Bratři v zeleném triku aneb Události 20. kola FORTUNA:LIGY

18.12.2019, 18:06
Názory a komentáře
Česká liga má za sebou definitivní tečku za rokem 2019. Rozloučila se s ním více než důstojně. Její 20. kolo nabídlo spoustu gólů i zajímavých duelů. Jedním z nich bylo vítězství pražské Slavie proti českobudějovickému Dynamu, dalším třeba vítězství Jablonce v Mladé Boleslavi. Zelenobílí tak už na záda dýchají Plzni, jež ztratila s Teplicemi.

Další přímý souboj v horní šestce tabulky byl na programu v sobotu, bezbranková remíza Sparty s Baníkem však oku nelahodila. Před Slezany se tak v tabulce dostalo po hladkém vítězství v Příbrami Slovácko. Muži od Litavky přezimují na posledním místě tabulky, prohráli však i oba další adepti na sestup. Karviná nestačila na Liberec a Opava na Zlín. Posledním zápasem byla remíza mezi Bohemkou a Sigmou.

Zajímavě se vyvíjí také situace v tabulce střelců. Vícenásobné zastoupení v elitní osmičce (tedy mezi osmi- a vícególovými hráči) má jen Mladá Boleslav hned se třemi hráči. Budínský a Mešanović jsou spolu se Součkem na šestém místě, mezeru mezi nimi a desetigólovým Komličenkem vyplňuje Potočný. Ruský kanonýr se o čelo dělí s Kangou, Doležalem a Krmenčíkem.

Zápas kola


Mladá Boleslav - Jablonec

Asi nejatraktivnějším duelem kola byla páteční předehrávka a zároveň souboj o třetí místo mezi dvěma černými koňmi z Mladé Boleslavi a Jablonce. Severočechům dal dvěma góly náskok Doležal. Krátce na to snížil Bucha, ovšem do poločasu navrátil Jablonci dvoubrankové vedení Jovović. Mešanovićova trefa ze druhé půle už k vyrovnání nevedla.



Gól kola


1. Jan Shejbal (Teplice)

Nedávno si od trenéra Hejkala vyslechl kritiku, tímto gólem se však možná částečně vykoupil. O remíze Sklářů s Plzní rozhodl touto parádní ranou zpoza vápna. Výraz Pavla Vrby na střídačce byl asi všeříkající.



2. Milan Škoda (Slavia Praha)



3. Jan Juroška (Slovácko)



Jedenáctka kola



Brankář - Jan Laštůvka (Baník Ostrava)

Mezi Baníkovci jednoznačně vynikal. Už v úvodní desetiminutovce dobře vychytal Kangu s Plavšićem, blýskl se i proti Frýdkovi a Hložkovi. Ve druhé půli už tolik práce, i tak si v součtu připsal šest zákroků.

Pravý obránce - Vladimír Coufal (Slavia Praha)

Zazářil zejména v devatenácté minutě, kdy po přiklepnutí zpoza vápna vypálil a i díky teči bránícího hráče rozvlnil síť. Po pauze se po Škodově pasu ještě zjevil ve velké šanci, solidní výkon předvedl i směrem dozadu.

Střední obránce - Luděk Pernica (Viktoria Plzeň)

V duelu Plzně s Teplicemi skórovali pouze stopeři. Jedním z nich byl domácí Pernica, který už v úvodu tečoval Čermákův centr do sítě. Ve zbytku utkání už se dopředu tolik nedostával, zato si dobře vedl ve vzdušných soubojích.

Levý obránce - Jan Juroška (Slovácko)

Ještě během první desetiminutovky navyšoval vedení Slovácka na 2:0, když si našel povedený centr druhého krajního beka Reinberka a neomylně zavěsil. Dobrou práci odvedl i do defenzivy, navíc ještě jednou pořádně ohrozil bránu.

Pravý záložník - Lukáš Masopust (Slavia Praha)

Jeden gól, dvě asistence, to je Masopustova bilance z nedělního zápasu. Nejprve přesně odcentroval na hlavu Škody, poté zase chytře našel skórujícího Coufala. Ještě během první půle se i sám prosadil, při samostatném úniku procpal míč mezi Drobného nohama.

Střední záložník - Martin Frýdek (Sparta Praha)

I díky prostupnější soupeřově záloze měl víc prostoru, jehož taky často využíval. V prvním poločase jednou nahrával do nebezpečné pozice, aby poté sám dvakrát protáhl Laštůvku. Další jeho pokus zase skončil těsně vedle tyče.

Levý záložník - Pavel Bucha (Mladá Boleslav)

Dvakrát navázal gólovou spolupráci s Mešanovićem, na body to však nestačilo. Po dvaceti minutách snížil ztrátu svého týmu, když jeho tečovaná rána byla nechytatelnou pro Hrubého. Ve druhé půli našel centrem bosenského snajpra a ten vstřelil kontaktní branku.

Pravé křídlo - Antonín Fantiš (Fastav Zlín)

Dvěma góly během deseti minut se postaral o veledůležité vítězství Zlína nad Opavou. Nejprve si našel podařený Matejovův centr, jenž trknul mezi tři tyče. O několik okamžiků později se dostal k Folprechtově zblokované střele a ani tentokráte se nemýlil.

Útočník - Milan Škoda (Slavia Praha)

Potvrdil zlepšující se formu z posledních týdnů. Hned ve třinácté minutě nebývale pěknou hlavičkou přesně pod břevno otevřel skóre, před třetí brankou zase našel Masopusta. Čtvrtý gól vstřelil opět hlavou sám, od hattricku jej dělilo více sobeckosti.

Útočník - Martin Doležal (Jablonec)

V Mladé Boleslavi to byla show čtyř mužů. Vedle výše zmíněného Buchy a Mešanoviće to bylo jablonecké útočné duo Doležal, Jovović. Český kanonýr na jeden gól přihrál a dva sám dal, což jej katapultovalo až do čela střelců.

Levé křídlo - Vladimir Jovović (Jablonec)

K tomu mu dopomohl právě Jovović, který před prvním gólem prostrčil míč Doležalovi, u druhého mu naservíroval míč na vápno. Třetí trefu dal sám černohorský křídelník, když mu jeho parťák přihrál míč hlavou.

Co by vám nemělo uniknout


Tipli byste si, který tým měl ve druhé polovině podzimu nejkonzistentnější ofenzivu? V jednom ohledu to mohou být České Budějovice, které ve všech deseti posledních zápasech skórovaly.

Jubilejní třístý zápas v nejvyšší ligové soutěži odehrál Ondřej Kúdela, který tak v této společnosti doplnil o dvě utkání "staršího" spoluhráče Milana Škodu.

Při Karviné v duelu pod Ještědem štěstí příliš nestálo. Druhý gól Severočechů padl po hrubé chybě asistenta rozhodčího, což uznala i komise. Každopádně situace rezultovala ve čtyři liberecké hráče před osamoceným gólmanem a skórujícího Maru.



Ve třetím Breiteho gólu už muž s praporkem prsty nemá. Jednalo se o velké zaváhání slezské defenzivy, které vedlo k definitivnímu razítku na vítězství Slovanu.



Slabší chvilku si v duelu Sigmy s Bohemkou vybral i jinak skvěle chytající Le Giang. Ten prováhal okamžik na odkopnutí míče a trefil jen atakujícího Faltu, od nějž se míč odrazil do zcela odkryté brány.


Zachyceno na sociálních sítích


Zatímco pracovitý Martin Hašek dělá problémy...


... hrát s Guélorem Kangou je jedna radost.


Nebo Ludogorec Razgrad.


Martin Pulpit by rád navštívil sektor hostí v Razgradu.


Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha20173045:454
2.Viktoria Plzeň20115435:1938
3.FK Jablonec20105535:2735
4.Sparta Praha2096539:2633
5.FK Mladá Boleslav20102839:3232
6.1. FC Slovácko2095628:2632
7.Baník Ostrava2094730:2331
8.Dynamo České Budějovice2093833:3330
9.Slovan Liberec2083933:3027
10.Sigma Olomouc20510525:2525
11.FK Teplice2058718:2923
12.Fastav Zlín20631116:3021
13.Bohemians Praha 190520551020:3220
14.SFC Opava2035129:3114
15.MFK Karviná20271113:3013
16.1. FK Příbram20341315:3613

Autor: Martin Vejdělek

Komentáře (93)

Přidat komentář
Kang & Kodos

1. pro ubrečený twitterslávisty.

Reagovat
Rarášek

Reagovat
kilobyte

Nechápu proč se snaží, vždyť titul největší kokot na Twitteru už má zarezervovaný jejich principál.

Reagovat
smazaný uživatel

Genum neporucis

Reagovat
smazaný uživatel

Genům? Vážně?

Reagovat
smazaný uživatel

Neboj, taky je mas

Reagovat
db18

Reagovat
dinss

Reagovat
verv

oni vedou ligu o parník se skvělou bilancí, hrajou LM, ale stejně budou brečet a ještě zrovna kvůli hovnům ze sportu, kde je přitom až na Vacka bezmezně adorujou

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo tam brečí tvl? Ten Vrba?

Reagovat
verv

Vrba a dalších asi 30 slávistů v komentech pod tím

Reagovat
smazaný uživatel

Kvuli 30 lidem hazet vsechny do jednoho pytle

Reagovat
smazaný uživatel

Klasika

Reagovat
verv

Koho házím do jednoho pytle? Mluvím o té twitterové úderce, ne o všech slávistech.

Reagovat
mistr129

Reagovat
verv

A není to tak? Ty by ses měl místo výsměšnejch smajlíků radši zamyslet, koho dáváš do sestavy kola

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bakary3

Tak jasne, ze na tohle bylo jednoduchy nachytat palce, rek bych az dost jednoduchy od tebe..

Pak teda - kvuli tomu, ze se vysmivaji Vackovi? V tom breceni teda fakt nevidim, ja nevim, ty jo?

A nakonec, proc to vzniklo - nidky se na to asi jako slavista nedokazu podivat uplne nezaujate, Kangu ani neresim, budiz, ale tobe jako ta volba Svedika prijde ok?

Za kolisavy vysledky se Slovackem, kdyz Trpisovsky ligu na podzim snad historicky zvalcoval? A to nemluvim i lize mistru, kde proste jeho tym byl herne skvelej.

Pro me je to od Vacka jen trapna snaha odlisit se a vypadat tim zajimave, nic vic.

Reagovat
ratusek

V tom Liberci tvl, to je odebrání rozhodcovské licence. První situace dejme tomu, že zaspal, ale ta přihrávka na toho Maru tvl

Reagovat
mistr129

Mně na první pohled přišel ten druhej jasnej, ale když si to stopneš, tak podle mě nebyl

Reagovat
Shevchenko

Ta přihrávka jako co tvl? Jestli byl tak možná o centimetry. Jako nechápu důvod se něčemu strašně vysmívat a ani se na to pořádně nepodívat.

Reagovat
ratusek

Reagovat
Shevchenko

Ne tak mi to jako vysvětli, vysmíváš se tomu a ofsajd to evidentně nebyl. Myslím samozřejmě tu druhou přihrávku ta první je jasný ofsajd.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta druhá je taky ofsajd. Mara stojí před balónem

Reagovat
Shevchenko

Nevím, mně to přijde že jsou s míčem na stejné úrovni, je to fakt o centimetry.

Reagovat
smazaný uživatel

To teda znamená, že nebyl? Takhle to nefunguje.

Reagovat
Shevchenko

Rozhodně mu za to nebudu odebírat rozhodcovskou licenci. Za tu první ano.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň to Karviný vrací.

Reagovat
chavi.27

právě že naopak, ten první z přímáku byl 100% a ten druhej z příhrávky těžko zjistíš z tohodle úhlu kamery.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
PavlíčeQ

Podzim za námi a je potřeba ocenit plukovníka V létě jsem si fakt přál, aby skončil po tom vypadnutí z EL a jeho výstupech k fanouškům a médiím, ale po letním průvanu v kádru se s podzimem vypořádal fakt na jedničku, to se musí nechat. Herně to není bůh ví co, ale body sbíral, jak na běžícím páse Navrch to jsou už 2 roky co se vrátil, to je snad jeho 2. nejdelší angažmá hned po tom prvním jabloneckým, kdy u nás strávil snad 4 a půl roku. Jablonec mu je souzen

Reagovat
TheMally11

štěstí, že tuhle nepřišel nikdo za ním do kanceláře

Reagovat
ondrasch77

A když na jaře přidá ještě 5 vítězství, tak bude na čele žebříčku trenérů v počtu výher

Reagovat
PavlíčeQ

To klapne

Reagovat
mayday

Jako v historii v české lize?

Reagovat
mayday

To to celkem klobouček pro lampasáka Křupan neskutečnej, ale mám ho rád a do ligy patří.

Reagovat
Lof

Reagovat
Spalovač šancí

Svědík nad 50% úspěšnosti

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Losinho

Vacek

Reagovat
mistr129

I ten trenér je dobrej, když už chce být za hipstera a nedávat Trpiše popř. Radu, tak je to snad naprosto tutově Horejš

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Já rozumím tomu, že finančně je prostě Slavie úplně jinde, ale ty vole, mít po 20ti kolech bilanci 17-3-0 a skóre 45:4 a tedy nedat jako nejlepšího trenéra Trpiše, to nechápu.

Reagovat
Losinho

No on je celkově kokot.

Reagovat
Rarášek

Jezů, on tam nedal Slavistu, to je ale čůrák!

Reagovat
Losinho

Zato z tebe se jeden stává.

Reagovat
Rarášek

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

Z tebe už se stal.

Reagovat
Marv

Pořád nějak nechápu, co tam je špatně nebo mi něco uniklo?!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

MILAN ŠKODA

Reagovat
Spalovač šancí

Zajímavé rozestavení

Reagovat
smazaný uživatel

Vacek Aspoň jeden novinář má vlastní hlavu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ubrečená a válející se holka Frýdek v sestavě kola?

Reagovat
chavi.27

Jojo, to je nejlepší co můžeš jako obránce udělat, hodit z úrovně vápna aut golmanovi na kterýho vyletěj 2 Olomoucký a poraď si s tim jak chceš....

Reagovat
mayday

Tak dal mu to do špeku, o tom žádná, ale už jsem taky viděl situaci, že to gólman celkem v klidu vyhodnotil a dal to do autu, než to s klapkama na očích napálit do útočníka.

Reagovat
chavi.27

Ještě jak si vykračuje v klidu dopředu po tom autu, místo toho aby se mu třeba nabídl k lajně na krátko a chtěl hrát

Reagovat
doshcz

Frýdek

Reagovat
verv

vůbec nechápu zrovna po tomhle zápase:

95 odehraných minut

11 756 naběhaných metrů

29.1 km/h nejvyšší naměřená rychlost

2x fauloval, 0x byl faulován

29/50 úspěšných přihrávek (58%)

1 vytvořená šance

1 střela na branku (z 5 střel)

1 nepřesný centr

17 ztracených míčů (!!!)

4/12 vyhraných soubojů (33%)

1/3 vyhraných hlaviček (33%)

1/2 úspěšných driblinků(50%)

13 zachycených přihrávek

Ale v O2, kde jsou naočkovaní Sieglem, ho chválili, tak asi proto

Reagovat
doshcz

Reagovat
Losinho

to je strašný

Reagovat
ratusek

To přece musí vedení nebo spíš trenérský štáb přece vědět a následně hodnotit tvl

Reagovat
Losinho

Analýza?

Reagovat
ratusek

na to sme u nás měli jednoho odborníka, Pulpita

Reagovat
Pablos

do Příbrami s ním

Reagovat
verv

s takovejma statistikama by byl za tragéda i v Příbrami

Reagovat
Blasphemer

aLe Má ČeSkÝ sRdÍčKo

Reagovat
ratusek

Reagovat
mayday

Masakr. Jak mohli vůbec tohoto ubrečence udělat kapitánem. Není schopnej nahrát na pár metrů kolikrát.

Reagovat
Selänne

Reagovat
smazaný uživatel

Rarášek approves

Reagovat
doshcz

chceš mi říct že je Frýdek v pohodě nebo co?

Reagovat
Rarášek

Jen je to dement.

Reagovat
oli9

to je strop

Reagovat
Uwe háže buly

I v ČT v pondělí říkali, že to byl dost možná poslední zápas Doležala v jabloneckém dresu, už se ví něco víc?

Reagovat
Losinho

nedivil bych se

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Rarášek

Reagovat
mistr129

Reagovat
mistr129

Koukám že Musa zůstává v Liberci, což tedy nechápu, ale v tom případě bych se Doležalovi vůbec nebránil

Reagovat
andrew96

To už není tak daleko do Chuchle.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
PavlíčeQ

Po Boleslavi říkal, že o odchodu nepřemýšlí. Navíc má smlouvu ještě na 2 a půl roku, to by musel někdo vysolit balík.

Reagovat
PavlíčeQ

Ten má mít na seznamu Krmenčíka s Komličenkem

Reagovat
stas87

OT:

Onedlho startuje turnaj WJC U20 v Trinci a Ostrave, mam zalozit diskusiu pod nejakym starym clankom?

Reagovat
Banikovec7

Jo

Reagovat
stas87
Reagovat
oli9

Frýdek vole.... v sestavě to mě poser... opravdu zahrál líp jako Sadílek nebo Havlík ? nebo už prostě jen klasika jméno Frýdek takže komentátoři v O2 z něho cakají přívlastek reprezentant navíc... ale jo pak je sparta tam kde je

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele