1. kolo
08.08.2009 15:30 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Bayer Leverkusen 2:2

Ve skvělé atmosféře hraný zápas nepoznal vítěze. Mainz v prvním poločase prohospodařil vedení, ale v závěru mu alespoň bod vrátila Günkelova krásná rána.

Mainz se dostal do vedení už v páté minutě, kdy se k úniku po levé straně dostal Andreas Ivanschitz, odcentroval na zadní tyč, kde nedoskočil Kadlec a za ním číhající Hoogland si už hlavou poradil. Domácí se ani po gólu nezatáhli a naopak dělali takřka nové obraně Werkself obrovské potíže.

Leverkusen si pro vyrovnání šel v 16. minutě. Mainzu špatně zafungoval offside systém, Kiessling dostal míč za obranu a Müller jej fauloval. Brankář Mainzu však svou chybu napravil, když Barnettovu penaltu lapil. Gólman, jenž v brance nahradil zraněného Wacheho, v úvodu utkání ukazoval, že zraněná jednička týmu to bude mít s návratem do sestavy těžké. V 17. minutě zlikvidoval šanci Kiesslinga reflexivním zákrokem.

K prvnímu opravdovému ohrožení branky se však Porýnští dostali až takřka po třiceti minutách hry. Barnettův roh skončil na hlavě letní posily Hyppiäho. Jeho dobře umístěnou hlavičku však opět reflexivně vytěsnil Müller. Do permanence pomalu začal přicházet i René Adler v brance Bayeru. V pětatřicáté minutě ho pořádně provětral Andre Schürrle, ale německý reprezentant svůj tým podržel.

To však bylo opět od hráčů Mainzu vše. Na konci čtyřicáté minuty dostal do ulice přihrávku Kroos, jenomže mladík z Bayernu se dostal z úhlu a proti jeho rána zakročil bezchybný Müller.

Jenomže v rozmezí 42. a 43. minuty přišla gólová sprška farmaceutiků. Nejprve odčinil Barnetta své zaváhání a jeho vysoký centr zužitkoval volejí k protilehlé tyči Eren Derdiyok. Hned další akce však byla gólová. Kiessling stejně jako při penaltovém incidentu dostal míč za obranu a tentokrát si jej nenechal utéct daleko, krásnou ránou přes Millerovo rameno a pod břevno branky zcela otočil stav zápasu.

Po nástupu ze šaten se ani jeden z týmů výrazně nechopil iniciativy, jen v 57. minutě si na své konto připsal volejbalový zákrok Michal Kadlec, odměněn žlutou kartou a ani odpískáním však nebyl. Takřka po hodině hry se po dlouhém nicnedělání zapotil i René Adler, když Sotovu ránu k přímého kopu k levé tyči vytahoval konečky prstů.

Hra a tempo se pak nadlouho uklidnily až do 75. minuty, kdy Barnettovu jedovku musel vytěsnit z prostoru tří tyčí Müller. Jen o dvě minuty později byl před šestnáctkou ostře faulován Augusto, ale Barnetta si se slibnou příležitostí neporadil a trefil pouze dobře postavenou zeď.

Na začátku dvaaosmdesáté minuty dostali domácí po přísně posouzeném faulu Hyypii na Bancého výhodu standardní situace, kterou krásnou střelou přetavil v gól navrátilec do sestavy Daniel Günkel. To bylo ze podstatného co se v utkání stalo vše, Bayer měl v závěru sice ještě mírný tlak, ale vždy jej zhatil praporek sudího na pomezí.

Oba týmy tedy vkročily do nového ročníku bundesligy remízou.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tomtaf

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

a mozno 0:8?

Reagovat
smazaný uživatel

Na úvod sezony, 1:3 (Ivanschitz - 2 Derdiyok, M. Friedrich)... Ivanschitz dá při prvním vystoupení gól a to bude všechno...

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele