11. kolo
06.11.2010 15:30 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

1. FC Norimberk - 1. FC Köln 3:1

Norimberk opět potvrdil, že se mu na domácím hřišti daří, když zaslouženě porazil 1. FC Köln 3:1 a v tabulce již dýchá na záda celkům na pohárových pozicích. Hosté oproti tomu nenavázali na vzestup z posledních dní a propadli se zpět do sestupové zóny.

Porýnští přijeli do Norimberku s hodně defenzivní taktikou, proti níž si domácí v úvodu nevěděli rady, ačkoliv snahy vynaložili dost. V jedenácté minutě ovšem z čistého nebe padla vedoucí branka, když zpoza vápna napřáhl Hegeler a jeho křížná rána neměla chybu - 1:0. Köln tak musel vylézt ze své ulity a jeho kanonýr Novaković hned měl tutovku, kterou ale spálil. V 17. minutě si tak vzal slovo Geromel, který se nejlépe zorientoval v mlýnici před domácí svatyní - 1:1.

Kozlové se poté opět stáhli a k vidění tudíž byla hra odehrávající se převážně ve středu pole. S přibývajícími minutami se dostával do převahy "der Club" a po půlhodině hry mohl jít zpět do vedení, Frantz ale zakončil akci příliš sobecky. Mladý záložník si ovšem spravil reputaci dvě minuty před pauzou, kdy z levé strany nacentroval na Gündogana a ten hlavičkou protlačil míč do sítě i přes Varvodićův pohotový zákrok - 2:1. Vzápětí mohl ještě zvýšit Hegeler, jeho střelu z voleje ale na čáře odvrátil Salger.

Brzy po návratu z kabin mohlo být opět srovnáno, po rohu Podolského ale neuspěl hlavičkující Novaković proti pozornému Schäferovi, který pak zlikvidoval i pokus Ehreta. Posléze šlo tempo zápasu hodně dolů, Köln sice tlačil, jenže kreativitou jeho tým zrovna neoplývá. Když se navíc ani ze standardních situací nic neurodilo, bylo po hostujících nadějích. V 90. minutě ke všemu chyboval Mohamad, čehož využil Hegeler k přihrávce Schieberovi a ten uzavřel na konečných 3:1.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele