1. kolo
08.08.2009 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Hertha BSC - Hannover 96 1:0

Návštěva Berlína obvykle stojí za to, nikoliv ovšem v případě Hannoveru. Ten na Olympiastadionu počtvrté v řadě nedal branku a počtvrté v řadě prohrál, když tentokrát sice nebyl výrazně horším týmem, ale v koncovce byl takřka bezzubý. Domácí Hertha také zrovna neexcelovala, tři body za výhru 1:0 jí zajistil až deset minut před koncem Gojko Kačar.

Začátek utkání byl ale nadějný, oba týmy se hnaly vpřed od úvodních vteřin. První příležitost měli ve třetí minutě domácí, kdy Raffael přešel přes Cherundola a hledal Wichniarka, ten ovšem míč o centimetry minul. O chvíli později se zrodila i první šance hostí, kdy se po rohu Krzynówka dostali k míči Forssell a po něm i Štajner, pořádně zakončit ovšem nesvedli.

V půli prvního poločasu přišla hluchá pasáž a něco k vidění bylo až zase ke konci první pětačtyřicetiminutovky. Do sedla se dostal Hannover - Brugginka zblokoval Pejčinović, Djakpa svou střelou mířil vedle a nejblíže vedoucí brance byl poté opět Bruggink, jehož tečovaná rána z voleje skončila na spojnici.

Po změně stran vyzkoušel v českém duelu Štajner Drobného, brankář Herthy ale neměl příliš práce. Na druhé straně to z dálky zkusil Kačar, ale ani Enke na poplach bít nemusel. Další zajímavou situaci připravil opět hostující Štajner, zkušený útočník ale s koncovkou váhal příliš dlouho. Poté dupli do pedálů Berlíňané, Wichniarka ovšem zastavil nesprávně odmávaný ofsajd.

Poté se musel dvakrát vytasit Enke, Ebert a Raffael na německého reprezentačního brankáře nevyzráli. V 82. minutě už ale Hertha vedla. Na levé straně si Domovchiyski narazil se Cícerem a odcentroval na přední tyč, kde se ve skrumáži nejlépe zorientoval Kačar a střelou mezi nohama Enkeho skóroval - 1:0. Hannover se již zmohl pouze na šanci Hankeho, který ale míč špatně trefil a všechny body tak zůstávají v hlavním městě.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
Arne

Hertha BSC - heißt unser Verein,

Hertha BSC - wird es immer sein!

Reagovat
Tomtaf

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Arne

Úplně to cejtim.

Reagovat
Arne

Jak krásné je občas se mýliti...

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele