12. kolo
28.10.2022 20:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Niclas Füllkrug střílí branku (© AFP)

Werder rozhodnul o svém vítězství nad Herthou až v závěru zápasu

O jedinou branku utkání se nepřekvapivě postaral Niclas Füllkrug, jenž se s devíti trefami osamostatnil na čele tabulky kanonýrů. Svými góly zatím pomáhá celku z Brém k tomu, aby bojoval o evropské poháry. Naopak Stará dáma může po dvanáctém kole za určité konstelace spadnout do sestupových vod.

Během úvodní dvacetiminutovky se nehrálo v pomalém tempu, nicméně brankové příležitosti nepřicházely. Až v závěru uvedeného časového úseku se osmělil Dodi Lukebakio, jenže si optimálně neseřídil mířidla. Podobně si ve 26. minutě počínal Marvin Ducksch, když mu nezištně předal balon pozdější hrdina Füllkrug.

Devětadvacetiletý rodák z Hanoveru se podepsal i pod další šanci, kterou se štěstím vyrazil Oliver Christensen tak, že na dorážku číhající Leonardo Bittencourt na míč těsně nedosáhnul. Poslední zmíněný fotbalista se pět minut před koncem řádné hrací doby přeci jen dostal ke střele. Pozorná defenziva ji srazila do bezpečí.

Po změně stran pokračoval ve své aktivitě Wilfried Kanga, ale skórovat mu na Weserstadionu nebylo přáno. Následující fáze tohoto klání patřila nepřesnostem. Až v 79. minutě si Jiří Pavlenka připsal po technickém pokusu Ejukeho první zákrok. Jinak měl oproti jiným duelům nezvykle málo práce. A po třízápasové pauze stál opět na straně vítězů.

V 85. minutě totiž domácí chytře rozehráli standardní situaci. Po centru do vápna, který obstaral Anthony Jung, přiletěl kulatý předmět na hlavu Füllkruga a muž v rukavicích letěl vzduchem marně, přestože útočící protihráč zakončoval ze dvanácti metrů - 1:0. Svěřenci Sandra Schwarze navzdory nepříznivému stavu nedokázali až do finálního hvizdu sudího Tobiase Reichela směrem dopředu nic vymyslet, takže připisují pátou porážku.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele