1. kolo
08.08.2009 15:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

1. FC Norimberk - Schalke 04 1:2

Felixu Magathovi se bundesligová premiéra na lavičce Schalke povedla. Na hřišti 1. FC Nürnberg se sice hrálo víceméně vyrovnané utkání, hosté byli ovšem v koncovce důslednější a díky dvěma brankám Kuranyiho zaslouženě vyhráli 2:1. Snížení Mintála přišlo pozdě.

Schalke bylo loni nejméně inkasujícím týmem v bundeslize, Nürnberg zase dostal nejméně branek ve druhé nejvyšší soutěži. Nedala se proto čekat žádná ofenzivní smršť a utkání tyto předpovědi splňovalo od prvních minut. Přímočaré pasy domácích na obranu S04 neplatily, hosté zase zahrozili jen v páté minutě standardní situací Rakitiće, z níž se však neurodilo.

Po půlhodině hlavičkoval domácí Maroh těsně vedle, Schalke svoji šanci ze 36. minuty naopak využilo. Mladík Moritz vyslal vpřed Farfána, který předložil přihrávku na zlatém podnose Kuranyimu a ten se nemohl mýlit - 0:1. Nürnberg pak mohl být rád, když šel do šaten pouze s jednobrankovým mankem, Rakitić svoji stoprocentní šanci trestuhodně nedal.

Do druhého poločasu poslal Magath na hřiště čerstvou krev - Holtbyho a Keniu - a střídání se mu zlatě vyplatilo hned v 50. minutě. Právě gruzijský benjamínek Kenia našel Kuranyiho a ten nedal Schäferovi v domácí svatyni ani napodruhé žádnou šanci - 0:2. Ani druhý gól hru domácích příliš nezměnil, moment překvapení a kreativita ve finální fázi zjevně chyběla více než cokoliv jiného.

Další branku mohli naopak přidat hosté, Zambrano ale zblízka netrefil a mimo mířil i další bek Schalke Höwedes. Kouč FCN Michael Oenning pak poslal do hry útočníka Charistease, jenž si vypracoval v 73. a 78. minutě dvě příležitosti, ani jednu však nevyužil. V 88. minutě byl Charisteas v další šancí, tentokrát ho vychytal Neuer, dorážející Mintál ovšem jíž snížit dokázal - 1:2. Nicméně na vyrovnání užž neměli domácí příliš času a všechny body si tak odváží domů Schalke.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavá předpokládaná sestava Schalke, snad taková nebude

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Morávek nehrál???To se dívím

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele