11. kolo
07.11.2010 17:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Bayer Leverkusen - 1. FC Kaiserslautern 3:1

Leverkusen s Kaiserslauternem předvedly pohledné utkání s mnoha šancemi, na jehož konci se domácí po zásluze radovali z výhry 3:1 a posunu na třetí místo v bundesligové tabulce. Nováček soutěže naopak zůstává nebezpečně blízko sestupovým vodám.

Bayer vstoupil do zápasu tak, jak se od něj očekávalo, a kombinačním fotbalem v rychlém tempu hned dělal hostům z nedalekého Porýní-Falcka starosti. Po skvělé akci ze druhé minuty měl tutovku stoper Reinartz, fantastický zákrok ale proti němu vytáhl Sippel, který pak mohl být rád za to, že střela Derdiyoka šla vedle. Ďáblové z Betzenbergu se poprvé osmělili po čtvrthodině hry, po nevydařené standardce se míč odrazil za vápno k Dickovi a ten přízemní pumelicí nedal Adlerovi šanci zasáhnout - 0:1.

Domácí celek se chvíli vzpamatovával a pak jeho prapor pozdvihl aktivní Sam, shodou okolností hráč, který na jaře výraznou měrou pomohl Kaiserslauternu do nejvyšší soutěže. Mrštný křídelník ale dvakrát neuspěl a poté musel trnout, když na druhé straně Morávek oslovil Nemce, jenže ten po úspěšné kličce Adlerovi nedokázal z úhlu trefit branku. V 38. minutě se tak Leverkusen dočkal zaslouženého vyrovnání a nebyl u toho nikdo jiný než Sam, který se opřel do Reinartzova přistrčení a trefil se podobně jako předtím soupeř, čímž srovnal na poločasových 1:1.

Po návratu ze šaten "farmaceuti" pokračovali v tlaku a šance měl především Barnetta, hned nadvakrát ale branku těsně minul. Po menší hluché fázi přišlo rozuzlení, konkrétně v 68. minutě. Augusto si precizně narazil s Rolfesem a dostal se za lauternskou obranu, načež předložil Helmesovi a ten již prázdnou branku minout nemohl, ačkoliv zakončoval velice krkolomným způsobem - 2:1.

Rozhodující moment přišel pár minut nato. Lakić skvěle oslovil kolegu z útoku Hoffera a ten byl rázem sám před Adlerem, ten mu ale zmenšil úhel a rakouský útočník ho prakticky nastřelil. V 84. minutě tak bylo hotovo, když Bugera odvrátil hlavou jen k hrdinovi zápasu Samovi, který z voleje trefil pravý horní růžek branky - 3:1. V samém závěru mohl ještě vykřesat naději hostů Micanski, Adler se ale opě vyznamenal a udržel tak svému týmu vítězství o dvě branky.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele