Bundesliga - preview 11. kola

05.11.2010, 08:58, aktualizováno 07.11.2010, 09:17
Previews
Zajímavé zápasy před sebou mají zástupci v evropských pohárech. Dortmund hraje v Hannoveru a bude si chtít pojistit první místo. Stuttgart v souboji dvou trápících se týmů přivítá Werder, Leverkusen čeká zápas s Kaiserslauternem...
Hannover 96 - Borussia Dortmund  (neděle 15:30)
I po jedenáctém kole bude bundesligovému pelotonu vládnout Dortmund, mladý celek z Vestfálska má ovšem možnost vybudovat si i na Mainz slušný náskok. K tomu ale potřebuje přivést něco hodnotného z Hannoveru, který si zatím taktéž vede velice dobře.

Dolnosasové se v nabytém středu tabulky po včerejšku propadli ze šesté na desátou pozici, to je ale příliš vzrušovat nemusí. I přes nepříliš přesvědčivé poslední výsledky jsou daleko od sestupových pozic a už jen čtyři body jim chybí k tomu, aby překonali dvacetibodovou hranici a měli tak pro podzimní část sezóny splněno. "Šestadevadesátky" ovšem mají po minulém kole co napravovat, ze hřiště Hoffenheimu si totiž přivezly čtyřgólový debakl.

Že ani tentokrát Hannover nečeká snadný soupeř, je při pohledu na tabulku nasnadě. "BVB je ofenzivně naladěné, jeho hráči umí při pár kontaktech s míčem udělat neskutečné věci. My bychom se ovšem měli koncentrovat na naše silné stránky," prohlásil trenér Mirko Slomka. Ten vedle zraněných Pogatetze, Andreasena a Carlitose nemůže počítat ještě s distancovaným Schmiedebachem, na vážkách je start Schulze.

Také z tábora Borussie znějí směrem k soupeři ódy a i zde to má svůj důvod - v minulých osmi vzájemných zápasech dokázali žlutočerní zvítězit pouze jednou, na jaře tohoto roku 4:1. "Hannover hraje skvěle, Mirko Slomka mužstvo dobře pozměnil a začlenil do něj pár mladých kluků. Čeká na nás velice těžké venkovní utkání," prohlásil Jürgen Klopp, jehož tým na tom však také není úplně špatně - před týdnem vyhrál v Mainzu 2:0 a posunul se před něj do čela soutěže.

Podstatně hůře už si BVB vede v pohárech, z toho domácího vyletělo už ve druhém kole a hrozí, že nepřežije ani skupinovou fázi v Evropské lize. Na hřišti pařížského Saint-Germain Dortmund ve čtvrtek remizoval bez branek a po domácích zaváháních se už jen velice těžko bude dostávat na jednu ze dvou postupových pozic. Dobrou zprávou je, že až na Piszczekovy drobné šrámy se nikdo nezranil, mimo hru tak zůstává "jen" pětice dlouhodobých marodů Kehl, Owomoyela, Zidan, Kringe a Hajnal.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Fromlowitz - Cherundolo, Haggui, C. Schulz, Djakpa - Pinto, Stindl - Stoppelkamp, Rausch - Ya Konan, Abdellaoue
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer - S. Bender, Sahin - M. Götze, Kagawa, Großkreutz - Barrios
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.25 - 3.65 - 1.75
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
VfB Stuttgart - Werder Brémy  (neděle 17:30)
Nedělní dohrávka 11. kola Bundesligy nám nabídne zajímavý souboj mezi VfB Stuttgart a Werderem Brémy. Domácí nenaplňují své ambice v Bundeslize, v Evropské lize ale válí a již si zajistili postup do dalšího kola. To Werder nezáří ani na domácí scéně, ani v Evropě.

Brémy v úterý doma propadly v duelu s Twente Enschede, které vyhrálo 2:0. Werder tak přišel o šanci na postup do dalšího kola Ligy mistrů a velmi se mu vzdálila i šance alespoň na pokračování v Evropské lize. Sportovní ředitel Klaus Allofs není se situací v klubu spokojen, ale zároveň dodává, že ještě nic není ztraceno. "Samozřejmě že nejsme spokojeni. Je pochopitelné, že nás mrzí, že nemůžeme splnit vytečené cíle jak v Lize mistrů, tak v poháru DFB. V současnosti se nacházíme někde jinde, než bychom chtěli být, ale máme velký potenciál se zlepšit. Bundesliga je těžká soutěž, o to více se nyní musíme snažit, abychom v ní uspěli," naznačil Allofs, na jakou soutěž nyní v Brémách přesunou pozornost.

To Stuttgart své cíle v pohárové Evropě již naplnil a rovněž přesune svojí snahu do domácí soutěže, kde mu patří až předposlední příčka. Na to doplatil kouč Christian Gross, kterého prozatím nahradil Jens Keller. Ten byl velmi spokojen s vysokou výhrou Stuttgartu nad Getafe. "Výhra v Getafe nám dodala potřebnou sebedůvěru před tímto těžkým zápasem. Nyní hrajem doma a pokusíme se této výhody využít," uvedl před zápasem Keller.

Oba týmy mají značné potíže v obraně, protože jejich marodka je rozsáhlá. Domácí nebudou moci do zápasu nasadit Khalida Boulahrouze, Stefana Celozziho, Philippa Degena, Serdara Tasciho, Élsona ani Pavla Pogrebňaka, přesto dokáží poskládat celkem konkurenceschopnou defenzivní linii. To Werder sice uvítá návrat Tima Wieseho do brány, ale Clemens Fritz, Naldo, Petri Pasanen, Philipp Bargfrede a Tim Borowski jsou stále zranění, a tak bude muset na pravém kraji obrany opět zaskočit Brazilec Wesley.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Träsch, Niedermeier, Delpierre, Molinaro - Gentner, Kuzmanović - Camoranesi, Gebhart - Marica, Cacau
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiese - Wesley, Mertesacker, Prödl, Silvestre - D. Jensen, Frings - Marin, Pizarro, Hunt - Hugo Almeida
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 3.45 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bayer Leverkusen - 1. FC Kaiserslautern  (neděle 17:30)
Pokud Leverkusen nechce, aby mu vedoucí celky Bundesligy příliš odskočily, musí v tomto kole vyhrát. A rozhodně před ním nestojí žádný nesplnitelný úkol, jelikož na domácím trávníku přivítá nepříliš silný Kaiserslautern.

V posledních týdnech nepřipravil los pro Leverkusen žádnou procházku růžovou zahradou. Svěřenci trenéra Heynckese sehráli několik velmi těžkých zápasů, přičemž jim nevyšel jen jediný, a to když doma nestačili na rozjetý Mainz. Venku ale zdolali například Schalke, Wolfsburg nebo Stuttgart. Před vlastními fanoušky se ale Leverkusen spíše trápí, z pěti zápasů vytěžil jen stejný počet bodů.

To potvrdil také ve čtvrtek v Evropské lize, kde doma zachraňoval vítězství proti řeckému Arisu Soluň až v samotném závěru. "Pokud budeme chtít porazit Kaiserslauterm, tak to se musíme o sto procent zlepšit," prohlásil nespokojený sportovní ředitel Rudi Völler.

Kaiserslautern bojuje stále o záchranu, a tak potřebuje body jako sůl. I proto věří, že by mohl uspět také v BayAreně. To ale rozhodně nebude jednoduchý úkol, jelikož na půdě Bayeru se mu nikdy nedařilo. V posledních deseti letech ve vzájemném zápase mimo svůj stadión pokaždé prohrál. Poslední zápas skončil pro Lautern vysokou porážkou 1:5.

"Když budeme mít dobrý den, určitě můžeme Leverkusen o body obrat," myslí si trenér hostů Marco Kurz. Jeho tým po řadě porážek v minulém kole konečně vyhrál. Doma přesvědčivě zdolal v poměru 3:0 Mönchengladbach. Kurz se navíc bude muset obejít pouze bez služeb stopera Jana Šimůnka a Brazilce Rodneiho.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Adler - Schwaab, M. Friedrich, Reinartz, Kadlec - Rolfes, Vidal - Sam, Barnetta - Helmes, Derdiyok
1. FC Kaiserslautern - pravděpodobná sestava:
Sippel - Kirch, Amedick, Abel, Bugera - Bílek - Tiffert, de Wit - Morávek - Micanski, Lakić
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 4.60 - 5.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FC Norimberk - 1. FC Köln  (sobota 15:30)
Norimberk zažívá krásné časy a vypadá to, že letos by nemusel mít s boji o záchranu co do činění. Dole v tabulce je naopak Köln, ten se ale pod novým Schaeferem rozjel k dobrým výkonům a na Frankenstadionu rozhodně nebude bez šancí.

Franský celek i letos táhnou většinou hráči vypůjčení z větších klubů, ti si ovšem vedou výborně. Zvláště stuttgartský Julian Schieber dokazuje, že vyrostl v kvalitního útočníka a není divu, že VfB by si ho rádo stáhlo zpět už v zimě. Dobře se prezentuje i Mehmed Ekci z Bayernu a třetí výraznou pozstavou je kmenový Ilkay Gündogan. Tito tři excelovali před týdnem na hřišti favorizovaných Brém a společně s výborně chytajícím Raphaelem Schäferem zařídili vítězství 3:2.

Norimberští ale především sbírají body doma, v posledních třech zápasech na svém stadionu porazili shodně 2:1 Schalke, Stuttgart i Wolfsburg a totéž by rádi i proti Kölnu. "Půjdeme do zápasu s potřebnou důsledností a trpělivostí," uvedl stručně kouč Dieter Hecking, který má mimo hru jen dlouhodobě zraněné Bunjaka a Okotieho.

Když před dvěma týdny 1. FC Köln prohrál v Hannoveru, stálo to místo Zvonimira Solda a pro dosavadního kouče rezervy Franka Schaefera to znamenalo posun k prvnímu týmu. A novic na bundesligovém poli si zatím nevede vůbec špatně - do sestavy především vrátil slovinského kanonýra Novakoviće, který pak pomohl k hladkému postupu v poháru přes TSV 1860 Mnichov a v minulém kole sám hattrickem sestřelil Hamburger SV.

"Je jasné, že obě vítězství prospěla atmosféře. Můžeme nyní v tréninku lépe pracovat a koncentrovat se. Výhry jsou vždy důležité," prohlásil Frank Schaefer, který by u Kozlů měl zůstat dlouhodobě. "Momentálně neexistuje důvod, proč bychom o tom měli diskutovat. Zůstává ve funkci," řekl rezolutně manažer Michael Meier. V tuto chvíli je v Porýní asi největším problémem marodka, na ní jsou totiž Petit, McKenna, Freis a Ishiaku. V kádru není z disciplinárních důvodů ani brankář Mondragón.
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
R. Schäfer - Judt, Nilsson, Wolf, Pinola - Simons, Gündogan - Hegeler, Ekici, Frantz - Schieber
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Varvodić - Brečko, Mohamad, Geromel, Salger - Jajalo, Lanig, Matuschyk, Ehret - Podolski - Novaković
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.40 - 3.65
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SC Freiburg - 1. FSV Mainz 05  (sobota 15:30)
Venku dosud neporažený Mainz zajíždí v rámci jedenáctého bundesligového kola do Freiburgu.

Svěřenci Robina Dutta mají za sebou těžký britský týden, nicméně následující dva se zdají ještě těžšími. Aktuálně desátý celek soutěže se totiž utká s týmy ze současné top 3, tedy s Mainzem, Hoffenheimem a na závěr Dortmundem. Jedinou útěchou před touto těžkou zápasovou šňůrou je pro bádenského trenéra návrat Jana Rosenthala do tréninkového procesu. Dlouhodobě zranění Pouplin, Butscher, Krmaš, Bechmann, Jäger a jediný střelec posledního vzájemného utkání Flum si na něj ještě budou muset počkat.

"Mainz je nejhorší soupeř v této sezoně. Je velmi nebezpečný a nevíte, co od něj čekat. Nemůžeme týmy posuzovat podle jejich jmen, které si vybudovaly v předešlých sezonách. Mainz letos porazil Bayern, Werder, Wolfsburg, Leverkusen a proto je po zásluze tam, kde je," řekl asistent trenéra Dutta Damir Burić. "I přesto, že teď ve dvou důležitých utkáních prohrál, může jít stále do zápasu naprosto sebevědomě. Ten tým má velmi málo slabin. Nešťastně poprvé v sezoně prohrál a hned na to zvítězil v Leverkusenu. To dokáží jen velké týmy."

Ačkoliv to tak zatím nevypadá a Mainz je na druhém místě tabulky, valí se na něj jeden průšvih za druhým. Minulý týden nejprve v Aachenu vypadl z DFB-Pokalu a následně prohrál před svým vlastním publikem vzájemný souboj s Dortmundem o první místo. Kouč Thomas Tuchel je ale nadále optimistou. "V této sezoně jsme zahráli lépe než s Dortmundem a já věřím, že dokážeme ty výkony zopakovat. Potřebujeme se jen na to rozpomenout. Hráči jsou sportovci, profesionálové, nelitují se. Dobře vědí, že prohry jsou součásti jejich profese. My musíme pouze se sami nad sebou zamyslet a najít chyby. Tento proces je stejný, ať už vyhrajete, nebo prohrajete," prohlásil nejmladší bundesligové trenér na předzápasové tiskové konferenci.

Kromě lepšího postavení v tabulce si Tuchel může pochvalovat i práci lékařského týmu. Na marodce je totiž pouze dlouhodobě zranění brankář Heinz Müller. I přesto, že jeho soupeř bude v utkání postrádat několik důležitých opor, stále si myslí, že kvalita obou týmů může být srovnatelná. "U nich zranění tolik znamenat nemusí. Vždyť třeba Papiss Cissé je s osmi góly druhým nejlepším střelcem letošního ročníku. Navíc Freiburg vyznává nepříjemný styl hry a těžce se s ním hraje každému. SC bude mít následující program velmi těžký, ale nikdo od něj moc nečeká. To je spíše jeho výhoda. My bychom se měli pohybovat v tabulce společně, nicméně jsme v ní výš, čímž jsme si na sebe upletli bič. Freiburg může jít do zápasu s klidem, který se budu snažit do svých svěřenců dostat já," zakončil Tuchel.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Baumann - Mujdža, Barth, Toprak, Bastians - Schuster - Caligiuri, Abdessadki, Makiadi, Putsila - Cissé
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Wetklo - Zabavník, Svensson, Noveski, Fuchs - Caligiuri, Polanski - Schürrle, Holtby, Allagui - Szalai
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.85 - 3.30 - 2.35
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Eintracht Frankfurt - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Frankfurt se bude v utkání s Wolfsburgem chtít zbavit nálepky jednoho z nejhorších týmů na domácím hřišti.

Čtyřikrát v této sezoně vyběhly ovečky Michaela Skibbeho na trávník Commerzbank-Areny v rámci bundesligové scény, dohromady ale mnoho potlesku nesklidily. Z domácího prostředí mají jen čtyři body, což je pro hesenský celek zatím největší kámen úrazu v jinak povedené sezoně. Více se mu totiž daří ve venkovních zápasech, kde to střílí také nejlepšímu bundesligovém střelci současnosti Theofanisi Gekasovi. Ten v týdnu z důvodu mírných bolestí měl pouze omezený trénink, nicméně podle Skibbeho v sobotu bude v základní sestavě. Zcela jinak na tom jsou Chris, Bajramović, Meier, Rode a Titsch-Rivero, jenž si v tomto zápase ze zdravotních důvodů nekopnou.

Frankfurt se v současné době nachází na pátém místě tabulky. Mimo již zmiňovaného střelce Gekase za to vděčí také pětizápasové šňůře bez prohry, kterou mohanská družina táhne už od 25. září. "Jsem velmi rád za naše postavení v tabulce, nicméně bodové rozdíly v ní jsou velmi malé. Jsem rád, že jsme za sebe hodili nepovedený začátek. Nyní máme ale neuvěřitelně náročný program," připomněl Skibbe následující čtyři zápasy, v nichž se jeho tým střetne postupně s Wolfsburgem, Werderem, Hoffenheimem a Bayernem Mnichov. "Budu rád za každý bod. Každý zápas ale chci vyhrát, stejně tak tento. Wolfsburg je ohromně silný tým, který má hlavně v ofenzivě vynikající hráče. Ty musíme neutralizovat. Minulý rok jsme s tím měli velké problémy."

Vlkům se v minulém kole podařilo ukončit třízápasovou šňůru bez výhry triumfem nad bezradným Stuttgartem. Trenér Steve McClaren by teď rád se svým týmem konečně putoval v tabulce na ta místa, která si před sezonou vytyčil. "Utkání ve Frankfurtu je pro nás velmi důležitý. Jestliže tam prohrajeme, všechno předtím bylo zase zbyteční. Musíme stavět na úspěších z minulého týdne," řekl sám na tiskovce. "Čekám tvrdý zápas. Gekas má skvělou formu a Frankfurt je pátý. My se ale musíme v první řadě soustředit sami na sebe. Klíčem k úspěchu je správný přistup. Přesně takový, jako se Stuttgartem."

McClaren si během tiskové konferenci liboval také na zdravotní péčí o své svěřence. Mimo úvahy pro toto utkání připadá pouze zraněný Arne Friedrich. Do branky by se naopak mohl po čtyřtýdenní přestávce vrátit Diego Benaglio. Švýcarský reprezentant tento týden znovu trénoval s týmem, avšak je ještě třeba posoudit, zda ho jeho třísla pustí do utkání. "Diego je jeden z nejlepších brankářů na světě. Marwin Hitz odchytal utkání dobře, nicméně pokud bude Diego fit, určitě se vrátí do brány," dodal McClaren.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Nikolov - Steinhöfer, Frank, Russ, Tzavellas - Schwegler, Köhler - Ochs, Caio, Halil Altintop - Gekas
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Pekarík, Kjaer, Barzagli, M. Schäfer - Josue - Riether, Dejagah - Diego - Grafite, Džeko
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.45 - 2.95
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Borussia Mönchengladbach - Bayern Mnichov  (sobota 15:30)
Na šest let starou výhru budou jako sůl potřebovat navázat hříbata z Mönchengladbachu. Ta se topí na posledním místě tabulky, ze kterého by je dostala jen výhra nad úřadujícím mistrem.

Kromě dvou výher nad Leverkusenem si svěřenci Michaela Frontzecka v letošní sezoně moc kratochvílí neužili. Poslední triumf nad aktuálně čtvrtým celkem tabulky přišla v DFB-Pokalu, odkud se Werkself pakovali po penaltovém rozstřelu. To byla poslední tříbodová radost za předlouhou dobu, vždyť Borussia v bundeslize nezvítězila od 29. srpna, kdy v BayAreně vstřelila šest branek. Od té chvíle následovaly jen dvě remízy a právem poslední místo. Tým z Borussia-Parku za to může vděčit také vydatnému seznamu zraněných. Na marodce jsou v současnosti brankářská jednička Bailly, Dante, Dorda, Jaures, Jantschke, Matmour, navíc do tohoto utkání nezasáhne suspendovaná dvojice Arango-Marx.

"Musíme stavět na výhře proti Leverkusenu," prohlásil na tiskové konferenci domácí kouč Michael Frontzeck, pod nímž se rozviklala pomyslná trenérská stolička. "Bayern ale předvedl dobrý výkon v Kluži. Ta lehkost, s jakou hrál, byla úžasná. Proti tomuto týmu je to ale pro nás vždy nejjednodušší zápas, protože v něm nemáme co ztratit a naopak můžeme získat. Už jsme jej dlouho neporazili, takže by se v této těžké chvíli mohla štěstěna usmát i na nás. Od hráčů očekávám, že do utkání dají týmového ducha, srdce, vášeň, organizaci a disciplínu. Nesmíme dopustit, aby měl Bayern velkou převahu v držení míče. V případě, že budeme vézt, nezalezeme dozadu a čekat na boží smilování."

Na rozdíl od svého sobotního soupeře za sebou Bayern táhne skvělou sérii. Od prohry v Dortmundu uplynul už měsíc a následovalo šest utkání bez prohry ve všech soutěžích. Zejména ta poslední 4:0 v Kluži, při níž vstřelil Mario Gómez hattrick, nadělala všem fanouškům bavorského velkoklubu oprávněnou radost. Svěřenci Louise van Gaala tak vyhráli i své čtvrté utkání ve skupině E a zajistili si postup do dalších bojů. V domácí soutěži už to s Bavory tak slibné není, na vedoucí Dortmund ztrácejí už deset bodů a měli by se co nejrychleji probrat.

"V Německu může porazit každý každého a to platí i pro tento zápas. Je naprosto druhořadé, že Gladbach inkasoval třicet branek v deseti zápasech. Přesto nás můžou porazit. Jim bude navíc úplně jedno, jakým způsobem, což je pro nás ještě horší," řekl před utkáním van Gaal, který bude postrádat Badstubera, Brena, Contenta, Kloseho, Oliće a notoricky známé marody Ribéryho s Robbenem. "Toto nebude jednoduchý zápas. Gladbach se jen tak nevzdává a bylo by naivní, kdybychom čekali, že tam přijedeme a hned uvidíme bílou vlajku," zakončil šéf klubu Karl-Heinz Rummenigge.
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
Heimeroth - Levels, Anderson, Daems, Schachten - Bradley, Neustädter - de Camargo, Reus - Idrissou, Bobadilla
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Butt - Lahm, van Buyten, Demichelis, Pranjić - Ottl, Tymoščuk - T. Müller, Schweinsteiger, Kroos - Gómez
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.00 - 4.00 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Hamburger SV - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
Přímý souboj o třetí příčku svedou dnes odpoledne v Nordbank Aréně Hamburger SV s TSG 1899 Hoffenheim. Domácí si sice nevedou vůbec špatně, ale již dvě kola nepoznali radost z výhry. To hosté z Hoffenheimu vybojovali z posledních tří zápasů 7 bodů a mohou se tedy pyšnit lepší formou.

Hamburger SV navíc sužují problémy s rozsáhlou marodkou. Chybí mu totiž hned 9 borců, konkrétně Frank Rost, Dennis Aogo, Collin Benjamin, Dennis Diekmeier, Romeo Castelen, Eljero Elia, Marcell Jansen, Tunay Torun a Ruud van Nistelrooy. Trenér Armin Veh přiznává, že něco podobného ve své trenérské kariéře nepamatuje: "Tohle není rozhodně normální. Vážně nevím, jak celou situaci analyzovat. V celé připravě jsme nezaznamenali jedno jediné zranění a když mají být nyní hráči v plné kondici, máme najednou problémy. Vůbec to nechápu, je těžké najít příčinu," stěžoval si do místních novin kouč domácích.

Dobrou zprávou pro přístavní tým je, že se nejspíš vrátí do sestavy po svém zranění chorvatský ostrostřelec Mladen Petrić, nicméně nad jeho startem stále visí otazník. "Nemá žádné potíže, takže myslím že bude moci nastoupit," dodal Veh. To hosté mají jen jednoho jedniného hráče, i když pravda toho nejzkušenějšího - Josipa Šimuniće. Ten dokonce v Hamburku jako nezkušený mladík začínal, ale v Bundeslize se výrazněji prosadil až v dresu berlínské Herty.

Trenér Hoffenheimu Rakf Ragnick ví, jak bude toto utkání těžké, a proto by rád využil momentální indispozice klíčových hráčů Hamburku. "Zápas proti Hamburku je pro nás šancí, jak se přiblížit čelu tabulky. Víme že domácí jsou pod velkým tlakem, takže pokud je dokážem udržet na uzdě a nebudeme je pouštět do šancí, máme šanci zde bodovat, stejně jako se nám povedlo v Dortmundu," uvedl Ragnick.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Drobný - Rincón, Westermann, Mathijsen, Zé Roberto - Jarolím, Kačar - Son, Trochowski, Pitroipa - Guerrero
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Starke - Beck, Vorsah, Compper, Ibertsberger - Weis, Luiz Gustavo, Salihović - Sigurdsson, Ba, Mlapa
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.45 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Schalke 04 - FC St. Pauli  (pátek 20:30)
Schalke a St. Pauli dělí v tabulce sedm bodů, těžko by však na začátku sezóny někdo předpokládal, že napřed bude bundesligový nováček. Königsblauen se stále nemohou dostat do laufu a hráči společně s koučem Magathem již pomalu mají nůž na krku.

Loňský vicemistr již po deseti kolech prakticky může odepsat boje o nejvyšší příčky a místo toho by se měl koncentrovat na holý boj o přežití, osud Norimberku či Herthy z posledních let je všem znám, i když oproti nim má Schalke výhodu v daleko vyšší kvalitě kádru. ”Tihle hráči nejsou zvyklí hrát o spodní příčky, proto si dělám starosti. Momentálně jde jen o to rychle získat nějaké body, abychom se dostali trochu výš,” uvedl Felix Magath.

Jeho tým čeká v lize druhý domácí zápas, před týdnem se ve Veltins Areně představil Leverkusen a poté, co dvakrát přežil Huntelaarem nastřelenou konstrukci branky, předvedl jeden podařený brejk a tomu na výhru stačilo. S04 si mírně spravilo chuť v Lize mistrů, kde se mu letos docela daří, bezbranková remíza z Tel-Avivu ovšem také není nic zázračného.

K tomu všemu se jednalo o poměrně šťastnou remízu. ”Manuel Neuer nám skvělým výkonem bod zachránil,” přiznal Magath. ”Musíme teď rychle nabrat síly, neboť nás v pátek čeká další těžký úkol. Proti St. Pauli chceme bezpodmínečně zvítězit,” dodal zkušený kouč, který má mimo hru pouze trojici Hoogland, Pander, Kenia.

Do Gelsenkirchenu ovšem nezavítají žádní otloukánci, jak by se mohlo zdát, St. Pauli je s třemi výhrami jedním z nejlepších týmů na soupeřových hřištích a navíc i při prohrách v Kölnu a Stuttgartu bylo lepším týmem. "Jsme venku nepříjemný soupeř a i na Schalke to chceme potvrdit. Naší mentalitou není postavit se dozadu, už léta praktikujeme ofenzivní fotbal. Na tom se nic nemění,” prohlásil trenér Holger Stanislawski.

Jeho tým by však potřeboval znovu body, neboť v posledních dvou zápasech vyšel naprázdno. Nejprve, jak již bylo zmíněno, i přes dobrý výkon podlehl Stuttgartu a v minulém kole navíc Millerntor vyplenil Frankfurt po výsledku 1:3. Hamburští pro tento zápas nemají k dispozici Geralda Asamoaha, jenž se připravil o svůj návrat do Veltins Areny zbytečnou červenou kartou, hrát nebudou ani zranění Takyi a Sukuta-Pasu.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Neuer - Uchida, Höwedes, Metzelder, Schmitz - Jones, Kluge - Farfán, Jurado - Raúl, Huntelaar
FC St. Pauli - pravděpodobná sestava:
Kessler - Lechner, Zambrano, Thorandt, Oczipka - Boll, M. Lehmann - Bartels, Hennings, M. Kruse - Ebbers
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.62 - 3.80 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Borussia Dortmund1081123:725
2.1. FSV Mainz 051080219:1024
3.TSG Hoffenheim1053221:1318
4.Bayer Leverkusen1053219:1518
5.Eintracht Frankfurt1051417:1016
6.Hannover 961051413:1616
7.Bayern Mnichov1043312:1015
8.Hamburger SV1043315:1415
9.1. FC Norimberk1043314:1415
10.SC Freiburg1050516:1815
11.Werder Brémy1042419:2114
12.VfL Wolfsburg1041517:1613
13.FC St. Pauli1041512:1513
14.1. FC Kaiserslautern1031613:1810
15.1. FC Köln1022612:198
16.VfB Stuttgart1021716:197
17.Schalke 041013610:176
18.Borussia Mönchengladbach1013614:306

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (154)

Přidat komentář
smazaný uživatel

schalke uz musi vyhrat

Reagovat
smazaný uživatel

ale nemusí a taky Bayern by mohl prohrát

Reagovat
smazaný uživatel

Magathko out Trénovanie nie je na zotrvačnosť a rozhodne nie za dobré meno

Reagovat
Arne

Tak to se můžou všichni jít rovnou zahrabat... Nejlepší současnej trenér a má místo za dobré jméno... To se mi snad zdá.

Reagovat
smazaný uživatel

No ale musíš uznať, že to nejde. Proste to nejde. Keby aspoň hra bola jakžtakž, aspoň by som veril v lepšie zajtrajšky, ale aj tá je katastrofálna. Najlepší tréner? Ja jeho kvality nespochybňujem, lenže vyzerá to tak, že jeho trénerské metódy ala dať zabehnúť hráčov na na mrakodrap po schodišti 10x hore dole zrejme všade nefunguje.

Reagovat
Arne

Že to nejde, to je jasné, ale pomalu si to sedá... Magath zřejmě není úplně dobrý manažer, taky přivést tolik hráčů 31.8. byla obrovská chyba, ale trenér je to prvotřídní... Tyhle metody mu v posledních osmi letech fungovaly všude a nevidím důvod je zpochybňovat na základě těchto dvou měsíců.

Reagovat
smazaný uživatel

To je samo sebou, že tých hráčov je tam viac než dosť, hlavne že ich nevyužíva a praktizuje stále ten istý systém s rovnakými hráčmi. Zakladá si na kolektívnom výkone a spolieha sa na individuality, a to dokopy teraz vôbec nefunguje. Hráči si neveria, tvrdá disciplína nepomáha, skôr naopak. Mne to pripomína Ramosa v Tottenhame.

Reagovat
Arne

Co já vím tak ten systém dost točil, až poslední tři, čtyři zápasy zkouší furt diamant. Ramos a Tottenham srovnávat nebudu, tak moc jsem je nesledoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Systém točil, ale hráčov nie. Je zbytočné stavať a skúšať hráčov do všelijakých systémov, ak im to proste nejde a neveria si. Pravda, videl som túto sezónu len 4 zápasy a nejaké tie zostrihy, ale hra bola vždy hrozná, krídelnú hru som u nich snáď ani nepostrehol, mali obrovský problém sa dostať pred bránu súpera, obrana značne krčovitá, záložníci bez nápadu a kreativity a útok je jedno veľké experimentálne WTF. Snáď len ten Edu ako tak. Zrovnávanie s Ramosom som použil preto, lebo obaja majú podobné trénerské metódy. Ramos síce svoje experimenty šiel skúšať do úplného neznáma, kde tvrdo dopadol, Magath však v Nemecku je notoricky známy. Životospráva, disciplína a fyzická odolnosť nemusia vždy všade sedieť.

Reagovat
Arne

Furt nechápu, proč by Magathovy metody neměly sedět zrovna na Schalke, když navíc i tam loni slavily úspěch...

S tou křídelní hrou máš ale pravdu, podle mě by už tak měli začít hrát... Farfán na pravé a na levé Rakitić, i když toho bych raději viděl vzadu. Juradovi věřím, Raúl si půjde sednout.

Reagovat
Arne

Asi do Raúla začnu pořádně šít, když mi bude odpovídat brankami.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Ta předpokládaná sestava vypadá zajímavě, akorát bych dal místo Schmitze Escudera a místo Klugeho Rakitiče, to by mě zajímalo jak by to fungovalo

Reagovat
Arne

Jak hrál Escudero v úterý? Já ho viděl jen v Superpokalu proti Olićovi a tam lítal jak hadr.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě se dost zlepšil od příchodu, přišel mi minimálně tak dobrý jako Schmitz, s tím že má konstruktivnější rozehrávku. Jednou taky zahrozil hodně povedenou střelou z dálky. Dozadu sice žádný zázrak, ale nebylo to tak strašné jak ten první zápas. Určitě bych dal šanci spíš jemu než Schmitzovi

Reagovat
Radin

odkaz na schalke prosím :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm tak Magathova klasika

Reagovat
Radin

máš odkaz pls?

Reagovat
Bayern +

Tak zajtra napokon bez Riberyho i Badstubera. Zostava by mala vyzerať ako v Kluži, čiže Basti na podhrotu, ak teda bude Thomas odpočívať a neposadí Ottla, to dúfam, že ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Naopak Ribéry a Badstuber už sou fit. Je to přece jen předpokládaná sestava, takže to neznamená, že tak i tým nastoupí myslim si, že ribéry už bude minimálně střídat.

Reagovat
Bayern +

já to ale nemám z expresky EF, ale oficiálnej stránky Bayernu, čiže ma neupozorňuj. Napokon nezasiahol do hry ani jeden, čo som aj tvrdíl

Reagovat
smazaný uživatel

doufám, že si stejně jako v LM zastřílí Mario

Reagovat
smazaný uživatel

dufam s tebou

Reagovat
bakasa

dooufám taky,ne že bych měl Bayern rád :))) ale pokud vyhraje beru 17000,-

Reagovat
smazaný uživatel

máš ty nuly správně?

Reagovat
bakasa

Bohužel, žádná nechybí

Reagovat
smazaný uživatel

tak hodně štěstí

Reagovat
bakasa

Záčíná to výborně :D No času dost,snad ti kluci zabojují

Reagovat
bakasa

Tak se mi to líbí :)

Reagovat
smazaný uživatel

...tomu se říká štěstí - zapnu stream a zrovna Herrmann na 1:0 a Butt nevypadal vůbec dobře

Reagovat
jv

Tak byl hodně venku z branky, s tímhle rozhodně nepočítal...

Reagovat
smazaný uživatel

jjn, ale tak Gómez navazuje na své výkony a vstřelil 5. gól v BL (z toho 4. hlavou? )

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

V prvních 20 minutách máte 80 % držení míče. Ale Borussia vás bojovností umlátí...

Btw. všiml jsem si, že Müller je totálně z formy, ale že přijde o místo v sestavě a zrovna na úkor Altintopa, to by mě nenapadlo... Schweini jako SM/podhrot se mi ovšem dost líbí.

Reagovat
smazaný uživatel

mělo by mu to pomoci, zůstane tak nohama na zemi a odpočinek by mu neměl uškodit...

...jinak ty vysoký hodnoty u držení míče moc rád nevidím, protože obvykle z toho nedokážem nic vytěžit

Reagovat
Arne

Tak odpočinek beru, ale zůstat nohama ne zemi...? S tím podle mě zrovna on problém nemá.

Reagovat
Arne

Schweini začíná svoji oblíbenou činnost.

Reagovat
smazaný uživatel

spalování tutovek?

Reagovat
Arne

Taky, ale spíš nastřelování břeven, ideálně hlavou... Loni se mu to stalo min. šestkrát.

Reagovat
smazaný uživatel

a co udělá Bastian musí následně udělat i Kroos... další břevno

Reagovat
smazaný uživatel

...teď by mohl dát teda gól

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to vůbec neni,myslim že Van Gaal tet víc točí hráče,což je dobře

Reagovat
smazaný uživatel

sakra Basti už skoro začínám nadávat na to, že ta přihrávka přišla pozdě/Basti tam byl moc brzo a on vkyouzlí toto

Reagovat
jv

Pěkně Basti

Reagovat
jv

Tak už mu chybí jen levá tyč...

Reagovat
smazaný uživatel

hmm, sakra - a já si řikal, že by měl kopat Gómez, aby si vylepšil střeleckou bilanci...

...jinak asi první penalta, kterou Basti nedal...

Reagovat
jv

Jinak ta obrana Gladbchu to je katastrofa, s tímhle bude ta záchrana hodně těžká.

Reagovat
Arne

Tak mají tam ty absence, dá se to pochopit... O Andersonovi jsem měl docela vysoké mínění, ve Fortuně na něj pěli ódy, ale tady zatím moc špatný, to samý Schachten.

Reagovat
jv

Jj no, ale stejně je to tragédie, za deset kol dostat 30 branek to je hodně špatný...Hodně to tam sice držel Dante s Brouwersem, ale i s nimi dostali čtyřku od Frankfurtu a sedmičku ve Stuttgartu, takže je to spíš o celkovém pojetí hry, ale snad se z toho dostanou, na sestup tam jsou rozhodně jiní adepti, a to i když je to letos tak vyrovnaný a těm aspirantům na sestup se daří.Možná by tam pomohla změna trenéra..

Reagovat
Arne

To je fakt, v tom Stuttgartu byli oba hrozní... Od Frankfurtu pamatuji, že to bylo spíš o tom, že Gekas a spol. upletli z hovna bič.

Změnu trenéra vidím jako neodvratnou... Nic na tom, že Frontzeck hraje, resp. snaží se hrát ofenzivní pěknej fotbal, ty výsledky jsou hlavní. Dneska to odnesl Wiesinger z Ingolstadtu, přitom včera Energii totálně přehráli.

Reagovat
jv

Právě že Frontzek někdy hraje až moc ofenzivně a to se mu často vyplácí, viz. ty jejich letošní výsledky, oni vždy nějakej gól dají, ale díky tomu jejich hodně ofenzivnímu pojetí hry jich dostanou jednou tolik, navíc letos je nepodržel ani Bailly...Jedinej, kdo se mi tam v současnosti líbí je Reus a Herrmann, a ti by v případě sestupu z Gladbachu určitě odešli, což by byla velká škoda a mohlo by se začít budovat mužstvo znovu od nuly.

Reagovat
jv

Anderson mě přijde takovej hodně nejistej, často zbytečně fauluje, loni ve Fortuně jsem ho moc nesledoval, ale asi to nebylo špatný, když se podíváme, kde skončila Fortuna loni a kde je zatím letos...Schachten ten je hodně špatnej, hraje asi jen díky velké absenci, kterou Gladbach v obraně má.

Reagovat
Arne

Tak Brouwers jde do hry, ale nechápu, proč nešel od začátku, když je teda fit. By ta jejich obrana byla o něčem jiným.

Reagovat
jv

Jj, měl jít od začátku, místo Andersona a nebo místo Schachtena a na kraj by šel Daems.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayeeeeeeeeeernn!SuperMariooooooo!chlapci jedem!

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím až budou hrát Robbery tak to bude slušnej válec!

Reagovat
smazaný uživatel

až bude Robbery, tak to bude stereotyp přes křídla a Gómez zase "zanikne", jestli ho pak křídla budou ignorovat jako v minulé sezoně

Reagovat
smazaný uživatel

No snad ne a dokážu si ho představit na hrotu právě s nima

Reagovat
smazaný uživatel

to já taky, ale to by musel hlavně Robben změnit přístup - Ribéry přecijen častěji volí možnost narážečky a centru...

Reagovat
smazaný uživatel

...nad Gekasem mi zůstává trochu stát rozum, v Berlíně zmrvil co mohl a teď co může promění ve "zlato"

Reagovat
Arne

Těch šest, sedm gólů za jaro nebylo zlých, jenže na to, kolik měl šancí, jich měl dát dvakrát tolik... Bychom ho dneska velebili a zůstal by u nás. Ale nedá se svítit, jemu holt ve velkých týmech není souzeno uspět.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

doufam že se malinko probudí Toni Kroos,zdá se mi celkem ve slabší formě.

Reagovat
Arne

Reeeeeuuuuuusssss

Reagovat
jv

Zakončil to s přehledem.

Reagovat
Arne

Jj, hlavní ale bylo to zpracování... Měl docela kliku, že si to předkopl hezky do kroku.

A další!!! Paráda.

Reagovat
jv

Sakra, na chvilku si odběhnu a Gladbach to otočí, co se tam o přestávce stalo v kabině, to bych chtěl vidět...Jo, tak už jsem viděl opakovačku, pěkně De Camargo, Frontzeck měl při střídání zlatou ruku.

Reagovat
Arne

Určitě, Idrissou byl úplně neviditelnej... De Camargo je dost dobrej do kombinace, v lecčems mi připomíná Barriose.

Druhej trumf, čiže Brouwers na plac, se taky vyplatil, min. ve vzduchu je to totálně neprůchodný.

Reagovat
jv

Souhlas, jinak v první půli hrál výborně Herrmann, to je zajímavej hráč, kterej má velkou budoucnost, ale ve druhý půli se ze hry vytratil, Gladbach začal hrát spíše přes Reuse.

Reagovat
Arne

Jojo, předali si štafetu... Já oba žeru, k těm svým kvalitám mají navíc výhodu, že jsou v ofenzivě použitelní skoro všude.

Reagovat
jv

Jj, jsou výborní, škoda, že jsme tenkrát s Kevinem nepřivedli i Reuse, ale Klopp za něj asi nechtěl dát tolik, co dal Gladbach.

Reagovat
REPLIKATOR

A Bayern už teče

Reagovat
Tomanatura

No, Mclaren letí s naprostou jistotou. Fakt enchápu, jak může takový trenér s takovým týmem hrát tak špatně. I přes jazykoovu bariéru a žádnou motivaci některých hráčů prostě musí být daleko daleko výše.

No, ale začíná se to nějak vybarvovat, jelikož Bayern znovu ztrácí (ťuk ťuk). Pokud Dortmund vypadne z EL, tak by se o slovu titul mohlo začít mluvit.

Reagovat
jv

Nechápu, proč by jsme měli vypadnout z EL, naopak to chce postoupit..

Reagovat
Godwinson

Tak je to dost pravděpodobný, ne, že bych jim to přál.

Reagovat
Tomanatura

Hrajete furt v stejné sestavě s minimem změn, až se ti kluci unaví, bude vás to stát body. Krize navíc určitě přijde, čili je lepší, když bude jen 1 zápas týdně. Aspoň já to tak vidím. Příští rok bude LM, EL už je o ničem

Reagovat
jv

Tak všichni hráči by měli být schopni odehrát dva zápasy týdně, navíc EL je jednou za čtrnáct dní, z domácího poháru už jsme vypadli a v EL chybí do konce základních skupin odehrát dva zápasy, doma máme Lvov a Sevilly, jestli chceme postoupit, tak to chce oba zápasy vyhrát, a ani to nám nemusí stačit...Jinak nedokážu si nikoho z klubu překvapit, kdo by nechtěl v EL postoupit ze skupiny, jde o prestiž, zkušenosti, atd.

V BL je naší výhodou, že tým je hodně ambiciózní a dokaždýho zápasu jde s tím, že se mu ho povede vyhrát...Navíc co nevidět se uzdraví marodi, tzn. Owomoyela,Kehl a Zidan a to nám umožní tu sestavu případně trochu protočit, když bude potřeba, horší by to bylo, kdyby se snad zranil nějakej hráč, kterej je pro nás nenahraditelnej, ale to se doufám nestane...

Krize přijít může, ale taky nemusí, to je dost individuální a stát se může všechno...Jinak LM na příští rok jistou ještě nemáme, to je třeba připomenout.

Reagovat
Tomanatura

On je to ale daleko větší nápor na svaly a na psychiku. EL je možná o prestiži, ale vyhrát BL je přecejenom trošku něco jiného. Já právěže obdivuju Kloppa, že to staví furt stejně a nebojí se toho. Zas na druhou stranu jsem zapomněl, že BL není jako PL, čili nejsou vánoční kola( ).

I tak by na jaře byl docela velké nahuštění zápasů v tom únoru a březnu a tam se většinou láme chleba. Navíc jsou to ty měsíce po přípravě, kde se zraňují hráči a nebývá nejoptimálnější forma. Dle mého je lepší odehrát ty měsíce jen v jedné soutěži.

Jo, jasně, LM ještě není jistá. Ale já s ničím jiným ani nepočítám

Reagovat
jv

Jj, vyhrát BL je velká prestiž, ale na takový úvahy je zatím ještě hodně brzo...Jinak hraje se až do Vánoc, potom tam je tří týdenní pauza a potom už začíná jarní část BL, takže tam taky toho času na odpočinek není moc, když si vezmeš, že je v tom nějaké zahraniční soustředění.

Je pravda, že po tý zimní přestávce to může vypadat úplně jinak, ale EL se v té době zase nehraje (leden, začátek února).

Jinak i ta LM s tímhle dost souvisí, takže to chce počkat si na to, jak to bude vypadat na jaře.

Reagovat
Arne

Na Bildu už píšou, že "Milionen-Fehlschüsse" v obou pohárech pomůžou BVB k titulu.

K Wolfsburgu - já doufám, že Hoeneß bude mít s McClarenem ještě trpělivost a naberou pořádnou ztrátu. Je fakt, že ten tým by měl jít na LM a někdo schopnej by je tam i přes momentální stav mohl dovést.

Reagovat
Tomanatura

Tak já jsem s Vlkama taky spokojený, ale když vidím, kolik sympaťáků se tam letos utápí... Ten klub si nezaslouží takové hráče.

Reagovat
jv

Nebo ti hráči si nezaslouží takový klub, respektive tam nemají chodit...

Reagovat
smazaný uživatel

69. Pro Holtbyho..

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře Freiburg, Gladbach

Reagovat
$dolar$

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL PETRIIIIIIIIIIIIIIIC

Reagovat
smazaný uživatel

GOOOOOOOOOOOOL LAAAAAAAAAHM

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Arne

Je ať jim HSV naloží, vidlákům.

Reagovat
jv

Reagovat
jv

Škoda, měli to udržet, hlavně ať to Bayern neotočí, to by je srazilo ještě níž.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak obrana pěkně hořela,ale jedeme dál!Příště musíme doma vyhrát!FC Bayern!

Reagovat
Godwinson

Nemám rád Hamburk.

Reagovat
.13

Dorttmun podme, vyuzime dnes naskytnutu sanci a spravme si ten naskok vyssi

aj ked dnes by som skor tipol Xku ale dufam ze ma prekvapia

uz len hrat pre tych fanusikov je radost

Reagovat
Arne

To snad není pravda, Paderborn nás vodí jak medvědy...

Reagovat
slovaňáák

Koukám až od druhý půle, tak prvních pět minut vás přehrávali pak se to vyrovnávalo postupně. Myslím, že to byl Rukavytsya, co tam měl ten pěknej průnik, jen škoda toho zakončení. Při tý penaltě smůla, že to trefil Raffael rukou, teď to bude v deseti dost těžký. Ale poslední minuty je tlačíte, po tom břevnu to bylo málem tam, tak aspoń remízu

Asi sem na vás neměl sázet..

Reagovat
Arne

To jsi neměl... Já teda čekal, že to bude podobný jako v Koblenzi, ale že nás v první půli totálně přehrajou a jen jejich neschopností v zakončení to nebude 3:0 nebo 4:0, to fakt ne.

Ta ruka byla Ramosova... Podle mě totální sračka, za tohle písknout penaltu, a on mu ještě dá červenou... To jsem nepochopil. Až teď v deseti konečně něco hrajeme, snad aspoň body urveme, jinak už nevím.

Reagovat
slovaňáák

Tak ještě, že jsem tu první půli neviděl... Kua místo Ramose, píšu Raffaela Ono já nejdřív nechápal co to rozhodčí píská vůbec, ruce tam byli obou u toho míče, tohle bych rozhodně nepískal, je daleko víc a jasnějších rukou, který se neodpískaj.

Právě kupodivu to vyloučení vám pomohlo, konečně jste začli hrát a šance si vypracovávat. Akorát teď už to na ty body bohužel moc nevypadá...

Reagovat
Arne

Já to taky nechápal a co jsem koukal na hráče, tak to nechápal nikdo... Jako po první půli jsem si říkal, že nemůže být nic horšího než náš výkon, ale sudí to ještě předčil.

Každopádně prohru beru, včasná facka a konečně snad Babbel posadí jednoho z dvojice Domo/Friend a bude hrát na dva DM.

Reagovat
Arne

Btw. tohle mi zvedlo náladu... http://www.youtube.com/watch?v=XH44XecuQOI

A takovej sympaťák to byl, když přicházel.

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
jv

Reagovat
jv

Jedem BVB..

Reagovat
slovaňáák

Kagawaaaa

Reagovat
jv

Shinji , krásně si je tam povodil a ta střela do protipohybu to byla nádhera..

Reagovat
slovaňáák

A Nuri mu tam krásně prostrčil ten míč..

Reagovat
jv

Jj, celá akce byla dobrá.

Kde na to koukáš, na netu nebo v TV, nám teď zavedli Eurosport 2, takže už nemusím sedět jenom u PC, ale můžu si to i víc vychutnat.

Reagovat
slovaňáák

Bohužel na netu, kde ta kvalita není kdoví jaká, ale nadruhou stranu aspoň něco. To věřím, bych taky raděj koukal na TV.

Reagovat
jv

Tak jestli nemáš možnost koukat v TV, tak bych doporučoval koukat přes bwin a nebo eurosportplayer, ale nevýhodou je to, že by sis to musel předplatit...Zase ti ale odpadne to nervování s přenosem, kterej často padá a kvalita taky není nic moc.

Reagovat
slovaňáák

Ono těch stránek kde se dá koukat přes net je spousta. Vím že bwin má kvalitní přenosy, já většinou koukám přes sopcast, kde ta kvalita není úplně špatná a ani to nevypadá. Ale koukání v televizi nic nenahradí no.

Reagovat
jv

To ne no.

Reagovat
slovaňáák

Krásně to Lucas sklepnul, škoda zakončení Shinjiho, kterej zatím ale opět válí.

Reagovat
jv

Zatím je to jeho zápas, Nuri taky hraje výborně.

Reagovat
slovaňáák

Lucáááááááás Opět nádhernej pas od Nuriho, Mario nenacentroval o nic hůř

Reagovat
jv

Výborná spolupráce všech tří hráčů, kteří se do té akce zapojili, správně jsme odpověděli na tu zvýšenou aktivitu H96.Jen to kazí ta žlutá pro Lucase, která byla zbytečná.

Reagovat
slovaňáák

Zrovna sem chtěl psát, že by to chtělo přidat pojistku abychom uklidnili hru a zrovna přišel gól Ona byla zbytečná už ta pro Lukasze A tak koukám, že Nurimu se teď něak nedaří proměňovat penalty, to je škoda.

Reagovat
jv

Je no, ale podle mě ji půjde příště kopat znovu.

Reagovat
slovaňáák

Taky bych řekl a pokud vyhráváme, tak to ani tolik nevadí, když ju nedá. I tak byl opět skvělej

Reagovat
slovaňáák

Nádherná polská spolupráce. Parádní Lewova patička

Reagovat
slovaňáák

Kubaaaa Krásná příhrávka za obranu od da Silvy.

Reagovat
jv

Mě se líbí ta zastupitelnost pozic, která je u nás, že když někdo ze základu vystřídá, tak máme na lavičce kvalitní náhrady.

Reagovat
slovaňáák

Mně taky a to jsou ještě hráči zranění jako třeba Sebastian a Patrick, kteří by jinak taky hráli. Kubu bych ale rád viděl v základu, ikdyž teď je na krajích trošku přetlak.

Reagovat
jv

Jj, ti to budou mít teď těžký, Klopp to asi moc měnit nebude, ale Sebastian se po uzdravení asi vrátí do základu, těžší už to asi bude mít Patrick, kterýho výborně zastoupil Piszczek, Kuba má vpravo velkou konkurenci v Gotzem, tam bude hrát ten, kterej bude mít lepší aktuální formu.

Reagovat
slovaňáák

Tak Bender skvěle Sebastiana zastoupil, ale ten by základ hrát měl určitě. Mně se právě líbí když hraje pravá polská strana, ale zase Mario teď podává fantastický výkony, za který by byla škoda ho nechat sedět, tak to má Kuba, kterýho mám rád a chtěl bych ho vidět v základu, těžký. Patrick a Lukasz, je to dost podobný jak v tý záloze, oba jsou dost kvalitní, ale Piszczek hraje teď výborně a asi by byla škoda to měnit. Každopádně je škoda pro takový hráče, že dycky bude jeden sedět, nadruhou stranu je příjemný, že když se jeden třeba zraní, tak je za ně velmi kvalitní náhrada.

Reagovat
jv

Přesně, ta kvalitní náhrada je k nezaplacení.

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
slovaňáák

Takhle by Lakić přihrávat pády nemusel, ale nakonec z toho Lautern vytěžil gól, to byla nádherná z střela z dálky.

Reagovat
jv

Dneska se ty penalty nějak nedaří, Frings napodobil Nuriho...

Reagovat
slovaňáák

Jak Werder hraje?

Reagovat
jv

Já to sleduju jenom jedním okem, protože tím druhým sleduju Leverkusen a to ještě píšu sem...Jinak ze začátku byl aktivnější VFB, hodně se nabízel Marica, kterej taky dal první gól, šlo to přes levou stranu obrany Werderu, VFB se potom zatáhl a čekal na brejky, Werder začal tlačit, byla tam ta penalta, Frings ale napodobil Nuriho, no a ten gól Cacaua jsem pořádně neviděl. no a už je tam třetí Marica výborně udržel míč, poslal ho Gebhartovi a ten dával Cacauovi před prázdnou...

Reagovat
slovaňáák

Tak 3:0 to už VFB jen těžko pustí, to mě Brémy celkem zklamali, ikdyž letos to není vůbec ono z jejich strany, Schaff by s nima měl něco udělat. Ale jinak díky.

Reagovat
jv

Hodně jim chybí Naldo, bez něj to není ono.

Reagovat
Arne

Do třetice Cacau.

Reagovat
jv

Sam nádhernej gól, to byla bomba.. Sakra teď nevím co mám sledovat dřív, jestli Werder nebo Leverkusen.

Reagovat
slovaňáák

Koukej na obojí nejlíp

To byl, parádní gól, přesně k tyči, tvrdě.. podobnej jak na druhý straně od Lauternu, ikdyž Adler ju přes hráče neviděl, jinak by ji si myslím chytil. Ale byla to taky od Dicka dělovka

Reagovat
jv

Jj, když si nemůžu vybrat, tak je to nejlepší varianta, ale na druhou půlku budu koukat už jen na Leverkusen, VFB už si to pohlídá.

Reagovat
slovaňáák

Asi tak. Bayer - Lautern je zatím pěknej fotbal nahoru dolů, do toho prvního gólu Leverkusen jasně ovládal hru měl tam nějaký šance, až po góle začal FCK víc kousat a trochu je i přehrával, pak se to zase vyrovnávalo. Bayer má dost šancí, jen jim to pořád lítá těsně vedle.

Reagovat
jv

Jak hrál v první půli Augusto?

Reagovat
slovaňáák

Hodně se snažil, zkoušel něco vymyslet, občas to trošku bral na sebe, měl tam myslím i nějakou tu střelu. Spíš mě celkem zaujal ten Sam, zatím se mi dneska hodně líbí.

Reagovat
jv

Hraje dobře, oni mají celkově tu sestavu strašně našlapanou, hlavně v záloze, tedy pokuď jsou všychni zdraví, jenže to je právě ten problém, dneska zase musel střídat Derdiyok.

Reagovat
slovaňáák

Nejen zálohu, ale i útok. Ono je to trochu podobný jako u nás, taky pořád někde zraněnej Naštěstí to nejsou většinou ti nejdůležitější hráči, ale i tak.

Teď krásná akce Bayeru, Augusto skvěle tam proniknul mezi hráče a Helmes neměl problém zakončit

Reagovat
jv

Jj, Augusto to udělal výborně a Helmes zrovna tak, oba se navíc potřebovali chytnout, tak je to pro ně ještě o to důležitější... Jinak ukazuje se, jak je Augusto pro Bayer důležitým hráčem, musí být ovšem zdravý, což je u něj největší problém.

Reagovat
Arne

Teď udělal gól pro Helmese... I když spíš bych vyzdvihl toho, se kterým si narazil, to byl základ.

Reagovat
Arne

Rolfes to byl.

Reagovat
jv

S ním se Bayer hodně zvednul, ten jeho návrat jim hodně prospěl, už teď si nedovedu představit jak tu zálohu poskládají až se vrátí Ballack, podle mě Sam s Barnettou budou sedět, s tím, že střed by hrál Rolfes s Ballackem, zprava Augusto a zleva Vidal nebo by hráli jenom na jednoho hrota, to by asi hrál Barnetta a střídal by ho Sam, i když teď nevím no, protože Sam je v životní formě.

Reagovat
Arne

Jojo, teď poslední týdny hraje Sam parádně, po prvních kolech jsem mu moc nevěřil...

Reagovat
jv

Jj, Augusto to udělal výborně a Helmes zrovna tak, oba se navíc potřebovali chytnout, tak je to pro ně ještě o to důležitější... Jinak ukazuje se, jak je Augusto pro Bayer důležitým hráčem, musí být ovšem zdravý, což je u něj největší problém.

Reagovat
slovaňáák

Výstavní trefa! SAm podtrhl svůj skvělej výkon.

Reagovat
Arne

Reagovat
jv

Jj, hraje v životní formě.

Reagovat
jv

Výbornej výběh Adlera proti Hofferovi, tím zachránil Leverkusenu výhru.

Reagovat
Arne

Jj, asi rozhodující moment zápasu.

Reagovat
jv

Reagovat
slovaňáák

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele