11. kolo
07.11.2010 15:30 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Hannover 96 - Borussia Dortmund 0:4

V Dortmundu se pomalu, ale jistě může začít mluvit o titulu, Borussia totiž náramně zvládla utkání v Hannoveru a po jednoznačném vítězství 4:0 už má na čele čtyřbodový náskok. Domácí se naopak po druhém debaklu v řadě propadli do druhé poloviny tabulky.

Utkání začalo v obdivuhodném tempu a byl to hostující tým, kdo se ujal slova. K neudržení byl především Kagawa, jenž si také připsal první střelu a v jedenácté minutě udeřil. Götze skluzem vybojoval míč pro Sahina a ten prostrčil japonskému štírkovi, který si s balonem přilepeným k levačce našel ideální prostor pro střelu a ta zaplula přesně k tyči - 0:1.

Borussia byla nahoře a její pozici mohl ještě vylepšit znovu Kagawa, který měl hned dvě skvělé příležitosti. Nejprve ho v pokutovém území oslovil Barrios a úspěšný střelec tentokrát pálil nad, další jeho zakončení pak letělo o chloupek vedle levé tyče. Hannover se postupem času dostal do zápasu a vynaložil velikou snahu, jenomže až na nepřesnou ránu Ya Konana si ve finální fázi počínal nevýrazně.

Po obrátce se domácí nadále pokoušeli něco se stavem udělat a v 54. minutě předvedli podařenou kombinaci, jejíž konec ale pro ně byl dvakrát nešťastný. Stoppelkamp jednak zakončil přesně do Weidenfellerovy náruče, navíc se při kontaktu se Schmelzerem zranil a musel jít ze hřiště. Chvíli nato přetlačil střídající Forssell Subotiće, jeho střelu ale pohotově zneškodnil Weidenfeller.

Poté už začali úřadovat znovu hosté a v 72. minutě předvedli oku lahodící akci. Sahin vysunul rozběhnutého Piszczeka, který okamžika servíroval na malé vápno a tam byl v souboji s dvěma bránícími hráči rychlejší Barrios - 0:2. Pět minut nato navíc Haggui nesmyslně kopl do Blaszczykowského a uviděl červenou kartu, penaltu ovšem Sahinovi Fromlowitz chytl.

Režisér dortmundské hry ale příliš smutnit nemusel. V 81. minutě si Blaszczykowski narazil s Lewandowským a sice ztroskotal na znovu výborném Fromlowitzovi, k dorážce se však dostal jeho krajan a do prázdné branky zvýšil už na 0:3. Blaszczykowski přesto naprázdno nakonec nevyšel, v první minutě nastavení ho fantastickým pasem oslovil da Silva a "Kuba" razantním zakončením upravil na konečných 0:4.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
Arne

Klobouček.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele