Bundesliga - souhrn 11. kola

05.11.2010, 22:26, aktualizováno 07.11.2010, 19:29
Komentáře a souhrny
Dortmund deklasoval Hannover na jeho hřišti 4:0 a před druhým Mainzem má náskok již čtyř bodů. Stuttgart nasázel dokonce šesti branek Brémám a Leverkusen porazil Kaiserslautern. Včera Frankfurt porazil Wolfsburg, Bayern v závěru alespoň vyrovnal zápas v Gladbachu a Hamburk otočil skóre proti Hoffenheimu.

VfB Stuttgart - Werder Brémy 6:0

07.11.2010 17:30

Góly: 10. Ciprian Marica, 31. Cacau, 45. Cacau, 68. Christian Gentner, 73. Georg Niedermeier, 86. Arthur Boka

Pořádnou ostudu si v závěrečném utkání jedenáctého bundesligového kola uřízli hráči Werderu Brémy. Svěřenci Thomase Schaafa celkem šestkrát inkasovali ve Stuttgartu, který se díky vysoké výhře dostal ze sestupového pásma.

Zkáza týmu od řeky Weser začala už v desáté minutě. Gebhart potáhl míč z poloviny hřiště až před šestnáctku soupeře, tam jej předložil naprosto volnému Ciprianu Maricovi, na jehož střelu ke vzdálenější tyči byl Wiese krátký.

I ve druhé brance měl prsty rumunský útočník. V jednatřicáté minutě opět vyškolil Silvestreho, když zatáhl míč k postranní čáře a v klidu odcentroval. Obrana hostí se náhle rozestoupilo, takže míč prošel až ke Cacauovi, který podruhé překonal bezmocného Wieseho.

Třetí gól švábského celku byl opravdovou pastvou pro oči. Běžela 45. minuta, Marica proti čtyřem soupeřům neztratil míč, naopak jej ještě do diagonály prostrčil volnému Gebhartovi, ten upřednostnil zájmy týmu před vlastními a předložil přihrávku Cacauovi, pro nějž nebyl problém doklepnout míč za Wieseho.

Skóre 3:0 pak ve druhém poločas domácí navýšili 23 minut po změně stran. Marica zkušeně počkal s přihrávkou, předložil ji Christianu Gentnerovi, ten si míč přehodil z levé nohy na pravou a propálil vše, co mu stálo v cestě.

I pátá branka VfB byla z kategorie nádherných. Opět u ní byl Marica, v 73. minutě našel hlavu nabíhajícího Georga Niedermeiera, jehož hlavičku dokázal Wiese vyrazit pouze do vlastní sítě.

Zmar hostů byl korunován čtyři minuty před konce, kdy se prosadil třetí obránce Stuttgart Arthur Boka. Reprezentant Pobřeží slonoviny převzal křižnou přihrávku od Harnika, obešel Wieseho a zakončil.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - 1. FC Kaiserslautern 3:1

07.11.2010 17:30

Góly: 38. Sidney Sam, 68. Patrick Helmes, 84. Sidney Sam - 15. Florian Dick

Leverkusen s Kaiserslauternem předvedly pohledné utkání s mnoha šancemi, na jehož konci se domácí po zásluze radovali z výhry 3:1 a posunu na třetí místo v bundesligové tabulce. Nováček soutěže naopak zůstává nebezpečně blízko sestupovým vodám.

Bayer vstoupil do zápasu tak, jak se od něj očekávalo, a kombinačním fotbalem v rychlém tempu hned dělal hostům z nedalekého Porýní-Falcka starosti. Po skvělé akci ze druhé minuty měl tutovku stoper Reinartz, fantastický zákrok ale proti němu vytáhl Sippel, který pak mohl být rád za to, že střela Derdiyoka šla vedle. Ďáblové z Betzenbergu se poprvé osmělili po čtvrthodině hry, po nevydařené standardce se míč odrazil za vápno k Dickovi a ten přízemní pumelicí nedal Adlerovi šanci zasáhnout - 0:1.

Domácí celek se chvíli vzpamatovával a pak jeho prapor pozdvihl aktivní Sam, shodou okolností hráč, který na jaře výraznou měrou pomohl Kaiserslauternu do nejvyšší soutěže. Mrštný křídelník ale dvakrát neuspěl a poté musel trnout, když na druhé straně Morávek oslovil Nemce, jenže ten po úspěšné kličce Adlerovi nedokázal z úhlu trefit branku. V 38. minutě se tak Leverkusen dočkal zaslouženého vyrovnání a nebyl u toho nikdo jiný než Sam, který se opřel do Reinartzova přistrčení a trefil se podobně jako předtím soupeř, čímž srovnal na poločasových 1:1.

Po návratu ze šaten "farmaceuti" pokračovali v tlaku a šance měl především Barnetta, hned nadvakrát ale branku těsně minul. Po menší hluché fázi přišlo rozuzlení, konkrétně v 68. minutě. Augusto si precizně narazil s Rolfesem a dostal se za lauternskou obranu, načež předložil Helmesovi a ten již prázdnou branku minout nemohl, ačkoliv zakončoval velice krkolomným způsobem - 2:1.

Rozhodující moment přišel pár minut nato. Lakić skvěle oslovil kolegu z útoku Hoffera a ten byl rázem sám před Adlerem, ten mu ale zmenšil úhel a rakouský útočník ho prakticky nastřelil. V 84. minutě tak bylo hotovo, když Bugera odvrátil hlavou jen k hrdinovi zápasu Samovi, který z voleje trefil pravý horní růžek branky - 3:1. V samém závěru mohl ještě vykřesat naději hostů Micanski, Adler se ale opě vyznamenal a udržel tak svému týmu vítězství o dvě branky.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Borussia Dortmund 0:4

07.11.2010 15:30

Góly: 11. Shinji Kagawa, 72. Lucas Barrios, 81. Robert Lewandowski, 90. Jakub Błaszczykowski

V Dortmundu se pomalu, ale jistě může začít mluvit o titulu, Borussia totiž náramně zvládla utkání v Hannoveru a po jednoznačném vítězství 4:0 už má na čele čtyřbodový náskok. Domácí se naopak po druhém debaklu v řadě propadli do druhé poloviny tabulky.

Utkání začalo v obdivuhodném tempu a byl to hostující tým, kdo se ujal slova. K neudržení byl především Kagawa, jenž si také připsal první střelu a v jedenácté minutě udeřil. Götze skluzem vybojoval míč pro Sahina a ten prostrčil japonskému štírkovi, který si s balonem přilepeným k levačce našel ideální prostor pro střelu a ta zaplula přesně k tyči - 0:1.

Borussia byla nahoře a její pozici mohl ještě vylepšit znovu Kagawa, který měl hned dvě skvělé příležitosti. Nejprve ho v pokutovém území oslovil Barrios a úspěšný střelec tentokrát pálil nad, další jeho zakončení pak letělo o chloupek vedle levé tyče. Hannover se postupem času dostal do zápasu a vynaložil velikou snahu, jenomže až na nepřesnou ránu Ya Konana si ve finální fázi počínal nevýrazně.

Po obrátce se domácí nadále pokoušeli něco se stavem udělat a v 54. minutě předvedli podařenou kombinaci, jejíž konec ale pro ně byl dvakrát nešťastný. Stoppelkamp jednak zakončil přesně do Weidenfellerovy náruče, navíc se při kontaktu se Schmelzerem zranil a musel jít ze hřiště. Chvíli nato přetlačil střídající Forssell Subotiće, jeho střelu ale pohotově zneškodnil Weidenfeller.

Poté už začali úřadovat znovu hosté a v 72. minutě předvedli oku lahodící akci. Sahin vysunul rozběhnutého Piszczeka, který okamžika servíroval na malé vápno a tam byl v souboji s dvěma bránícími hráči rychlejší Barrios - 0:2. Pět minut nato navíc Haggui nesmyslně kopl do Blaszczykowského a uviděl červenou kartu, penaltu ovšem Sahinovi Fromlowitz chytl.

Režisér dortmundské hry ale příliš smutnit nemusel. V 81. minutě si Blaszczykowski narazil s Lewandowským a sice ztroskotal na znovu výborném Fromlowitzovi, k dorážce se však dostal jeho krajan a do prázdné branky zvýšil už na 0:3. Blaszczykowski přesto naprázdno nakonec nevyšel, v první minutě nastavení ho fantastickým pasem oslovil da Silva a "Kuba" razantním zakončením upravil na konečných 0:4.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - 1. FC Köln 3:1

06.11.2010 15:30

Góly: 11. Jens Hegeler, 43. Ilkay Gündogan, 90. Julian Schieber - 16. Pedro Geromel

Norimberk opět potvrdil, že se mu na domácím hřišti daří, když zaslouženě porazil 1. FC Köln 3:1 a v tabulce již dýchá na záda celkům na pohárových pozicích. Hosté oproti tomu nenavázali na vzestup z posledních dní a propadli se zpět do sestupové zóny.

Porýnští přijeli do Norimberku s hodně defenzivní taktikou, proti níž si domácí v úvodu nevěděli rady, ačkoliv snahy vynaložili dost. V jedenácté minutě ovšem z čistého nebe padla vedoucí branka, když zpoza vápna napřáhl Hegeler a jeho křížná rána neměla chybu - 1:0. Köln tak musel vylézt ze své ulity a jeho kanonýr Novaković hned měl tutovku, kterou ale spálil. V 17. minutě si tak vzal slovo Geromel, který se nejlépe zorientoval v mlýnici před domácí svatyní - 1:1.

Kozlové se poté opět stáhli a k vidění tudíž byla hra odehrávající se převážně ve středu pole. S přibývajícími minutami se dostával do převahy "der Club" a po půlhodině hry mohl jít zpět do vedení, Frantz ale zakončil akci příliš sobecky. Mladý záložník si ovšem spravil reputaci dvě minuty před pauzou, kdy z levé strany nacentroval na Gündogana a ten hlavičkou protlačil míč do sítě i přes Varvodićův pohotový zákrok - 2:1. Vzápětí mohl ještě zvýšit Hegeler, jeho střelu z voleje ale na čáře odvrátil Salger.

Brzy po návratu z kabin mohlo být opět srovnáno, po rohu Podolského ale neuspěl hlavičkující Novaković proti pozornému Schäferovi, který pak zlikvidoval i pokus Ehreta. Posléze šlo tempo zápasu hodně dolů, Köln sice tlačil, jenže kreativitou jeho tým zrovna neoplývá. Když se navíc ani ze standardních situací nic neurodilo, bylo po hostujících nadějích. V 90. minutě ke všemu chyboval Mohamad, čehož využil Hegeler k přihrávce Schieberovi a ten uzavřel na konečných 3:1.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - 1. FSV Mainz 05 1:0

06.11.2010 15:30

Góly: 64. Papiss Cissé (pen.)

Pohádka Mainzu pomalu, ale jistě končí. Tým Thomase Tuchela dnes prohrál třetí z posledních čtyř zápasů a zítra mu může Dortmund odskočit na dvou, respektive čtyřbodový odstup. Utkání ve Freiburgu rozhodl z penalty domácí kanonýr Cissé.

Zápas se hrál v poměrně vysokém tempu, jenže šancí na badenova-Stadionu moc k vidění nebylo. Ta první avšak přišla už ve třetí minutě, kdy z dálky napřáhl Putsila a hostující brankář Wetklo se měl co ohánět, aby míč vytěsnil alespoň na roh. Freiburští měli mírně navrch a v 25. minutě opět zahrozili, i se Schusterovým přímým kopem si Wetklo poradil. Do poločasu se ještě pokoušel zlomit bezbrankový stav Rosenthal, hostující svatyni ale hlavičkou přestřelil.

Po obrátce se pokusili prosadit si svojí hru hosté z Porýní-Falcka a vypracovali si převahu, přihrávky ve finální fázi se jim ale hrubě nedařily. K šanci jim tak "musel" pomoci mladík v domácí brance Baumann, po jehož zaváhání ovšem hlavičkoval Noveski nepřesně. Freiburg dlouho nemohl uspět s mnoha centry vyslanými do vápna, v 64. minutě ale přesto šel do vedení. Po přímém kopu Schustera se do souboje dostali Bungert a Barth, prve jmenovaný fauloval a následnou penaltu Cissé s přehledem proměnil - 1:0.

Mainz poté musel vsadit vše na ofenzivu, vyložené tutovky si ale ne a ne vypracovat. Na druhé straně mohli přidat pojistku Reisinger a Schuster, své šance po rychlých kontrech ale nedotáhli do zdárného konce. V úplném závěru mohl vybojovat bod pro hosty Bungert a odčinit tak svůj penaltový zákrok, hlavičkou ale těsně minul a jeho tým tak odjíždí z Breisgau s prázdnýma rukama.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - VfL Wolfsburg 3:1

06.11.2010 15:30

Góly: 26. Theofanis Gekas, 38. Pirmin Schwegler, 55. Theofanis Gekas (pen.) - 66. Ashkan Dejagah

Frankfurt letos patří k největším příjemným překvapením soutěže a potvrdil to i v tomto kole, kdy si doma poradil s Wolfsburgem 3:1 a poskočil už na průběžné třetí místo. Eintrachtu k šesté výhře z posledních sedmi soutěžních utkání nejvíce pomohl dvougólový Gekas, který si tak pojistil vedení v tabulce střelců.

Hvězdní hosté zcela přenechali iniciativu svému soupeři a ten věděl, jak toho využít. Dobře kombinoval a rychle přecházel do útoku, z čehož například rezultovala Gekasova šance z šestácté minuty, která ale zůstala nevyužita. Benaglia v hostující svatyni pak vystrašil Caio a v 26. minutě již domácí vedli, když Schwegler našel Gekase a ten uklidil míč přesně k levé tyči - 1:0.

Eintracht hrál disciplinovaně a hosté byli zralí na ručník. V 35. minutě však málem těžili z chyby rozhodčího Sippela, který přehlídl ruku Diega, jenž tak mohl pokračovat v akci a trefil vnější stranu tyče. Tři minuty nato hrála branková konstrukce i na druhé straně, když pálil Schwegler, tentokrát se ale míč odrazil do sítě a domácí tak vedli 2:0. Do přestávky mohl sice snížit Grafite, jenže se svojí hlavičkou si na Nikolova nepřišel.

Hostující kouč McClaren reagoval o pauze hned dvojím střídáním, žádný pozitivní efekt tím ale nevykouzlil. V 55. minutě naopak udeřili opět Orli, k čemuž jim dopomohl Kjaer zbytečným faulem proti Franzovi ve vlastní šestnáctce. Následnou penaltu si pak nenechal ujít Gekas, a i když si Benaglio na míč sáhl, odvrátit jej mimo tři tyče nedokázal - 3:0.

Naději Vlci vykřesali v 66. minutě, to pěkně nacentroval z levé strany Schäfer a z toho těžil zakončující Dejagah - 3:1. V závěru mohl frankfurtské vedení pojistit střídající Fenin, jenže stejně jako spoluhráč Caio svoji šanci neproměnil. Když se pak na druhé straně vyznamenal Nikolov proti Mandžukićovi a Džekovi, zůstaly všechny body na Mohanu.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Bayern Mnichov 3:3

06.11.2010 15:30

Góly: 5. Patrick Herrmann, 56. Marco Reus, 60. Igor De Camargo - 11. Mario Gómez, 40. Bastian Schweinsteiger, 84. Philipp Lahm

Mönchengladbach sice nadále zůstává na posledním místě tabulky, po třech prohrách v řadě ale zabral a proti Bayernu uhrál remízu 3:3. Úřadující mistr v první půli dominoval a mohl rozhodnout, po domácím obratu ale nakonec musel být rád za bod.

Domácí měli úvod zápasu jako z partesu. Nejprve sice neuspěl se svým vlažným zakončením Bobadilla, v páté minutě se ale od pravé lajny pokusil o centr Herrmann a míč zaplul až za záda překvapeného Butta - 1:0. Bayern zareagoval totální ofenzivou a svého soupeře hodně rychle sevřel do kleští, přičemž odměna na sebe nenechala dlouho čekat. V jedenácté minutě zahrál Kroos standardku, kterou Anderson podcenil a za ním číhající Gómez hlavou vyrovnal na 1:1.

Hosté pokračovali v nastoleném trendu a o obrat skóre se mohl zasloužit Altintop, po skvělé přihrávce Tymoščuka si ale vylámal zuby na Heimerothovi. Turecký reprezentant se snažil zaváhání napravit po půlhodině hry, když připravil výbornou pozici pro Schweinsteigera, ten ale hlavou trefil pouze břevno. Šéf hostující zálohy pak vybídl Gómeze, ten v jasné šanci neuspěl proti Heimerothovi a z dálky dorážející Kroos trefil horní tyč branky podruhé.

Ve 40. minutě ale již přišlo zasloužené vedení pro hostující tým. To se na levé straně pokutového území uvolnil Pranjić a poslal pas na malé vápno, kde balon patičkou nasměroval do sítě Schweinsteiger - 1:2. Ještě do přestávky mohl tentýž hráč přidat pojistku, když Schachten neohrabaně fauloval ve vlastní šestnáctce Altintopa, jenže "Schweini” penaltu zahodil střelou do tyče.

Gladbach tak mohl být rád, že do druhého poločasu vyběhl mazat jen jednogólové manko, a příchody de Camarga a Brouwerse jeho hře vydatně pomohly. Prve jmenovaný v 56. minutě využil špatné rozehrávky hostí a vybídl rozběhnutého Reuse, který krkolomným způsobem zpracoval míč a následně s přehledem zakončil - 2:2. Domácí byli oproti prvnímu dějství jako vyměnění, fanoušci je hnali kupředu a to ještě nebylo vše.

Přesně po hodině hry tentokrát nahrál Reus de Camargovi, ten bez problémů oběhl statického van Buytena a mezi nohy Butta vstřelil svůj první bundesligový gól - 3:2. Najednou musel opět hrát Bayern a to se mu příliš nedařilo, dobře bránící domácí mužstvo ne a ne povolit. Až v 84. minutě prostrčil stále se lepšící Tymoščuk na Lahma a ten střelou do horního růžku branky vyrovnal na 3:3. Hosté pak sahali po všech bodech, Gómez ale pálil nad, a když ani Kroosova hlavička cíl nenašla, došlo v Borussia Parku k dělbě bodů.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - TSG Hoffenheim 2:1

06.11.2010 15:30

Góly: 45. Heiko Westermann, 83. Mladen Petrić - 6. Sejad Salihović (pen.)

HSV předvedlo proti Hoffenheimu energický výkon a v poslední možný okamžik za něj bylo odměněno vítězstvím 2:1. Hosté ve městě na Labi brzo vedli, následně ale byli příliš pasivní a po Petrićově zásahu se vracejí do Kraichgau bez bodového zisku.

Začátek zápasu si ale Hoffenheim nemohl představovat lépe, už v páté minutě totiž šel do vedení. Na pravé straně se prosadil Mlapa a nahrál Dembovi Ba, který se po lehkém kontaktu s Pitroipou poroučel k zemi a sudí Perl odpískal penaltu, jež následně proměnil Salihović. HSV odpovědělo zvýšenou aktivitou a přišly i šance. Rána z dálky v podání Trochowského se k nim sice ještě neřadí, o chloupek nepřesná hlavička Petriće či Guerrerův pokus z úhlu ale již v sobě patřičné nebezpečí nesly.

Hosté se spolehli na rychlé brejky a po jednom takovém musel rychle zasahovat Drobný proti Rudymu. Český brankář pak předvedl i značnou nejistotu, po střele Demby Ba mu míč málem prošel skrz prsty. V závěru poločasu se ale hrálo prakticky jen na hostující půlce a těsně před odchodem do kabin domácí ochozy vybuchly nadšením, když Petrić přiťukl Demelův centr k Westermannovi a ten zblízka vyrovnal na 1:1.

Po přestávce měli navrcho hosté a Drobný musel zasahovat znovu proti Dembovi Ba, který se poté položil do Salihovićovy standardky a trefil spojnici. Postupem času ale začalo TSG ztrácet a byl to domácí tým, kdo tlačil. Petrić minul těsně a mladý Son si v zakončení nevedl dobře, v 83. minutě to ale již HSV vyšlo. Zé Roberto se na levé straně dostal k centru, na který si nejvýše vyskočil Petrić a hlavičkou zajistil hamburské vítězství 2:1.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - FC St. Pauli 3:0

05.11.2010 20:30

Góly: 14. Raúl, 54. Klaas-Jan Huntelaar, 81. Raúl

Schalke se konečně střelecky probudilo a St. Pauli nasázelo tři góly, které jej alespoň do zítřka posunuly mimo sestupovou zónu.

Fanoušci si v Gelsenkirchenu mohli poprvé pořádně od plic zařvat už ve 14. minutě. Farfán podržel míč, naservíroval jej podél čáry nabíhajícímu Uchidovi, jenž svým centrem do šestnáctky hledat útočné duo Huntelaar - Raúl. Prvně jmenovaný ještě míč netrefil, nicméně za ním dobíhající španělská legenda už za Kesslera zakončit dokázala.

Aktivnější pak co se týče šancí bylo poněkud čekaně St. Pauli. Ve 24. minutě ale Oczipkovu výzvu zahodil Naki. Schalke se do konce poločasu prosadil už jen jednou, ve 37. minutě se ale Kessler proti Juradovi vyznamenal. Když pak v závěrečné pětiminutovce první půle zahodili šance na vyrovnání Naki ze sedmi metrů a Boll z velkého úhlu, šel domácí celek do kabiny s jednobrankovým náskokem.

Druhá uklidňující branka pro Magathovo stádo přišla jen osm minut po změně stran. Na rohový kop Jeffersona Farfána si naběhl Klaas-Jan Huntelaar a hlavičkou na vzdálenější tyč navýšil vedení na dvě branky. Vítězství pak v 81. minutě pojistil Raúl, když dorazil do branky Schmitzovu střelu vyraženou Kesslerem. Königsblauen tak podruhé v sezoně zvítězili.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Borussia Dortmund1191127:728
2.1. FSV Mainz 051180319:1124
3.Bayer Leverkusen1163222:1621
4.Eintracht Frankfurt1161420:1119
5.TSG Hoffenheim1153322:1518
6.1. FC Norimberk1153317:1518
 Hamburger SV1153317:1518
8.SC Freiburg1160517:1818
9.Bayern Mnichov1144315:1316
10.Hannover 961151513:2016
11.Werder Brémy1142519:2714
12.VfL Wolfsburg1141618:1913
13.FC St. Pauli1141612:1813
14.VfB Stuttgart1131722:1910
15.1. FC Kaiserslautern1131714:2110
16.Schalke 041123613:179
17.1. FC Köln1122713:228
18.Borussia Mönchengladbach1114617:337

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (141)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Raul

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

fotka by měla bejt jiná

Reagovat
smazaný uživatel

Raulíček <3

Reagovat
7kaka7

no konečně se Raulovi (Schalke) zadařilo

Reagovat
smazaný uživatel

Hala Madrid!

Reagovat
smazaný uživatel

Nehrajou oni ale ve stadióně?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Teď sis naběhl, někdfo z pusinek ti poví, že si to na velkým hřišti šolíchaj jako v hale.

Reagovat
smazaný uživatel

není možné...

Reagovat
smazaný uživatel

konecne se Raul probudil a ted bude s Huntrem postrachem pro vsechny obrany a brankare

Reagovat
smazaný uživatel

:-DDDD

Reagovat
Kovi81

hunter podle me letos schalke drzi aspon jakz takz (v bundeslize)... 9 zapasu, 6 golu neni vubec spatnych na to, jak ho vsichni odepisovali

Reagovat
smazaný uživatel

Patoka zase neprehanaj s tym strasenim

Reagovat
REPLIKATOR

Gekas zase gól To je forma ...

Reagovat
Yanek

Raúúúúl

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern, pěknej zápas, ale škoda výsledku. Demichelis ať už táhne do prdele(někam do Itálie) nevim co tam dělá

Reagovat
Yanek

Tu Itálii sis mohl odpustit...

Reagovat
smazaný uživatel

jo, máš pravdu

Reagovat
jv

V tom Bielefeldu to dopracovali...Uvidíme koho po Ziegem přivedou nebo spíš, kdo tam bude chtít za současný situace jít.

Reagovat
jv

Když vidím, jak to Frankfurtu šlape, tak Fenin by měl v zimě odejít alespoň na hostování, takhle tam pro něj místo v sestavě nevidím, navíc je před ním kromě Gekase s Altintopem i Amanatidis, kterej se dostává ze zranění...Ale kam s ním, možná St. Pauli a v případě odchodů Ya Konana s Cissém, které se dají očekávat, tak by mohl i do Hannoveru nebo Frreiburgu, kde už i nějakej ten zájem byl, možná ještě Norimberk, v případě odchodu Schiebera.

Reagovat
Losinho

Lewa!

Reagovat
jv

I když nehraje od začátku, tak je gólovej..

Reagovat
Arne

Hej Deutscher Meister, BVB Borussia!!! Moc hezký, po tom našem zoufalství mi to zvedlo náladu.

Reagovat
herbage

Taky mi druhá půle zvedla trošku náladu po utrpení Arsenalu

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Reagovat
smazaný uživatel

Trochu mě děsí to čelo tabulky. Borrusia v pohodě, Mainz už upadá, ale Eintracht má skvělou formu (vůbec ten tým z loňska nepoznávám), Hoffen by taky neměl být tak vysoko a Freiburg jsem si přál na sestup. Jediné co mě uklidňuje jsou ty bodové rozestupy

Reagovat
Arne

Tak já Eintracht docela poznávám, i loni pod Skibbem hráli podobně, akorát teď se jim podaří všecko, na co sáhnou... Ty rozestupy jsou pro vás v pohodě, pokud si to opravdu sedne, tak můžete v klidu ještě poháry (i LM) udělat, deset bodů není až tak moc.

V pátek jsem to neviděl, ale ze sestřihu se mi ty akce líbily... Rychlý přechod, ťuk ťuk do křídla, centr, jeden hráč na přední, jeden na zadní tyči... Prostě Schalke.

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě styl je podobný, ale minulou sezonu byli průměrní až podprůměrní a teď mi přijdou takoví vyspělejší nebo jak bych to řekl. A co hráli se Schalke, tak rozhodně štěstí neměli,. Kdyby vyhráli o dva tři goly, tak by to bylo zasloužené. Ale pochybuju, že jim to vydrží. Na jaře už bych si tipl že půjdou dost dolů.

Co se týče toho pátečního zápasu, tak ten jsem neviděl celý, ale přišlo mi to hodně podobné jako obvykle, akorát ostatní týmy měly líp připravenou obranu. St. Pauli byli vyloženi slabí v poziční hře a nestíhali jak Farfána (na toho se snad vůbec nepřipravili), tak Uchidu. Ale tak aspoň získali hráči sebevědomí a třeba ten styl nakonec bude fungovat. Příští kolo bude hodně důležité a věřím, že vyhrají

Reagovat
jv

Tak oproti loňské sezóně tam jeden rozdíl přece jenom je, a to Gekas, to je právě ten rozdílovej hráč, díky kterýmu může Eintracht hrát hodně vysoko celou sezónu.

Reagovat
Arne

Jo, zrovna proti vám měli vyhrát a nevyhráli, Manu to podržel a myslím, že tam byla i nějaká tyč (?). Ale v ostatních zápasech jim to tam padá často až neskutečně, i včera je Wolfsburg druhou půli přehrával a na šance to bylo +- vyrovnaný.

Reagovat
jv

Dneska to pro nás nebyl moc složitej zápas, H96 nám to dost usnadnil, ale podle mě jsme byli na konci první a na začátku druhý půle až moc pasivní a nechali jsme hrát H96, což se nám mohlo i vymstít...Dneska byl výbornej Shinji, kterej si tam chvílema dělal s obranou H96 co chtěl a Nuri, kterej na první dva góly přihrál a při tom třetím rychle rozehrál na Kubu, jenom je škoda, že zase nedal tu penaltu, ale podle mě půjde příště znova.

Jinak s tím mistrem je to ještě předčasný, i když by to bylo krásný...Teď se to chce soustředit na HSV.

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
Arne

Souhlas, celkově tak třicet minut probíhalo, jako kdyby jste ani nehráli... Příště HSV bude zajímavý, já tak trochu cítím, že právě HSV by mohlo být tím klasickým jarním týmem a mocně dotahovat, takže další tři body navrch se hodí.

K Sahinovi - ukazuje se, že to náhoda není, už loni si nějakou neproměněnou pamatuju... Dneska a za tohodle stavu to nemrzelo, ale kdyby jí dal proti Hoffenheimu, tak věřím, že jim dáte trojku a nemusíte zachraňovat bod. Takovej Barrios by mohl být jistější.

Reagovat
jv

Jj, dneska to sice tolik nemrzí, ale je to škoda, proti tomu Hoffenheimu to zamrzelo hodně no, uvidíme, jestli Nuri půjde i příště, já bych řekl, že jo.

Reagovat
slovaňáák

Ale zase proti tomu Hoffe, co sem viděl ze záznamu, tak bych řekl, že ho možná rozhodilo to, že se penalta musela opakovat (když už jsem u toho, tak sem viděl spousty penalt, při kterých vběhli hráči do pokutovýho území ještě víc, tohle se opakovat určitě nemělo, ale to už je jedno)¨, ikdyž samozřejmě by se nemělo stát. Ale i podle mě ji bude příště kopat Nuri

Reagovat
Arne

Jo, na to bych zapomněl, že se to opakovalo... Ono je to těžký, třeba včera co nedal pentli Schweini, tak tam už bylo hráčů aspoň šest a Heimeroth dobrej metr před čárou. Jedna z mnoha situací ve fotbale, které prostě nejdou sjednotit.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Lewa

Reagovat
smazaný uživatel

Straky skvěle, Borussia skvěle, fakt dneska nemám slov !

Btw. Lewa po šesti minutách na hřišti dát gól, to je dost dobrý

Reagovat
Arne

A ta patička před gólem, to byla lahůdka.

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
Josifek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Reagovat
$dolar$

Borussii to snad nejde neprat

Reagovat
jv

Reagovat
$dolar$

No proste vsechno, historie, divacke zazemi, mladej sympatickej tym, hezka hra, Klopp trenerem fakt ti to zavidim

Reagovat
jv

Tak mě bylo HSV taky sympatický, to ještě, když tam byl Jol a hráči jako Vaart, De Jong a Kompany, jenže potom tihle hráči odešli a ty jejich náhrady, no zkrátka už to není ono, navíc ještě ty šachy s trenérama, kdy u Vás vydrží vždycky jenom jednu sezónu...Ale letos hrajete dobře i s těmi zraněními, které máte.

Reagovat
$dolar$

Prave nejradsi jsem mel Stevense a Jola a hrace Vaarta s De Jongem Kde jsou ty casy

Hrajeme slusne, ale neni to zadna hitparada, moc chyb a obrana porad nic moc

Reagovat
$dolar$

reakce na jv

Reagovat
jv

Jj, čekal jsem, že se Vám ta obrana s příchodem Westermanna a Diekmaiera zlepší, ale si to nějak nesedlo, navíc Diekmaier je zraněnej, stejně jako Aogo, byl i Jansen a potom musel v obraně hrát Zé, kterej zase chyběl v záloze, což je takovej začarovanej kruh...

Jinak ty zranění, to u Vás není jenom otázka týhle sezóny, ale u Vás se to vyskytuje pořád a nepomáhají tomu změny hráčů, ani trenérů.

Reagovat
smazaný uživatel

BVB. 12 bodu na Bayern uz je solidni.

Reagovat
One-Real

Že by se vracely časy Rosického, Kollera, Kehla, Amorusa, Dedého, Fringse, Lehmanna a dalších?

Reagovat
Tomanatura

Taky jsem přemýšlel. Když přivřu oči, tak je tento nový Dortmund sympatičtější, s lepším vedením a potenciálem. Hlavní je, ať se manažer furt drží té nýnější strategie a nezačne nakupovat jako Schalke.

Reagovat
Arne

S tím lepším vedením souhlasím, Meier to teď dopracovává v Kölnu, nemám ho rád.

Se Schalke bych to ale nesrovnával, na ty dvě pozice, co přišli drazí hráči, prostě potřebovali posílit.

Reagovat
Tomanatura

Jono. 25 milionů euro dluhy za pár let, to umí jen on

Chápu, ale jde mi o ty zvučné jména. Do Dortmunu takový zatím nechodí a snad to tak bude pokračovat. Je to sympatičtější.

Reagovat
Arne

Tak sympatičtější... Asi jo, já taky mám rád kluby, co hospodaří s málem, ale za tohle bych Magatha nijak nehanil... Udělal LM a ty peníze za ní prostě reinvestoval, akorát když si těch ca. 20 mil. vyžádal na vedení, tak se domluvili na sezónním cíli, který budou těžko plnit - opět kvalifikace do LM.

Reagovat
jv

Reagovat
Tomanatura

Jo, však já jsem si jistý, že se mu ty posily vyplatí a oni půjdou třeba příští rok po titulu, ale nějak extra sympatické mi to není, zvlášť, když mají své finanční problémy...

Reagovat
Arne

Tak pokud neudělá dluhy navíc, tak by to snad ani nevadilo, a faktem je, že on je zatím pomaličku maže... Hlavní zůstává ten titul, už generace Schalker na to čekají a já bych jim to strašně přál. Pokud udrží Neuera a nějak dají do kupy tu defenzivu, tak do dvou let to snad bude.

Reagovat
jv

Meier dovede 1. FC Köln akorát tak do 2.BL.

Reagovat
Tomanatura

Nechápu, jak ho mohli vzít, když jste kvůli němu málem krachli. Teď jsem o něm četl článek, Kolín byl před jeho přijetím úplně bez dluhů a nyní dluží 25 mega a je na sestup.

Reagovat
jv

Jj, tohle on umí dobře, jinak všechno způsobil těmi jeho nákupy, on furt nakupoval, a to ne za nějakou almužnu, vyjímkou nebyly 20 mil. nákupy, hodně v oblibě měl Brazilce, viz, Evanilson, Amoruso, Ewerthon, např. Evanilsona koupil hned dvakrát, nrjdřív v roce 1999 z Cruzeira a potom v roce 2003 z Parmy.

Reagovat
Tomanatura

Jj. Oni třeba teďka dávali v novinách peníze, které dostával Womé, co tam byl 2 roky, kterého koupili z Brém, kde rok předtím nenastoupil ani k jednomu zápasu. On dostal 85000 euro měsíčně, k tomu 9000 euro za každý bod, který s ním Koln ukope a 27000 extra za každou výhru. Navíc dostal 400 000 za podpis smlouvy na první rok smlouvy a 300 000 za druhý rok.

Navíc k tomu dostal novou Audinu, 8 zpátečních letenek ročně do Kamerunu a příplatky na bydlení.

A to byl jen tento jeden hráč. Jako já si vážně nedokážu představit, co si tímto chtěl Meier dokázat.

Reagovat
herbage

Tomu řikám panečku obchodník Borussie se jim s Kagawou a bandou mladíků může jen smát

Reagovat
Tomanatura

Však právě na BVB Podolski poukazoval, když je kritizoval. Finančně na tom hůř nejsou (nebyli, když tam on došel) ale jsou to prostě neschopové, no.

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

Ty voe, to je síla.

Fanoušci za ně padaj na hubu, jsou schopní dát dohromady nezanedbatelnou částku na zpětný odkup Poldiho a oni takhle vyhazujou peníze... Uff.

Jinak v jakých novinách to čteš? Ty mi přijdeš už trochu jako mere, takový vychytávky.

Reagovat
Tomanatura

Ve Sport Bildu. Oni tam mají hodně zajímavostí a když přehlédneš vychvalování těch dvou v Realu, tak je to parádní deník. Vychází to každou středu

Reagovat
Arne

Online z toho asi moc nevychází, co?

Já jsem ho jednou našel ve vlaku a pěkně jsem si početl, jenže holt kde si ho normálně koupím, ještě k tomu takhle v týdnu.

Reagovat
Tomanatura

To já nevím, jenom je u toho napsané, že to vychází i v ČR za 75 kč, čili v nějaké větší trafice možná...

Reagovat
Arne

Aha, tak to se porozhlédnu, dík.

Reagovat
Arne

Už to tu listuju v PDF, je to výborná věc. Akorát to raději nebudu moc přehánět, člověk by už nedělal nic jinýho, než četl o fotbale.

Reagovat
jv

Jestli můžeš, tak sem hoď odkaz, bylo by to zajímavý čtení...

Reagovat
Arne

http://www.filesonic.com/file/29408219/sb4410.rar#

Tady bys to měl stáhnout... Čest a kancikovi, já bych to asi těžko někde našel.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Hm, tak to je opravdu síla, pak už se tam nedivím ničemu... Jen tak pro zajímavost by mě zajímalo, kolik dostal a bere Poldi, v tom případě se mu ani moc nedivím, že tam šel.

Reagovat
Arne

Já věřím, že ho dřív vyhodí, fanoušci na to tlačí dost a zrovna tam podle mě mají váhu jako nikde jinde.

Reagovat
smetos

BVB= nejsympatictejsi tym s nejlepsimi fanousky. jejich stadion je nadherny a temer porad vyprodany

Reagovat
Godwinson

Ježiš ten Werder

Reagovat
$dolar$

Mne je jich lito

Reagovat
Godwinson

Mi teda ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Stuttgart zatim 3 vyhry, z toho jedna 6-0 a jedna 7-0, postaveny na hlavu.

Reagovat
Liquid

do 3 kol je zase Mohuč tam kde má být, na 1.místě

Reagovat
REPLIKATOR

Tam kde má být - ve středu tabulky

Reagovat
smazaný uživatel

Co je zac ten Sidney Sam?

Reagovat
Arne

Mrštný, šikovný, rychlý křídelník... V HSV se ne a ne prosadit, tak loni hostoval v Kaiserslauternu a byl nejlepším hráčem ligy. Letos se pomalu rozjížděl, ale poslední dva až tři zápasy klasa.

Reagovat
smazaný uživatel

Diky, zaregistroval jsem ho az posledni dobou a docela me zaujal.

Reagovat
Arne

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Tak kecám.

Reagovat
$dolar$

Jak realny je, ze by Plzen hrala bundesligu?

Reagovat
smazaný uživatel

Plzni se povede půlka sezony a někdo by jí už viděl v bundeslize.. Seš trotl nic jiného na to ti nemůžu říct..

PS: přečti si to znova a popřemýšlej co si napsal za žvást.

Reagovat
Arne

Reagovat
$dolar$

Tak zrovna takovouhle reakci jsem necekal

Reagovat
Losinho

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Reagovat
jv

A jak vůbec můžeš tvrdit, že se Plzni povedla jen půlka sezóny?

Reagovat
smazaný uživatel

že to řiká zrovna sparťan

Reagovat
smazaný uživatel

Ehm, kdoze to je nejschopnejsi utocnik Stuttgartu v soucasnosti, Arne?

Reagovat
Arne

HARNIK! Cacau to asi dneska protrhl, no, ale nevím, proč tam furt dává Maricu. Ten na gól potřebuje dvakrát tolik šancí co Harnik. O ruským bohatýrovi se ani zmiňovat nebudu.

Reagovat
smazaný uživatel

Vzdyt Marica dnes byl u peti branek Stuttgartu.

Reagovat
Arne

Já to neviděl, ani sestřih, tak proto tohle říkám... Ono je to hezký, ale Pogrebňakovi se to proti Gladbachu (7:0) taky střílelo, jenže ve vyrovnaném zápase se netrefí, nerozhodně to. Harnik ano, i když teda ve Wolfsburgu to zrovna nepotvrdil.

Reagovat
smazaný uživatel

Rekneme si za tyden, ok? Ja si proste myslim, ze Marica je lepsi nez Harnik.

Reagovat
Arne

Spíš za pár let... Já si pamatuju, jak přišel po mistrovský sezóně jako pan někdo, ale zatím mě prostě nepřesvědčil. Až Harnik dostane pořádnou šanci, tak se chytí.

Stuttgart ale má obrovskou budoucnost ještě někde jinde - Julian Schieber. Ten hraje neskutečně, VfB ho chce zpět už v zimě, ale to těžko klapne, zvlášť když FCN by nikde nesehnalo náhradu.

Reagovat
smazaný uživatel

Doziju-li, rekneme si.

Reagovat
Arne

Co by ses nedožil...?

Reagovat
Arne

Btw. máš nick podle té hudební skupiny?

Reagovat
smazaný uživatel

Nn, protoze co reknu, to se nemeni...

Reagovat
Arne

Tak to jo, diplomate.

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoduse jsem nevedel, jaky si dat nick, tak me napadlo toto.

Reagovat
Arne

Tak teď jsem viděl sestřih a dost slušný... Ta střela chuťovka, nahrávky taky hodně dobrý.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako kdybych to nerikal.

Reagovat
Arne

Totéž napíšu, až se další tři zápasy bude trápit a do čtvrtého Keller místo něj nasadí..., víš koho.

Reagovat
smazaný uživatel

Pogrebnaka?

Reagovat
Arne

To je taky možný... Já myslel Harnika.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Přesně tak, i když dneska byl Marica výbornej, byl asi u čtyř branek, ale to proměňování šancí je do očí bijící....Otázkou je taky, do jaké míry to bylo způsobené neschopností obrany Werderu, zvláště její levé strany...

Reagovat
Arne

Zrovna na SportBildu je článek "Bremer Sicherheitsrisiko", Silvestre no.

Reagovat
jv

Tenhle nákup se Werderu opravdu vyplatil, spolu s Prödlem to je průchoďák.

Reagovat
$dolar$

Ciprian je kabrnak, mam ho hrozne rad od doby co byl v Šachtaru

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Ondraa24

tak co sem koukal, dneska penalty střelcům moc nešly

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Kagawa

Reagovat
Arne

Tady je ten zázrak, se kterým jsi mě nachytal na srazu...

http://www.youtube.com/watch?v=XH44XecuQOI

Reagovat
smazaný uživatel

Sam docela jede, a to jsem si nejdříve myslel, že udělal chybu, když šel do Bayeru

...jinak Verein für Behinderte koukam porazil Brémy

Reagovat
Arne

Jj, ti postižení jim dali dokonce šest branek... Vy žádnou, co jsem potom teda?

Reagovat
smazaný uživatel

to nevím, co se dá podobného vykouzlit ze zkratky FC

Reagovat
Arne

Neboj, na něco přijdeme... Ale asi tam budeme muset zahrnout i to B.

Reagovat
smazaný uživatel

tak pozor až na to příjde, protože (až teď jsem si všiml) vymýšlíš něco na sebe

Reagovat
Arne

Jestli myslíš to "B", tak neboj, to bude komponovat s tím "FC", BSC vynecháme.

Reagovat
smazaný uživatel

spíše jsem myslel to "co jsem potom teda"

Reagovat
smazaný uživatel

na tom neni snad nic až tak divnýho ne? A to seš tak blbej, nebo to byl jenom trapnej vtip?

Reagovat
smazaný uživatel

myslíš to první nebo to druhý?

...jinak mne přijde fotbalový zápas s výsledkem 6:0 pozitivně divný

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele