Ruská Premier liga - souhrn 26. kola

01.10.2011, 13:58, aktualizováno 02.10.2011, 19:12
Komentáře a souhrny
Zenit hrál dlouho přesilovku, z hřiště Spartaku Moskva si přesto odváží jenom bod, jeden bod si připisuje také CSKA. Machačkala neuspěla doma proti Lokomotivu, Rubin vyhrál v Tomsku a pojistil si postavení v první osmičce. Dinamo odčinilo porážku za Samary a vyhrálo nad Krasnodarem.

Anži Machačkala - Lokomotiv Moskva 0:1

02.10.2011 17:15

Góly: 5. Felipe Caicedo

V jednom šlágru z nedělní "rundy" Anži doma přivítalo Lokomotiv. A opět zaváhalo, ani výměna trenéra nepomohla. Na začátku hned rozhodl Caicedo.

Úvod utkání měl šťávu. Hned v páté mminutě se hosté dostali do vedení. Ignatěv utekl po pravém křídle a vyslal nevinný centr. Jenže u míče nebyl ani Revišvili, ani stopeři, ale útočník Caicedo. A ten hlavou trknul míč do brány - 0:1.

Domácí se nechtěli dát zahanbit a hned po dalších dvou minutách pálil z nebezpečné pozice Gadžijev, ale jeho střela letěla vedle. Anži i nadále svého soupeře tlačilo, ale Guilherme jistými zákroky své mužstvo držel. Postupně na něm nebo přesnosti selhali Angbwa a Eto'o. Loko domácí mančaft udrželo na uzdě až do poločasu, a tak Moskvané šli do kabin spokojenější.

Druhou půli načal v 55. minutě Bousouffa, který obehrál Guilhermeho, ale toho na brankové čáře ho zastoupil Da Costa. Gól videl ve vzduchu, ale stále ne a ne přijít. Na druhé straně se ozval Maicon, ale jeho slabá střela cíl nenašla. Zhruba od šedesáté minuty se hra uklidnila. Kouskovala se fauly a domácí se zdali být už bez šťávy a uchylovali se k sttřelám z dálky, které ale cíl nenacházely.

Na konci utkání si Syčev ještě přidal branku, ale k úlevě všech fanoušků stál v postavení mimo hru. Železnice ale i tak udržely výhru. Sice nezaslouženou, ale na to si nikdo na konci roku nevzpomene. Anži se už musí probrat a střílet branky.

Více informací k zápasu

Kubaň Krasnodar - CSKA Moskva 0:0

02.10.2011 15:00

Góly: -

Zajímavý duel mezi Kubaní a moskveským CSKA nabídl spoustu šancí, ale žádnou branku nepřinesl. Směje se tak třetí Dinamo, které se na CSKA se Zenitem dotahuje.

Domácí vsítili branku již v 7. minutě, ale kanonýr domácích Lacina Traoré stál v ofsajdu. Gól proto nebyl uznán. Na druhé straně pálil zase ze zajímavé pozice Doumbia, ale gól z toho nebyl. Poté oba týmy okupovaly střed hřiště. Ale žádná kloudná akce. Až v 36. minutě pronikl obranou CSKA domácí Bukur a jeho střela z vápna jen těsně minul bránu. Do konce první půle se toho mnoho už nestalo. Do šaten se šlo teda za stavu 0:0.

Vstup do druhé půle lépe vyšel hostům. V 50. minutě se mohlo poprvé měnit skóre, ale Dzagojev bránu přestřelil. na druhé straně Ne, ale také jeho střela mířila vedle. Bělenov a Gabulov byli takřka bez práce. Oba týmy ze sebelepší pozice pálily vedle. Brankáři by v případě větší přesnosti střel byli bez šance, ale naštěstí pro ně měli útočníci mířidla vychýlená.

Tento fakt potvrdil na druhé straně Dzagojev, který bránu netrefil a když už Traore bránu na druhé straně trefil, tak byl v ofsajdu. A za protesty dostal žlutou kartu. Po nadějné první dvacetiminutvce další stála za nic. Utkání po velmi nudném konci skončilo 0:0.

Více informací k zápasu

Spartak Moskva - Zenit Petrohrad 2:2

02.10.2011 14:15

Góly: 22. Alexandr Aňukov (vl.), 80. Welliton - 39. Danny, 47. Aleksandr Keržakov

Spartak Moskva hrál většinu zápasu proti Zenitu Petrohrad v početním oslabení, přesto unikl porážce. V 80. minutě vyrovnal na konečných 2:2 navrátilec Welliton.

Oba týmy začaly utkání aktivně a vyměnili si několik zajímavých momentů. Ve 22. minutě přišla úvodní trefa utkání. De Zeeuw chytře vysunul Emenikeho a dotírající Aňukov si dal ve skluzu nešťastný vlastní gól - 1:0.

Zenit stihl vyrovnat ještě do poločasu. Ve 39. minutě Keržakov vysunul do šance Dannyho a Portugalec si počínal v zakončení zkušeně - 1:1. Ve 42. minutě přišla další rána pro Spartak, obránce Pareja se ohnal po Keržakovovi a po druhé žluté kartě šel pod sprchy.

Krátce po začátku druhého poločasu šel úřadující mistr do vedení. Ve 47. minutě Širokov našel přihrávkou z pravé strany osamoceného Keržakova a kanonýr Petrohradu se 16. brankou v této sezoně osamostatnil na čele v tabulce střelců - 1:2.

Zenit byl na koni a brankář Spartaku Dikan měl plné ruce práce. Velkou šanci měl Keržakov, ale Dikan skvělým zákrokem zabránil opoře Petrohradu ke skórování.

V 80. minutě Spartak překvapivě vyrovnal. McGeady potáhl rychlou akci na pravém křídel, našel v pokutovém území Wellitona a Brazilec přesnou střelou k tyči vyrovnal na konečných 2:2.

Více informací k zápasu

Tom Tomsk - Rubin Kazaň 0:2

02.10.2011 12:00

Góly: 51. Salvatore Bocchetti, 84. Salvatore Bocchetti

Trápení Tomsku nebere konce. Domácí tým dnes v utkání 26. kola Premier Ligy podlehl Rubinu Kazaň 0:2. O obě branky vítězů se postaral Ital Bocchetti.

První poločas byl z obou stran vyrovnaný. Místo vyložených šancí fanoušci na stadionu Trud viděli fauly, tvrdé osobní souboje a řadu nepřesností.

Kouč Kazaně Kurban Berdyjev musel dát během poločasové přestávky výrazně znát svou nespokojenost. Po změně stran totiž hráči Rubinu hráli jako vyměnění. V 51. minutě poslal hosty do veden Bocchetti, zadák Rubinu si vyskočil na roh Natha a hlavou překonal Pesjakova.

Následně se v šanci objevil záložník Eremenko, ale jeho střelecký pokus skončil na břevnu. Tomsk se k brance Kazaně dostával sporadicky, což domácí diváci nesli velmi těžce a dožadovali se dokonce vrácení vstupného.

V 84. minutě odstranil všechny otazníky o osudu utkání opět Bocchetti. Ital využil nacvičeného signálu po trestném kopu Natha a střelou po zemi zvýšil na konečných 2:0 pro Kazaň.

Více informací k zápasu

Dinamo Moskva - FK Krasnodar 2:1

01.10.2011 16:30

Góly: 32. Andrij Voronin, 75. Andrij Voronin - 29. Jevgenij Šipicin

Poslední zápas sobotního programu přinesl více gólů, než tři předcházející. Dinamo doma díky Voroninovi, který si připsal dvě branky, porazilo nebezpečný Krasnodar.

Utkání mělo svižný průběh již od samotného začátku. Chtěli hrát jak hosté, tak zejména domácí. To diváky potěšilo. První zajímavější pokus si připsal po dvacáté minutě Semšov, ale jeho střela mířila pouze do náruče gólmana Usminského. Naopak na druhé straně bylo veselo. V 29. minutě zahrávali zleva hosté přímý kop, jehož autorem byl Drinčič a adresátem hlavička útočníka Šipicina, který si na centr naskočil a vymetl pavouky v šibenici. 0:1.

Ovšem hostům vydržela radost z vedení pouhé 3 minuty, než ukrajinský expres Voronin srovnal. Celá akce začala u Samedova, který uličkou vybídl Semšova a ten se ve vápně orientovat umí. Jeho centr před bránu našel Voroninovu hruď a bylo srovnáno. 1:1.

Na druhé straně zase pálil nebezpečně Joaozinho, ale jeho prudká rána letěla nad. Na konci první půle ještě po nádherné akci dvojčat Samedova se Semšovem pálil do poloprázdné brány aktivní Voronin, ale bránu netrefil. Do šaten se tak šlo za stavu 1:1.

Druhá půle byla už na šance chudší. Domácí bušili na vrata krasnodarské branky, ale marně. Hosté se zase soustředili na brejky, jeden z nich málem skončil gólem. V 63. minutě pálil Kulčij a jeho střela skončila na tyči! Na druhé straně se opět do šance dostal útočník Voronin a opět z toho byl gól. Klasická akce. V rychlém protiútoku převzal míč Semšov, dal klasicky na Samedova, čímž vyautoval celou obranu a Samedov s Voroninem běželi sami na Usminského. Alexandr přihrál Andrejovi a skóre se měnilo. 2:1.

Ke konci utkání ještě hosté svého soka tlačili, ale kromě standardek se k ničemu už nedostali. Utkání skončilo zaslouženou výhrou Dinama 2:1.

Více informací k zápasu

Volga Nižnij Novgorod - Amkar Perm 0:0

01.10.2011 14:15

Góly: -

Oči bolí, divák pláče. Volga doma s Amkarem utrpěla remízu 0:0, která neřeší vůbec nic. Snad jen zavedení nového pravidla o minimálním počtu střel. Kdyby se uzákonily minimálně dvě, tak by oba týmy pravděpodobně neprošly.

V první půli se toho mnoho zajímavého neudálo. Domácí měli sice míč více pod kontrolou, ale nebyli s to cokoli vymyslet. Hosté se uchýlili k totální destrukci a totální obraně. Jen sem tam Pejev potáhl balon po lajně a pokoušel se něco vymýšlet. Marně. Za zmínku stojí hlavně 10 žlutých karet, z nichž 4 se rozdaly právě v první půli. Oba týmy hrály tvrdě až zákeřně a to také hře moc nepomohlo. Za zmínku tak stojí pouze střela Maljarova z dobrých třiceti metrů z 36. minuty, ale záložník domácí Volgy bránu těsně netrefil. Do šaten se tak po příšerném výkonu obou klubů šlo za nerozhodného stavu.

Druhá půle byla lepší i horší než první. Podle toho, jak se to vezme, žlutilo se ještě víc, ale dokonce se mezitím hrál i fotbal nebo cosi, co ho vzdáleně připomíná. V 56. minutě se o něco méně horší domácí dostali do šance. Paštov vypálil zpoza vápna, ale jeho střela byla příliš mírná na to, aby mohl pomýšlet na pořádné ohrožení brány. Narubin byl na místě. V 75. minutě dostal po souboji s Džavadovem žlutou kartu Pejev a divil se tomu tak usilovně, že vzápětí dostal druhou a šel do sprch. Divil se ještě více. Jestli někdo čekal ohromující tlak Volgy a hlad po vítězství, tak byl zklamán. Na místo toho dostal Bondarov v nastavení také druhou žlutou kartu za faul uprostřed hřiště na Michajlova. Spoluhráči jej po chvíli následovali. Gól nepadl a oba týmy se mají za co stydět.

Více informací k zápasu

FK Rostov - Křídla Sovětů Samara 1:0

01.10.2011 13:30

Góly: 86. Igor Smolnikov

Prozatímně jediný gól sobotního programu padl v Rostově. Domácí tak úspěšně unikají záchranářským bojům. Naopak Samara se do nich opět připojuje. Branku vsítil na konci zápasu Smolnikov, ke smůle Samařanů.

Podobně jako v Nižném Novgorodu by se o slově fotbal ve vztahu k tomuto zápasu dalo úspěšně polemizovat. Nervozita z hráčů přímo stříkala a nikomu se moc hrát nechtělo. První kloudnou akci měl na svědomí asi nejfotbalovější hráč zápasu Kalačev, který prošel středem hřiště a posunul míč Adamovovi, který ale střílel nepřesně. Pak se zase nic nedělo. Až ke konci první půle zahrával rohový kop opět Kalačev a po pěkné "holomajzně" na malém vápně nakonec domácí míč odkopli. Poločas skončil nudnou remízou 0:0. Už jenom poměr střel 3-2 pro domácí hovoří za vše...

Počátek druhé půle byl konečně zajímavý. Začalo se hrát. Útok střídal útok. Nejdříve za hosty pohrozil pěknou střelou Petrov, na druhé straně po Kalačevově akci pálil Cocis. Poté se opět týmy stáhly do obrany a hrálo se hlavně kolem půlící čáry. Až v 69. minutě se domácím vcelku povedla akce. Chaguš utekl po pravé lajně a nacentroval před bránu, kde stál osamocený Grigorijev, ale míč netrefil přesně. Hosté se také ozvali až v 80. minutě, kdy Bober kopal přímý kop, který byl odvrácen na brankové čáře. A opět se v praxi uplatnilo staré známé pravidlo "nedáš-dostaneš". V 85. minutě se Smolnikov dostal za půlící čarou k míči, divoce s ním proběhl k levému křídlu a pak zpátky před vápna a trochu zoufale vystřelil šajtlí, ale byl z toho krásný gól. Brankář nemohl nic dělat, vysoký míč, snášející se pod břevno, následně se odrazil o tyč do branky, s tím se nedá nic dělat. 1:0.

Do konce zápasu se hostům již výsledek nepodařilo zvrátit, neboť domácí dobře bránili a nikam se už nehnali. Rostov si tedy připsal další výhru a dál utíká pásmu sestupu.

Více informací k zápasu

Těrek Groznyj - Spartak Nalčik 0:1

01.10.2011 12:00

Góly: 18. Magomed Mitrišev

Stanislav Čerčesov si odbyl debut na postu hlavního trenéra Těreku. Jeho tým prohrál s outsiderem z Nalčiku.

Zápas začal a Těrek nijak nepřesvědčoval ty, kteří na stadion nedorazili, že udělali chybu. A i když zpočátku dvakrát nebezpečně vystřelil Georgijev, posléze začali hrát pouze hosté, kteří vypadali docela živě. Proto nikoho ani nepřekvapil gól Mitriševa z 19. minuty. Ten utekl Ferreirovi a Omeljančukovi, vystřelil jakoby do Džanajeva, ale od rukou gólmana míč odletěl do dolního rohu brány.

Těrek nepřestával nepříjemně překvapovat fandy ve hře obrany. V pětadvacáté minutě Pilipčuk málem skóroval z boční linie a po rozehrání rohu Džanajev vytáhl z horního rohu balón, jenž vypustil Gridněv. V 39. minutě Mitrišev utekl Jiránkovi, jenže si pustil míč daleko od nohy a Džanajev předběhl útočníka.

Vzápětí byl vystřídán Omeljančuk. Namísto něj na pravou stranu obrany vyběhl Vlasov, který na této pozici hrál proti Lokomotivu.

Do druhé půle za Těrek nenastoupil Legear. Vystřídal jej Kacajev. A mohl skórovat. Nedokázal však umístit pas Gvazavy. Těrek ovládal balón, ale nevytvářel si žádné šance. Až v 63. minutě nebezpečně střílel Georgijev. V následujícím útoku podél brány pálil Asildarov.

Posledních 10 minut Těrek zatlačil soupeře. Jenže Nalčik nepustil domácí k ničemu nebezpečnému. Zápas tak skončil výhrou Spartaku.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad26158352:2353
2.CSKA Moskva26149346:2351
3.Dinamo Moskva26155648:2750
4.Lokomotiv Moskva26137643:2546
5.Spartak Moskva26137640:2946
6.Kubaň Krasnodar26135833:2244
7.Rubin Kazaň26119634:2542
8.Anži Machačkala26118729:2441
9.FK Krasnodar26881034:3932
10.FK Rostov26771227:3828
11.Volga Nižnij Novgorod26731623:3524
12.Těrek Groznyj26661423:4124
13.Amkar Perm26591215:3324
14.Křídla Sovětů Samara26571417:3822
15.Spartak Nalčik26481419:3220
16.Tom Tomsk26481418:4720

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Škoda toho výsledku, doufám že i tak Nalčik sestoupí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arbiter

Nalšik

Reagovat
božský John

Dneska se pálilo jak u Verdunu

Reagovat
kubys

Bylo by celkem šílený, kdyby Těrek v té druhé fázi dokázal spadnout.

Reagovat
smazaný uživatel

to se asi nestane.

Reagovat
kubys

Loko

Reagovat
smazaný uživatel

My se do tý Ligy mistrů dostanem!

Loko vperiod! Loko vperiod!

Reagovat
smazaný uživatel

Do LM? To asi ne, titul totiž nezískáte - a z druhého místa neprojdete přes 4. předkolo

Reagovat
smazaný uživatel

Co se to sakra děje? Už i Kubaň nedokážou porazit, to je fakt marný

Reagovat
smazaný uživatel

Anzi je 8 to je proste vtipny

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele