Komentáře a souhrny

Primera Division - souhrn 7. kola

Barcelona tentokrát nepořádala žádné hody, i jednogólová výhra ji ale stačí k posunu na první místo. Za ní je Levante, které vyhrálo na Betisu, Real Madrid přehrál Espanyol na jeho hřišti. Atlético remizovalo se Sevillou, baskické derby ovládl Athletic a připsal si první ligovou výhru v sezoně.

Ligue 1 - souhrn 9. kola

Šlágr kola dopadl lépe pro Paříž, která vede ligu, Lyon je třetí. Marseille v neděli ztratila další body s Brestem, to Lille si poradilo s Rennes. Včera Lorient porazil Valenciennes a posunul se na pátou příčku tabulky, Sochaux vyhrálo nad Toulouse. Bordeaux v závěru ztratilo výhru nad Montpellierem.

Serie A - souhrn 6. kola

Šlágr kola proti AC Milán pro sebe v závěru rozhodl Juventus, který tak vede ligu. Udinese vyhrálo nad Bolognou, zůstává bez porážky o bod před triem Neapol, Palermo, Cagliari. AS Řím má druhou výhru v řadě, 3:1 zvítězila i Parma nad Janovem. Gólová přestřelka byla k vidění v Novaře, Lazio si veze body z Florencie.

Bundesliga - souhrn 8. kola

Hannover vyhrál nad Werderem a poskočil na pohárové příčky, Schalke veze všechny body z Hamburku. V sobotu odpoledne se nedařilo týmům z čela tabulky - Bayern remizoval v Hoffenheimu, Gladbach prohrál ve Freiburgu. Doma úřadoval Dortmund a dařilo se i Leverkusenu, do listiny střelců se zapsal útočník Norimberku Pekhart.

Corgoň liga - souhrn 11. kola

Žilina prohrála v Dunajské Stredě a přepustila první místo Trnavě, která už v pátek uspěla v Nitře. Za ní se po výhře v Prešově zařadil Slovan. V prvním sobotním utkání Senica v závěru rozhodla o výhře v Košicích, doma naplno bodovaly Zlaté Moravce a Ružomberok.

Ruská Premier liga - souhrn 26. kola

Zenit hrál dlouho přesilovku, z hřiště Spartaku Moskva si přesto odváží jenom bod, jeden bod si připisuje také CSKA. Machačkala neuspěla doma proti Lokomotivu, Rubin vyhrál v Tomsku a pojistil si postavení v první osmičce. Dinamo odčinilo porážku za Samary a vyhrálo nad Krasnodarem.

Anglická Premier League - souhrn 7. kola

Manchesterské kluby si pojistily postavení v tabulce - United porazili Norwich, City uspělo v Blackburnu. Na to zareagovala vysokou výhrou v Boltonu Chelsea. Tottenham porazil Arsenal, Fulham deklasoval QPR, Newcastle vyloupil Wolverhampton a je třetí, Liverpool uspěl v derby a porazil Everton.

Nizozemská Eredivisie - souhrn 8. kola

Alkmaar odváží body z Venla a i po tomto kole bude na prvním místě. Druhý je Eindhoven, který v závěru udolal Nijmegen. Jinak se neděle nese ve znamení překvapení - Feyenoord doma podlehl Den Haagu, Twente jenom remizovalo s Excelsiorem a Ajax jede s prázdnou z Groningenu. V sobotu v atraktivním duelu Roda porazila Bredu.

Skotská Premier League - souhrn 10. kola

Rangers porazili i Hibernian a znovu navýšili svůj náskok na čele tabulky, jelikož Celtic prohrál na hřišti Hearts. Doma se dařilo i Invernessu, ze hřišť soupeřů vezou tři body čerstvě druhý Motherwell a St. Johnstone. Jasná záležitost se stala z předehrávky desátého kola skotské ligy, v níž Aberdeen přivítal Dunfermline.

Evropská liga - souhrn druhých zápasů základních skupin

Ve první části druhých zápasech základních skupin zatím dokázaly vyhrát jen dvě domácí mužstva - Twente a Schalke. Ve druhé várce duelů už byla vítězství domácích hojnější. Zápas v Salcburku nezvládl Slovan Bratislava, který prohrál 3:0. Doma remizovaly Kazaň nebo Celtic, porážku si dokonce připsala Braga. Bod má Atlético, tři zase všichni "Angličané"...

Asijská Liga mistrů: Černé hodiny pro Írán a polovina postupujících z Koreje

Dvakrát sedm gólů - úžasnou porci branek nadělilo divákům čtvrtfinálové měření sil korejského Jeonbuku a japonské Osaky. Ve finále hladce postoupili "motoristé", zbylé duely už ale přinesly řádná dramata. Íránský Sepahan sice pokaždé zvítězil, ale z rozhodnutí disciplinárky končí. Suwon dál posunula až penalta z nastaveného času...

Barcelona jde do čela, Borisov nenechala ani doma vydechnout

Bez debat a sebemenšího zaváhání si Barcelona na běloruské půdě došla pro první tři body v plzeňské skupině Ligy mistrů. Už o poločase vedla o pohodlné tři branky, po přestávce pak svůj náskok málem zdvojnásobila. BATE se takto rozsypaly korálky z 16zápasové šňůrky bez domácí porážky.

Na Mestalle se body zaslouženě dělily

Nebýt Salomona Kaloua, pravděpodobně by dnes Valencia nezískala ani bod, ale přesto je zřejmě remíza v zápase s Chelsea spravedlivým vyústěním. Kalouovi se několikaminutový pobyt na hřišti hrubě nevydařil, zařídil penaltu a díky ní Soldado vyrovnal na konečných 1:1. Za hosty se trefil Lampard.

Překvapení se nekonalo, Plzeň odjíždí z Milána bez bodu

Na San Siru byl od úvodu k vidění oboustranně útočný, ofenzivní fotbal. AC sice mělo více ze hry, ale ani Plzeň nebyla v první půli daleko od vstřelení branky. Po změně stran ale hostující obrana sílící nápor nevydržela a po gólech Ibrahimoviče a Cassana, tak své bodové konto nerozšíří.

Zenit udolal oslabené Porto 3:1

Už od osmnácti hodin začal duel druhého kola skupinové fáze Ligy mistrů mezi Zenitem Petrohrad a Portem. Hosté dohrávali druhý poločas bez vyloučeného Fucileho a také díky této skutečnosti domácí Zenit zvítězil zaslouženě 3:1. V tabulce se tak bodově dotáhl právě na Porto a situaci velmi zamotal. Vedoucí gól vstřelil v 65. minutě Roman Širokov.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele