11. kolo
06.11.2010 15:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - VfL Wolfsburg 3:1

Frankfurt letos patří k největším příjemným překvapením soutěže a potvrdil to i v tomto kole, kdy si doma poradil s Wolfsburgem 3:1 a poskočil už na průběžné třetí místo. Eintrachtu k šesté výhře z posledních sedmi soutěžních utkání nejvíce pomohl dvougólový Gekas, který si tak pojistil vedení v tabulce střelců.

Hvězdní hosté zcela přenechali iniciativu svému soupeři a ten věděl, jak toho využít. Dobře kombinoval a rychle přecházel do útoku, z čehož například rezultovala Gekasova šance z šestácté minuty, která ale zůstala nevyužita. Benaglia v hostující svatyni pak vystrašil Caio a v 26. minutě již domácí vedli, když Schwegler našel Gekase a ten uklidil míč přesně k levé tyči - 1:0.

Eintracht hrál disciplinovaně a hosté byli zralí na ručník. V 35. minutě však málem těžili z chyby rozhodčího Sippela, který přehlídl ruku Diega, jenž tak mohl pokračovat v akci a trefil vnější stranu tyče. Tři minuty nato hrála branková konstrukce i na druhé straně, když pálil Schwegler, tentokrát se ale míč odrazil do sítě a domácí tak vedli 2:0. Do přestávky mohl sice snížit Grafite, jenže se svojí hlavičkou si na Nikolova nepřišel.

Hostující kouč McClaren reagoval o pauze hned dvojím střídáním, žádný pozitivní efekt tím ale nevykouzlil. V 55. minutě naopak udeřili opět Orli, k čemuž jim dopomohl Kjaer zbytečným faulem proti Franzovi ve vlastní šestnáctce. Následnou penaltu si pak nenechal ujít Gekas, a i když si Benaglio na míč sáhl, odvrátit jej mimo tři tyče nedokázal - 3:0.

Naději Vlci vykřesali v 66. minutě, to pěkně nacentroval z levé strany Schäfer a z toho těžil zakončující Dejagah - 3:1. V závěru mohl frankfurtské vedení pojistit střídající Fenin, jenže stejně jako spoluhráč Caio svoji šanci neproměnil. Když se pak na druhé straně vyznamenal Nikolov proti Mandžukićovi a Džekovi, zůstaly všechny body na Mohanu.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele