1. kolo
08.08.2009 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - 1. FC Köln 1:0

S odřenýma ušima ale přece porazil Dortmund hostující Köln a načal tak sezonu vítězně. Hosté přijeli s prachbídnými útočními ambicemi, pečlivě bránili a nadělali domácí Borussii plno problémů. Dortmund spasila až vlastní branka kterou si čerstvě vystřídavší obránce Matip vstřelil čtvrthodinku před koncem.

Jak již bylo avizováno, Köln od začátku do konce bránil, seč mu síly stačily - k jedinné ofenzivní akci se hosté odhodlali ve 14. minutě, kdy ze střední vzdálenosti Weidenfellera ohrožoval Petit. O minutu později odpověděl Subotić, jeho hlavičku však Mondragón bezpečně pokryl. I přes absolutní pasivitu kolínských hráčů hře Dortmundu scházela potřebná myšlenka a tempo, kterým by Kolín dostali pod tlak - svědomitě bránící hosté si tak s ojedinělými náznaky nebezpečí snadno poradili.

Po změně stran se hra domácích rapidně zlepšila, jen čtyři minuty po začátku druh půle hrozil hlavou Barrios. V 53. minutě zachraňoval Köln od pohormy nadvakrát až brankář Mondragón, nejdříve si kolumbijský gólman poradil se střelou Sahina, poté zlikvidoval i dorážku Valdéze. To od domácích zdaleka nebylo vše, v 64. minutě byl po Hajnalově rohu znovu nebezpečný Valdéz.

Zablesklo se i na druhé straně, Manichemu se sice střela příliš nepovedla, míč se však nakonec dostal až k Ehretovi, a ten, patrně překvapen, hlavou branku netrefil. Neproměněná šance se Kölnu vymstila hned dvakrát, v 75. minutě si totiž na Hajnalův centr nastočil Tinga, posunul míč do středu kde sice stál čerstvě vystřídaný kolínský obránce Matip, hostům to vak nebylo nic platné, protože od Matipa se míč odrazil přímo do branky.

Domácí skóre chtěli pochopitelně jetě navýšit, Tingův pokus z 84. minuty z brankové čáry vykopl Ehret a když Zidanovu střelu čtyři minuty před koncem zlikvidoval Mondragón, skončilo utkání zaslouženým vítězstvím domácích.

Autor: Jiří Krejčí / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:2

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund do toho 3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele