Neustädter po sezóně odejde z Mönchengladbachu do Schalke

10.01.2012, 18:50
Aktuality
Vedení Mönchengladbachu před pár dny definitivně prohrálo boj o udržení Marca Reuse a vedle něj jeho kádr opustí také Roman Neustädter. Defenzivně laděný záložník neprodlouží končící smlouvu a odejde do Schalke, s nímž se dohodl na čtyřleté spolupráci....

Třiadvacetiletý rodák z Dněpropetrovsku přišel do Mönchengladbachu v létě 2009 z Mainzu a naplno prosazovat se začal až loni na jaře, kdy na něj vsadil Lucien Favre a Borussii fantastickým závěrem sezóny zachránil v bundeslize.

Nyní bude Neustädter v kariéře pokračovat v Schalke, jehož vedení jej chtělo přivést již v zimním přestupovém období, Gladbach ale jakákoliv jednání odmítl a na konci sezóny o hráče přijde bez nároku na finanční náhradu.

”Máme velkou radost, že se povedlo transfer zrealizovat. Roman je mladý německý hráč, který v uplynulém roce a půl podával na pozici defenzivního záložníka konstatní výkony. Dělá svojí práci sice nenápadně, zato ale moc dobře," komentoval první posilu pro příští sezónu Horst Heldt, manažer celku z Gelsenkirchenu.

Mönchengladbach tak ztrácí v krátké době druhou oporu, před týdnem byl totiž dohodnut přestup Marca Reuse, který taktéž v létě zamíří do Borussie Dortmund. Podle německých médií tyto dva transfery otřásly úspěšným trenérem Lucienem Favrem, jenž údajně nyní pomýšlí na předčasný odchod od mužstva, které během několika měsíců dokázal ze dna tabulky dostat až na čtvrté místo.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (49)

Přidat komentář
smazaný uživatel

TO jsou vocasové, takhle to začít rozprodávat :/

Reagovat
herbage

Za Reuse přišla nabídka, která se zkrátka nedomítá, navíc sám hráč chtěl odejít. Neustäderovi končí v létě smlouva a těžko s tím mohli něco udělat. Navíc, zas až takový borec to není a takových hráčů běhají po Německu mraky

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně se jim to rozpadá, příští sezonu zase boj o udržení?

Reagovat
smazaný uživatel

jak napsal herbage..vedení sou v tomto případě bezmocní.

Reagovat
smazaný uživatel

Peníze na kvalitní náhrady ale mít budou, zvlášt když se ještě dostanou do LM

Reagovat
smazaný uživatel

Možná dostanou..

Reagovat
smazaný uživatel

tak samozřejmě to bylo myšleno možná

Reagovat
Filipow

S tou Borussii to jde do kytek, navíc cítím, že odejde i Ter Stegen..

Reagovat
smazaný uživatel

hmn a kam? Přední německé kluby mají kvalitní golmany a to jeste bude k mání Adler...

Reagovat
Filipow

Tak přeji si ho do Borussie, s tím, že by odešel Weidenfeller. Ale věřím, že v Hamburgu (ale ten asi na něj nebude mít peníze) by se prosadil.

Reagovat
herbage

V Hamburku je Drobný a radši zadarmo po sezóně přivedou Adlera. A BVB nemá absolutně žádný důvod přivádět nového gólmana, kdžy Weindenfeller je stále špička

Reagovat
Filipow

Tak ho tedy ještě nechat v Gladbachu tak alespoň do 30/6/2013. Ale tak jinak, co AC myslíš, že by tam mohl? Dle mého i ano.

Reagovat
herbage

snad ne, BVB bych mu za pár let přál

Reagovat
jv

Až skončí Roman.

Reagovat
jv

Reagovat
fenixLFC

nieje weidenfeler aj kapitanom??

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych řekl, že kapitn je Kehl. Teda pokud hraje...

Reagovat
fenixLFC

neviem iba som v jednom clanku cital ze kapitan je weldenfeler, ale nehadam sa, fakt netusim

Reagovat
jv

Primárně Kehl, ale Weidenfeller ho zastupuje, když nehraje.

Reagovat
Filip12

Reagovat
smazaný uživatel

zas tak černě bych to neviděl pokud ty výkony do konce sezony zustanou tak dobré jako do teď nebo aspoň průměrné..

Reagovat
smazaný uživatel

tak za Reuse dostali "nějaký" to euro, tak snad taky někoho přivedou ;-)

Reagovat
herbage

nejspíš v zimě Helmese a náhradu ze Reuse, ale ta přijde až v létě. Spekuluje se například o Dušanu Tadićovi z Groningenu

Reagovat
jv

Právě cestou Helmese bych se nedával... Jinak Tadić je post Aranga primárně, ale ten má smlouvu taky jenom do léta, snad prodlouží.

Reagovat
smazaný uživatel

neviděl sem ho hrát...připadal vám Neustädter dobrej hráč ?

Reagovat
smazaný uživatel

mne ne, ale taky jsem ho nevidel hrat

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím že urobil dobrý krok

Reagovat
smazaný uživatel

Neustädter je podle mě celkem nedoceněnej. Viděl sem ho hrát asi jen třikrát, ale vždycky byl jeden z nejlepších.

Reagovat
smazaný uživatel

dík

Reagovat
stas87

este aby udrzali hermanna takto to proste u mensich klubov chodi,skoda ze gladbach nema nejaky scouting a nie je v tomto ako treba udine ktore dokaze priviest nahrady...hlavne rozumne investovat do kadra a nie hned zobrat prve zname mena,favre dufam neodide,to uz by zacinali fakt od znova

Reagovat
jv

Favre je právě na ty odchody připravenej dobře, náhrady tam jsou.

Reagovat
stas87

to je dobre ze nahrady su ale urcite to ma v hlave ze stratil hraca ktory mal prsty v 70% branek celeho timu,ja verim ze do toho 5 miesta gladbach skonci,konkurenciu moc nema,werder odpadne ak sa nenauci vyhravat vonku a ak gladbach neustupi z cesty ktoru si nasadili na jesen tak by z toho ta europa mala byt,dufam ze potom ale v borussi budu vidiet realisticky to ze dlhodobo ten tim nema na to hrat uplnu spicku ligy ale skor stred

Reagovat
jv

No Gladbach patřil v sedmdesátých letech k absolutní špičce, konkuroval si s Bayernem, vyhrál snad pět titulů, takže so toho širšího okruhu aspirantů na pohárový příčky by patřit mohl, spíše než někdo z těch současných zástupců.

Reagovat
jv

Nn, bylo to spíš v osmdesátých.

Reagovat
stas87

tu sa moc nechapeme...gladbach v poslednych 10 rokoch nie je uspesne muzstvo,tabulkovo priemer ale skvela minulost,ja si proste nemyslim ze ten tim moze hrat pravidelne okolo 4-5 miesta,jedno alebo dvoch sezonna zalezitost,preto nechcem aby to po favrem chceli kazdy rok a ked sa to nahodou nepovedie a skonc itreba 8 tak aby ho hned nevyhodili

Reagovat
herbage

dneska už jdou, ale tak 7 let zpátky byli nejvtipnější tým ligy. Asi něco jako dneska Wolfsburg. Co půlrok, to nových 10 hráčů, nový trenér, nová koncepce, nové zemětřesení. Tam se během pár let protočilo snad 50 fotbalistů. Až ten sestup je nasměroval zpátky na výsluní

Reagovat
jv

Favre zažívá takový malý "déja vu"... Ale tentokrát bych neházel flintu do žita, přece jen, i tak je tam ohromnej potenciál, když to vhodně doplní už teď a potom ještě v létě, tak se nemá čeho bát. Za Reuse by měl dostat šanci Otsu nebo Rupp, místo Neustädtera je tam Marx, i když ten asi půjde taky, potom přišel Cigerci (ne úplně ten post) a teď ještě Ring, případně se tam může posunout další Favreho "čekatel" Zimmermann nebo v nouzi nejvyšší zaskočí Stranzl, takže o Hříbata strach nemám.

Reagovat
stas87

stranzlovi sa ako vedie?v rusku na konci jeho angazmanu bol skor na smiech

Reagovat
jv

Patří mezi nejspolehlivější stopery v BL. Spolu s Dantem patří mezi vůbec to nejlepší, co BL na stoperech nabízí, navíc je doplnuje ještě Brouwers.

Reagovat
herbage

Nordtveit, Jantschke, Ring, Korb, Cigerci a Neustädter odejde stejně až v létě, kdy mohou přivést náhradu

Reagovat
jv

Jojo, proto chce taky Favre Ringa a hlavně Cigerciho dopředu vyzkoušet.

Reagovat
smazaný uživatel

já jsem zvědavej celkem na Leckieho, když přišel, tak z něj byli celkem odvařený...

Reagovat
jv

Zrovna ten to v sobě má, viděl jsem ho sice jenom párkrát na chviličku, když střídal, ale vypadal hodně nadějně.

Reagovat
herbage

Jen mě tak napadlo, myslíte si, že by se v létě mohl do Gladbachu vrátit Marin? Ve Werderu stejně moc nehraje, zbýval by mu přesně rok do konce smlouvy a Gladbach bude mít plnou peněženku za přestup Reuse. Celkem by se mi ten přestup zamlouval

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jo, zatím to kritizovat nebudu, ale přechvalovat taky ne. Nemusela by to být špatná volba. Hlavně když odejde Jones

Reagovat
smazaný uživatel

Můžu poprosit nějakého fanouška Schalke nebo celkově německého fotbalu, o objektivní zhodnocení Lewise Holtbyho?

Reagovat
smazaný uživatel

Ofenzivní záložník, může zahrát levé křídlo, AM, teď hraje takové ofenzivnější CM (v repre U21 hraje AM a jednoznačně vyčnívá nade všema, pokaždé co jsem viděl). Má skvělou techniku a kontrolu míče, nedělá mu problém přejít hráče (i víc), umí čistě přenést hru (přesné centry), obstojné zakončení (i když teď měl poslední dobou dost smůly), nebojí se vystřelit i ze střední vzdálenosti. Na druhou stranu na tom CM toho moc neodbrání (i když umím si představit horší) a občas má docela nevyrovnané výkony. Jednou zahraje skvěle, podruhé není skoro vidět. Každopádně vždycky je na něm aspoň vidět snaha a i když se nedaří, tak on se pokaždé snaží nahecovat

Reagovat
jv

Akorát bych ho posunul víc dopředu, aby vyniknul jeho největší potenciál, dosud nevyužitej.

Reagovat
Arne

Já bych vypíchnul jeho taktická nevyzrálost... Ne moc dobrý bránění jsi už psal, já jsem si ale hlavně všímal, že je naprosto neschopnej při bránění standardek.

Jinak ale úžasný hráč a z toho všeho plyne, že by se měl posunout víc dopředu. On už to sám říkal po příchodu Huuba, akorát ten to v klidu odmítl s tím, že tady hraje líp.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele