12. kolo
29.10.2022 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Christopher Nkunku (© AFP)

Leverkusen znovu selhal, tentokráte v Lipsku

Po zranění se na hrací plochu v 65. minutě sice vrátil Patrik Schick, když střídal Adama Hložka, nicméně celkově sedmou porážku v ročníku odvrátit nepomohl. Kvůli ní die Werkself klesli do sestupové zóny, zatímco die Roten Bullen se přibližují příčkám zaručujícím Ligu mistrů.

V první dvacetiminutovce bylo znát, že oba mančafty chtějí hrát fotbal, jenže se jim nedařilo ohrozit soupeřovu svatyni. Až akce Schlagera s Christopherem Nkunkem vypadala hodně nadějně, leč hostující defenziva si poradila podle představ trenéra Xabiho Alonsa. Čtyřidvacetiletý forvard ve službách saského klubu se prosadil až po půl hodině hry, když při standardní situaci hlavou přetavil ve svůj devátý zásah pobídku od Dominika Szoboszlaie - 1:0.

Moussa Diaby zkusil odpovědět, jenže jeho pokus byl zablokovaný. Timo Werner se zase dostal až do značně nevýhodné pozice, čímž Lukasi Hradeckymu výrazně usnadnil zákrok. Úvodní dějství mnoho fotbalového nenabídlo. Hosté však věřili, že se jim podaří skórovat. Přeci jen naposledy vyšli střelecky naprázdno v poslední zářiový den, kdy hráli proti Bayernu.

Po změně stran to byl David Raum, kdo první pálil na svatyni celku z BayAreny. Strážce svatyně Bayeru se vyznamenal v 57. minutě, když po akci Nkunku-Werner-Szoboszlai kryl nadějný pokus třetího jmenovaného. Timo Werner hodně toužil po gólu, ale nedočkal se ani v minutě třiašedesáté, jelikož cílil přímo do středu brány.

Patrik Schick zatím marně hledá formu z loňské sezony, během které nasázel čtyřiadvacet branek, z toho pouze jednu jedinou z penalty. Teď proti Lipsku, svému bývalému klubu, hru svého současného zaměstnavatele oživil, avšak třetí zásah aktuálního ročníku se mu zaznamenat nepodařilo, ani na gól nikomu ze spoluhráčů nepřihrál.

V 83. minutě ovšem z trávníku sledoval, kterak Amadou Haïdara výborně posouvá na Wernera, jenž si pohlídal ofsajdovou hranu, využil své pověstné rychlosti a šikovným obstřelem se postaral o pojistku - 2:0. V nastaveném čase Callum Hudson-Odoi výborně našel Diabyho, který si vylámal zuby na norském gólmanovi Ørjanu Nylandovi.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele