Bundesliga - souhrn 1. kola

07.08.2009, 22:31, aktualizováno 09.08.2009, 19:20
Komentáře a souhrny
Hoffenheim remizoval s Bayernem, Freiburg si rozdělil body s Hamburkem. Martin Fenin dal vítěznou branku Frankfurtu na hřišti Brém. Kromě Eintrachtu vstoupily do nové sezóny výhrou také Schalke, Hertha a Dortmund. Mohuč remizovala s Leverkusenem. Bochumi stačilo 12 minut k vymazání tříbrankového manka, již v pátek porazil Wolfsburg Stuttgart...

VfL Wolfsburg - VfB Stuttgart 2:0

07.08.2009 20:30

Góly: 71. Zvjezdan Misimović, 82. Grafite

Neporazitelnost Wolfsburgu ve Volkswagen Aréně trvá. Dnes si tým Armina Veha poradil se Stuttgartem, ačkoliv o svého výhře rozhodl až dvěma góly v poslední dvacetiminutovce.

Utkání se bohužel odehrávalo bez účasti českého stopera Jana Šimůnka, kterého v základní sestavě nahradil Alexander Madlung. To Markus Babbel udělal na své straně změny hned tři, do sestavy se vrátil Sami Khedira a k vidění byly i dvě posily - Aljaksandr Hleb a Pavel Pogrebňak.

Aktivnější byli v úvodu utkání hosté, zejména nová posila z Petrohradu Pogrebňak budila mnohem více rozruchu než jeho partner z útoku Cacau. Do první vážnější šance se dostal ruský útočník po centru Khediry, jenomže jak dokazoval po celý zápas, svou střeleckou formu si zjevně nechal v Rusku. O jedenáct minut později šel ruský sniper na Benaglia sám, jenomže opět selhal.

Mezitím se stihli otřepat i domácí, kteří tak trochu úvod utkání zaspali. Proti dobré Džekově ráně se však reflexivním zákrokem vyznamenal skvělý Lehmann, jenž si podobně počínal i o čtvrthodiny později proti Grafitemu, jemuž nebylo v první poločase vůbec přáno.

Druhý poločas přinesl už o poznání pomalejší tempo, ale fotbal se hrál na stejné úrovni. Wolfsburg ukázal, že se právem v loňské sezoně stal mistrem. Prakticky až do sedmdesáté minuty se hrálo bez větších šancí, ale dvacet minut před koncem se ukázalo, kdo na hřišti bude pánem. Gentner pro Zvjezdana Misimoviće vybojoval míč, zkušený ofenzivní záložník jej potáhl a zpoza šestnáctky se prosadil krásnou táhlou ránou, jež zaplavala za nešťastným Lehmannem do klece.

VfB rychle hledalo odpověď. Marica a Pogrebňak si skvěle rozuměli, ale jejich spolupráce vyrovnání nepřinesla. Navíc v 78. minutě přišla další rána pro Babbelovy svěřence. Träsch si zřejmě poranil ruku při jednom z obranných zákroků a vzhledem k tomu, že švábský tým už třikrát střídal, musel zápas dohrávat o deseti.

A to se mu nakonec stalo osudným. V 82. minutě přelstil u postranní čáry Grafite Tasciho a podruhé překonal Lehmanna. To bylo z gólového účtu vše, pět minut před koncem mohl ještě kosmeticky poupravit pěkný zápas Džeko, ale jeho četné prosby o gól tentokrát zůstaly u fotbalového Boha nevyslyšeny.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Bayer Leverkusen 2:2

08.08.2009 15:30

Góly: 5. Tim Hoogland, 81. Daniel Gunkel - 42. Eren Derdiyok, 43. Stefan Kießling

Ve skvělé atmosféře hraný zápas nepoznal vítěze. Mainz v prvním poločase prohospodařil vedení, ale v závěru mu alespoň bod vrátila Günkelova krásná rána.

Mainz se dostal do vedení už v páté minutě, kdy se k úniku po levé straně dostal Andreas Ivanschitz, odcentroval na zadní tyč, kde nedoskočil Kadlec a za ním číhající Hoogland si už hlavou poradil. Domácí se ani po gólu nezatáhli a naopak dělali takřka nové obraně Werkself obrovské potíže.

Leverkusen si pro vyrovnání šel v 16. minutě. Mainzu špatně zafungoval offside systém, Kiessling dostal míč za obranu a Müller jej fauloval. Brankář Mainzu však svou chybu napravil, když Barnettovu penaltu lapil. Gólman, jenž v brance nahradil zraněného Wacheho, v úvodu utkání ukazoval, že zraněná jednička týmu to bude mít s návratem do sestavy těžké. V 17. minutě zlikvidoval šanci Kiesslinga reflexivním zákrokem.

K prvnímu opravdovému ohrožení branky se však Porýnští dostali až takřka po třiceti minutách hry. Barnettův roh skončil na hlavě letní posily Hyppiäho. Jeho dobře umístěnou hlavičku však opět reflexivně vytěsnil Müller. Do permanence pomalu začal přicházet i René Adler v brance Bayeru. V pětatřicáté minutě ho pořádně provětral Andre Schürrle, ale německý reprezentant svůj tým podržel.

To však bylo opět od hráčů Mainzu vše. Na konci čtyřicáté minuty dostal do ulice přihrávku Kroos, jenomže mladík z Bayernu se dostal z úhlu a proti jeho rána zakročil bezchybný Müller.

Jenomže v rozmezí 42. a 43. minuty přišla gólová sprška farmaceutiků. Nejprve odčinil Barnetta své zaváhání a jeho vysoký centr zužitkoval volejí k protilehlé tyči Eren Derdiyok. Hned další akce však byla gólová. Kiessling stejně jako při penaltovém incidentu dostal míč za obranu a tentokrát si jej nenechal utéct daleko, krásnou ránou přes Millerovo rameno a pod břevno branky zcela otočil stav zápasu.

Po nástupu ze šaten se ani jeden z týmů výrazně nechopil iniciativy, jen v 57. minutě si na své konto připsal volejbalový zákrok Michal Kadlec, odměněn žlutou kartou a ani odpískáním však nebyl. Takřka po hodině hry se po dlouhém nicnedělání zapotil i René Adler, když Sotovu ránu k přímého kopu k levé tyči vytahoval konečky prstů.

Hra a tempo se pak nadlouho uklidnily až do 75. minuty, kdy Barnettovu jedovku musel vytěsnit z prostoru tří tyčí Müller. Jen o dvě minuty později byl před šestnáctkou ostře faulován Augusto, ale Barnetta si se slibnou příležitostí neporadil a trefil pouze dobře postavenou zeď.

Na začátku dvaaosmdesáté minuty dostali domácí po přísně posouzeném faulu Hyypii na Bancého výhodu standardní situace, kterou krásnou střelou přetavil v gól navrátilec do sestavy Daniel Günkel. To bylo ze podstatného co se v utkání stalo vše, Bayer měl v závěru sice ještě mírný tlak, ale vždy jej zhatil praporek sudího na pomezí.

Oba týmy tedy vkročily do nového ročníku bundesligy remízou.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Eintracht Frankfurt 2:3

08.08.2009 15:30

Góly: 13. Mesut Özil (pen.), 44. Boubacar Sanogo - 6. Ioannis Amanatidis, 42. Ioannis Amanatidis, 71. Martin Fenin

O tom, jak je důležité mít Fenina, se přesvědčili fotbalisté Eintrachtu Frankfurt. Český útočník jim totiž brankou ze závěrečné dvacetiminutovky vystřelil tři body z Weserstadionu a zbavil tak svůj tým prokletí z tohoto stadionu.

Stejně jako v Mainzu, tak i v Brémách padl rychlý gól hned po úvodním výkopu. Už v šesté minutě unikl po pravé straně Teber a krásnou kolmicí našel Amanatidise, pro nějž nebyl problém umístit míč do brány.

Jenomže odpověď domácích přišla velmi rychle. Özil předváděl své čáry v pokutovém území, kdežto se sešla noha s nohou a faul Vasoskiho byl sudím Fleischerem oceněn penaltou. Sám postižený pak Nikolova poslal na druhou stranu branky a nezaváhal.

I po vyrovnání však nebyla hra Eintrachtu vůbec nabourána, naopak hra hanzovního týmu zůstala nesystematická. Speciálně Caio a Teber dělali obraně Brém velké potíže. V 29. minutě se však ozvali i domácí, opět prostřednictvím Özila. Hvězda mistrovského výběru německé jednadvacítky tentokrát ale zůstala gólově němá.

Do poločasu se ještě událi věci. Tři minuty před koncem prošel centrovaný míč přes celé pokutové území, tam jej hlavou vrátil Meier na nikým nehlídaného Amanatidise, jenž vstřelil svůj druhý gól v utkání. Radost hessenského týmu ale vydržela pouze dvě minuty. Nikolov si nepočínal vůbec jistě v souboji se Sanogem, míč prolétl až na Ochse, od obránce Frankfurtu se míč odrazil k Sanogovi, z něhož se stal šťastný střelec.

Dvougólový střelec z prvního poločasu Amanatidis zůstal o pauze v kabině a na jeho místo se postavil Martin Fenin. Tlak Brém stoupal - avšak ani Marin a ani Özil nedokázali se svými vypracovanými příležitostmi gólově naložit. A o to více je to mohlo mrzet v 74. minutě, kdy tým od řeky Weser inkasoval potřetí. Borowski neodhadl vysoký míč po rohu, ten hlavou usměrnil do branky Teber, ale před brankovou čárou se podařilo ještě míč tečovat za nešťastného Wieseho Feninovi. Český reprezentant se tak stal hrdinou zápasu.

O tři minuty později mohl ještě vše dokonat Caio, ale nebylo mu přáno. V závěru se konal velký tlak Werderu, ale jak šance Özila, tak i tak od Bargfredeho vyšuměly do ztracena. V první minutě nastavení navíc uviděl za druhou žlutou kartu červený kartonek Prödl a tím zpečetil osud svého týmu v tomto utkání.

Werder tedy v prvním utkání nové sezony zaváhal, Frankfurt si odváží šťastné tři body.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Hannover 96 1:0

08.08.2009 15:30

Góly: 82. Gojko Kačar

Návštěva Berlína obvykle stojí za to, nikoliv ovšem v případě Hannoveru. Ten na Olympiastadionu počtvrté v řadě nedal branku a počtvrté v řadě prohrál, když tentokrát sice nebyl výrazně horším týmem, ale v koncovce byl takřka bezzubý. Domácí Hertha také zrovna neexcelovala, tři body za výhru 1:0 jí zajistil až deset minut před koncem Gojko Kačar.

Začátek utkání byl ale nadějný, oba týmy se hnaly vpřed od úvodních vteřin. První příležitost měli ve třetí minutě domácí, kdy Raffael přešel přes Cherundola a hledal Wichniarka, ten ovšem míč o centimetry minul. O chvíli později se zrodila i první šance hostí, kdy se po rohu Krzynówka dostali k míči Forssell a po něm i Štajner, pořádně zakončit ovšem nesvedli.

V půli prvního poločasu přišla hluchá pasáž a něco k vidění bylo až zase ke konci první pětačtyřicetiminutovky. Do sedla se dostal Hannover - Brugginka zblokoval Pejčinović, Djakpa svou střelou mířil vedle a nejblíže vedoucí brance byl poté opět Bruggink, jehož tečovaná rána z voleje skončila na spojnici.

Po změně stran vyzkoušel v českém duelu Štajner Drobného, brankář Herthy ale neměl příliš práce. Na druhé straně to z dálky zkusil Kačar, ale ani Enke na poplach bít nemusel. Další zajímavou situaci připravil opět hostující Štajner, zkušený útočník ale s koncovkou váhal příliš dlouho. Poté dupli do pedálů Berlíňané, Wichniarka ovšem zastavil nesprávně odmávaný ofsajd.

Poté se musel dvakrát vytasit Enke, Ebert a Raffael na německého reprezentačního brankáře nevyzráli. V 82. minutě už ale Hertha vedla. Na levé straně si Domovchiyski narazil se Cícerem a odcentroval na přední tyč, kde se ve skrumáži nejlépe zorientoval Kačar a střelou mezi nohama Enkeho skóroval - 1:0. Hannover se již zmohl pouze na šanci Hankeho, který ale míč špatně trefil a všechny body tak zůstávají v hlavním městě.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - Schalke 04 1:2

08.08.2009 15:30

Góly: 88. Marek Mintál - 36. Kevin Kurányi, 50. Kevin Kurányi

Felixu Magathovi se bundesligová premiéra na lavičce Schalke povedla. Na hřišti 1. FC Nürnberg se sice hrálo víceméně vyrovnané utkání, hosté byli ovšem v koncovce důslednější a díky dvěma brankám Kuranyiho zaslouženě vyhráli 2:1. Snížení Mintála přišlo pozdě.

Schalke bylo loni nejméně inkasujícím týmem v bundeslize, Nürnberg zase dostal nejméně branek ve druhé nejvyšší soutěži. Nedala se proto čekat žádná ofenzivní smršť a utkání tyto předpovědi splňovalo od prvních minut. Přímočaré pasy domácích na obranu S04 neplatily, hosté zase zahrozili jen v páté minutě standardní situací Rakitiće, z níž se však neurodilo.

Po půlhodině hlavičkoval domácí Maroh těsně vedle, Schalke svoji šanci ze 36. minuty naopak využilo. Mladík Moritz vyslal vpřed Farfána, který předložil přihrávku na zlatém podnose Kuranyimu a ten se nemohl mýlit - 0:1. Nürnberg pak mohl být rád, když šel do šaten pouze s jednobrankovým mankem, Rakitić svoji stoprocentní šanci trestuhodně nedal.

Do druhého poločasu poslal Magath na hřiště čerstvou krev - Holtbyho a Keniu - a střídání se mu zlatě vyplatilo hned v 50. minutě. Právě gruzijský benjamínek Kenia našel Kuranyiho a ten nedal Schäferovi v domácí svatyni ani napodruhé žádnou šanci - 0:2. Ani druhý gól hru domácích příliš nezměnil, moment překvapení a kreativita ve finální fázi zjevně chyběla více než cokoliv jiného.

Další branku mohli naopak přidat hosté, Zambrano ale zblízka netrefil a mimo mířil i další bek Schalke Höwedes. Kouč FCN Michael Oenning pak poslal do hry útočníka Charistease, jenž si vypracoval v 73. a 78. minutě dvě příležitosti, ani jednu však nevyužil. V 88. minutě byl Charisteas v další šancí, tentokrát ho vychytal Neuer, dorážející Mintál ovšem jíž snížit dokázal - 1:2. Nicméně na vyrovnání užž neměli domácí příliš času a všechny body si tak odváží domů Schalke.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - 1. FC Köln 1:0

08.08.2009 15:30

Góly: 75. Marvin Matip (vl.)

S odřenýma ušima ale přece porazil Dortmund hostující Köln a načal tak sezonu vítězně. Hosté přijeli s prachbídnými útočními ambicemi, pečlivě bránili a nadělali domácí Borussii plno problémů. Dortmund spasila až vlastní branka kterou si čerstvě vystřídavší obránce Matip vstřelil čtvrthodinku před koncem.

Jak již bylo avizováno, Köln od začátku do konce bránil, seč mu síly stačily - k jedinné ofenzivní akci se hosté odhodlali ve 14. minutě, kdy ze střední vzdálenosti Weidenfellera ohrožoval Petit. O minutu později odpověděl Subotić, jeho hlavičku však Mondragón bezpečně pokryl. I přes absolutní pasivitu kolínských hráčů hře Dortmundu scházela potřebná myšlenka a tempo, kterým by Kolín dostali pod tlak - svědomitě bránící hosté si tak s ojedinělými náznaky nebezpečí snadno poradili.

Po změně stran se hra domácích rapidně zlepšila, jen čtyři minuty po začátku druh půle hrozil hlavou Barrios. V 53. minutě zachraňoval Köln od pohormy nadvakrát až brankář Mondragón, nejdříve si kolumbijský gólman poradil se střelou Sahina, poté zlikvidoval i dorážku Valdéze. To od domácích zdaleka nebylo vše, v 64. minutě byl po Hajnalově rohu znovu nebezpečný Valdéz.

Zablesklo se i na druhé straně, Manichemu se sice střela příliš nepovedla, míč se však nakonec dostal až k Ehretovi, a ten, patrně překvapen, hlavou branku netrefil. Neproměněná šance se Kölnu vymstila hned dvakrát, v 75. minutě si totiž na Hajnalův centr nastočil Tinga, posunul míč do středu kde sice stál čerstvě vystřídaný kolínský obránce Matip, hostům to vak nebylo nic platné, protože od Matipa se míč odrazil přímo do branky.

Domácí skóre chtěli pochopitelně jetě navýšit, Tingův pokus z 84. minuty z brankové čáry vykopl Ehret a když Zidanovu střelu čtyři minuty před koncem zlikvidoval Mondragón, skončilo utkání zaslouženým vítězstvím domácích.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Bayern Mnichov 1:1

08.08.2009 18:30

Góly: 41. Chinedu Obasi - 25. Ivica Olić

V Hoffneheimu se mohou radovat - po průměrném utkání, jež zdaleka nedostálo předpokladům, totiž odchází domácí TSG 1899 neporaženo, na mnichovském Bayernu udolalo remízu 1:1, nutno však říci, že zaslouženou. Kouč Bayernu překvapivě nasadil do ofenzivní zálohy Baumjohanna místo Müllera, na druhé straně chybějícího Ba nahradil Obasi.

První šanci si vypracovali hosté, ve 4. minutě střílel ze střední vzdálenosti Altintop, Hildebrand si ale poradil. Domácí dále určovai tempo hry, v 10. minutě pak dokonce vstřelili branku, k nevoli domácích příznivců vak rozhodčím Rafatim nebyla uznána, nebylo totiž stoprocentně patrné, zda balon po Šimunićově hlavičce přešel plným objemem brankovou čáru.

Dlouhých patnáct minut se poté neodehrálo nic pamatováníhodného, když Bayern předvedl první smysluplnou ofenzivní akci a hned skóroval. V 25. minutě Altintop skvěl vysunul Pranjiće, ten nacentroval a Olić s jistotou zakončil - 0:1. Obdržený gól domácí paralizoval, hosté převzali kontrolu nad hrou a do ničeho TSG nepouštěli. Ve 40. minutě pak svou šanci neproměnil Goméz.

Hoffenheim však odpověděl, jak nejlépe mohl - ve 41. selhala pravá strana bavorské obrany, Ibisević sklepl Obasimu a ten svou šancí nepohrdl a vyrovnal. Do kabin tak hosté odcházeli se svěšenou hlavou.

Hostující hráči si v kabině zajisté mnohé vyslechli, do druhého poločasu tak vstoupili s ukázkovou vervou - hned v 52. minutě měl obrovskou šanci Baumjohann, Schweinsteigerův centr však nezužitkoval dobře. V 61. minutě hrozil Bayern z protiútoku, Hildebrand však pozorně zasáhl. Tři minuty nato se z ostrého úhlu neprosadil Goméz.

Ojedinělou ofenzivní akcí odpověděl v 67. minutě Hoffenheim, Ibisevićovi se však nevedlo. Dalším pamětihodným okamžikem už pak bylo pouze závěrečné hvízdnutí sudího Rafatiho a stejně jako v minulém roce se Hoffenheim s Bayernem v Sinsheimu rozdešel smírně, tentokráte po výsledku 1:1.

Více informací k zápasu

VfL Bochum - Borussia Mönchengladbach 3:3

09.08.2009 15:30

Góly: 51. Mimoun Azaouagh, 52. Mimoun Azaouagh, 63. Stanislav Šesták - 19. Juan Arango, 26. Roberto Colautti, 41. Roel Brouwers

Nádherné utkání plné šancí a gólů na obou stranách dnes nabídl duel Bochumi s Borussií M'Gladbach. Zápas měl i zajímavou zápletku, když domácí po první půli prohrávali již o tři góly, ale v druhé půli na soupeře vlítli, dokázali vyrovnat, ale na rozhodující gól jim již síly nezbyly.

První čtvrthodinku se oba soupeři pouze oťukávali, ani jeden si nedokázal vytvořit žádnou gólovou šanci. Až hosté v 19. minutě se dokázali prosadit. Po rychle rozehraném autovém vhazování se agilní Bobadilla uvolnil u levé postranní čáry, dokázal přihrát míč pod sebe do vápna, který Arango vtipně pustil na Colauttiho. Ten jej ihned vrátil Arangovi, který levačkou šajtlí obstřelil Heerwagena na zadní tyč - 0:1.

O pouhých sedm minut později to bylo již 0:2 pro hosty. Kapitán Borussie Tobias Levels nasadil u pravé lajny Christophru Dabroskému kličku a posadil nadýchaný centr do pokutového území Bochumi na hlavu Colauttiho, který jej uklidil s pomocí břevna do sítě. Brankář Heerwagen byl opět bezmocný.

Bochum byla jako opařená a nezmohla se na jakýkoliv odpor. Sice měla často míč na svých kopačkách, ale její akce pravidelně končily před pokutovým územím Gladbachu. Jednou z mála výjimek byla střela Šestáka po závaru v pokutovém území, chyběla jí ale větší přesnost.

A tak se iniciativy chopili v 41. minutě opět hosté. Obrana Bochumi sice rohový kop zahrávaný Arangem dokázala odvrátit, ale následně týmž hráčem centrovaný balón do pokutového území již ne. Tam čekal stoper Roel Browers a proti vyběhnuvšímu Heerwagenovi stačilo míč umístit hlavou kamkoliv do brány, což se mu také podařilo - 0:3. Bochum se do konce první půle zmohla už jen na střelu Azaouagha do středu brány a byla tak velmi ráda, že hlavní sudí pískal konec první půle.

Co řekl během poločasové přestávky Marcel Koller svým svěřencům, to již zřejmě nezjistíme, hlavní ale z pohledu domácích je, že to zabralo. Hráči Bochumi vyběhli do druhé půle jako vyměnění. Každý osobní souboj vyhráli, u každého míče byli dřív a hráči Borussie nevěděli první dvacetiminutovku druhé půle, kde jim hlava stojí.

V 51. minutě přinesl soustavný tlak domácích první ovoce. Trefil se zpoza vápna utěšenou ranou Mimoun Azaouagh a přímo do pravého horního rohu Heimerothovy brány - 1:3. Co se však nestalo. Za dalších 48 vteřin byl stav již 2:3 a trefil se opět Azaouagh. Celá akce proběhla jako přes kopírák a fanoušci Bochumi byli zcela u vytržení.

Tlak Bochumi graduje a v 59. minutě je vyloučen stoper Borussie Dante. Ten totiž nedovoleně zastavil slovenského rychlíka Stanislava Šestáka, který by jinak šel sám na bránu a po právu tak uviděl kartičku červené barvy. V 62. minutě mířil Azaouagh z přímého volného kopu jen těsně vedle, ale minutu na to již bylo srovnáno a gól dal tentokártá Stano Šesták. C. Fuchs zleva prudce nacetroval do vápna a Šesták jen lehce trknul hlavou do míče, který zapadl na vzdálenější tyč, od které se odrazil do branky - 3:3.

Ukátní poté drobet polevilo, ani jeden celek jakoby nechtěl udělat chybu. Borussia sice měla o jednoho hráč v poli méně, přesto díky dvojímu střídání měla ještě dost sil, aby pro ni příznivý výsledek udržela. Naopak, v 87. minutě měli hráči Gladbachu největší šanci strhnout vedení opět na svoji stranu. Míč putoval po ose Marx, Levels, Arango, jenže posledně jmenovanému do rány skočil domácí obránce, který míč tečoval přímo do středu branky a brankář Heerwagen tak míč stačil vyrazit na roh. V nastavení měla zajímavou šanci ještě Bochum, jenže Epallé mířil hlavou nepřesně a utkání tak po zásluze skončilo dělbou bodů.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Hamburger SV 1:1

09.08.2009 17:30

Góly: 65. Tommy Bechmann - 3. Jonathan Pitroipa

Nováček z Freiburgu se na úvod sezóny prezentoval velmi sympaticky, když na domácí půdě herně jasně předčil favorizované hosty z Hamburgu. Ti vedli již od třetí minuty zásluhou Pitroipy, v dalším průběhu utkání ale nepředvedli prakticky nic. Domácí nakonec vyrovnali Bechmannem po změně stran, na víc už jejich převaha ale nestačila.

Diváci na freiburském stadionu se ani nestačili rozkoukat a domácí už prohrávali. Ve 3. minutě nedokázali obránci SCF odvrátit míč po Trochowského rohovém kopu do bezpečí, do balonu se levačkou opřel Pitroipa a mířil přesně k levé tyči - 0:1. Freiburg se vzpamatovával jen krátce a poté začal úřadovat se svoji kombinační hrou.

První pokus zaznamenal Flum, ve 13. minutě se pak do stoprocentní příležitosti dostal Bechmann, ale střelou z voleje trestuhodně nedal. Stejný hráč se v zakončení mýlil i o pár minut později, další šance domácích pak nedali Banović a Abdessadki. HSV tak šlo díky prachbídné koncovce Freiburgu do šaten s hubeným náskokem.

Do druhé půle se na hřišti nezměnilo nic personální ani herně, domácí borci nadále úřadovali. V 51. minutě o chloupek minuli míč Krmaš a Butscher, chvíli nato se fanoušci Freiburgu dožadovali penalty za zákrok Mathijsena na Bechmanna, ale rozhodčí Sippel byl neoblomný.

Takřka po hodině hry se za zraněného Boatenga dostal do hry Rozehnal a domácí hráči debut českému obránci patřičně osladili. Hned v 65. minutě totiž Rozehnal upadl při souboji tělo na tělo s Idrissouem, který bleskurychle našel před brankou Bechmanna a zkušený útočník Freiburgu, byť míč netrefil dobře, přehodil Rosta šťastným obloučkem - 1:1.

Kdo se domníval, že vyrovnání probudí Hamburg z letargie, byl důrazně vyveden z omylu. Mnohem aktivnější byli i nadále hráči Freiburgu, ale své náznaky šancí, stejně jako v prvním poločase, nedokázali dotáhnout do konce. Když pak Petrić v jediné šanci HSV druhé půle nůžkami mířil vedle branky, skončilo utkání dělbou bodů.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.VfL Wolfsburg11002:03
2.Eintracht Frankfurt11003:23
3.Schalke 0411002:13
4.Borussia Dortmund11001:03
Hertha BSC11001:03
6.VfL Bochum10103:31
Borussia Mönchengladbach10103:31
8.Bayer Leverkusen10102:21
1. FSV Mainz 0510102:21
10.SC Freiburg10101:11
TSG Hoffenheim10101:11
Bayern Mnichov10101:11
Hamburger SV10101:11
14.Werder Brémy10012:30
15.1. FC Norimberk10011:20
16.1. FC Köln10010:10
Hannover 9610010:10
18.VfB Stuttgart10010:20

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (214)

Přidat komentář
Berbatov9

Grafite nezklamal

Reagovat
smazaný uživatel

misimovic taky ne

Reagovat
herbage

Ano, pořád padal, jako vždycky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To už sú vedľajšie účinky gólostroja

Reagovat
smazaný uživatel

tohle je až moc vedlejší, když k tomu i on sám do každého strká...

Reagovat
herbage

Zvjezdaaaaaaaaaaaan Misimović

Reagovat
smazaný uživatel

Jen tak dál vlci

Reagovat
Benzema

Reagovat
smazaný uživatel

Pico Grafič to zakonceni ... parada

Reagovat
smazaný uživatel

obránce ze sebe udělal šaška, to sem neviděl aby od lajny prošel útočník do středu a přitom byl celou dobu čelem k bráně a toho obránce stejně předběh

Reagovat
herbage

To bylo tím, že Stuttgart měl o jednoho hráče v poli míň a Tasci ten prostor vůbec neměl mít ani tam není zvyklej hrát, tak možná proto

Reagovat
smazaný uživatel

To me se*e ze si nezahral Oba

Reagovat
smazaný uživatel

jo to je taky pravda ... a toho jsem se tesil ...

Reagovat
herbage

Zápas na velmi dobré úrovni, jen se mi zdálo, že z toho hřiště neustála na pravé straně něco odletovalo(písek?). Wolfsburg potvrdil, že letos nebude jen do počtu a bude pěkně vysoko. Stuttgart byl ještě nesehraný a bylo to dost vidět, hlavně Hleb byl hodně utopenej a nevím co to s ním v té Barce provedli, ale hrál celkem bídně. Věřím však, že se zlepší. Nejvíc mě za celý zápas nakrknul Pogrebnyak, kter asi neví, co ej to sportovní chování a msíto aby vlkům míč vrátil, tak orzehrál útočnou akci Stuttgartu Misimovićův gól parádní, Grafiteho taky. Jen škoda, že gól nepadl dříve a utkání se jakžtakž dostalo do tempa až v poslední čtvrthodince

Reagovat
smazaný uživatel

ja si myslim ze to utkani melo dobry tempo uz od zacatku ... bylo i dost sanci na prvni kolo

Reagovat
herbage

Jj, to mělo a na bundesligové poměry bylo i celkem koukatelný. Oba celky si přesně nahrávali, hráči byli dobře technicky vybaveni, jen ten řpechod do útoku dorbet vázl, ale to si sedne. Včasný gól by to rozhodně rozhýbal

Reagovat
smazaný uživatel

proc na Bundesligove pomery ? ... ja se teda radsi koukam na bundesligu nez na anglickou ... i kdyz to je asi vec vkusu ... kazdpoadne na bundesligu neesahej ! :D

Reagovat
herbage

Já jim mam právě rád, ale řadu zápasů bych nevydržel sledovat celých. Akce jsou tam pěkné, stejně jako padají pěkné góly, ale řada zápasů je vyloženě nudných, hlavně když se střetnou dva silnější celky a jde o hodně. Pak nikdo nechce udělat chybu a pokdu nepadne brzký gól, tak je utkání zabitý. Já vloni když spal reporty třeba ze zápasů wolfsburgu, tak jsem koukal na celý zápas a oni měli tři rychlé breaky, z toho padly tři góly a bylo hotovo, zbytek zápasu se prakticky nemusel hrát a člověk u toho usnínal. Pak se obyčejný fanoušek podívá na sestřih, vidí tu hladu šancí, pěkný góly a řekne si: To musel být super zápas

Reagovat
smazaný uživatel

je pravda ze anglie a nemecko to je pravej opak ... kdyz se potkaji dva tymy ze spodni casti nebo stredu tabulky z nemecka tak je to peknej fotbal ... naopak v anglii se na tyhle tymy neda koukat ... jo nasazeni tam je to se uprit nemuze ty jezdej 90 minut ... ale nic moc pohlednyho ... a kdyz si vezmes spiscku z anglie a nemecka tak je ta anglie lepsi no =)

Reagovat
Arne

Co tvým Vlčkům udělal Pogrebňak?

Reagovat
herbage

Mým vlčkům? Jak víš, nikomu v Budneslize vyloženě nefandím, ale vlci byli lepší a proto zaslouženě vyhráli. Ale to jak nevrátil Pogrebnyak míč, to jsem hodně dlouho na vrcholové úrovni neviděl

Reagovat
Arne

Já jsem na to nekoukal celý, tak jsem se zeptal, abys mi to konkrétně vysvětlil... No nic.

Reagovat
herbage

Tak nepiš přístě mým vlčkům, děkuji Misimović měl míč, Cacau ho zezadu atakoval a přitom se zranil. Hra plynula mezitím dál a vlci sportovně zakopli míč do zámezí. Jenže Stuttgart hodil aut, další hráč Stuttgartu sportovně zakopl, ale míč zachytil Pogrebnyak, zpraoval si ho a rozehrál dozadu na spoluhráče, který ho pak vyslal do breaku

Reagovat
Arne

Ale vždyť to jsou tví Vlčáčci, stejně tak jako někteří další...

Já jsem jen střílel od boku a spíš to vypadá, že jsem se nezmýlil. Definitivní obrázek si ale udělám až zítra, co to uvidím všecko sám.

Reagovat
smazaný uživatel

Vlci rozhodně nebyli lepší, aspoň ne v prvním poločase...

Reagovat
smazaný uživatel

tady to bylo úplně jedno, protože míč do autu už chtěl předtím kopnout jiný hráč Stuttgartu ale nepovedlo se mu to a míč se zastavil před čárou

Reagovat
herbage

To je jedno, ale kdýž už míč zakopne do zázemí jeden tým, tak ten druhý ho automaticky vrací. Tohle se zkrátka nedělá, když na to navíc ani obrana vlků nebyla připravená

Reagovat
smazaný uživatel

a kdyby ho vrátil, ale skončilo to jako v podání Huntelaara tak by tu byl taky za zlého...

Reagovat
herbage

Co udělal Hunter, založil gólovou akci soupeře, kdžy vracel míč?

Reagovat
smazaný uživatel

ne, vstřelil rovnou gól

Reagovat
herbage

Reagovat
smazaný uživatel

Tak prvá polhodina mala slušné tempo, potom do toho Misimovičovho gólu to bola nuda, mal som pocit, že aj diváci sa nudia, také hrobové ticho tam bolo Hleb katastrofa, Pogrebnyiak nehral zle, snažil sa, ale celkovo mi Stuttgart pripadal ustráchaný. Akcie riešili po šestnástku v pohode, potom im chýbala finálna myšlienka, ktorú neraz sebecky zakončil Cacau. Situácie riešil často po svojom. Z Vlkov sa mi páčil debut Zianiho. Inak, futbal nič moc.

Reagovat
smazaný uživatel

jinak Hleb má ještě nedostatky v tréninku a kondice nestačí na celoý zápas ale jak si viděl, tak jenom na necelou půlhodinu...

Reagovat
panca

byt graficovi 25 tak se o nej top kluby poperou a je z nej megastar...

Reagovat
herbage

Proč se o něj neperou teď? 29 není tak hroznej fotbalovej věk

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat
panca

neni hroznej a ted zrovna takovej vek neleti ikdyz nevim proc!!! 29 je uz celkem dost za 2 roky uz jeho vykonost bude klesat ale jestli bude hrat takhle tak by taky mohl nakouknut do narodaku ikdyz nevim nevim...

Reagovat
herbage

Zidane přestoupil do Realu v 29, Ruud v 30

Reagovat
panca

to jo ale to uz byly megahvezdy predtim! u nich byla kvalita zarucena... taky bych ho radej videl ve vetsim klubu

Reagovat
Berbatov9

Grafitovi poklona a všecka čest ale bohužel Grafite neni Zidane a Ruud ve sve sniperske formě ale i tak bych Grafitovi přal něco trošku věhlasnějšiho ale i Wolfsburg je sympatickej tym po dlouhe době někdo utnul tipec Bayernu tak proč by nezustal

Reagovat
smazaný uživatel

jeho mentalita? mnozstvi trestu ktere dostava? mimo jednu pulsezonu toho taky zas tak extremne moc nepredvedl...

Reagovat
herbage

Já vím. Já právě pancovi se snažím vysvětlit, že jen věkem to nebude

Reagovat
panca

mentalita nebo tresty kdyby mu byla 24 - 26 tak uz u vlku neni...

Reagovat
herbage

Džekovi je 24, je lepším hráčem než Grafite a stále ve Wolfsburgu je. Japato?

Reagovat
panca

to nevim jestli je lepsi?! a kdyby melo ac prachy a neskudlilo tak uz je v milane...

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsburg si ho uměl ošéfovat...

Reagovat
smazaný uživatel

jednu půl sezonu? už v prvním průběhu měl na kontě 11 branek... a proč? protože odehrál jenom 11 zápasů

Reagovat
smazaný uživatel

ok, sorry, tak hrac jedne sezony

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik mu je vubec?

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas dobrý, Stuttgart byl v první půli lepší, hlavně ty jeho kombinace u šestnáctky... Pogrěbňak se uvedl ve skvělém světle, teď jen, aby v tom i pokračoval... Lehmanna a Khediru snad ani není třeba komentovat, to byli společně s tím Rusem nejlepší hráči Babbelovic družiny na trávníku...

Reagovat
smazaný uživatel

ještě bych dvojku rozšířil o Lehmanna jinak Pinokio teď má prý puchýř na noze ve velikosti 2 € (přivodil si během prvního poločasu)

Reagovat
smazaný uživatel

No vždyť jo, Lehmann, Khedira a Pogrebňak...

Reagovat
smazaný uživatel

už ho vidim předtim jsem Jense musel přehlídnout...

Reagovat
smazaný uživatel

Nemáš tolik chlastat...

Reagovat
smazaný uživatel

naposled jsem chlastal přesně před týdnem

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to to v Tobě dlouho vydrželo...

Reagovat
Berbatov9

nevi někdo proč šel Magath do Stuttgartu ?? zkončila mu smlouva nebo se tam rozhadal nebo prostě jen tak změnil klub ???

Reagovat
herbage

Odešel zaprvé do Schalke a zřejmě hledal novou výzvu, odešel do pretižnějšího klubu s lepším zázemím a historií, zkrátka odešel za lepším

Reagovat
Berbatov9

aha promiň omlouvám se nejsem nějak extra pozorovatel Bundesligy a vim že ten klub kam odešel byl na S a měl sem za to že to byl Stuttgart tak se omlouvám a diky za odpověd

Reagovat
smazaný uživatel

Který Magath?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zato Oba do Wolfsburgu prišiel na lavičku

Reagovat
JarousFCB

Lidi znáte pls nějakou webovku se záznamy gólů ??? (kromě tvgolo.com)

Reagovat
terry
Reagovat
JarousFCB

Díky

Reagovat
smazaný uživatel

ø„¸¨°º¤ø„¸¸„ø¤º°¨¸„ø¤º°¨

¨°º¤ø„¸Techno ¸„ø¤º°¨

¸„ø¤º°¨Forever``°º

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nehodí se to sem,ale je to hezké.. i dobrý názor..

Reagovat
smazaný uživatel

Ať se daří i letos Vlkům!!!Mistr ligy 2009/2010!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to snad už radši ani ne.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: palec nahoru pro Union Berlín a Fortuna Düsseldorf

- oba celky vyhrály v poměru 3:0 - soupeř byl sice lehčí, ale takové zápasy s emusí také vyhrávat a jako postupující se ukázaly v pěkném světle...

Reagovat
Arne

Benyamina v duu s Mosquerou jsou zabijáci.

Reagovat
smazaný uživatel

nj, ale Mosquera je zatim jenom pujčenej - o opci nevim

Reagovat
Arne

Akorát teda nevím, co zase vyvádělo DD. Dostat doma trojku...

Reagovat
smazaný uživatel

a Wuppertal taky - ten štve zase mě...

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke

Reagovat
smazaný uživatel

"Do první vážnější šance se dostal ruský útočník po centru Khediry, jenomže jak dokazoval po celý zápas, svou střeleckou formu si zjevně nechal v Rusku"

....streleckou formu si v Rusku rozhodne nenechal, pac i tady byl minimalne rok totalne marnej a dela mu problem trefit i prazdnou branu. Az to zjistej i ve Stuttgarte co to koupili za drevo, tak si budou rvat vlasy

Reagovat
smazaný uživatel

Babbel je rád že ho má, protože ho chtěl údajně více než Huntera...

...jinak včera hrál dobře (1. poločas, než si vyměnil kopačky...)

Reagovat
smazaný uživatel

rec je o Pogrebňakovi

Reagovat
smazaný uživatel

A o kom jiném?

Reagovat
smazaný uživatel

Ja jenom ze to tam nebylo zmineny, tak jenom pro jistotu

Reagovat
smazaný uživatel

Detailisto, musíš do všeho kecat? Pogrebňak byl jeden z nejlepších na trávníku...

Reagovat
smazaný uživatel

"do vseho kecat"? od ceho je diskuse?

Reagovat
smazaný uživatel

Od diskutování...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vidis

Reagovat
smazaný uživatel

Vadila mi ta pasáž: streleckou formu si v Rusku rozhodne nenechal... určitě nechal, vždyť se mu v Rusku dařit muselo...

Reagovat
smazaný uživatel

Vzdyt ti to rikam ze absolutne nedarilo, Pogrebnak posledni rok netrefil branku snad ani z velkyho vapna.... v Petrohrade ten nakup vsechny moc pobavil a potesil

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, tu jeho šanci s Kazaní jsem viděl... Bylo to s Kazaní, jak nedal tu tutovku, ne? No, já jsem nemyslel poslední rok, ale určitě nebyl v Rusku jen marný... Tu střeleckou formu klidně mohl nechat dva, tři roky zpátky... Jinak včera, nevím jestli si to viděl, byl opravdu skvělý až jsem se divil... Ale taky to bylo z velké části tím, jak byl namotivován...

Reagovat
smazaný uživatel

Treba s Kazani... tam nedal tusim rovnou dve tutovky (kdyz sem je pak videl znova i v televizi, tak sem malem padnul kdyz sem videl co zahodil tentokrat).

Tu formu ztratil s tim zranenim co ho postihlo pred lonskym EUREM. Od ty doby byl naprosto marnej az nikdo neveril, ze uz by ho nekdo koupil pac mu koncila smlouva. Prestup do VFB byl tak pro vsechny vysvobozenim

Reagovat
smazaný uživatel

holt babbel rád hraje fmko

Reagovat
smazaný uživatel

Blbost...

Reagovat
smazaný uživatel

ale ona i ta vizitka nejlepšího střelce poháru uefa udělá svý. taky sem na ten zápas včera koukal, myslim (doufám), že se zvedne.

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, tak ono to samé platí o Hlebovi... Jak u Hleba tak u Pogrebňaka zřejmě bylo Babbelovi jasné, že budou potřebovat čas, Hleb asi trochu déle...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to bylo jeste pred zranenim... Pogrebnak predtim a ted je uplne neco jinyho. Bohuzel...

Reagovat
smazaný uživatel

pobavil? ta částka zorvna vysoká nebyla a včera se ukázal v dobrém světlě... narážečky a centry mu šly...

Reagovat
smazaný uživatel

Ano.... na hrace, kterej rok celej Petrohrad udivoval svoji drevenosti a kterymu uz koncila smlouva to byla parada

Reagovat
smazaný uživatel

dřevěnost nemusí být na škodu... když se někdy podívam na videa se Zidanem, tak mi taky některý pohyby přijdou dost neohrabaný...

Reagovat
smazaný uživatel

paneboze

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke .. Werder

Reagovat
smazaný uživatel

Borussia Dortmund dnes zastavila prodej permanentních vstupenek. Stalo se tak kvůli obrovskému zájmu o celosezónní lístky, do dnešního dne jich bylo prodáno přesně 50 675.

.... toto je fakt huste ... chcel bych vidiet ci ma nekto viac pernamentkarov .... treba uznat ze Dortmund ma skvelych fans .... mat takmer pravidelne vypredany 80 tisicovy stadion to uz je co povedat

Reagovat
smazaný uživatel

... možná černý kůň v boji o titul..

Reagovat
smazaný uživatel

ja by som im to prial ... z bundesligy mam najradsej BVB ... a ted maju storocnicu ... kedy ak nie teraz .. ? ale neviem ci je to zrovna realne ...

Reagovat
smazaný uživatel

...BL je vyrovnaná, každý může porazit každého(WB-EF v 1.kole).. takže BVB má určitě šanci se ukázat.. a těšme se na derby se Schalke..

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, tak Hoffe už mělo vézt, podle mě to Rensing vytahoval už za čárou, to přece musel asistent rozhodčího vidět...

Reagovat
smazaný uživatel

míč musí být celým objemem za čarou a z takové dálky to neuvidíš... chce to buď dalšího sudího k bráně nebo tu kameru (ikdyž pak si před ní stoupne hráč a je to stejně k ničemu)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pokud byl v semifinále LM uznán ten bájný negól Liverpoolu, tak tento měl platit taky... Ale co, sudí je taky jenom člověk a má právo na chybu... A Olić ať jde doprdele...

Reagovat
smazaný uživatel

holt už plně dorazil... šťastnej gól ala Luca Toni

Reagovat
smazaný uživatel

Měl jsem po poločase na výhru Hoffenheimu a podle začátku utkání to tak i vypadalo...

Reagovat
smazaný uživatel

to má Simunić za to, že odešel z Herthy právě do Hoffe

Reagovat
smazaný uživatel

Smích? Přejde.

Reagovat
smazaný uživatel

Simunic to totiž prodal....

Reagovat
smazaný uživatel

Teď se tam Gomezovi hodil obětavě...

Reagovat
smazaný uživatel

Hráli jste dneska?

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo přesně?

Reagovat
smazaný uživatel

Tož vy, s Tebou se dycky bavím jak ste hráli a tak

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, no mělo mě to hned napadnout... Ne, my až zítra, vy jste dnes hráli?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, první zápas po postupu. 2:1 výhra, od 18.minuty zraněnej, v pulce sem střídal. Jednak sem měl ze včera natahlou asi podkoleni šalchu, nebo sval, to je tak divně asi oboje, a druhak...Sem šel do souboje s golmanem, o odraženej míč, a přijel ke mě nohama napřed a trefil mě oběma nohama na stojnou nohu, trefil holeň. Konec, prava noha totalně v .... Sem šel doma do schodu tak osm minut, Nikdy sem nestřídal kvuli zranění, dneska to nešlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je mi tě líto... Aspoň ta výhra no...

Reagovat
smazaný uživatel

Dík, vy take zitra vyhrajte

Reagovat
smazaný uživatel

No snad jo, dík... Minule jsme přišli o vítězství v posledních pěti minutách...

Reagovat
smazaný uživatel

Zkoprnělá obrana, hráči v ní bez pohybu: další důkaz, že odchod Lúcia byla obrovská chyba...

Reagovat
smazaný uživatel

obrana by byla pořád bez pohybu - kromě Lúcia...

Reagovat
smazaný uživatel

I tak chyba obrany...

Reagovat
smazaný uživatel

no, chyba obrany... teď koukam na opakování a stál tam hlavně Olić a van Bommel nebo Altintop (v tom rozlišení 2x2 čtverce to nepoznam)

Reagovat
smazaný uživatel

spíš mě děsí to, že nikdo nebyl ani u zadní ani u přední tyče

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to má být...

Reagovat
smazaný uživatel

a u gólu který platil - Pranjic šel zbytečně do hráče na tom místě má zakročit buď def. záložník nebo nechodit do skluzu - tím ztratil dost času a Badstuber pak musel k čáře, čímž se musel posunout i van Buyten a Lahm, aby tam nebyla taková díra - no a přehlavičkovat Lahma neni umění...

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro Stuttgart.

Reagovat
smazaný uživatel

101. pro olice

Reagovat
smazaný uživatel

Fenin

Reagovat
herbage

Já když ten gól teď viděl, tak tomu se nedá říct jinak než stát ve správný čas na správném místě

Reagovat
herbage

Zatím výborný zápas. Oba týmy hrají vskutku parádně. Oba góly padly jako vystřižené z učebnice moderního fotbalu. Hra obou celků má hlavu a patu a krásně se na to kouká A ten gól/negól byl jasným gólem, Rensing zasáhl míč až za brankoviou čárou, ale pomezní jsou také jen lidé a neměl bych jim to zlé A van Bommel mě tím úmyslným ramenem Vorsahovi do huby pěkně nakrkl

Reagovat
smazaný uživatel

já bych řekl, že hra Bayernu nemá patu (Pranjić se tlačí moc dopředu)

Reagovat
herbage

A taky díku tomu padl gól, vlastně oba

Reagovat
smazaný uživatel

Baumjohann Hildebrand

Reagovat
smazaný uživatel

akce byla pěkná, už jsem doufal v gól, ale nakonec se vydal na špatnou stranu...

Reagovat
smazaný uživatel

Měl obstřelit Hildebranda...

Reagovat
smazaný uživatel

nebo hodit přihrávku Schweinimu... (ach, ze židle u PC se to krásně mluví )

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pranjic ať už de dolu

Reagovat
smazaný uživatel

Van Bommel už jde...

Reagovat
smazaný uživatel

hmm... pěkný...

Reagovat
smazaný uživatel

ach jo

Reagovat
smazaný uživatel

výborný, když to nemůže kazit Oddo nebo Lell tak to bude kazit Pranjić

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

Hm, sice tě může ztráta dvou bodů mrzet, ale dle mého mínění Hoffenheim není slabým soupeřem a oproti loŇsku vidím ve vaší hře ohromné zlepšení

Reagovat
smazaný uživatel

mě nejde ani tolik o tu remízu, ale o tom, že Pranjić úplně zbytečně vytváří prostory pro TSG...

... pak zase, z ničeho nic vyběhne Pranjić dopředu aby prohrál v hlavičkovém souboji - Hoffe rozjelo útočnou akci a van Bommel to musel zachraňovat faulem...

Reagovat
herbage

Njn. Otázkou je, jestli to dělá sám od sebe nebo mu to nařídil trenér. Ale on je původním povoláním záložník a vloni dal v Eredivise tuším kolem 15 gólů, tažke logicky ho to táhne dopředu

Reagovat
smazaný uživatel

tohle mu trenér určitě neřekl, protože kvůli takovejmdle výběhum prodal Lúcia...

...a Pranjić přišel jako všestraný hráč co se týče levé strany... aspoň už vim, že nemam nadávat, když hraje Braafheid

Reagovat
herbage

Reagovat
smazaný uživatel

ale cpát ho tam nemusel, když byl na lavičce ještě Sosa

Reagovat
smazaný uživatel

hoffenheim jak to zase okrádá ve velkém stylu hned zkraje

Reagovat
smazaný uživatel

oni už z toho mají vánoce a za stavu 1:1 si zpívají "Hier regiert der TSG"

Reagovat
Shevchenko

Má někdo víc pernamentek než Dortmund?

Reagovat
Shevchenko

*permanentek.

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund má rekord

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Mintal vyborne

Reagovat
smazaný uživatel

Fantóm je späť!

Reagovat
Xavi8

ten je spat uz dlho

Reagovat
smazaný uživatel

myslím v Bundeslige ...

Reagovat
smazaný uživatel

- nasazení Müllera nemuselo být tak nečekané, jelikož by potom na lavičce nebyl žádný útočník... nečekané mohlo být jedině to, že nastoupil Baumjohann a ne Sosa...

...a při prvním skutečném gólu Hoffenheimu selhala LEVÁ strana obrany, Pranjić svou chybou nechal rozjet celou akci, čímž se zbytek obrany musel zformovat jinak (Badstuber na levé křídlo - měl to nejblíže, vB a Lahm na stopera) ... to že pak Ibisević vyhrál hlavičkový souboj s Lahmem nemůžeme brát za chybu obrany...

Reagovat
smazaný uživatel

kdo by chtěl vyhrát slušný prachy, ať se vyse.e na víkendový plachty,a mrkne na wosaconcept(tečka)wz(tečka)cz

Už se s nimi skládám potřetí a zatím spokojenost, + cca 30klacků

Reagovat
Arne

To si Gladbach dělá prču...

Reagovat
smazaný uživatel

já na to civěl taky jak puk ale Azouagh a Šesták

Reagovat
Arne

Jj, hlavně Mimoň si zaslouží , takový dvě ranky, to byla lahoda.

Reagovat
smazaný uživatel

tak už se těšim na sestřih - jsem přemýšlel, jestli kvůli tomu zůstávat vzhůru (když to teď i DSF má nějak posunutý ) ale když si vzpomenu na jeho dřívější kousky tak už vim, že má cenu zůstat vzhůru (no a pak vlastně ještě 6 gólů v Bochumi )

Reagovat
smazaný uživatel

* a pak vlastně ještě 6 dalších gólů...

Reagovat
herbage

Já je neviděl a hlavně že o tom píšu. Zrovna mi ten přenosl spadl, řikám si, že o nic přijít nemůžu a přišel jsem o dva fíky

Reagovat
herbage

Arne, někde si tam zapoměl odtučnit text

Reagovat
Arne

Jj, ono vynecháš erko a je to.

Reagovat
herbage

Než jsem to dopsal, už to bylo v pořádku

Reagovat
Arne

Jj, já jsem rychlej.

Reagovat
herbage

Jako "blitz"

Reagovat
Arne

Jinak pro Sechziger, sice jsem viděl jen závěr zápasu, ale měl jsem z toho dobrý pocit.

Reagovat
smazaný uživatel

akorát škoda pro Hudce... zajel do reklamního plátna a má něco s kotníkem...

Reagovat
smazaný uživatel

Van Bommel měsíc mimo hru. Ne, že bych mu to přál...

Reagovat
herbage

Proč ti tak vadí? Já myslel, že ho máš ještě z Barcelony rád. Mě včera vyloženě nasral, jak úmyslně ramenem dal Vorsahovi dardu do huby a ani se mu neomluvil

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem ho měl v Barce celkem rád, ale to už je minulost. Já jsem to myslel tak, že dostane šanci Timoščuk v základní sestavě.

Reagovat
herbage

No, teď má konkurenci jen Ottla a to je známý žebrák, takže má základ asi jistej

Reagovat
smazaný uživatel

tím bych si nebyl jistej... včera se taky moc nepředvedl...

Reagovat
smazaný uživatel

Rozehnal byl strašný. Přišlo mi, že po jeho příchodu se defenzivní činnost HSV sesypala. Freiburg překvapil velice dobrou obranou a vytvářením šancí. V zakončení už to tak slavné nebylo

Reagovat
Sosi

Rozehnal, to je největší komedie evropskýho fotbalu

Reagovat
smazaný uživatel

by se snad uvedl jako Graavgard, kdyby hrál celý zápas - akorát, že u něj to byla obvykle smůla...

Reagovat
smazaný uživatel

Sledoval někdo Kolín ? Jak hrál Maniche ?

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že to nebyl Feninův poslední goal hned na začátku sezóny

Reagovat
herbage

Proč nedávají sestřihy z Bundesligy dnes večer na ČT4? To jsou fakt takoví č.......i, hlavně že maj prachy na Golf, viďte pane Bosák A to si řikáte televize vřejnoprávní a přitom vysíláte jen co chtěj vaši redaktoři

Reagovat
smazaný uživatel

Na bundesliga.de jsou sestřihy z každého zápasu.Sice jsou to jen goly a ty největší šance, ale ujde to

Reagovat
smazaný uživatel

Stano Sestak v nadupanej nemeckej lige je v zostave tohto kola

Reagovat
herbage

Abych řekl pravdu, tak zápas jsem převážně celý viděl a krom toho, jak upadl, když ho Dante srazil a jak jednou trknul hlavou do míče a byl z toho gól, jsem si ho pomalu ani nevšiml, i kdžy to bylo možná nízkou kvalitou přenosu. Bochum hrála celou první bídně a to se STano ani snad nedostal k míči, vlastně jendou nepovedeně po závaru vystřelil. V druhé se zase Gladbach stáhnul do obranné ulity, takže převážne si zahráli obránci a záložníci Bochumi, takže taky nic pro Stana. On má radši zápasy, kdy se hraje na breaky. To je jeho a tam také nejvíce vyniká

Reagovat
smazaný uživatel

tak se podívej na góly oba góly Azouagha totiž připravil Stano - sice to bylo spíše takové sklepnutí, ale připravil je... + přidal ještě vlastní gól... (jinak asi jak řikáš, já viděl pouze sestřih)

Reagovat
herbage

Já už psal výše, že zrovna po tuhle dobu mi spadl net a góly jsem neviděl, tedy ten druhý ano, ale přenos byl tak otřesné kvality a bylo to po dobu dvou sekund, takže ani nešlo vidět, kdo přihrával. Já myslel že to byl Pfertzel. Ale i tak byl po celý zápas většinou neviditělný, mnohem platnější je, když se hraje na breaky a může využít své ohromné rychlosti

Reagovat
herbage

Nevíš, kde bych mohl vidět sestřihy? Na Ard jsme v sobotu prošvihl, DSF nám odřízli a ČT4 jsou víš co a dávat to nebudou

Reagovat
smazaný uživatel

tak to nevim... já koukam na DSF... jedině chytit ten nový Eurosport...

Reagovat
smazaný uživatel

ale podívej se ještě po těchto programech: NDR, BR, WDR, HR, RBB a SWR ...

... na BILDu teď čtu, že tam asi budou sestřihy z neděle a spolupracujou s ARD (nebo pod něj patří) tak tam možná ještě poběží...

Reagovat
smazaný uživatel

tak nakonec pozitivní zpráva: na bundesliga.de je teď "Alle Spiele, alle Tore als Videos" takže se můžeš podívat tam

Reagovat
smazaný uživatel

ja nehodnotim ten zapas nevidel som ho ...ale asi ho pre nieco do tej zostavy dali

Reagovat
herbage

To nemělo být nějaké shození toho hráče, jen si myslím, že zrovna tento zápas nějaký světoborný výkon nepředvedl a spíše se počítá ta dobrá bilance dvě asistence + gól, než nějaký dobrý výkon v průběhu celého zápasu Pamatuji mnoho lepších výkonů od Stana, kdy ho bylo plné hřiště a obránci z něj byli nešťastní

Reagovat
smazaný uživatel

:) jasne,viem ako si to myslel __ale asi zavazilo,ze bol pri tych akciach,ale je len dobre ze ho dali do tej 11 tky

Reagovat
Arne

Tak mnohem lepší je brát vážně jedenáctku kickeru.

Reagovat
smazaný uživatel

200. pro Bundesligu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

pro Barriose za to, že si dá na triko křestní jméno... Tenhle trend ať si nechaji ve španělsky mluvících zemích a netahaj to sem k nám.

Reagovat
smazaný uživatel

to rovnou můžeš dát palec dolu za to, že někdo má na zádech Kaká místo da Silva

Reagovat
smazaný uživatel

a Raffael má na zádech vlastně taky jenom křestní jméno...

Reagovat
Arne

U Brazilců to je pochopitelný při těch jejich jménech...

Ale když se někdo jmenuje Lucas Barrios, tak mám mít na zádech Barrios a ne Lucas... To by potom byla paráda, mít v lize deset Sebastianů, osm Michaelů, a tak podobně.

Takže ne, tohle není to samý.

Reagovat
smazaný uživatel

dva Lúciové nevadili?

Reagovat
Arne

Ach jo... Tak na tom nezáleží, jestli mi vadili nebo ne, ale to už je spíše náhoda, stejně tak jako min. dva Kaká, Juninhové, apod.

Reagovat
smazaný uživatel

mě osobně se to taky zrovna nelíbí, ale na dresu to měl i v Colo Colo, tak to trošku ignoruju...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele