Aktuality

Úřadující mistr světa, akvizice Bayernu, Hakimi či Cubarsí. Ve Francii nebudou chybět známá jména

Přestože letní olympijské hry oficiálně začínají v pátek 26. července, fotbalový turnaj mužů má první zápasy na programu už ve středu. Tradičně se ho zúčastní 16 týmů rozdělených do čtyř skupin, z nichž každá může mít na soupisce hráče mladší 23 let doplněné maximálně třemi staršími fotbalisty.

Vindahl mi ještě za zákrok nepoděkoval, vtipkoval obránce Ross

Hned při prvním startu v základní sestavě fotbalistů Sparty se dánský stoper Mathias Ross výrazně podílel na vítězství 2:0 na hřišti irského týmu Shamrock Rovers v úvodním utkání 2. předkola Ligy mistrů.

Fotbalová špička nudila, zkuste dát šanci olympijskému turnaji!

Mužský fotbal na olympijských hrách má svá specifika a nepatří mezi masově sledovaná sportovní klání v rámci jinak nejdůležitější sportovní události. Od roku 1930, kdy se začala psát historie pořádání mistrovství světa ve fotbale, byl olympijský turnaj odsunutý na druhou kolej. Tak to zkrátka je a nemá cenu tvrdit opak. To ale neznamená, že není důvod olympijský turnaj sledovat!

24.07. Aktuality 238 komentářů
Zaujalo nás

Friis si vážil toho, že Sparta po 14 letech vyhrála venkovní zápas v předkole LM

Trenéra Sparty Larse Friise potěšila nejen výhra 2:0 na hřišti irského týmu Shamrock Rovers v úvodním utkání 2. předkola Ligy mistrů, ale i fakt, že Pražané triumfovali ve venkovním utkání kvalifikace "milionářské" soutěže poprvé od roku 2010.

James Rodríguez opustí São Paulo, s nabídkou už přispěchala Celta

James Rodríguez po několika měsících znovu a tentokráte už úspěšně jedná o odchodu ze São Paula. 33letý kolumbijský záložník si nedokázal přivyknout na brazilské prostředí a s vedením v nejbližších dnech rozváže spolupráci, reálný následně bude jeho návrat do španělské ligy.

UEFA obvinila Moratu a Rodriho za skandování o Gibraltaru z nevhodného chování

UEFA obvinila kapitána španělských mistrů Evropy Álvara Moratu a nejlepšího hráče turnaje Rodriho z porušení "základních pravidel slušného chování" za jejich skandování o suverenitě Gibraltaru při oslavách zisku titulu.

Neprofesionální chování hráče a vyšší požadavky klubu, Olayinkův návrat do Slavie se zatím nekoná

Kdo ví, třeba už marketingové oddělení pražské Slavie řešilo, jak velkolepě představí návrat Petera Olayinky (28) z Crvene Zvezdy Bělehrad. Plány se ale musí dát do šuplíku, přestup se zatím nekoná. Na srbské straně totiž vzniknul problém.

Bologna má náhradu za Zirkzeeho, z Toulouse koupila Dallingu

Joshua Zirkzee nedávno přestoupil do Manchesteru United a fanoušci Boloni vědí, kdo by měl převzít střeleckou taktovku účastníka Ligy mistrů. Nejnovější posilou se dnes stal Thijs Dallinga.

Guardiola ukončil spekulace. De Bruyne neodchází, uklidnil fanoušky

Kevin De Bruyne začne přípravu na novou sezonu se spoluhráči z Manchesteru City a dres anglického klubu by na sobě měl mít během celé podzimní části ligového ročníku. O belgickém záložníkovi se o víkendu začalo znovu spekulovat v souvislosti se stěhováním do Saúdské Arábie, údajně ho chtěl Al Ittihad.

Ligový výbor zvolil sedmičlennou disciplinární komisi, je v ní i Poborský

Ligový výbor jednomyslně schválil nové složení disciplinární komise Ligové fotbalové asociace (LFA). Předsedu Jiřího Matznera, který výboru návrh předložil, doplní šest dalších členů. Mezi nimi je i bývalý dlouholetý reprezentant Karel Poborský.

Dukla Praha přivedla na hostování slovenského záložníka Lichého

Pražskou Duklu posílil slovenský záložník Filip Lichý. Třiadvacetiletý hráč přichází do týmu nováčka nejvyšší soutěže ze Slovanu Bratislava na roční hostování s opcí na přestup. Dukla o tom informovala na webu.

Změny v pohárech a o co se bude hrát? Evropské koeficienty na začátku sezony

Zatímco se v Německu dohrávalo EURO, na mnoha místech Evropy v tichosti vypukla kvalifikace klubových pohárů. Do druhého předkola již vstupují i tři české týmy a po loňské, historicky rekordní sezóně jsou očekávání veliká.

Dovbyk má namířeno do Atlética Madrid, Girona dostane 40 milionů eur

Artem Dovbyk si v posledním kole minulé sezony zajistil cenu pro nejlepšího střelce španělské nejvyšší soutěže a duel s Granadou (7:0) zřejmě byl jeho posledním v dresu Girony. Jméno ukrajinského útočníka je už delší dobu skloňováno v souvislosti s odchodem a velké šance má Atlético Madrid.

Ligy a hráčská unie podají kvůli nabitému kalendáři stížnost na FIFA

Hráčská organizace FIFPRO a asociace evropských lig si budou kvůli přeplněnému termínovému kalendáři stěžovat na mezinárodní fotbalovou federaci FIFA. Stížnost adresují regulačním orgánům Evropské unie, vyplývá z jejich dnešního společného prohlášení.

Bordeaux se smířilo s osudem, přijalo přeřazení do třetí ligy

Bordeaux v uplynulých dvou sezonách marně bojovalo o návrat do francouzské nejvyšší soutěže, nově místo toho bude hrát jen třetí ligu. Tradiční klub doplatil na špatné hospodaření, dnešním dnem je oficiální do této chvíle dočasný verdikt Národního odboru pro kontrolu řízení (DNCG) z 9. července.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele