalil až po konzultaci s kolegy u videa, nakonec ale nařídil penaltu pro Freiburg, kterou proměnil Grifo. Schwolowovi mnoho nechybělo, balón ovšem nevyrazil.

Reis v závěru oživil hru útočníkem Teroddem, jenž skutečně rozhýbal ofenzivu domácích. Žádná branka už každopádně nepadla a Königsblauen tak znovu zbyly jen oči pro pláč.

Více informací k zápasu

Union Berlín - Borussia Mönchengladbach 2:1

30.10.2022 15:30

Góly: 79. Kevin Behrens, 90+7. Danilho Doekhi - 33. Nico Elvedi

Nechybělo mnoho k tomu, aby Union poprvé od února prohrál dvě bundesligová utkání v řadě. Vedoucí tým soutěže proti Mönchengladbachu dlouho ztrácel, nakonec ale skóre nejprve vyrovnal a v samotném závěru dokonce otočil. Díky brilantnímu finiši se tak Berlíňané udrželi na čele bundesligové tabulky.

Do první gólové šance se v sedmé minutě dostával domácí Haberer. Ten mohl potrestat zaváhání obránce Gladbachu Scallyho, avšak následně trefil právě bránícího amerického fotbalistu. Po 20 minutách hry mohl skóre otevřít Pléa, jenž si vzal na starost přímý kop. Gólman Unionu Rønnow ale spolehlivě zasáhl.

Siť za zády jednoho z brankářů se tak nakonec vlnila ve 29. minutě. Khedira se zpoza šestnáctky opřel do míče a po teči Beckera se projektil zastavil až ve svatyni hostů. Po zásahu videorozhodčího nicméně došlo k odvolání gólu, neboť Becker balón zasáhl rukou. Do vedení tak šel vzápětí Gladbach. Stindl od rohového praporku vyhledal Elvediho, jenž se prosadil ve skrumáži a hlavou donutil Rønnowa kapitulovat. Vzápětí mohl náskok "Hříbat" navýšit Thuram, jenž si obhodil Rønnowa, avšak z ostrého úhlu již mířil nad břevno.

Lodivod Unionu Fischer se po změně stran snažil průběžný výsledek změnit několika střídáními. V 59. minutě vyslal na hřiště hned trojici hráčů, ujala se ale až změna ze 74. minuty, kdy na hřiště naběhl Behrens. Ten si pět minut po svém pobytu na hřišti našel nákop z levé strany a šel neohroženě do souboje s hostujícím gólmanem Sippelem. Odvaha se Behrensovi vyplatila: u meruny byl dříve než Sippel a zakončením hlavou vyrovnal.

Za další tři minuty mohl Behrens znovu skórovat, nicméně po rohovém kopu pálil příliš vysoko. V 86. minutě už stadion An der Alten Försterei vybuchl nadšením. Centr Ryersona z levé strany přeletěl až na Trimmela, který Sippela překonal hlavičkou k tyči. Stejně jako v první půli však Berlíňanům překazili radost asistenti arbitra sedícího u videa. Ti odhalili Trimmelův ofsajd a dál se tedy pokračovalo za stavu 1:1.

Už se zdálo, že nerozhodný výsledek vydrží až do závěrečného hvizdu. Avšak domácí dostali v poslední minutě nastavení k dispozici rohový kop, který nakonec také zužitkovali. Po rozehrávce nakrátko poslal balón do ohně Leweling, kde jej - jak jinak než hlavou - uklidil do sítě Doekhi. Nizozemský zadák nejenže rozjásal berlínské ochozy, ale zároveň vstřelil první gól ve své krátké bundesligové kariéře.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmund 1:2

29.10.2022 18:30

Góly: 26. Daichi Kamada - 21. Julian Brandt, 52. Jude Bellingham

V rámci všech soutěží Frankfurt poslední čtyři zápasy vyhrál, díky čemuž postoupil v DFB-Pokalu, postup ze skupiny Ligy mistrů má stále ve svých rukou a v Bundeslize před dvanáctým kolem okupoval post zaručující milionářskou soutěž. Jenže po utkání s BVB už to neplatí, neboť celek ze Signal Iduna Parku svého konkurenta předskočil.

V uplynulých týdnech se velmi dobrými výkony prezentoval Dán Jesper Lindström. A bylo to právě on, kdo měl první šanci tohoto střetnutí. Bohužel pro něj i pro většinu diváků a divaček v Deutsche Bank Parku si do dráhy míče stoupnul Mats Hummels. Následně to z dálky zkusil Jude Bellingham. Kevin Trapp měl situaci pod kontrolou.

Ve 21. minutě už nic takového neplatilo, protože Donyell Malen odcentroval z levé strany do vápna, kde číhal osamocený Julian Brandt. Měl tudíž dost času na to, aby si kulatý předmět zpracoval a následně jej pravačkou napálil do sítě - 0:1. Že by hostům vedení vydrželo nějak dlouhou dobu, tak to se rozhodně napsat nedá.

Už za nějakých 300 sekund se rozeběhnul Randal Kolo Muani, který je díky své postavě od balonu těžko odstavitelný. Posunul na Daichiho Kamadu, jenž číhal ve vzdálenosti osmnácti metrů od brány a v pádu vyprodukoval přízemní střelu, která Gregora Kobela dokonale zaskočila - 1:1. Randal Kolo Muani, letní posila z Nantes s konžskými předky, se ve 42. minutě propracoval k lobu, který skončil na levé tyči. Lindström se k dorážce nedostal, jelikož upadnul na merunu, které se dotknul rukou.

Rozhodující moment celé partie se odehrával v její 52. minutě. Youssoufa Moukoko z první posunul na Judea Bellinghama, jenž se jednoduchou zasekávačkou zbavil Tuty a následně z deseti metrů prostřelil muže v rukavicích - 1:2. Hodně originálně se snažil odpovědět Lindström, ale trefil jenom připraveného Kobela.

Oba útočníci Eintrachtu byli vidět i v minutě sedmapadesáté. Ten vyšší brankáře neprostřelil, načež ten s devětadvacítkou na dresu servíroval pro Maria Götzeho, jehož na čáře výtečně vychytal Nico Schlotterbeck. Hrdina okamžiku se záhy mohl proměnit ve smolaře. Jesper Lindström však vzniklou chybu nedokázal potrestat.

V 63. minutě si to neohroženě štrádoval do šestnáctky Randal Kolo Muani a dortmundská jednička zasáhla tak, že ani nevěděla jak. Ve zbývající pasáži působila defenziva Terzićova výběru přeci jen jistějším dojmem, takže se těsný náskok podařilo uhájit až do závěrečného hvizdu, který po pětiminutovém nastavení obstaral rozhodčí Sacha Stegemann.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - 1. FSV Mainz 05 6:2

29.10.2022 15:30

Góly: 5. Serge Gnabry, 28. Jamal Musiala, 43. Sadio Mané, 58. Leon Goretzka, 79. Mathys Tel, 86. Eric Choupo-Moting - 45+4. Silvan Widmer, 82. Marcus Ingvartsen

A potvrdil, že se jedná o jeho oblíbeného soupeře. V součtu s tímto se za posledních osm vzájemných střetnutí se stalo hned třikrát, že mnichovský gigant nasázel pět nebo více branek. Díky sedmé výhře v aktuálním ročníku se provizorně posouvá na čelo tabulky. Ovšem i die Nullfünfer by se měli po dvanácti kolech udržet v její horní polovině.

Pro domácí začal zápas výborně, neboť už v jeho šesté minutě Sadio Mané pobídnul kolegu Sergeho Gnabryho, který stál uvnitř pokutového území a na jeho bleskové zakončení neměl Robin Zentner nárok - 1:0. O další pokus se postaral Jamal Musiala, nicméně tentokrát se skóre neměnilo. Stejné zůstalo i po střele z otočky, kterou se prezentoval Jonathan Burkardt.

Ve 28. minutě Nagelsmannovi svěřenci předvedl pěknou akci, v jejímž závěru Eric Maxim Choupo-Moting počíhal na kolegu Musialu, který trefil přesně k pravé tyči - 2:0. Nedlouho po rozehrávce si hosté vybrali obrovský kopec smůly. Místo kontaktního zásahu totiž Burkardt cílil do břevna a dorážející Lee Jae-sung rovněž našel pouze brankovou konstrukci.

Ve 40. minutě Alexander Hack podrazil nebojácného Saného. Benjamin Cortus se šel podívat na video a usoudil, že Bayern dostane výhodu pokutového kopu. Senegalský reprezentant nedbal pravidla o tom, že by faulovaný neměl penaltu zahrávat. Kopnul ji mizerně, takže Zentner stačil zasáhnout. Jenže vyrážel pouze před sebe, takže Mané dostal příležitost k nápravě, kterou nepohrdnul - 3:0.

V nastaveném čase zasáhnul Sven Ulreich místo balonu Burkardta, načež přišla na pořad odpoledne "pětka" i na opačném pólu hrací plochy. Náhradník Manuela Neuera byl při exekuci úspěšnější, než faulovaný Burkardt a míč vyrazil nad břevno. Při nařízeném rohu Aarón Martín nacentroval na bližší tyč, odkud hlavou zády k bráně zakončoval Silvan Widmer a muž v rukavicích zareagoval pozdě - 3:1.

Druhé dějství začalo o poznání klidněji, než jak končilo to první. Až v 54. minutě se dostal ke střele Choupo-Moting a k tomu, aby zaznamenal čtvrtý zářez v sezoně, mnoho nechybělo, jelikož za strážcem mohučské svatyně zvonila tyčka. Po tom v rychlém sledu dvakrát neuspěl Sadio Mané, a tak musel další trefu přidat Leon Goretzka.

Někdejší hráč Schalke neomylně hlavu poslal na místo určení Maného centr z levé strany, načež byl koučem vystřídán - 4:1. Další pokus patřil Jamalovi Musialovi, kterého výborně vychytal Zentner. Z přímého kopu to zkusil Joshua Kimmich, nicméně hostující jednička byla opět pozorná, což platilo i při šanci čerstvého Mathyse Tela.

Sedmnáctiletý mladík se dočkal až v 79. minutě, kdy si seběhnul do středu hřiště a z hranice vápna jeho tečovaná střela doputovala mezi tři tyče - 5:1. Ovšem za 180 sekund chyboval při rozehrávce Ulreich. Delano Burgzog šikovnou patičkou posunul za sebe na Marcuse Ingvartsena, jenž s obrovitánskou porcí štěstí (a Upamecanovou tečí) snížil na 2:5 z pohledu svého týmu.

Jenže brzy to znovu bylo o čtyři branky. Marcel Sabitzer sice na gólmana ještě nevyzrál, nicméně při další akci, kterou po přihrávce od Kingsleyho Comana zakončil svým volejem Eric Maxim Choupo-Moting, už se skóre opět měnilo - 6:2. Zbývajících pět minutek už se dohrálo v poklidu, a tak na ukazateli zůstal tenisový výsledek.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - Bayer Leverkusen 2:0

29.10.2022 15:30

Góly: 32. Christopher Nkunku, 83. Timo Werner

Po zranění se na hrací plochu v 65. minutě sice vrátil Patrik Schick, když střídal Adama Hložka, nicméně celkově sedmou porážku v ročníku odvrátit nepomohl. Kvůli ní die Werkself klesli do sestupové zóny, zatímco die Roten Bullen se přibližují příčkám zaručujícím Ligu mistrů.

V první dvacetiminutovce bylo znát, že oba mančafty chtějí hrát fotbal, jenže se jim nedařilo ohrozit soupeřovu svatyni. Až akce Schlagera s Christopherem Nkunkem vypadala hodně nadějně, leč hostující defenziva si poradila podle představ trenéra Xabiho Alonsa. Čtyřidvacetiletý forvard ve službách saského klubu se prosadil až po půl hodině hry, když při standardní situaci hlavou přetavil ve svůj devátý zásah pobídku od Dominika Szoboszlaie - 1:0.

Moussa Diaby zkusil odpovědět, jenže jeho pokus byl zablokovaný. Timo Werner se zase dostal až do značně nevýhodné pozice, čímž Lukasi Hradeckymu výrazně usnadnil zákrok. Úvodní dějství mnoho fotbalového nenabídlo. Hosté však věřili, že se jim podaří skórovat. Přeci jen naposledy vyšli střelecky naprázdno v poslední zářiový den, kdy hráli proti Bayernu.

Po změně stran to byl David Raum, kdo první pálil na svatyni celku z BayAreny. Strážce svatyně Bayeru se vyznamenal v 57. minutě, když po akci Nkunku-Werner-Szoboszlai kryl nadějný pokus třetího jmenovaného. Timo Werner hodně toužil po gólu, ale nedočkal se ani v minutě třiašedesáté, jelikož cílil přímo do středu brány.

Patrik Schick zatím marně hledá formu z loňské sezony, během které nasázel čtyřiadvacet branek, z toho pouze jednu jedinou z penalty. Teď proti Lipsku, svému bývalému klubu, hru svého současného zaměstnavatele oživil, avšak třetí zásah aktuálního ročníku se mu zaznamenat nepodařilo, ani na gól nikomu ze spoluhráčů nepřihrál.

V 83. minutě ovšem z trávníku sledoval, kterak Amadou Haïdara výborně posouvá na Wernera, jenž si pohlídal ofsajdovou hranu, využil své pověstné rychlosti a šikovným obstřelem se postaral o pojistku - 2:0. V nastaveném čase Callum Hudson-Odoi výborně našel Diabyho, který si vylámal zuby na norském gólmanovi Ørjanu Nylandovi.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - VfL Bochum 4:0

29.10.2022 15:30

Góly: 27. Felix Nmecha, 35. Ridle Baku, 58. Felix Nmecha, 80. Jonas Wind

Hosté tudíž nedokázali navázat na týden starý duel proti Unionu, který dokázali překvapivě porazit. Ve Volkswagen-Areně odcházeli do šaten s dvougólovým mankem, které se při závěrečném hvizdu zdvojnásobilo. Die Unabsteigbaren tedy zůstanou na sestupové pozici, zatímco Vlci by za určité konstelace mohli před nadcházejícím mistrovstvím světa uzmout jedno z míst v horní polovině tabulky.

V 10. minutě podklouznul Manuel Riemann, čehož chtěl využít Maximilian Arnold. Kdyby jeho pokus z poloviny hřiště skončil v síti, byla by to paráda, jenže se tak nestalo. Philipp Hofmann nechtěl coby útočník zůstat pozadu, ovšem s jeho střelou neměl brankář pražádné potíže. Felix Nmecha se prezentoval nebezpečnějším zakončením, misky vah na stranu svého týmu nedokázal.

Okolo dvacáté minuty se hodně zapotil Riemann, když nejprve lapil šanci Paula Otávia a po něm si výtečně poradil se střelou Mickyho van de Vena. Ve 27. minutě už nestačil na hlavičku Felixe Nmechy, jenž mohl děkovat Arnoldovi za vynikající centr na hranici malého čtverce - 1:0. Už za osm minut se Niko Kovač na lavičce radoval znovu.

Patrick Wimmer měl dost prostoru, který využil k posunutí do šestnáctky na rozeběhnutého Ridleho Bakua, jehož rána pod břevno se opravdu chytat nedala - 2:0. Wolfsburg byl na koni, avšak do konce úvodní půli se vytvořil pouze jednu příležitost, kterou neproměnil Jakub Kamiński. A tak se na třetí gól muselo počkat do 58. minuty.

Maximilian Arnold se chopil rozehrávky přímého kopu a do pokutového území poslal výborný balon, který koníčkem usměrnil do sítě Felix Nmecha, který v tomto klání zcela zastínil svého staršího bratra Lucase - 3:0. Finální podoba výsledku se zrodila deset minut před vypršením řádné hrací doby, jelikož se Jonas Wind nenechal odstavit od míče a na jeho přízemní střelu pravačkou byl Riemann krátký - 4:0.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - FC Augsburg 2:1

29.10.2022 15:30

Góly: 15. Serhou Guirassy, 90+1. Waldemar Anton - 4. Florian Niederlechner

Po čtvrt hodině se v Mercedes-Benz-Areně hrálo 1:1. Na rozhodující moment si muselo pětačtyřicet tisíc diváků a divaček počkat až do nastaveného času druhého dějství. Vítězství posunulo VfB těsně nad sestupové pásmo. Die Függerstädter mají na svého soupeře k dobru ještě tři body.

Pro FCA začalo sobotní odpoledne dobře. Už ve 4. minutě se Florian Niederlechner na pravé straně vápna jednoduše zbavil Dan-Axela Zagadoua, načež šikovným obloučkem překonal Floriana Müllera - 0:1. Potom to zkoušel Jeffrey Gouweeleuw, avšak pojistka se nekonala. Naopak přišlo záhy vyrovnání, o které se postaral Sehrou Guirassy.

Kmenový hráč Stade Rennes posunul z hranice malého vápna do sítě výborný centr od Borny Sosy, na který optimálně nezareagoval ani Maximilian Bauer, ani Mads Pedersen - 1:1. Tomáš Koubek musel být znovu pozorný po půl hodiny hry, kdy jeho směrem střílel dvacetiletý francouzký záložník Naouhirou Ahamada.

Následný technický obstřel z kopačky Luky Pfeiffera byl zprvu nebezpečnější, nakonec však skončil metr vedle pravé tyče. Zbývající fáze úvodního poločasu přinesla pár tečovaných pokusů, což platilo i pro ten, pod který se podepsal Silas Katompa Mvumpa. Pedersen jakožto poslední instance svůj tým zachránil od další pohromy.

Po změně stran se pokračovalo ve fotbale, který nebyl z nejatraktivnějších. Po hodině hry sice Mërgim Berisha rozvlnil síť, ale pouze z boku. Útočník, jenž v bavorském celku hostuje z tureckého Fenerbahce, se krátce poté neúspěšně snažil o střelu z otočky. Okolo 70. minuty se Florian Niederlechner hned dvakrát proměnil z útočníka v nejlepšího obránce Augsburgu.

V obou případech v podstatě vychytal Wataru Enda, přičemž při druhém vyhlavičkovával kulatý předmět z brankové čáry. V 75. minutě střihnul Sehrou Guirassy nůžkami, které k nelibosti fanoušků Stuttgartu skončily nad břevnem. V minutě šestaosmdesáté hlavičkoval Pfeiffer po rohu do břevna a neskóroval ani při své další velké šanci, protože nastřelil jen českého brankáře.

Tomu v samotném závěru utkání dělal velké problémy Waldemar Anton. První hlavičku ještě vyrazil nad břevno. Na následnou ránu pravačkou z hranice malého vápna už byl krátký - 2:1. Nutno dodat, že výbornou práci odvedl Tiago Tomás, když svému parťákovi, který si přesně pohlídal ofsajdovou hranu, posunul míč elegantní patičkou.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Hertha BSC 1:0

28.10.2022 20:30

Góly: 85. Niclas Füllkrug

O jedinou branku utkání se nepřekvapivě postaral Niclas Füllkrug, jenž se s devíti trefami osamostatnil na čele tabulky kanonýrů. Svými góly zatím pomáhá celku z Brém k tomu, aby bojoval o evropské poháry. Naopak Stará dáma může po dvanáctém kole za určité konstelace spadnout do sestupových vod.

Během úvodní dvacetiminutovky se nehrálo v pomalém tempu, nicméně brankové příležitosti nepřicházely. Až v závěru uvedeného časového úseku se osmělil Dodi Lukebakio, jenže si optimálně neseřídil mířidla. Podobně si ve 26. minutě počínal Marvin Ducksch, když mu nezištně předal balon pozdější hrdina Füllkrug.

Devětadvacetiletý rodák z Hanoveru se podepsal i pod další šanci, kterou se štěstím vyrazil Oliver Christensen tak, že na dorážku číhající Leonardo Bittencourt na míč těsně nedosáhnul. Poslední zmíněný fotbalista se pět minut před koncem řádné hrací doby přeci jen dostal ke střele. Pozorná defenziva ji srazila do bezpečí.

Po změně stran pokračoval ve své aktivitě Wilfried Kanga, ale skórovat mu na Weserstadionu nebylo přáno. Následující fáze tohoto klání patřila nepřesnostem. Až v 79. minutě si Jiří Pavlenka připsal po technickém pokusu Ejukeho první zákrok. Jinak měl oproti jiným duelům nezvykle málo práce. A po třízápasové pauze stál opět na straně vítězů.

V 85. minutě totiž domácí chytře rozehráli standardní situaci. Po centru do vápna, který obstaral Anthony Jung, přiletěl kulatý předmět na hlavu Füllkruga a muž v rukavicích letěl vzduchem marně, přestože útočící protihráč zakončoval ze dvanácti metrů - 1:0. Svěřenci Sandra Schwarze navzdory nepříznivému stavu nedokázali až do finálního hvizdu sudího Tobiase Reichela směrem dopředu nic vymyslet, takže připisují pátou porážku.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Union Berlín1282221:926
2.Bayern Mnichov1274138:1025
3.SC Freiburg1273218:1324
4.Borussia Dortmund1271420:1522
5.Eintracht Frankfurt1262425:2020
6.RB Lipsko1254322:1819
7.TSG Hoffenheim1253418:1318
8.Werder Brémy1253421:1818
9.1. FSV Mainz 051253418:1918
10.1. FC Köln1245320:2317
11.Borussia Mönchengladbach1244420:1916
12.VfL Wolfsburg1235417:1914
13.FC Augsburg1242615:2114
14.Hertha BSC1225514:1711
15.VfB Stuttgart1225515:2111
16.Bayer Leverkusen1223716:259
17.VfL Bochum1221911:327
18.Schalke 041213811:286

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Schick půjde do Realu už teď v lednu nebo až po sezóně?

Reagovat
eder

Hned jakmile zavřou Benzemu za vydírání...

Reagovat
FC-RUBRIKA

Sleduje nekdo ty zapasy Leverkusenu? Vim ze Schick nema formu ale Divim se ze tam misto neho stavi Hlozka

Reagovat
Hasan Šáš

že Schick nemá formu je hodně slabě řečeno - ten je úplně v píči

Reagovat
Selänne

Měl menší zranění, proto minulý týden nehrál. Adamovi se navíc povedly zápasy proti Wolfsburgu ale hlavně ten na Atletiku, kde odehrál opravdu dobrý zápas. Vsadím se, že i samotnýmu Patrikovi přišla menší pauza vhod.

Reagovat
db18

Reagovat
Heresy

mas malou chybu v clanku o bayernu .. Ve 40. minutě Alexander Hack podrazil nebojácného Saného. = Mane , nemas zac

Reagovat
REPLIKATOR

Ještě není ani konec podzimu a Bayern zase na čele. A to tady po pár zápasech psali, jak bude zajímavá sezona Zase všechno při starým

Reagovat
Bastaron

Reagovat
Heresy

Reagovat
Pablos

no vidíš a už tam zase není

Reagovat
smazaný uživatel

Ale na konci bude

Reagovat
Pablos

Bude no

Reagovat
andrew96

Unsere Mannschaft, unser Stolz. Unser Verein.

Jsou neskuteční.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele