základní skupiny - skupina E, 2. kolo
28.09.2011 20:45 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Na Mestalle se body zaslouženě dělily

Nebýt Salomona Kaloua, pravděpodobně by dnes Valencia nezískala ani bod, ale přesto je zřejmě remíza v zápase s Chelsea spravedlivým vyústěním. Kalouovi se několikaminutový pobyt na hřišti hrubě nevydařil, zařídil penaltu a díky ní Soldado vyrovnal na konečných 1:1. Za hosty se trefil Lampard.

Hodně nešťastně mohl začít zápas pro domácí Netopýry. Už ve třetí minutě totiž namazal Torresovi Banega, ten se řítil sám na branku, ale nakonec ho dostihl Rami a španělského útočníka zpacifikoval. O deset minut později se zase středem hrnul na Alvesovu svatyni Ramires a před vápnem ho rukou stáhl Ruiz. Hlavní sudí naštěstí pro něj sáhl jen pro žlutou kartu.

Z výsledného trestného kopu pálil Lampard, Alves jeho pokus vyrazil. Ve 25. minutě poprvé vystrčila růžky také Valencia, Canales poslal míč na Pabla, jenž trefil postranní síť. V nastaveném čase prvního dějství hrozil Pablo znovu, jeho volej ale výtečně zlikvidoval Čech.

V úvodu druhého dějství zcela vypnula obrana domácích a bylo s podivem, kolik šancí dokázali spálit hráči Chelsea. Nejprve poslal do vápna skvělý míč Bosingwa, do vzduchu se vyšrouboval Torres, jenže jeho skvělou hlavičku ještě lepším zákrokem vychytal Alves. Domácí brankář byl hrdinou i po další akci soupeře. Lampard vyslal na zteč Ramirese, který doběhl až před Alvese a míč do něj napálil.

Neuběhla ani minuta a Alvese opět mohli domácí fanoušci opěvovat. Tentokrát přichystal Lampard míč Torresovi, jenž si ho ve vápně sklepl a opět dobře vystřelil, ale Alves byl nepřekonatelný. Vše pak korunoval po rohovém kopu, kdy míč do vlastní sítě namířil Ruiz, ale Alves byl pozorný a míč vyrazil.

Tlak Chelsea byl ale neúnosný a nakonec i Alves musel kapitulovat. V 57. minutě našel Lamparda Bosingwa a hostující záložník se přesně umístěnou ranou nemýlil.

Na druhé straně mohl odpovědět Soldado, který vylákal Čech daleko z branky, ale jeho centr před odkrytou klec zablokoval Terry. Dvacet minut před koncem se poprvé ukázal střídající Piatti, Čech jeho pokus kryl. Další ránu si připsal Feghouli, Čech naštěstí pro Blues dokázal zareagovat na teč a míč lapil.

Poté následovalo několik dalších příležitostí Valencie, až přišla 87. minuta a osudová chyba Salomona Kaloua. Střídající útočník zahrál zcela nepochopitelně ve vápně rukou a kopala se penalta. Tu bezpečně proměnil Soldado a rozjásal domácí publikum. Vzápětí mohl radost Netopýrům zkazit další střídající muž Anelka, ale jeho nájezd dalším excelentním zákrokem zlikvidoval Alves.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (328)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele