Bundesliga - preview 12. kola: Union zpět před Bayern?

28.10.2022, 09:08, aktualizováno 30.10.2022, 09:14
Previews
Radost hráčů 1. FC Köln (© AFP)
Union Berlín byl včera sesazen z prvního místa a dnes dostane možnost vrátit se před Bayern, potřebuje k tomu porazit Gladbach. Freiburg cestuje do Gelsenkirchenu, 1. FC Köln má hodně nabitý program a jeho součástí je i souboj s Hoffenheimem...
Union Berlín - Borussia Mönchengladbach  (neděle 15:30)
Bayern si v sobotu hravě poradil s Mohučí, a pokud se chce Union vrátit zase zpátky do čela Bundesligy, bude muset odpovědět vítězným způsobem. Proti Mönchengladbachu nicméně potřebuje předvést výrazně lepší výkon než před týdnem v Bochumi, kde opravdu nečekaně padnul. Ve čtvrtek se každopádně opětovně slušně naladil a na evropské scéně porazil Bragu.

I nadále ovšem v Evropské lize nemá situaci napevno vyřešenou. Tedy lépe řečeno v jarním play-off pokračovat bezpochyby bude, akorát je otázkou, zda udrží druhou pozici a zahraje si Evropskou ligu, nebo spadne až na třetí příčku, a vystoupí si tak do Konferenční ligy. Trumfy však ve svých rukou drží, ostatně jako v nynějším případě. Pokud se mu povede venku skolit Saint-Gilloise, uchová své postavení v tabulce, podobně jako když se mu nyní zadaří v utkání s Borussií. Výhra mu zajistí posun před mnichovského konkurenta, na nějž ztrácí dva body.

Hosté rozhodně nečeká vůbec snadná pořízená, aby si napravili svou reputaci po předchozích dvou nezdarech. Nejenže vypadli z DFB-Pokalu po prohře v Darmstadtu, zároveň před svými fanoušky nestačili naposledy na Frankfurt. "Union představuje velkou kvalitu," uvědomoval si hostující kouč Daniel Farke. "Dlouhodobě zaznamenává stabilní výsledky, postupuje vpřed krok za krokem. Také vždy účelně pracuje na přestupovém trhu. Může jí příkladem ostatním."

Domácí se mohou spolehnout především na výtečnou obrannou činnost, už jako jediným jim na ligovém poli svítí na kontě obdržených gólů jednociferné číslo. Hned šestkrát za minulých sedm zápasů uchovali čisté konto, jen v Bochumi selhali. Ale tam se nejednalo o komplexně povedené představení. "Mönchengladbach se pokaždé snaží najít řešení, když má míč v moci. Rád na soupeře vytváří tlak," hodnotil hru svého rivala domácí stratég Urs Fischer. "Jakmile se dostane do svého tempa, je nesmírně nebezpečný. I přes některé nynější absence je v jeho mužstvu stále pevný základ, a to v každém kole. Očekáváme extrémně náročný úkol," dodal.
Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Rönnow - Baumgartl, Knoche, Diogo Leite - Ryerson, Khedira, Giesselmann - Thorsby, Haberer - Siebatcheu, Becker
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sippel - Scally, Friedrich, Elvedi, ben Sebajní - Weigl, Kramer - Ngoumou, Stindl, Pléa - Thuram
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.97 - 3.63 - 4.15
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Schalke 04 - SC Freiburg  (neděle 17:30)
Návrat Schalke do Bundesligy zatím není ověnčený oslavnými chorály a jinými fanfárami. Na dně tabulky posazený celek z Gelsenkirchenu se každopádně zkusí vyhrabat z bahna Thomas Reis, nově zvolený trenér, jenž nahradil již dříve odvolaného Franka Kramera. A čeká ho dost ostrý debut na lavičce. Doma totiž narazí na Freiburg, který se dlouhodobě pohybuje vepředu.

Die Königsblauen aktuálně vykazují dlouhou šňůru šesti zápasů porážek, pokud se do statistik zahrne i nedávné vypadnutí z DFB-Pokalu. V Bundeslize doposud urvali jedinou výhru, hned sedmkrát padli. A na jejich půdu nyní zavítá protivník, který se od debaklu s Bayernem znovu dostal do solidní pohody a ve čtvrtek potvrdil svůj přímý postup do osmifinále Evropské ligy, ač před vlastními fanoušky Olympiakos neporazil. "Není jednoduché podstupovat tak náročný program," povídal hostující záložník Vincenzo Grifo. Moc odpočinku hosté vážně nemají. Asi se v dalším klání na půdě Karabachu některé klíčové opory nepředstaví, aby byli ušetřeni od náročné cesty do Ázerbájdžánu, protože na evropské scéně Freiburg vlastní prvotní ambice již naplnil, polevit si ovšem prostě dovolit nemůžou, pokud se chtějí stále pohybovat kolem těch pozic, které je posunou pro příští sezónu do Ligy mistrů. Přetlak na tahle umístění je veliký.

Ještě pět duelů bud muset Freiburg absolvovat do startu světového šampionátu, čtyři na ligové frontě, jeden v pohárové Evropě. A byla by pro ně obrovská škoda, kdyby mu najednou došel dech a ztratil svoje stabilní postavení v popředí. "Triumf ve skupině Evropské ligy nám hodně ulevil. Proti Karabachu budeme úplně v klidu," oddychnul si Grifo. "Schalke má teď nového kouče a bude extrémně motivované. Musíme být pořádně ve střehu, abychom urvali tři body."

Poslední tři vystoupení Freiburg proti mužstvu ze Severního Porýní-Vestfálska jasně ovládal. Od roku 2020 zvítězil ve třech případech, doma vyhrál o čtyři branky, venku o dvě. V tomto mači budou svěřenci trenéra Christiana Streicha plnit roli favorita, rozdíl mezi oběma týmy je prostě propastný. "Čeká nás nevyzpytatelný soupeř," varoval Christian Günter, kapitán hostů.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Brunner, Matriciani, Jošida, Ouwejan - Krauss, Král - Drexler, Mollet - Terodde, Bülter
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Flekken - Sildillia, Ginter, Lienhart, Günter - Eggestein, Höfler - Dóan, Grifo - Höler, Schade
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.03 - 3.70 - 1.97
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
1. FC Köln - TSG Hoffenheim  (neděle 19:30)
Kolín nad Rýnem má za sebou strastiplnou pohárovou pouť v Uherském Hradišti. Původně se mělo utkání sehrát ve čtvrtek před sedmou hodinou, ovšem kvůli mlze bylo odložené na pátek hodinu po poledni. Svěřenci trenéra Steffena Baumgarta ho i přesto zvládli a po proměněné penaltě necelou čtvrthodinu před koncem zvítězili 1:0, čímž si uchovali naději na postup do osmifinále Konferenční ligy. Teď se však přeci jen musí připravit na Hoffenheim.

Vedení klubu kvůli nezaviněným komplikacím usilovalo o odložení této dohrávky 12. kola Bundesligy, ale s žádostí u německého fotbalového svazu neuspělo a duel se tak musí odehrát v plánovaném termínu. Podle pravidel německé ligy musí být mezi zápasem v lize a v evropských pohárech minimálně 48 hodin, Kolín tudíž tuto podmínku splňuje (rozdíl zhruba 53 hodin). "Kdysi nějaké chytré hlavy určily, že stačí, když bude mezi zápasy 48 hodin. Tak uvidíme, kteří kluci budou v neděli ti nejčerstvější," uvedl Baumgart nespokojeně.

Domácí výběr se v tuto chvíli nachází na jedenáctém místě tabulky se ziskem šestnácti bodů a rozhodně má co napravovat, neboť před týdnem v Mohuči utrpěl debakl 0:5. "Hodně lidí usilovalo o to, aby byl zápas proti Hoffenheimu odložen, ale nebude. Jestli to pro nás bude handicap, uvidíme, až utkání skončí," dodal lodivod 1. FC smířeně. Kolínu se na Hoffenheim dlouhodobě nedaří, protože s ním od roku 2017 prohrál již v osmi vzájemných střetnutích v řadě.

TSG si nevede úplně špatně, doposud vybojovalo o bod více než jeho nedělní rival a patří mu osmá pozice. Minule přivítalo mistrovský Bayern a podlehlo mu po výsledku 0:2. Ani trenér André Breitenreiter se nebránil odložení tohoto klání. "Kolín nad Rýnem se do nečekané situace nedostal vlastní vinou. A my chceme férovou soutěž, proto jim rozumíme a spolupracujeme s nimi," řekl shovívavě.

Oba celky se musí vypořádat s velmi početnou marodkou. Domácí postrádají Ljubičiće, Chabota, Olesena, Anderssona, Limniose, Thielmanna, Pedersena, Hectora, Lemperleho i vykartovaného Kiliana, hosté přijedou bez Beboua, Bičakčiće, Dabbura, Hübnera a Philippa. Český krajánek v dresu hostujícího týmu Pavel Kadeřábek by podruhé za sebou měl začít na lavici náhradníků.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Schwäbe - Schindler, Hübers, Soldo, Schmitz - Martel, Skhiri - Maina, Duda, Kainz - S. Tigges
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Kabak, Vogt, Nsoki - Skov, Angelino - Geiger - Prömel, Baumgartner - Rutter, Kramarič
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.34 - 3.77 - 2.17
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Bayern Mnichov - 1. FSV Mainz 05  (sobota 15:30)
Před týdnem se Bayernu podařilo snížit ztrátu na vedoucí Union na rozdíl jednoho bodu. Je vidět, že je po sérii několika nevalných výsledků hlavně ze září zase v dobré náladě a určitě nehodlá ustupovat ze svých současných pořádků ani proti Mohuči, ačkoli ta rozhodně patří k tomu lepšímu, co Bundesliga nabízí. Dočasně se teď domácí mohou vyhoupnout do čela.

Mnichovský výběr letos ani náhodou nepůsobí dominantním dojmem jako v letech minulých. V jedenácti ligových kolech vyhrál jen v šesti případech, a i proto se nenachází na vrcholu, na který je zvyklý z minulosti s bezmeznou láskou. Aktuálně však podniká jasné kroky k nápravě celé situace. V uplynulých čtyřech zápasech uzmul na svoje konto deset bodů, málem přitom mohl vykázat stoprocentní bilanci, kdyby byl Der Klassiker dotažen do vítězného konce. Na poli Ligy mistrů nemají domácí žádné problémy, budiž příkladem nejčerstvější, jasný skalp Barcelony. "Mám z mužstva velmi dobrý dojem," povídal domácí stratég Julian Nagelsmann. "Jsme fakt na dobré vlně a působíme jednotně. Jsem si jistý, že i nyní bude na hřišti pozitivní atmosféra. Už jen skutečnost, kde se nacházíme v tabulce, nás pořádně motivuje," podotýkal.

Mohuč každopádně představuje velmi nebezpečného protivníka, kterého by Bayern za žádnou cenu neměl podceňovat. Vždyť v dobách nedávných se o takovém tvrzení pevně přesvědčil, v dubnu roku 2021 i 2022 na jeho půdě padl. "Sehráli jsme tehdy dvě opravdu špatná utkání," vzpomínal Nagelsmann. "Doufám, že navážeme na naše vystoupení ze Španělska," zakončil.

V předešlých třech utkáních, včetně toho v DFB-Pokalu, hosté evidentně zapomněli na svou sérii čtyř duelů bez výhry. Skolili nejprve Brémy, pak Lübeck a před týdnem deklasovali na vlastní půdě Kolín nad Rýnem. Dohromady v těchto třech střetech zaznamenali deset branek a žádnou neinkasovali! Jsou tedy ve velmi slušné pohodě. "Pokusíme se uspět, víme ovšem, že vše bude extrémně těžké. Pokud se ale na tenhle úkol netěšíte, jste na špatné adrese," říkal Bo Svensson, kouč Die Nullfünfer. "Chceme na soupeře rukovat hlavně se svými zbraněmi."
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Pavard, Upamecano, de Ligt, Davies - Kimmich, Goretzka - Gnabry, Musiala, Mané - Choupo-Moting
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Fernandes, Hack, Caci - Widmer, Kohr, Aarón Martín - Stach, Lee - Onisiwo, Ingvartsen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.21 - 7.37 - 13.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RB Lipsko - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
Utkání s odlišnými rezultáty prožili dva účastníci Ligy mistrů před pár dny. Zatímco Lipsko slavilo výhru nad obhájcem milionářské soutěže z Realu Madrid, Leverkusen uhrál plichtu na půdě Atlética Madrid, a nadobro tak bude usilovat pouze o pokračování v pohárové Evropě na poli Evropské ligy. Na ligové scéně si každopádně rozhodně o hodně lépe počíná saský celek.

Ekipa trenéra Marca Roseho v Bundeslize získala skoro dvakrát větší počet bodů než nynější soupeř. Bayer se jednoduše ani po příchodu nového španělského šéfa lavičky Xabiho Alonsa, který nahradil teprve nedávno Gerarda Seoaneho, nedokáže výsledkově chytit, a stále platí, že aktuálně v Bundeslize bojuje jenom o záchranu. "Doma jsme silní. Chceme potvrdit, že tomu tak skutečně je," burcoval kabinu lipský stratég. "Mně i mým hráčům dělá radost, že můžeme absolvovat tak velkou porci zápasů. Jsme dobře připraveni, intenzivnější týdny nám nevadí. Je potřeba úzce spolupracovat s lékaři i kondičními asistenty, vždy diskutujeme, kdo je pod tou největší zátěží, a aby se nejednalo o příliš velkou. Cítíme se však na Leverkusen připraveni."

Po jedenácti odehraných kolech měli Die Roten Bullen nejlepší bilanci před vlastními fandy, z pěti duelů hned čtyřikrát zvítězili. Třinácti získanými body se mohl pyšnit už jen Union, ale ten disponoval horším skóre. A taktéž Dortmund, jenomže ten takového počinu dosáhl během šesti případů. Domácí v Red Bull Aréně vyhráli už čtyřikrát za sebou, alespoň tedy co se týče ligové fronty, přičemž v Lize mistrů skolili Celtic a španělského giganta, a pak také Hamburk rovněž v Německém poháru. "Večer proti Realu byl pro nás famózní," mnul si ruce Rose. "A každý takový výsledek nám dodává sebevědomí. Teď se ovšem musíme dívat dopředu. Pořád jsme totiž v Bundeslize za vlastními očekáváními. Víme, kde jsme, ale také kde míníme být."

Pokud do statistik zahrneme evropskou i domácí soutěž, dokázali hosté porazit v předchozích osmi kláních pouze Schalke, tedy aktuálně poslední výběr ligového pelotonu. Je zatím hodně předčasné hodnotit, zda sázka na Xabi Alonso bude tou, jež je vytáhne z bryndy. Dosud se na každý pád zásadní zlepšení nedostavilo. "On je hlavně tím koučem, který jasně ukazuje silnou mentalitu," povídal o svém kolegovi Rose. "Je vidět, jak fotbalem žije, jak je do něj pohlcený. Zároveň má ale v sobě jakousi ledovou auru. Je sympaťák, určitě je zde vítaným přírůstkem."
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Nyland - Simakan, Orbán, Diallo, Henrichs - Kampl, Schlager, Szoboszlai, Raum, Nkunku - Werner
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Tah, Tapsoba, Hincapié - Fosu-Mensah, Andrich, Amiri, Sinkgraven - Diaby, Hložek, Adli
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.70 - 4.26 - 4.91
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfL Wolfsburg - VfL Bochum  (sobota 15:30)
Bochum se minulý víkend postarala o překvapení kola. Vyhrála 2:1 nad vedoucím Unionem Berlín a tuto sobotu zamíří do Wolfsburgu.

Málokdy se v TOP pěti evropských ligách stává, že poslední tým tabulky vyhraje nad tím prvním. Minulou neděli se však toto poštěstilo Bochumi, která díky výhře 2:1 nad Unionem Berlín po gólech Hofmanna a Holtmanna předskočila v bundesligové tabulce Schalke a rázem už je se sedmi body předposlední.

Wolfsburg na tom však není o moc lépe, je totiž s jedenácti body čtrnáctý a na sestupové pásmo má náskok pouhých tří bodů. V případě dalšího úspěchu Bochumi tak budou "Vlci" v nemalých problémech.

Wolfsburg v posledních třech zápasech Bundesligy remizoval, a sice 1:1 v Augsburgu, s Mönchengladbachem a rovněž 2:2 minulou sobotu v Leverkusenu. Bochum před výhrou nad Unionem vyřadil z Německého poháru třetiligový Elvesberg a v Bundeslize prohrála 1:4 ve Stuttgartu.

Bochumi by měli podle německých médií ve Wolfsburgu chybět zranění Asano, Grave a Mašović.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - R. Baku, Bornauw, van de Ven, Paulo Otavio - Arnold - F. Nmecha, Gerhardt - Wimmer, Marmoush - L. Nmecha
VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Riemann - Gamboa, Ordets, Heintz, Danilo Soares - Losilla - P. Förster, Stöger - Osei-Tutu, Antwi-Adjei - P. Hofmann
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.80 - 3.88 - 4.72
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
VfB Stuttgart - FC Augsburg  (sobota 15:30)
V sobotu odpoledne přivítá Stuttgart v rámci dvanáctého kola Bundesligy Augsburg. Stuttgart se nachází na nepopulární šestnácté barážové příčce a potřebuje tedy bodovat.

Augsburg se na první pohled jeví jako schůdný soupeř, v letošní sezóně už však několikrát ukázal, že umí překvapit i zdánlivého favorita. Po jedenácti odehraných kolech je se čtrnácti body dvanáctý.

O jedno z největších překvapení této sezóny se bavorsko-švábský klub postaral v půlce září, kdy vyhrál 1:0 nad favorizovaným Bayernem Mnichov po trefě Berishy. Stejný soupeř však v minulém týdnu vyřadil Augsburg z Německého poháru po výsledku 2:5.

Favorita Augsburg překvapil i minulou sobotu, kdy se doma utkal s Lipskem. Domácí dokonce sahali po třech bodech, ale v posledních pěti minutách dostali dva góly a za výsledek 3:3 nakonec brali alespoň bod. Červenou kartu však v zápase dostal Iago, který tedy bude ve Stuttgartu chybět.

Stuttgart v minulém týdnu vyhrál 6:0 nad Bielefeldem a postoupil do osmifinále DFB-Pokalu, kde se v lednu utká s Paderbornem. Minulou sobotu přivezl Stuttgart výprask 0:5 z Dortmundu.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
F. Müller - Mavropanos, Anton, Zagadou - Silas, W. Endo, Sosa - Ahamada, Millot - Tiago Tomas, Guirassy
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Koubek - Framberger, M. Bauer, Gouweleeuw, Pedersen - Gruezo, Rexhbecaj - Vargas, Demirovic - Niederlechner, M. Berisha
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.58 - 4.47 - 5.86
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmund  (sobota 18:30)
Šlágrem dvanáctého kola bundesligy bude sobotní souboj Eintrachtu Frankfurt s Borussií Dortmund. Oba soupeři jsou v tabulce přímo vedle sebe a přou se o příčky zajišťující postup do Ligy mistrů.

Frankfurt je po jedenácti odehraných kolech s dvaceti body čtvrtý a na vedoucí Union ztrácí pouhé tři body. Dortmund je jeden bod za Frankfurtem na páté příčce, přičemž na záda mu dýchají Mainz a Hoffenheim.

Oba soupeři jsou účastníky letošního ročníku Ligy mistrů - Frankfurt je ve skupině D s Tottenhamem, Sportingem Lisabon a Marseille a Dortmund byl nalosován do skupiny G k Manchesteru City, Seville a Kodani. Oba soupeři tedy sehráli své zápasy pátého kola základních skupin v tomto týdnu.

Frankfurt potvrdil na domácím hřišti dobrou formu ve středu výhrou 2:1 nad Marseille po gólech Kamady a Kolo Muaniho. Před posledním zápasem je však situace ve skupině D otevřená. Vévodí jí na prvním místě s osmi body Tottenham, po sedmi bodech mají Sporting a Frankfurt a šest bodů má Marseille. Poslední kolo odehraje Frankfurt na půdě Sportingu a v případě výhry může slavit postup do osmifinále milionářské soutěže. Tým ze třetího místa má zajištěn postup alespoň do vyřazovací fáze Evropské ligy, kterou Frankfurt loni vyhrál.

Dortmund v úterý bez branek remizoval s Manchesterem City a po pěti odehraných kolech je s osmi body druhý. V posledním kolese představí příští středu na půdě dánské Kodaně. V bundeslize to přitom Dortmundu v poslední době i skřípalo.

Na začátku října Dortmund nejdřív remizoval 2:2 s oslabeným Bayernem, o týden později prohrál 0:2 na půdě v současné době vedoucího Unionu Berlín. Nabitý program doplnil ještě německý pohár, v rámci něhož postoupil Dortmund do dalšího kola díky výhře 2:0 v Hannoveru. Minulou sobotu si pak Dortmund hravě poradil se Stuttgartem, nad kterým vyhrál 5:0.

Frankfurt v půlce října vyhrál 5:1 nad Leverkusenem a v dalším zápase takí postoupil do další fáze německého poháru, když vyhrál 2:0 na půdě Stuttgarter Kickers, kteří momentálně působí až v páté nejvyšší soutěži Německa a v osmifinále se Eintracht v únoru utká se schůdným Darmstadtem. Minulou sobotu v rámci bundesligy Frankfurt vyhrál důležitý zápas v Mönchengladbachu poměrem 3:1, když se do střeleckých statistik zapsl dvakrát Lindstrom a jednou Dina Ebimbe.

Frankfurtu v zápase s Dortmundem nepomohou zranění Buta, Hasebe a Lenz. Za Dortmund zase ze zdravotních důvodů na trávník nevyběhnou Dahoud, Guerreiro, Morey a Haller.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Tuta, Jakic, Ndicka - Dina Ebimbe, Pellegrini - Kamada, Sow - Lindström, M. Götze - Kolo Muani
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Kobel - Süle, Hummels, N. Schlotterbeck, T. Hazard - Bellingham, Özcan - Adeyemi, Brandt, Malen - Moukoko
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.63 - 3.82 - 2.62
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Werder Brémy - Hertha BSC  (pátek 20:30)
Brémy aktuálně prožívají menší výsledkovou krizi, protože ale od startu sezóny umějí docela s pravidelností získávat body, pořád se drží bezpečně od sestupového pásma. Aby ovšem svou pozici zásadně neoslabily před světovým šampionátem, rozhodně budou chtít zabrat v tomto střetu. Hertha každopádně na jejich půdu pocestuje dost povzbuzena o minulý skalp Schalke.

Pro berlínský výběr se jednalo o velmi důležité utkání, neboť protivník z Gelsenkirchenu patří mezi ty, s nimiž se zřejmě dlouhodobě o záchranu bude rvát. Navíc utnul svou dlouhou sérii bez vítězství, jež se táhla už od začátku září. Tehdy venku skolil Augsburg. "Werder využívá vlastně tu samou filosofii, co Schalke. Agresivně brání v souboji jeden na jednoho. Působí na hřišti vyrovnaným dojmem, i když má v moci míč nebo ne, má dobře nastavený plán. A navíc je před brankou vždy velkou hrozbou," povídal hostující kouč Sandro Schwarz, že jeho ekipu čeká vlastně podobně složitá šichta jako o minulém víkendu. "Jako nováček si Brémy počínají vážně velmi slušně. My musíme především realizovat naše nápady a vnést na hřiště energii."

Domácí v předešlých dvou kolech nestačili na Mohuč a ani Freiburg, nezaznamenali přitom jediný vstřelený gól. Mezitím mimochodem padli také v DFB-Pokalu na půdě Paderbornu, a tak jejich šňůra porážek vystoupala na číslo tři. Panika není na místě. Jen si v Brémách určitě přejí, aby mužstvo kouče Oleho Wernera přece konečně zabralo. "Po výhře nad Schalke jsem na pondělním tréninku neviděl, že bychom nějak polevili," vzkázal na dálku Schwarz svému soupeři, že ho nečeká snadný úkol. "Těšilo nás to vítězství, jsme nicméně stále soustředění."
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Pieper, Veljkovič, Stark - Weiser, Gruev, Jung, Schmid, Bittencourt - Füllkrug, Ducksch
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Christensen - Kenny, Rogel, Kempf, Plattenhardt - Tousart, Serdar, Lukébakio, Richter, Jovetič - Kanga
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.11 - 3.97 - 3.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Union Berlín1172219:823
2.Bayern Mnichov1164132:822
3.SC Freiburg1163216:1321
4.Eintracht Frankfurt1162324:1820
5.Borussia Dortmund1161418:1419
6.1. FSV Mainz 051153316:1318
7.TSG Hoffenheim1152417:1217
8.RB Lipsko1144320:1816
9.Borussia Mönchengladbach1144319:1716
10.1. FC Köln1144319:2216
11.Werder Brémy1143420:1815
12.FC Augsburg1142514:1914
13.Hertha BSC1125414:1611
14.VfL Wolfsburg1125413:1911
15.Bayer Leverkusen1123616:239
16.VfB Stuttgart1115513:208
17.VfL Bochum1121811:287
18.Schalke 041113711:266

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
Pablos

Schicka dobře odepsal, jsem zvědav jestli ho tam dnes pošle z lavičky aspoň (základu nevěřím). I když co jsem tady četl, tak to předtím pěkně odflákl ten zápas jak dostali bůra, tak snad si to uvědomí.

Reagovat
Pablos

Jo aha, on má svalové zranění ...já myslel, že ho prostě posadil.

Reagovat
Hasan Šáš

Hložan ho posadil.. ale může si za to sám, co tam tenkrát předváděl, to byl nejhorší výkon hroťáka od dob Radka Voltra ve Slávii

Reagovat
Firkraag

Ale nakonec nastoupil, tak to asi s tím zraněním nebylo tak hrozný.

Reagovat
Pablos

takže komedie

Reagovat
vladino10

Eric Maxiiim...CHUOPO MOTIIIING!!!

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

48 hodin mezi zápasy. Deset hráčů mimo. Na tohle jsem opravdu zvědavý. Navíc s Hoffenheimem, se kterým nevyhráli osm zápasů v řadě. Tři body, tohle nemůže dopadnout jinak.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele