základní část, 4. kolo
15.08.2021 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Řezník trefil Plzni vítězství v Liberci a průběžné první místo

Před sezonou docela nečekaného lídra má i přes náročný los po čtvrtém kole FORTUNA:LIGA. Na první místo se totiž dostala Plzeň po vítězství 0:1 v Liberci, o to se jediným gólem po pauze postaral Řezník.

Oproti remízovému utkání s Hradcem Králové udělal Pavel Hoftych dvě změny. Před gólmanem Knoblochem zůstala stejná obrana ve složení Koscelník, Chaluš, Mikula, Fukala. V záloze opět nastoupili Faško, Gembický a Nečas, nicméně potrestaného Havelku nahradil navrátilec po postihu Gebre Selassie, Matoušek zase nastoupil místo Rabušice. Na hrotu tentokráte naskočil osamocený Rondić.

Michal Bílek na druhou stranu sáhl do sestavy hned pětkrát. Před Hruškou sice znovu naskočili Pernica s Hybšem, namísto Havla a Brabce jim však tentokráte dělali společnost Řezník s Kašou. Buchu se Šulcem uprostřed pole doplnil Janošek na úkor N’Diyaeho, v útočné trojici zůstal jen Mosquera. Beauguela nahradil Chorý a Ba Louu Kayamba.

Severočeši se mohli dostat do vedení po pětadvaceti minutách, kdy Mikula po standardní situaci hlavičkoval do brankové konstrukce. Obě mužstva měla ve zbytku první půle ještě pár zajímavých náznaků, gólu jsme se ovšem nedočkali a do šaten se odcházelo na nerozhodného bezbrankového stavu.

Po přestávce se už však na gólovou radost nečekalo dlouho. Janoškův centr odhlavičkoval Mosquera do brankáře, z následné dorážky ovšem Radim Řezník snadno zakončil do poloodkryté klece. Vzápětí mohl srovnat Rondić, jeho hlavičku ale zneškodnil Hruška.

Po osmdesáti minutách hry mohl dodat klid do plzeňských kopaček střídající Ba Loua, tváří v tvář Knoblochovi ale selhal a poslal balón mimo bránu. Jelikož však nedokázal skórovat ani Slovan, odvezli si viktoriáni z Liberce vítězství 0:1.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
JohnnyDynamite

Řezník už zajistil bodů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele