Primera Division - souhrn 7. kola

01.10.2011, 19:56, aktualizováno 02.10.2011, 23:53
Komentáře a souhrny
Barcelona tentokrát nepořádala žádné hody, i jednogólová výhra ji ale stačí k posunu na první místo. Za ní je Levante, které vyhrálo na Betisu, Real Madrid přehrál Espanyol na jeho hřišti. Atlético remizovalo se Sevillou, baskické derby ovládl Athletic a připsal si první ligovou výhru v sezoně. Valencia utrpěla výhru nad Granadou, hodně se na tři body natrápila i Malaga. Tři nerozhodné výsledky se zrodily v prvních třech zápasech tohoto kola, nerozhodně skončily duely Osasuna - Mallorca, Santander - Vallecano a Villarreal - Zaragoza...

Espanyol Barcelona - Real Madrid 0:4

02.10.2011 22:00

Góly: 17. Gonzalo Higuaín, 66. Gonzalo Higuaín, 82. José Callejón, 89. Gonzalo Higuaín

Real Madrid neponechal nic náhodě a zvítězil na hřišti Espanyolu v Barceloně v poměru 4:0. Hattrick zaznamenal "Pipita" Higuaín, skóre uzavřel brankově debutující Callejón. Výsledek neodpovídá dění na hřišti, domácí byli častokrát velice vyrovnaným soupeřem.

Real neztrácí stopu ode dneška vedoucí Barcelony a zaostává o pouhý bod. Přispělo k tomu i jasné vítězství v 7.kole na půdě Espanyolu. Bílý balet tak prodloužil serii výher s nulou na gólovém účtě už na šest, čímž se dostal na třetí místo za Barcelonu a Levante. "Pericos" zůstávají na 13.místě.

Domácí nastoupili s jedinou změnou, Romaric nahradil v základu slovenského reprezentanta Weisse. Hostující trenér Mourinho postavil místo Varaneho Albiola a na místo Khediry naskočil od začátku Lass.

Lépe začali hosté - dalekonosnou bombu Ronalda vytěsnil gólman Álvarez na tyč. Za domácí střílel nad Sergio García. Zápas měl tempo, hosté si udržovali mírnou převahu. V 15.minutě však málem překvapil Casillase z půli hřiště Romaric, míč jen olízl tyč. Takřka z protiútoku trestal Real, Kaká rozjel akci, Ronaldo posunul na Higuaína a ten prostřelil Álvareze.

Espanyol odpovídal přihrávkou Verdúa na agilního Romarice, ale Casillas včas vyběhl. Další tutovku měl zase Real, Xabiho přímý kop tečoval do brankáře domácích Higuaín a Kaká z dorážky minul. V následujícím čase se neujaly pokusy Verdúa, Lasse a Marcela. V závěru první půle se vytáhl Casilla, který postupně zneškodnil střely Thievyho, Garcíi a Márqueze.

Druhé dějství začalo zvolna, až v 56.minutě minul v šanci po přihrávce Garcíi levačkou Romaric. Z mírné převahy domácích vzešel v 66.minutě druhý gól Realu, poté co Arbeloa dlouhou přihrávkou našel Higuaína a ten pohotově napálil křižnou střelou míč do šibenice.

Šanci měl křižnou střelou i Ronaldo, ale neskóroval, stejně jako střídající Weiss po akci Didace nebo z voleje pálící Marcelo. V 82.minutě se blýskl další střídající Callejón, který využil přihrávky z protiútoku, kterou mu adresoval Ronaldo a zvýšil už na 3:0. Casillas o moment později vychytal Garcíu.

Výsledek a svůj hattrick uzavřel v 89.minutě po zpětné přihrávce a hrubici Morena opět Higuaín. Real uštědřil svému sokovi příliš krutou porážku a udělil mu lekci z efektivity.

Více informací k zápasu

Sporting Gijón - FC Barcelona 0:1

02.10.2011 20:00

Góly: 12. Adriano Correia

V předposledním zápase sedmého kola španělské La Ligy se střetl velký adept na titul Barcelona s momentálně posledním celkem Sportingem Gijón. Zápas měl přinést hladký průběh pro Katalánce s nejedním gólem v gijónské bráně, ale nakonec se jednalo o vcelku nezajímavý zápas, ve kterém se skóre měnilo pouze jedinkrát, a to ve 12. minutě, kdy se Adriano trefil k levé tyčce.

V domácích zápasech Barcelona své protivníky doslova válcuje, příkladem tomu jsou vysoké výhry nad Villarrealem 5:0, Osasunou 8:0 a Atléticem Madrid taktéž 5:0. Jenže na venkovních hřištích tak suverénní zatím není. Neplatí to tedy o Lize mistrů, kde vyhrála v Borisově, ale v La Lize zatím ukořistila pouze dva body za remízy 2:2 s Realem Sociedad a Valencií.

V určitou šanci na bodový zisk tak domácí doufali, ale hned začátek zápasu se jim vůbec nevydařil. Uběhlo totiž teprve 12 minut, když si před brankovým územím vzal míč sváteční střelec Xavi a napálil ho tvrdou střelou do levé tyče. Od té se balón odrazil přímo k nohám nabíhajícího Adriana, který sklopil nohu a zkušeně ho poslal k levé tyči odkryté brány.

A hned o čtyři minuty později byla na světě další velká šance Katalánců. Thiago Alcantara se prosmýkl po levé straně hřiště a těsně před brankovou čárou poslal zpětnou přihrávku na Davida Villu, který míč okamžitě poslal na bránu, ale brankář Juan Pablo Colinas ho dokázal vyrazit. Moc dlouho si ale odpočinout nemohl, protože vzápětí se Villa dostal do další příležitosti, tentokrát ovšem mířil do boční sítě, navíc byl odmáván ofsajd.

A poté nastalo období temna, kdy se na hřišti nedělo vůbec nic zajímavého. Sporting se výrazně zlepšil v obraně, ale do útoku se příliš nehrnul. To Barcelona by útočila ráda, ale narážela na obranný val či ji zastavovaly velice častá ofsajdová postavení.

V průběhu druhého poločasu se zranil levý obránce Eric Abidal, a tak se na hřiště podíval Brazilec Maxwell. Do hry se také zapojil španělský stoper Gerard Piqué, který zápas začínal pouze na lavičce náhradníků. Až v 77. minutě se zrodila další šance hodna zaznamenání a koho jiného by se měla týkat než Argentince Messiho. Ten si totiž naskočil na centr před Colinasovu bránu, ale mířil přesně doprostřed, kde byl gijónský brankář připraven zakročit.

V 86. minutě se síť domácích znovu zavlnila, ale skóre zápasu se neměnilo. Střelu Messiho totiž Colinas vyrazil před sebe, kde byl nejrychleji Dani Alvés, který se neukvapil střelou, ale chytře posunul míč na samotného Keitu, který již bez problému zakončil, ale pro ofsajdové postavení Alvése byl gól anulován.

O dvě minuty později Dani Alvés utekl po pravé straně a předložil prudkou přihrávku před Colinase, na kterou dosáhl Messi, ale zamířil nad břevno. V nastavení se pak ještě zahrával přímý kop v režii Barcelony, ale ránu schytala pouze zeď, a tak Katálanci vyhráli 1:0.

Díky zisku tří bodů se Barcelona vyšvihla do čela La Ligy, zatímco Gijón zůstává s jedním bodem na dně tabulky.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Sevilla FC 0:0

02.10.2011 18:00

Góly: -

V sedmém kole španělské La Ligy se zrodila bezbranková remíza mezi týmy Atlética Madrid a Sevilly. Jednoznačně lepším celkem na hřišti bylo domácí Atlético, ale to nedokázala proměnit žádnou ze svých velkých šancí, a tak Andalusané navýšili počet zápasů bez prohry.

Největší šance zápasu byla k vidění v 62. minutě, kdy Radamel Falcao, letní posila Atlética, nepochopitelně přestřelila z těsné blízkosti bránu hostů. Kolumbijec se v druhém poločase dostal ještě do další výrazné šance, jeho střelu ovšem tentokrát brilantním zákrokem zlikvidoval Javi Varas. A když ani José Antonio Reyes neproměnil svoji příležitost, při kterém poslal míč mimo bránu, museli se domácí spokojit s jedním bodem.

Ale i Sevilla si dokázala vytvořit nějaké šance. Tou největší byla příležitost Manua Del Morala, který obral o míč domácího Maria Suareze a unikal sám na soupeřovu bránu, jenže brankář Thibaut Courtois se blýskl výtečným zákrokem.

Atlético ve dvou předchozích zápasech vyhrálo 4:0 a do útoku se vrhlo i tentokrát. Hned v prvních deseti minutách neměl ke gólu daleko Reyes, jenže napoprvé ho vychytal Varas a napodruhé, kdy střílel z pokutové značky, míč těsně minul pravou tyč.

Sevilla měla velký problém s pohybem Ardy Turana, Diega a Reyese, kteří houževnatě podporovali Falcaa. Na poslední chvíli tak jednou musel hasit požár ve svém pokutovém území Emir Spahič a o chvíli později musel být ve střehu Varas, který včas zachytil doboru přihrávku Diega na nabíhajícího Falcaa.

V prvním poločase byla hodně cítit absence elitního útočníka Diega Negreda, který zápas začínal pouze na lavičce, ale v druhé půli si již hosté v ofenzívě počínali mnohem lépe a Courtois musel hned dvakrát v rozmezí pěti minut vytáhnout důležité zákroky, aby nebylo otevřeno skóre ve prospěch hostujícího týmu.

Falcao poté spálil onu největší šanci zápasu a skórovat se nepodařilo ani Reyesovi, jehož střelu z hranice pokutového území Varas dokázal vyrazit. V nastaveném čase se o gól pokoušel ještě vystřídavší Eduardo Salvio, ale mířil nad břevno sevillské brány.

Získaný bod Seville stačil k tomu, aby se v tabulce dostali před městského rivala Real Betis, který je momentálně pátý, ale může být ještě přeskočený Barcelonou a Realem Madrid. To stejné platí pro čtvrtou Sevillu. Atlético je s osmi body osmé, před něj může jít ještě Espanyol, který ve večerním vápase změří své síly s Bílým baletem.

Více informací k zápasu

Real Betis - Levante UD 0:1

02.10.2011 16:00

Góly: 33. Juanlu

Souboj dvou celků z předních pozic tabulky obstaral duel mezi Realem Betis a Levante. Před utkáním byl na tom Betis v tabulce o bod lépe, ale Levante dokázalo v Betisu zvítězit nejtěsnějším možným rozdílem 0:1 a dostalo se tak před svého soupeře dokonce na první místo v tabulce. Jediným střelcem utkání se stal Juanlu, který se trefil v prvním poločase.

Zápas začal pro domácí velmi smolně. Už po pěti minutách hry se ze hřiště musel poroučet Mario, který se zranil v souboji a na jeho místo nastoupil Antonio Amaya. První pokus na branku zajistili hosté. Xavi Torres se uvolnil ve středu hřiště a tvrdou ranou zkoušel připravenost gólmana Barriagy. Střela ale šla doprostřed a nemohla tak gólmana domácích ohrozit.

Na straně domácích byl po celý zápas směrem dopředu nejaktivnější paraguayský útočník Roque Santa Cruz. Po čtvrthodině hry svou levačkou jen těsně minul branku Levante. Napodobit se ho o pár minut pokoušel Jefferson Montero, ale dopadl ještě hůře. Ve 33. minutě tak přišel trest v podobě gólu pro hosty. Valdo nacentroval před branku, kde balón propadl až k Juanlovi, který z velkého úhlu propálil vše před sebou a poslal svůj celek do vedení - 0:1.

V závěru poločasu se domácí snažili vyrovnat, ale propracovaná defenzivní činnost Levante nedovolila Betisu žádné výraznější ohrožení branky. Občasné střely z dálky nebyly pro domácí příliš velkou nadějí. Levante si také nedokázalo do konce prvního dějství vytvořit další příležitost a do kabin se tak šlo za stavu 0:1.

Do druhého dějství nastoupili domácí s cílem vyrovnat, ale nejprve se museli vyrovnat s důraznou a precizní obranou Levante. Vysoký presing hostujících fotbalistů dělal Betisu problémy a ten se tak do pokutového území soupeře dostával velmi složitě. Ojedinělá střela na branku ze strany Betisu přišla 64. minutě, kdy hlavičkoval po centru Sevilly Iriney, ale jeho pokusu chyběla razance.

Hosté hrozili zejména z rychlých protiútoků. Jeden povedený zakončoval střelec prvního gólu Juanlu, ale v tomto případě nezakončil tak přesně jako při vstřelení úvodního gólu. Hosté měli ve druhém poločase také několik dalekonosných pokusů, ale ani jeden z nich za moc nestál. Stav 0:1 však dokázali udržet až do konce a získali tak další cenné tři body do tabulky. Betis prohrál podruhé v řadě a forma z úvodních kol je pryč.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Athletic Bilbao 1:2

02.10.2011 12:00

Góly: 61. Iñigo Martínez - 34. Fernando Llorente, 70. Fernando Llorente

Baskické derby vyznělo lépe pro Athletic, který zvítězil na hřišti Realu Sociedad 2:1 a připsal si vůbec první vítězství v letošní sezoně Primera División. O osudu zápasu rozhodl probuzený střelec Fernando Llorente, autor obou branek hostů. Za domácí skóroval Martínez, jenž po hodině hry vyrovnával na 1:1, na body to však Sociedadu nestačilo.

Úvodní střelu na branku si připsal ve třetí minutě hostující Gurpegi, Bravo však byl na místě a v pohodě zasáhl. Na druhé straně to hlavou zkoušel Mariga, ovšem jeho slabý pokus neměl šanci na úspěch. Ve dvaadvacáté minutě přišla první velká gólová příležitost tohoto duelu, měl jí na hlavě kanonýr Realu Sociedad Agirretxe, jenže Iraizoze v brance Athleticu nepřekonal.

Ve třicáté čtvrté minutě se hosté dostali do vedení, do té doby se hrál vyrovnaný fotbal. Dobrou přihrávku do pokutového území poslal z pravé strany De Marcos, Llorente se obtočil kolem Martíneze a chytrou střelou podél Brava otevřel skóre zápasu. Ještě do poločasu mohl vyrovnat Agirretxe, jenže hlavičkoval mimo.

Druhou pětačtyřicetiminutovku otevřela nepřesná střela Zurutuzy, Sociedad byl po přestávce lepším týmem. A v šedesáté první minutě se dočkal zasloužené vyrovnávací branky. Ještě na vlastní polovině měl míč v držení stoper Iňigo Martínez, když v tom si všiml mezery mezi gólmanem Iraizozem a brankou. Rozhodl se tedy z obrovské dálky vystřelit a byl z toho nádherný gól!

Dokonale otočit vývoj zápasu mohl o tři minuty později Griezmann, to by však musel trefit přesněji, než jen tyč. A domácí nakonec zůstali bez bodu. V sedmdesáté minutě totiž našel Amorebieta krásným dlouhým pasem přesně nohu nabíhajícího Llorenteho, ten se z voleje opřel do míče a rozhodl.

V samotném závěru ještě měli své šance Prieto a na druhé straně Muniain, další branka už ale nepadla. Athletic tak zvládl důležité baskické derby, porazil Real Sociedad na jeho hřišti 2:1 a snad seč odrazil k lepším zítřkům.

Více informací k zápasu

Málaga CF - Getafe CF 3:2

01.10.2011 22:00

Góly: 65. Ruud van Nistelrooy, 88. Enzo Maresca, 90. Júlio Baptista - 55. Pedro León, 76. Miku

Málaga úžasným finišem otočila nepříznivě se vyvíjející souboj s Getafe, zvítězila 3:2 a minimálně do zítra se posunula na první místo tabulky Primera División. Na vedoucí branku Leona zareagoval van Nistelrooy, vedení Getafe však vrátil Miku a vypadalo to, že si madridský klub odveze z Andalusie všechny tři body. Jenže v osmaosmdesáté minutě vyrovnal Maresca a v nastaveném čase dokonal skvělý obrat nádherným gólem Baptista.

První poločas diváky spíše nudil, hrálo se převážně ve středu pole a šancí bylo k vidění pomálu. Tu asi největší v první pětačtyřicetiminutovce měl dvacet minut před přestávkou van Nistelrooy, ovšem Codinu nepřekonal. V samotném závěru úvodního dějství ještě spálil svou velkou příležitost Eliseu, jenže více se toho v první půli nestalo.

Do druhého poločasu vstoupily oba týmy jako vyměněné, najednou se všichni přítomní právem bavili krásnou hrou obou dnešních soupeřů. Nejprve nebezpečně pálil domácí Gámez, jenže udeřilo až v pětapadesáté páté minutě na druhé straně. To si nějakých třicet metrů od branky našel odražený míč Pedro Leon, levačkou ho vyslal na bránu a byl z toho nádherný gól, Leon trefil přesně šibenici branky Caballera.

Getafe vedlo jen deset minut, pak z volného přímého kopu odcentroval Joaquín, Baptistovu hlavičku ještě Codina skvěle vyrazil, proti dorážce van Nistelrooye už však byl bez šance. Nizozemský kanonýr tak dal svou první branku v sezoně. Málaga byla výrazně lepší, ovšem podruhé inkasovala. Na pravé straně přetlačil v osobním souboji Valera Elisea, odcentroval do pokutového území a Miku (dost možná rukou) dopravil míč do sítě. Na následné (pravděpodobně oprávněné) protesty domácích hráčů reagoval velmi podrážděně záložník Getafe Lacen, vyfasoval druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch.

Nabídnutou přesilovku využila Málaga dokonale. Domácí vytvořili před bránou Codiny velký tlak, míč se po několika odrazech a zákrocích dostal až pod nohy střídajícího Marescy, který vyrovnal. Běžela devadesátá druhá minuta, vše nasvědčovalo tomu, že si oba týmy rozdělí po bodu, když v tom našel Maresca dlouhým pasem za obranou Rondóna, ten hlavou přiklepl balón Baptistovi, jehož dokonale vystřižené nůžky přinesly Málaze důležité tři body.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Granada CF 1:0

01.10.2011 20:00

Góly: 3. Sergio Canales

Valencia porazila Granadu a minimálně na dvě hodiny se posunula do čela tabulky. Snadné to ovšem neměla a svým laxním výkonem si cestu za třemi body hodně zkomplikovala, nováček koneckonců nebyl daleko od vyrovnání...

Domácí začali velmi dobře, v prvních patnácti minutách uzamkli soupeře na jeho polovině a už ve 4. minutě šli do vedení. K míči se dostal Canales, z dálky vypálil levačkou a jeho střela skončila přesně u levé tyče Robertovy svatyně - 1:0.

Pojistit netopýří náskok mohl Soldado, proti jeho hlavičce vytáhl Roberto velmi dobrý zákrok a činit se musel i na druhé straně Guaita, jehož z trestného kopu protáhl Benitez.

Další vzrušení přinesla střela Banegy, tu Roberto vyrazil a následně se musel rychle přemístit, aby stihl pokrýt hlavičku Madura. V první půli nebyla k vidění ani jedna žlutá karta, i když jednu by si zasloužil rozhodčí Iturralde Gonzalez, ten v humorném momentu podklouzl, na zem srazil i Canalese a založil tak brejk hostí. Ten úspěšný nebyl, na rozdíl od sudího omluvy, kterou Canales s úsměvem přijal.

Canales se v první půli připomněl ještě jednou, v nadějné situaci vzal odpovědnost na svá bedra a mířil těsně nad. Do úvodní pětačtyřicetiminutovky se pak ještě vešly zblokovaná střela Pabla a Robertův zákrok proti pokusu Banegy.

Úvod druhé půle znovu patřil domácím, po centru Mathieuho se do neúspěšného zakončení dral Soldado, zajímavou nabídku do vápně pak posílal Piatti. S postupem času ovšem valencijská snaha uvadala a na řadu se dostala Granada. Stále častější pak byl pískot tribun na vlastní hráče.

Vše předznamenal Geijo a jeho nepřesná střela. O několik minut později zahrávala Granada rohový kop, Geijo našel hlavu Iniga a ten orazítkoval břevno.

Klid do domácích řad nedokázal po přihrávce od Jonase přinést všemožně se natahující Soldado a následně sledoval na první pokus povedené zakončení Martinse, jemuž ovšem chyběla razance, a tak Guaita neměl velké problémy. Střídající Martins se ke slovu dostal ještě jednou, po minele Ramiho postupovali hosté do nadějného brejku a ten zákrokem před pokutovým územím zastavil faulem minimálně zavánějícím zákrokem Rami, píšťalka sudího zůstala němá.

A důvod k nějaké akci neměla ani ve třetí minutě nastavení, i když ona situace si o to přímo říkala. Soldado se v pokutovém území neukvapil a zpětnou přihrávkou předložil míč Jonasovi, ten si mohl vybrat, kam pošle míč, nakonec ovšem trefil jenom Roberta. Mrzet ho to nakonec nemuselo, jelikož Valencia vyhrála, výkonem ale rozhodně neoslnila.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - RCD Mallorca 2:2

01.10.2011 18:00

Góly: 45. Raúl García, 59. Raúl García - 34. Tomer Hemed (pen.), 79. Tomer Hemed (pen.)

Divoký zápas v Pamploně vítěze nenašel. Mallorca se sice dostala zásluhou proměněné penalty Hemada do vedení, domácí ale výsledek zásluhou Garcíi otočili. Dělbu bodů zajistil v závěru z pokutového kopu opět Hemad.

Mallorca přijela do Pamplony na konci poněkud turbulentního týdne, v jehož průběhu rezignoval dosavadní kouč ostrovního celku Michael Laudrup. Než vedení celku z baleárských ostrovů najde náhradu, tak se na lavičku posadil dosavadní asistent Miguel Angel Nadal. Lepší vstup do utkání však měli domácí. Dobrou příležitost měl Lamah, skvěle reagujícího Aouateho ale nepřekonal.

Ve 34. minutě potom Flaňo v pokutovém území zbytečně fauloval Hemada a sudí Carballo nařídil pokutový kop. K němu se postavil sám postižený a tvrdou ranou doprostřed branky poslal svůj tým do vedení - 0:1. Pro Hemada šlo o první zásah v Primera División, a to ještě mladý Izraelec neřekl v dnešním zápase poslední slovo. Těsně před odchodem do kabin ale hostující obrana pozapomněla na Garcíu, a ten hlavou srovnal na 1:1.

I po obrátce se pokračoval stejný obraz hry. Hosté byli aktivnější, hráli s míčem na svých kopačkách, byla to ovšem Osasuna, kdo opět udeřil. Neuvěřitelné se stalo skutečností. Rohový kop rozehrál Cedujo, na centr si vyskočil nikým nehlídaný García a podruhé překonal bezmocného Aouateho - 2:1. Domácí poté pohodlně kontrolovali hru, když se ještě v 72. minutě nechal hloupě vyloučit Nsue, zdálo se, že je o vítězi rozhodnuto.

Opak byl ale pravdou. Mallorca se i v deseti semkla a nechtěla se vzdát bez boje. Jedenáct minut před koncem srazil Lamah ve vápně Alfara a na světě byla další penalta. Zodpovědnost vzal na sebe opět Hemad a stejně jako při prvním pokusu, tak i tady s přehledem vyzrál na Fernándeze a srovnal na 2:2. Ve zbývajícím čase už se nic zajímavého nestalo, a tak se oba soupeři rozešli smírně.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Real Zaragoza 2:2

01.10.2011 18:00

Góly: 41. Giuseppe Rossi (pen.), 84. Hernán Pérez - 35. Luis García, 45. Pablo Barrera

Villarreal znovu ztratil body, tentokrát za remízu 2:2 se Zaragozou. Domácí dvakrát prohrávali, v obou případech dokázali alespoň vyrovnat, ovšem je z toho zase jen bod. Oba celky mají v tabulce šest bodů a jdou na třináctém, respektive patnáctém místě.

Hrál se od první minuty zajímavý oboustranný fotbal, šance byly k vidění na obou stranách. Tu první měl hostující Luis García, jenže pozorného Diega Lopeze nepřekonal. Domácí to zkoušeli z kopačky Rossiho, ten ale branku soupeře netrefil. Svou velmi dobrou možnost měl také De Guzmán, ale ani on nedal.

Po půlhodině hry nejprve tutovku zazdil Valero, aby o minutu později zopakoval tento výkon hostující stoper Da Silva. Třicátá čtvrtá minuta už však vedoucí branku přinesla, dočkala se Zaragoza. Luis García si nádherně narazil s Meirou, nezalekl se ostrého úhlu a levačkou propálil bezmocného Lopeze.

Ve čtyřicáté minutě dostala Žlutá ponorka ideální příležitost na vyrovnání, hlavní rozhodčí Grande totiž odpískal pokutový kop. Ten proměnil Giuseppe Rossi, jenže se při rozběhu zastavil, a tak se celá situace musela opakovat. Rossi však i napodruhé ukázal pevné nervy, trefil se přesně o břevno a vyrovnal na 1:1. Tímto výsledkem ale ještě první poločas neskončil, Zaragoza se trefila ještě jednou.

Stalo se tak v pětačtyřicáté minutě, kdy rychlý protiútok hostů zakončil střelou podél nohy vyběhnuvšího Lopeze Barrera a poslal svůj tým podruhé v zápase do vedení. Prakticky okamžitě po návratu ze šaten mohl znovu vyrovnat Cani, jenže trefil jen břevno.

Domácí svého soka místy i drtili, šance měli De Guzmán, Valero, Catalá, znovu Cani, dokonce i Perez, přesto to už vypadalo, že z toho pro Villarreal nebude ani bod. Jenže v osmdesáté minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen hostující Lanzaro a Žlutá ponorka ještě zvýšila svůj tlak.

A v šestaosmdesáté minutě domácí zaslouženě korunovali výraznou převahu, když se po rohovém kopu Senny krásnou hlavičkou prosadil Hernán Perez. Další gól už domácí i přes velkou možnost Rossiho nedali, a tak se Villarreal rozešel se Zaragozou po bodu.

Více informací k zápasu

Racing Santander - Rayo Vallecano 1:1

01.10.2011 18:00

Góly: 59. Adrián González - 20. Raúl Tamudo

Racing si na své konto připsal další remízový výsledek. Svěřenci Héctora Cúpera s Vallecanem dlouho prohrávali, alespoň bod domácím vystřelil střídající Gonzáles. Oba celky tak zůstávají blízko sestupového pásma.

Podobně jako před týdnem na stadionu Santiaga Bernabéua, tak i tentokrát mělo Rayo raketový vstup do zápasu. Ale na rozdíl od minulého víkendu nedokázali hosté zúročit svou aktivitu brankově. To se povedlo až ve 20. minutě. Movillo parádně našel zkušeného Tamuda, a ten s ledovým klidem překonal bezmocného Toña - 0:1.

Po půlhodině hry mohl zvýšit vedení Michu, z obtížné pozice ale napálil pouze boční síť. Racing byl v průběhu prvního dějství naprosto neškodný a nováček si tak mohl v poklidu hlídat nabitý náskok. Nicméně dalo se tušit, že zkušený Héctor Cúper se s podobným průběhem nespokojí a o přestávce zamíchá sestavou.

To se také potvrdilo. Místo neviditelného Tziolise se na trávníku objevil Gonzáles, a jak se později ukázalo, tak se od domácího lodivoda jednalo o prozřelý tah. Výrazně zlepšeným výkonem se rovněž prezentoval Munitis a byl to právě to právě zkušený veterán, kdo našel na zadní tyči Gonzálese a rázem se začínalo opět od nuly - 1:1.

Odpověď mohla přijít záhy. Míč z kopaček Micha už putoval za brankovou čáru, když ho na poslední chvíli zastavil střídající Piti. Definitivně obrátit výsledek potom mohl hned několikrát Diop. Poprvé ale jeho úsulí zastavil včasným zákrokem Figueras, následně pálil senegalský středopolař nepřesně a do třetice jeho střelu nepustil za svá záda Giménez. Ten svůj tým podržel i v nastavení, kdy zastavil střelu Gonzálese.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona642023:414
2.Levante UD64208:314
3.Real Madrid641120:513
4.Málaga CF641110:413
5.Valencia CF64119:613
6.Sevilla FC63306:312
7.Real Betis64029:712
8.Atlético Madrid62228:68
9.Real Sociedad62137:87
10.RCD Mallorca62135:77
11.CA Osasuna61415:127
12.Villarreal CF61327:116
13.Rayo Vallecano61326:106
14.Real Zaragoza61327:136
15.Espanyol Barcelona62045:116
16.Athletic Bilbao61237:95
17.Getafe CF61146:104
18.Racing Santander60424:94
19.Granada CF61142:84
20.Sporting Gijón60152:101

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (352)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele