12. kolo
30.10.2022 19:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Hoffenheimu (© AFP)

Kolín po náročném návratu z Uherského Hradiště vybojoval remízu s Hoffenheimem

Hráči Kolína nad Rýnem sehráli v pátek úspěšnou odloženou bitvu v Uherském Hradišti a v 5. kole hlavní fáze Konferenční ligy nakonec zdolali Slovácko nejtěsnějším poměrem 1:0, nyní krátce po osmačtyřiceti hodinách sebrali všechny síly v ligovém duelu s Hoffenheimem a nakonec získali cenný bod za nerozhodný výsledek 1:1. V tabulce Bundesligy jim patří desáté místo se sedmnácti body, TSG má na kontě o jeden bod více a je dokonce sedmé.

Svěřenci trenéra Steffena Baumgarta vstoupili do tohoto střetnutí s velkým odhodláním a již svou první větší možnost krátce po odehrané čtvrthodině přetavili ve vedoucí gól. Skvělého úniku Mainy a jeho následného zpětného centru z pravého křídla téměř od brankové čáry využil důrazný kapitán Florian Kainz a z první překonal naprosto bezmocného brankáře Baumanna. Hosté mohli srovnat přesně po dvaceti odehraných minutách, ale bombu Skova pohotově vyrazil před sebe pozorný gólman Schwäbe.

Sebevědomě hrající Kolín pak pokračoval v útočné aktivitě a během sedmi minut si vytvořil dvě nadějné příležitosti, ale Maina zamířil z mírného úhlu jen do boční sítě a pak po dobré práci Ozana Kabaka pálil těsně nad aktivní Kainz. Hoffenheim z ničeho nic udeřil deset minut po výměně stran. Po zpětné nahrávce Baumgartnera z levé strany si seběhl do brankového území Jacob Bruun Larsen a netradičně stehnem uklidil míč do sítě mezi nohama Schwäbeho.

Domácí si mohli vzít zpět ztracený náskok sedm minut po výměně stran, jenomže Kainz znovu neměl štěstí, protože z bezprostřední blízkosti nevyzrál tváří v tvář na fantastického Baumanna. Od tohoto momentu začali mít navrch hosté, nicméně v 87. minutě si zkomplikovali situaci, jelikož Kabak podrazil ve slibně se rozvíjející akci unikajícího Dietze a po zasloužené druhé žluté kartě v utkání předčasně opustil trávník.

V nastaveném čase mohly rozhodnout o svém úspěchu oba celky. Nejprve chtěl skórovat Adamjan, kterému doslova na poslední chvíli odkopl balón z kopačky Baumann, vzápětí na druhé straně po centru Skova jen o decimetry nezakončil Kramarić do odkryté branky.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele