1. kolo
07.08.2009 20:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Wolfsburg na úvod vyhrál

Neporazitelnost Wolfsburgu ve Volkswagen Aréně trvá. Dnes si tým Armina Veha poradil se Stuttgartem, ačkoliv o svého výhře rozhodl až dvěma góly v poslední dvacetiminutovce.

Utkání se bohužel odehrávalo bez účasti českého stopera Jana Šimůnka, kterého v základní sestavě nahradil Alexander Madlung. To Markus Babbel udělal na své straně změny hned tři, do sestavy se vrátil Sami Khedira a k vidění byly i dvě posily - Aljaksandr Hleb a Pavel Pogrebňak.

Aktivnější byli v úvodu utkání hosté, zejména nová posila z Petrohradu Pogrebňak budila mnohem více rozruchu než jeho partner z útoku Cacau. Do první vážnější šance se dostal ruský útočník po centru Khediry, jenomže jak dokazoval po celý zápas, svou střeleckou formu si zjevně nechal v Rusku. O jedenáct minut později šel ruský sniper na Benaglia sám, jenomže opět selhal.

Mezitím se stihli otřepat i domácí, kteří tak trochu úvod utkání zaspali. Proti dobré Džekově ráně se však reflexivním zákrokem vyznamenal skvělý Lehmann, jenž si podobně počínal i o čtvrthodiny později proti Grafitemu, jemuž nebylo v první poločase vůbec přáno.

Druhý poločas přinesl už o poznání pomalejší tempo, ale fotbal se hrál na stejné úrovni. Wolfsburg ukázal, že se právem v loňské sezoně stal mistrem. Prakticky až do sedmdesáté minuty se hrálo bez větších šancí, ale dvacet minut před koncem se ukázalo, kdo na hřišti bude pánem. Gentner pro Zvjezdana Misimoviće vybojoval míč, zkušený ofenzivní záložník jej potáhl a zpoza šestnáctky se prosadil krásnou táhlou ránou, jež zaplavala za nešťastným Lehmannem do klece.

VfB rychle hledalo odpověď. Marica a Pogrebňak si skvěle rozuměli, ale jejich spolupráce vyrovnání nepřinesla. Navíc v 78. minutě přišla další rána pro Babbelovy svěřence. Träsch si zřejmě poranil ruku při jednom z obranných zákroků a vzhledem k tomu, že švábský tým už třikrát střídal, musel zápas dohrávat o deseti.

A to se mu nakonec stalo osudným. V 82. minutě přelstil u postranní čáry Grafite Tasciho a podruhé překonal Lehmanna. To bylo z gólového účtu vše, pět minut před koncem mohl ještě kosmeticky poupravit pěkný zápas Džeko, ale jeho četné prosby o gól tentokrát zůstaly u fotbalového Boha nevyslyšeny.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Wolfsburg vyhraje 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

troufam si řict že VFB STUTTGART pujde hodně nahoru proto 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Výš už to snad ani v loňské sezoně nešlo...

Reagovat
smazaný uživatel

nechapem ako si si to mohol mysliet ved stratili Gomeza a ten je pre klub takej urovne ktory nepatri medzi velkokluby nenahraditelny pretoze ziadny taky kvalitny utocnik tam nepojde co potvrdil napr. Huntelaar ked ich odmietol, ziskali akurat biedneho Pogrebnyaka ktory zaziaril v 1 sezone a ma iba dobru hlavicku... ale som zvedavy ako sa chyti, myslim si ze STUTTGART skonci na 4-7 mieste... ak skoncia lepsie tak sry ze som ich podcenoval :)

Reagovat
milan78

pohřebák je klasa útočník !!!

Reagovat
Tomtaf

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

remiza

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

over

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele