Aktuality

Chelsea podepsala na šest let s Wileyem, okamžitě si ho zřejmě vypůjčí Štrasburk

Devatenáctiletý americký talent Caleb Wiley se stal na šest let hráčem Chelsea. Londýnský klub získal nadějného obránce z týmu zámořské MLS Atlanty, média odhadují přestupní částku na 11 milionů dolarů. Podle agentury AP absolvuje Wiley, jehož příchod na Ostrovy byl oznámen během pondělí, příští sezonu na hostování ve Štrasburku, který vlastní stejní majitelé jako Chelsea.

Přijdou v Brightonu o letitou oporu? Gross se má chystat na návrat do Německa

V roce 2017 se německý záložník Pascal Gross vydal poprvé mimo svůj domov a zamířil na Ostrovy. Od té doby se stal neodmyslitelnou součástí sestavy Brightonu, za který zapsal ve všech soutěžích 261 zápasů. Po dlouhých sedmi letech by se ale měl konat jeho návrat zpátky do Německa. Aspoň to tak nedávno naznačil Paul Barber, generální ředitel anglického celku.

Zkušený útočník Kozák se vrací do Česka, bude hrát za Opavu

Bývalý útočník české reprezentace Libor Kozák se po 16 letech vrací do Opavy. Pětatřicetiletý odchovanec se už v červnu začal se Slezany připravovat na novou sezonu a v úterý druholigový celek na klubovém webu oznámil, že s hráčem podepsal roční smlouvu.

Aguirre se stal novým koučem mexické reprezentace. Už potřetí

Javier Aguirre se stal potřetí v kariéře trenérem mexické reprezentace. Národní federace FMF v pondělí jmenovala pětašedesátiletého kouče nástupcem Jaimeho Lozana, který u týmu skončil po nevydařeném vystoupení na mistrovství Jižní Ameriky. Délku smlouvy svaz nezveřejnil.

Chtěli jsme se vyhnout Servette. Kryvbas byl asi nejpřijatelnější soupeř, jsme spokojeni, zaznělo z Plzně

Plzeňské hráče potěšilo, že jim los 3. předkola Evropské ligy přisoudil Kryvbas Kryvyj Rih. Západočeši jsou spokojeni zejména proto, že se s třetím týmem uplynulé sezony ukrajinské ligy už potkali letos v lednu na soustředění ve Španělsku, kde v rámci zimní přípravy zvítězili 3:0.

Marseille opět posilovala v Anglii: Højbjerg dorazil na hostování s opcí z Tottenhamu

Pierre-Emile Højbjerg se po čtyřech letech loučí s Tottenhamem, odkud zamířil na roční hostování do Olympique Marseille. Součástí dohody je povinná opce ve výši 13,5 milionu eur, při započítání bonusů by se mohla celková suma vyšplhat až na 20 milionů eur.

Friis před Shamrockem: Cítím tlak, protože musíme vyhrávat, ale to máme rádi

Trenér Sparty Lars Friis před úterním úvodním zápasem 2. předkola Ligy mistrů na hřišti irského týmu Shamrock Rovers řekl, že cítí tlak, jelikož působí v největším českém klubu. Na tiskové konferenci ale prohlásil, že si ho užívá.

Union Saint-Gilloise hraje přímočaře. Očekávám běžecké závody, řekl Trpišovský k soupeři v kvalifikaci LM

Los 3. předkola Ligy mistrů přisoudil Slavii soupeře, kterého si trenér Jindřich Trpišovský přál nejméně. Osmačtyřicetiletý kouč Pražanů považoval belgického vicemistra Union Saint-Gilloise ve výběru možných protivníků za nejtěžšího.

Dýchlo na mě kouzlo ostrovního fotbalu. Shamrock má krásný stadion, vyprávěl Sadílek

Na záložníka Lukáše Sadílka po příchodu na stadion irského týmu Shamrock Rovers, kde Sparta rozehraje v úterý 2. předkolo Ligy mistrů, okamžitě dýchla atmosféra ostrovního fotbalu. Na tiskové konferenci uvedl, že touha vrátit letenský tým po 19 letech do hlavní fáze soutěže je obrovská.

Plzeň má ukrajinského soupeře, ve 3. předkole Evropské ligy se střetne s Kryvbasem

Hráči Plzně vstoupí ve 3. předkole do kvalifikace Evropské ligy soubojem s ukrajinským Kryvbasem Kryvyj Rih. Západočeši začnou dvojzápas 8. srpna venku, vzhledem k válečnému konfliktu Ukrajiny s Ruskem se ale bude hrát na neutrální půdě v některé z okolních zemí. K odvetě Viktoria nastoupí o týden později doma.

Slavia vyzve Union Saint-Gilloise, Sparta může narazit na FCSB nebo Maccabi Tel Aviv

Hráči Slavie se ve 3. předkole Ligy mistrů utkají s belgickým týmem Union Saint-Gilloise. Dvojzápas začnou 6. nebo 7. srpna doma, odvetu odehrají o týden později venku. Druhý celek z pražských "S" Sparta v případě postupu z 2. předkola přes Shamrock narazí na vítěze duelu mezi rumunským FCSB a Maccabi Tel Aviv. Úřadující český šampion by rovněž začal doma. Rozhodl o tom dnešní los ve švýcarském sídle UEFA v Nyonu.

Správný verdikt: Trubačův dvojdotek potvrzen komisí rozhodčích

Komise rozhodčích potvrdila správnost verdiktu, podle nějž v utkání úvodního ligového kola v Hradci Králové neplatil gól teplického hráče Daniela Trubače. Při rozehrání rohového kopu se dvakrát dotkl míče.

Aston Villa přepisuje historické tabulky: Amadou Onana se stal nejdražším nákupem klubu

Amadou Onana přestoupil z Evertonu do Aston Villy, která podle nepotvrzených zpráv zaplatí 50 milionů liber (takřka 60 milionů eur). Součástí dohody jsou rovněž bonusy a deset procent z případného dalšího prodeje. Dvaadvacetiletý záložník s Villans podepsal smlouvu do roku 2029.

Dlouhá pauza pro Vlčka. Čeká ho operace, po ní devět měsíců rekonvalescence

Hráče Slavie Tomáše Vlčka, který si v ligovém duelu na hřišti Slovácka vážně poranil pravé koleno, čeká dlouhá pauza. Klub na svém webu oznámil, že reprezentační obránce dnes podstoupí operaci, rekonvalescence pak zabere devět měsíců.

Mihelak míří poprvé mimo rodnou zemi, slovinského brankáře zlákal Jablonec

Slovinský brankář Klemen Mihelak z NŠ Mura se stal posilou fotbalového Jablonce. Klub na svém webu uvedl, že dvaadvacetiletý bývalý mládežnický reprezentant Slovinska podepsal na severu Čech smlouvu do roku 2027.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele