Aktuality

Zasloužíme si všechny tři trofeje, řekl Alonso po postupu do finále EL

Trenér Leverkusenu Xabi Alonso po postupu do finále Evropské ligy prohlásil, že jeho tým si zaslouží zvítězit i ve zbývajících dvou soutěžích, ve kterých je stále ve hře.

Disciplinární komise zahájila řízení s Matouškem za surový faul na Horáka

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace zahájila řízení s kapitánem druholigové Kroměříže Tomášem Matouškem. Třiatřicetiletý defenzivní univerzál v 78. minutě sobotního zápasu zranil v souboji záložníka Sparty Romana Horáka, který utrpěl vpáčenou zlomeninu lebeční kosti a musel na operaci.

Wirtz přece do Bayernu? Když je na trhu hráč takového kalibru, musíte jednat, vzkázal Eberl

Sotva německý talent Florian Wirtz v médiích projevil touhu setrvat v Leverkusenu, přichází zpráva v podobě zájmu Bayernu Mnichov. Ten se pokusí po nezdaru Liverpoolu a Manchesteru City otestovat jeho loajalitu, stejně jako v případě dalších opor čerstvého bundesligového mistra.

Tchouaméniho zranění se zhoršilo, prý přijde o finále Ligy mistrů. Stihne aspoň EURO?

Real Madrid porazil ve středu Bayern a postoupil do finále Ligy mistrů, radovat se z tohoto úspěchu ovšem úplně nemohl Aurélien Tchouaméni. Francouzský středopolař nastoupil do utkání s určitými zdravotními problémy, které ho podle informací francouzského sportovního listu L'Équipe vyřadí ze hry na tři až čtyři týdny. Španělský klub délku absence neupřesnil.

Neprohra číslo čtyřicet devět? Bayer může překonat rekord Benfiky a nasměrovat se k treblu

Trojice českých hráčů Patrik Schick, Adam Hložek, Matěj Kovář má v dresu Leverkusenu na dosah postup do finále Evropské ligy. V dnešní semifinálové odvetě bude německý tým hájit proti AS náskok 2:0 z úvodního duelu v Římě. Vítěz dvojzápasu narazí ve finále na lepšího ze souboje Bergamo - Marseille.

Cubarsí prožil snové jaro, v Barceloně si vysloužil tříletý kontrakt

Málokterý talentovaný hráč prožíval v rámci letošního ročníku takový vzestup jako právě Pau Cubarsí. Barcelona si přitom moc dobře uvědomuje, jakou tenhle teprve sedmnáctiletý stoper může mít budoucnost, a rozhodla se s ním uzavřít novou spolupráci. Nejmladší obránce, který kdy nastoupil do čtvrtfinále Ligy mistrů, sepsal v katalánském klubu smlouvu do roku 2027.

Osvědčená delegace: Pražské derby bude pískat Černý

Sobotní derby mezi hráči Sparty a Slavie v druhém kole ligové nadstavby bude jako hlavní rozhodčí řídit Dalibor Černý. Devětadvacetiletého sudího čeká čtvrtý soutěžní zápas pražských "S" v kariéře, vloni na jaře pískal tři souboje městských rivalů během jednoho měsíce. Delegaci na víkendové druhé kolo ligové nadstavby zveřejnila komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR.

Nevím, jestli jsem hrdina, ale mám velkou radost, zářil Joselu po utkání s Bayernem

V německé lize odehrál v minulosti tři sezony, ale proti Bayernu Mnichov se španělský útočník Joselu střelecky prosadil až v dresu Realu Madrid. Čtyřiatřicetiletý hráč, který ve slavném klubu hostuje z Espaňolu Barcelona, zařídil ve středu večer v roli střídajícího hráče Bílému baletu dvěma góly postup do finále Ligy mistrů proti Dortmundu.

Když hrajeme doma, máme pocit, že můžeme všechno, rozplýval se Vinícius Júnior

Vinícius Júnior byl během dalšího velkolepého evropského večera Realu Madrid opět v nejlepším světle. Jeho aktivita pomohla Los Blancos k šestému finále Ligy mistrů za posledních 10 let. Stalo se tak po obratu proti Bayernu Mnichov.

Příbram na závěr sezóny připravila změny, odvolala Bednáře. Mužstvo převzal Kohout

U hráčů Příbrami skončili trenér Roman Bednář i asistent Jakub Krištofek. Vedení druholigového klubu je odvolalo po sérii špatných výsledků, po nichž se mužstvo propadlo do boje o záchranu v soutěži. Tým převzal dosavadní sportovní manažer Jiří Kohout společně s asistenty Tomášem Wágnerem a Dominikem Maškem. Příbramští o tom informovali na svém webu.

Ancelotti po šestém postupu do finále: Povedlo se to už tolikrát, že se to ani nedá vysvětlit

Italský kouč Carlo Ancelotti postoupil pošesté do finále Ligy mistrů, čímž vylepšil vlastní trenérský rekord. S Realem Madrid ho čeká třetí finálový zápas po triumfech v letech 2014 a 2022. Dvakrát dovedl k vítězství v soutěži AC Milán v letech 2003 a 2007, mezitím v roce 2005 s ním ve finále neuspěl.

Chystá se v Paříži rozlučka s Mbappém? Ať jde do Saúdské Arábie, radil útočníkovi Desailly

Kylian Mbappé o tomto víkendu možná podstoupí poslední zápas v Parku princů. Má se totiž za to, že v létě dojde k jeho očekávanému přestupu do Realu Madrid, útočník PSG však ještě neučinil žádné prohlášení k tomuto kroku. Takový mu ovšem nedoporučuje Marcel Desailly. Bývalý francouzský reprezentant dokonce vzkazuje, aby Mbappé odešel do Saúdské Arábie.

Rozhodčí se omlouvali Bayernu. Sporná akce se musí nechat dohrát do konce, soptil Tuchel

Polský rozhodčí Szymon Marciniak se podle obránce Matthijse de Ligta omluvil fotbalistům Bayernu Mnichov za hrubou chybu, které se dopustil ve 13. minutě nastaveného času odvety semifinále Ligy mistrů. Spolu s asistentem Tomaszem Listkiewiczem nedali videorozhodčímu možnost přezkoumat, zda nizozemský obránce vstřelil regulérní gól, který by zápas poslal do prodloužení. Real Madrid zvítězil 2:1 a po remíze v Bavorsku v prvním duelu oslavil postup do finále, v němž se ve Wembley utká s Dortmundem.

Evropské velkokluby se vyptávají na Gyökerese. Sporting chce kanonýra udržet vylepšenou smlouvou

Viktor Gyökeres výraznou měrou pomohl Sportingu k zisku mistrovského titulu, skvělými výkony si přitom řekl o zájem největších evropských klubů. Lisabonský celek však má udržení 25letého útočníka jako prioritu a hodlá s ním podepsat nový kontrakt.

Opět double: Slávistky potřetí v řadě vyhrály ligový titul i domácí pohár

Slavistky čtyři dny po zisku ligového titulu zkompletovaly domácí double. Stejně jako v sobotu jejich současnou suverenitu nedokázalo ani ve finále pohárové soutěže narušit Slovácko, pražský tým trenéra Karla Pitáka zvítězil ve Velkém Meziříčí po bezbrankovém poločase 2:0.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele