Aktuality

Drogba chce kariéru zakončit v Chelsea

Fotbalový útočník Didier Drogba chce spojit svou budoucnost s Chelsea. Novinářům řekl, že pokud mu londýnský klub nabídne novou smlouvu, podepíše ji. V současném působišti chce třicetiletý spoluhráč českého brankáře Petra Čecha zůstat, přestože se v létě spekulovalo o jeho možném přestupu.

Frings uvažuje, že v národním týmu skončí

Německý fotbalový záložník Torsten Frings se v poslední době nevešel do základní sestavy národního týmu a kvůli tomu zvažuje konec reprezentační kariéry. Jednatřicetiletý hráč Brém si zahrál celých 90 minut finále mistrovství Evropy proti Španělsku, od té doby však nastoupil jen na sedm minut v kvalifikaci proti Rusku.

Milán může o Gourcuffa přijít. Na tahu je Bordeaux

AC Milán v létě s lehkým srdcem pustil Yoanna Gourcuffa na roční hostování do Bordeaux. Francouzský záložník se v novém klubu prezentuje výbornými výkony, Bordeaux navíc může využít opci na trvalý přestup.

Barzagli si angažmá ve Wolfsburgu pochvaluje

Když v létě přestoupil Andrea Barzagli z Palerma do Wolfsburgu, vzbudil na tváři mnohých úžas. Italský reprezentant své volby nelituje. Na Bundeslize se mu líbí atraktivní fotbal a také plné stadiony.

Torres bude Liverpoolu chybět. Benítez se zlobí

Španělský útočník Fernando Torres si odnesl ze středečního kvalifikačního utkání proti fotbalistům Belgie natržený svalový úpon. Liverpoolu tak bude chybět deset až patnáct dnů, podle prvních prognóz měl chybět poloviční dobu.

Argentince už nepovede Alfio Basile

Den po prohře 0:1 s Chile odstoupil z funkce kouče Argentiny Alfio Basile. V čtvrtek oznámil svou rezignaci prezidentovi svazu Juliovi Grondonovi, který se jej snažil ještě marně přemluvit, aby zůstal. Jeho nástupcem by se mohl stát Sergio Batista, Diego Simeone či Miguel Angel Russo.

V Zenitu ještě nevědí, zda Advocaat zůstane

Dick Advocaat se stále ještě stále rozhoduje, zda zůstane na lavičce Zenitu Petrohrad i příští rok. Poradce prezidenta Zenitu Konstantin Sarsanija věří, že ano. "Je více pravděpodobné, že Dick zůstane v Zenitu i následující sezónu," uvedl.

UEFA dočasně povolila Atlétiku hrát zápasy Ligy mistrů doma

Vedení UEFA dnes vyhovělo odvolání španělského klubu Atlético Madrid a dočasně zrušilo dvouzápasový trest uzavření jeho stadionu pro zápasy Ligy mistrů. Podle prohlášení klubu se tak bude moci uskutečnit zápas proti Liverpoolu příští týden na madridském stadionu Vicenteho Calderóna.

Lewandowski by nejraději hrál fotbal jen 80 minut

Poslední desetiminutovka zápasů se stává pro polského defenzivního záložníka Mariusze Lewandowského černou můrou. Před čtrnácti dny byl u toho, když jeho klub Šachtar Doněck přišel v závěru v Lize mistrů o vedení 1:0 nad Barcelonou, a stejně chmurné pocity prožíval i po středeční kvalifikační porážce Poláků na Slovensku.

Štěcha ve West Hamu povolali do prvního týmu

Vedení West Hamu povolalo do prvního týmu českého brankáře Marka Štěcha. Osmnáctiletý gólman s mužstvem odcestuje o víkendu do Hullu ke svému prvnímu zápasu Premier League, a i když zřejmě zůstane jen na tribuně, měl by už v prvoligovém výběru zůstat. Dnes to uvedly webové stránky klubu.

Ostrava zvažuje výstavbu nového fotbalového stadionu

V Ostravě by do pěti let mohla stát nová fotbalová aréna. Město se rozhodlo, že ustoupí od plánovaného projektu Národního sportovního centra Morava, který počítal s přestavbou Městského stadionu ve Vítkovicích pro potřeby atletiky i fotbalu.

Dovalil u jednadvacítky vyhlíží perný rok s dobrým koncem

Pro trenéra Jakuba Dovalila budou další měsíce až do závěru roku 2009 pořádně nabité. Čtyřiatřicetiletý kouč bude brzy oficiálně jmenován novým trenérem české reprezentace do 21 let, s níž by chtěl odčinit nedávné vyřazení už v základní části kvalifikace ME. Dovalil však příští rok v říjnu povede do boje také dvacítku na mistrovství světa v Egyptě.

Milito: Cítím, že Janov je mým domovem

Diego Milito je gólovým zabijákem a potvrzuje to každou sezonu. Argentinský útočník se po několika letech strávených v Zaragoze v létě vrátil do Janova a fanouškům se připomněl již pěti brankami. Není proto divu, že se v Janově cítí jako doma...

Matějovský ozdobil první zápas po zranění dvěma gólovými pasy

Dvě gólové přihrávky předvedl při svém návratu na trávník Marek Matějovský. Tvořivý záložník odehrál ve středu za rezervní tým Readingu vůbec první zápas po vleklém zranění kotníku. Spoluhráčům vydatnou měrou pomohl k výhře 4:0 nad Brightonem, osmnáctiletého útočníka Nicholase Bignalla zase nasměroval za hattrickem.

Rada připustil, že za opory nemá odpovídající náhradu

Pokud z kádru současné české reprezentace vypadne najednou několik stabilních opor, dostává se tým do problémů. Důvodů je hned několik, ale jako hlavní dnes označil trenér Petr Rada fakt, že kádr není natolik široký, aby mohl být neustále vhodně doplňován a okysličován novou krví.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele