1. kolo
08.08.2009 15:30 CET
2 : 3
(2:2)

Reportáž

Werder Brémy - Eintracht Frankfurt 2:3

O tom, jak je důležité mít Fenina, se přesvědčili fotbalisté Eintrachtu Frankfurt. Český útočník jim totiž brankou ze závěrečné dvacetiminutovky vystřelil tři body z Weserstadionu a zbavil tak svůj tým prokletí z tohoto stadionu.

Stejně jako v Mainzu, tak i v Brémách padl rychlý gól hned po úvodním výkopu. Už v šesté minutě unikl po pravé straně Teber a krásnou kolmicí našel Amanatidise, pro nějž nebyl problém umístit míč do brány.

Jenomže odpověď domácích přišla velmi rychle. Özil předváděl své čáry v pokutovém území, kdežto se sešla noha s nohou a faul Vasoskiho byl sudím Fleischerem oceněn penaltou. Sám postižený pak Nikolova poslal na druhou stranu branky a nezaváhal.

I po vyrovnání však nebyla hra Eintrachtu vůbec nabourána, naopak hra hanzovního týmu zůstala nesystematická. Speciálně Caio a Teber dělali obraně Brém velké potíže. V 29. minutě se však ozvali i domácí, opět prostřednictvím Özila. Hvězda mistrovského výběru německé jednadvacítky tentokrát ale zůstala gólově němá.

Do poločasu se ještě událi věci. Tři minuty před koncem prošel centrovaný míč přes celé pokutové území, tam jej hlavou vrátil Meier na nikým nehlídaného Amanatidise, jenž vstřelil svůj druhý gól v utkání. Radost hessenského týmu ale vydržela pouze dvě minuty. Nikolov si nepočínal vůbec jistě v souboji se Sanogem, míč prolétl až na Ochse, od obránce Frankfurtu se míč odrazil k Sanogovi, z něhož se stal šťastný střelec.

Dvougólový střelec z prvního poločasu Amanatidis zůstal o pauze v kabině a na jeho místo se postavil Martin Fenin. Tlak Brém stoupal - avšak ani Marin a ani Özil nedokázali se svými vypracovanými příležitostmi gólově naložit. A o to více je to mohlo mrzet v 74. minutě, kdy tým od řeky Weser inkasoval potřetí. Borowski neodhadl vysoký míč po rohu, ten hlavou usměrnil do branky Teber, ale před brankovou čárou se podařilo ještě míč tečovat za nešťastného Wieseho Feninovi. Český reprezentant se tak stal hrdinou zápasu.

O tři minuty později mohl ještě vše dokonat Caio, ale nebylo mu přáno. V závěru se konal velký tlak Werderu, ale jak šance Özila, tak i tak od Bargfredeho vyšuměly do ztracena. V první minutě nastavení navíc uviděl za druhou žlutou kartu červený kartonek Prödl a tím zpečetil osud svého týmu v tomto utkání.

Werder tedy v prvním utkání nové sezony zaváhal, Frankfurt si odváží šťastné tři body.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
Tomtaf

8:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele