Ligue 1 - souhrn 9. kola

01.10.2011, 21:05, aktualizováno 02.10.2011, 22:54
Komentáře a souhrny
Šlágr kola dopadl lépe pro Paříž, která vede ligu, Lyon je třetí. Marseille v neděli ztratila další body s Brestem, to Lille si poradilo s Rennes. Včera Lorient porazil Valenciennes a posunul se na pátou příčku tabulky, Sochaux vyhrálo nad Toulouse. Bordeaux v závěru ztratilo výhru nad Montpellierem, další čtyři utkání sobotního programu skončila nerozhodně 1:1.

Paris Saint-Germain - Olympique Lyon 2:0

02.10.2011 21:00

Góly: 65. Javier Pastore, 90. Christophe Jallet

Paris-Saint Germain napravilo čtvrteční neúspěšný výsledek v Evropské lize proti Bilbau a doma ve šlágru 9. kola skolil Lyon 2:0. Po této výhře jsou tak Kombouarého svěřenci na samotném čele tabulky s tříbodovým náskokem před druhým Montpellierem. OL nepředvedl v Paříži nijak dobrý výkon, a připsal si tak druhou porážku v sezóně.

Na hráčích PSG bylo již od začátku vidět, jak velkou chuť mají po vítězství. Proti Lyonu nehráli nijak ustrašeně, opatrně a už vůbec ne nebojácně. První velkou šanci vytvořil již ve 4. minutě Menez pro Gameira, kterému však následnou střelu vychytal hostující gólman Lloris. V 19. minutě dokonce zvonila branková konstrukce.

V posledních kolech neudržitelnému Pastoremu poslal pěkný pas Gameiro a lyonský záložník Källström nějakým zázračným způsobem dokázal Argentincovu střelu usměrnit alespoň do tyče. Llorise pak ještě ohrozil Menez, francouzský gólman ovšem jeho pokus polapil. Největší možnost hostů v prvním dějství měl Lacazette, hlavičkoval ale jen nad bránu.

Do druhého poločasu vstoupil lépe hostující celek, jenže Lacazette zase nenašel správnou mušku a přestřelil. Poté musel předvést své schopnosti opět Lloris, Lugano totiž vybídl Pastoreho, jenž na lyonského brankáře ještě nevyzrál. Po něm na druhé straně naopak netrefil bránu Gomis.

V 64. minutě domácí otevřeli skóre utkání. Menez po levé straně přihrál do běhu Pastoremu, který i z nelehkého úhlu naše skulinku mezi pravou tyčí a Llorisem. V závěru zápasu pak naděje Lyonu alespoň na remízu definitivně pohasly, Nene ze standardky našel u vzdálenější tyče volného Jalleta, který z blízkosti v pohodě skóroval.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Stade Rennes 2:0

02.10.2011 17:00

Góly: 7. Moussa Sow, 32. Florent Balmont

Lille ukončilo pětizápasové čekání na výhru elegantním způsobem, když doma porazilo dvoubrankovým rozdílem ambiciózní Rennes. Ve vyrovnaném zápase rozhodla lepší koncovka a spolehlivý Landreau v bráně domácího celku.

Dogy se rychle dostaly do vedení po brance kanonýra Sowa a ještě před přestávkou stihl náskok pojistit sváteční střelec Balmont. Rennes tak nabralo lehkou ztrátu na čelo tabulky, když ho v průběžném pořadí přeskočil právě dnešní soupeř, který je aktuálně pátý. Dobrou zprávou pro fanoušky Joe Colea je, že tento anglický reprezentant, zdá se, nabral ve slunné Francii zpět ztracenou formu; i dnes byl důležitou postavou vítězného celku a zatím tak lze jeho angažmá hodnotit velmi pozitivně.

První šance zápasu přišla v sedmé minutě, a hned z toho byl vedoucí gól. Balmont dobře zapracoval ve středu pole a posunul na Debuchyho, který chytře uvolnil Colea. Bývalý hráč Chelsea a Liverpoolu dokázal vystřelit, ale Costil jeho ránu vytlačil; naneštěstí pro Rennes pouze na levačku Sowa, který opět potvrdil svůj zabijácký střelecký instinkt - 1:0.

A ve 21. minutě už to mohlo být 2:0. Pedretti předvedl další ze svých pověstných rohových kopů, když našel hlavu Marka Baši, ale černohorský stoper poslal balon lehce nad bránu. Lille však nemuselo smutnit; o pouhých deset minut později se k volnému přímému kopu postavil Eden Hazard, ve vápně se nejrychleji zorientoval Balmont a prostřelil Costila podruhé - 2:0.

Ještě před přestávkou mohli mít hosté zaděláno na debakl. U zrodu akce byl Joe Cole, který vybídl Hazarda k vyslání kolmice přímo k bráně. Tam se ke střele se dostal znovu Sow, a Rennes mohlo děkovat Costilovi za excelentní reflexní zákrok, který je uchránil od další ostudy.

Do druhého poločasu vstoupil lépe Antonettiho tým. Feret vyzkoušel střelu rovnou z přímého kopu z nebezpečné vzdálenosti a donutil Landreaua k pohotovému zásahu. Brankář Lille musel zasahovat ještě jednou krátce poté, a i on tak vyrovnal Costilův famózní moment ze závěru první půle; Mavinga předvedl ukázkový sprint po levé lajně a uvolnil Féreta, který pálil rovnou z voleje. Mohl to být nádherný gól, ale Landreau ukázal svoji extratřídu; poradil si i s následnou dorážkou Pitroipy.

Rennes bylo ve druhé půli lepším týmem, ale nepodařilo se jim vstřelit ani čestný zásah. V poslední velké šanci zápasu totiž domácí opět podržel jejich brankář; je tak hlavně jeho zásluhou, že obhájce titulu zaznamenal vůbec první čisté konto v nové sezoně.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Stade Brestois 1:1

02.10.2011 17:00

Góly: 19. André Ayew - 5. Romain Poyet

Marseille znovu v lize ztratila body, tentokrát za remízu s Brestem. Skóre otevřel už v páté minutě hostující Poyet, jenže už o několik minut později vyrovnal Ayew a vypadalo to, že domácí strhnou vedení na svou stranu. To se však nestalo, domácí další branku nepřidali a po remíze 1:1 jsou až třináctí.

S Olympiquem se letos opravdu nenudíte. Poté, co si Marseille ve středu pohrála v Lize mistrů se silným Dortmundem a rozdrtila ho 3:0, přichází další kolaps v domácí soutěži. Remíza z domácího utkání s Brestem je velkým zklamáním.

Domácí vůbec nechytili začátek zápasu a už od páté minuty prohrávali. Brest přešel do protiútoku, a i když to vypadalo, že akci mírně zbrzdil, nakonec se štěstím dokázal skórovat. Míč totiž dostal Romain Poyet, tak trochu náhodně se dostal přes dva bránící hráče Marseille a slabě vystřelil, jenže Mandanda předvedl obrovskou hrubku, když mu kulatina projela pod tělem až do branky.

Ve dvanácté minutě pálil Rémy vedle, ale o dalších osm minut později už to domácím vyšlo. Valbuena nádhernou uličkou uvolnil Rémyho, ten předložil balón před prázdnou branku André Ayewovi a bylo srovnáno. Marseille se zlepšila, slušné možnosti měli Diarra a Lucho, ovšem další branka už v první půli nepadla.

Deset minut po přestávce mohl z ničeho nic znovu udeřit Brest, obrovskou příležitost spálil Lesoimier, jenž se ocitl sám před Mandandou, ale branku minul. V závěru se ještě snažili urvat pro Marseille další dva body Rémy a Ayew, ovšem hostující gólman Elana byl proti a vychytal Brestu důležitou remízu.

Domácí jsou až třináctí, vyhráli stále jen jednou, naopak si připsali už pátou remízu a mají jen osm bodů. Brest má ještě o jeden bod méně a je sedmnáctý.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Montpellier HSC 2:2

01.10.2011 21:00

Góly: 18. Cheick Diabaté, 50. Michaël Ciani - 88. Younès Belhanda (pen.), 90. Hilton

Bordeaux znovu nezvládlo dotáhnout dobře rozehraný duel do vítězného konce. Svěřenci Francise Gillota se v utkání s Montpellierem ujali dokonce dvoubrankového vedení, v závěrečných minutách ale doplatili na brzké vyloučení a o tři body přišli.

Lepší vstup do utkání mělo domácí Girondins. Vyústění počátečního tlaku přišlo v osmnácté minutě. Plašil rozehrál volný přímý kop, Jourden jeho střelu vyrazil pouze ke N'Guemovi, jenž ještě posunul na lépe postaveného Diabatého a rázem to bylo 1:0.

Ve 25. minutě ale přišel pro domácí nepříjemný moment. Planus situaci špatně odhadl a ve snaze o odebrání míče srazil k zemi Utaku, za což viděl od sudího Turpina červenou kartu a musel tak předčasně pod sprchy. Bývalý útočník Portsmouthu mohl o chvíli později odpovědět tím nejlepším možným způsobem, po pasu Belhandy ovšem nedokázal zamířit mezi tři tyče. Nigerijský reprezentant měl před odchodem do kabin ještě jednu příležitost, ani tentokrát ale nemířil přesně.

I po obrátce jsme byli svědky raketového nástupu domácích. U všeho podstatného byl znovu Plašil, na jehož rohový kop si nejvýše vyskočil Ciani a podruhé překonal Jourdena - 2:0. V té době by nikdo neřekl, že Bordeaux hraje v početním oslabení.

S přicházejícím časem se však začala nevýhoda jednoho hráče v poli projevovat. Snížit mohl Maurice-Belay, z dobré pozice ale nedokázal trefit branku. Další příležitost přišla po centru Bedima, na který si dobře naběhl Camara, jeho hlavičce ale podobně jako v předchozím případě chybělo to nejdůležitější - přesnost.

Když však v sedmdesáté deváté minutě dostal Yanga M'Biwa po faulu na Gouffrana druhou žlutou kartu, bylo o zápletku postaráno. Dvě minuty před koncem fauloval Ciani v pokutovém území Girouda a hosté měli před sebou jedinečnou šanci. Míč si na značku postavil Belhanda a s klidem překonal Carrassa - 2:1.

V poslední minutě navíc rozehrál standardku Estrada, pohotový Giroud prodloužil na Hiltona, a ten z bezprostřední blízkosti vyrovnal - 2:2. Bordeaux tak odehrálo další nepovedený zápas a to už domácí příznivci v závěru nevydrželi a pokusili se vniknout na hřiště, což se jim naštěstí díky dostatečným bezpečnostním opatřením nepodařilo.

Více informací k zápasu

SM Caen - OGC Nice 1:1

01.10.2011 19:00

Góly: 81. Pierre-Alain Frau - 90. Éric Mouloungui

Caen pokračuje v dobrých výkonech a po dnešní remíze 1:1 s Nice prodloužilo svou sérii neporazitelnosti již na čtyři utkání. Tři body mu přitom utekly až v poslední minutě, kdy na úvodní branku Fraua dokázal zareagovat Mouloungui.

Nice tak získalo svůj sedmý bod a posunulo se na patnácté místo, na výhru ale čeká již třetí utkání v řadě. Naproti tomu Caen se poměrně daří a po zisku dalšího bodu se posunulo již na sedmé místo. Z toho ztrácí na pohárové příčky pouze dva body, vedoucí Paris Saint-Germain má ještě o bod více.

Přitom lépe začali hosté. To když Didier Digard v 11. minutě prosvištěl podél postranní čáry, nacentroval ke vzdálenější tyči a Anthony Mounier svým volejem pouze nastřelil brankáře Alexise Thébauxe. O deset minut později se své první příležitosti dočkali také domácí fotbalisté. Frederic Bulot se dostal na levé straně do výhodné pozice, našel centrem dokonce dobře postaveného M’Baye Nianga, ten ale svůj pokus usměrnil pouze těsně vedle branky.

Caen se postupně stávalo pánem na domácím hřišti, což potvrdil následující akcí Frau se Sorbonem. Druhý jmenovaný využil dalšího menšího zaváhání na pravé straně obrany soupeře a jeho dobrá práce znamenala solidní pozici pro kanonýra Fraua. Jeho střelu z první ale fantastickým zákrokem dokázal vytáhnout David Ospina.

Aktivní zůstávala i mladičká dvojice Bulut-Niang. Role se od úvodní akce nezměnily a Bulut znovu svým krosem našel mladičkého Nianga - ani tentokrát se ale jeho hlavička neujala, skončila těsně mimo. Pomalý start do druhého poločasu prolomila až šance Fabrice Abriela, jemuž do výhodné pozice nahrál Emerse Fae.

Brzy se ale do zakončení znovu hnali domácí, konkrétně to byl znovu Frau. Tomu parádní přihrál Nicolas Seube, zkušený kanonýr si poradil s bránicím Lucianem Monzonem a Ospina balon vyrážel na poslední chvíli nohou. Brankář hostů musel zasahovat i o pár okamžiků později, nebezpečnou ránu vyslal Bulut.

Nakonec se ale domácí přeci jen ujali vedení, načínala se právě 80. minuta, když centr Jerryho Vandama poměrně bez problémů dokázal odvrátit Renato Civelli. Nicméně bez problémů se neukázala trajektorie míče - ten si to totiž následně namířil přímo k dobíhajícímu Frauovi, jenž balon jednoduše usměrnil do branky - 1:0.

Po dalších pěti minutách hry muselo být utkání na deset minut přerušeno kvůli výpadku proudu, následně se hosté dočkali vyrovnání. Seubeho o míč jednoduše obral Fae, jeho pokus z větší vzdálenosti pro Thébauxe nebyl problém, nicméně dorážka z kopaček Moulounguiho z bezprostřední blízkosti znamenala jistou branku - 1:1.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - AC Ajaccio 1:1

01.10.2011 19:00

Góly: 41. Eric Bauthéac - 18. Mehdi Mostefa

I remíza 1:1 s nováčkem z Dijonu stačila Ajacciu k tomu, aby se - minimálně do zítra - vyhrabalo ze sestupové propasti.

Souboj dvou nováčků rozlišných pozic skončil nakonec asi lépe pro hosty, kteří uhráli druhou remízu v řadě a posunuli se na sedmnácté místo. Naproti tomu Dijon neprohrál již potřetí v řadě, nicméně ani získaný bod mu nepomohl v postupu tabulkou - ba naopak, klesl na jedenácté místo.

Hosté měli první příležitost utkání již po čtyřech minutách hry. Mostefa se zbavil svého pronásledovatele a s čistou hlavou hlavičkoval na brankáře Reyneta. Ten si ale v zahřívacím kole poradil. Dijon se pokusil udeřit na druhé straně, málem se mu to ale vymstilo, hosté totiž rozjeli pěkný protiútok.

Christian Kinkela si několikrát nahrál s Frédéricem Sammaritanem a vytvořil tak další příležitost pro Mostefu. Ten tentokrát mířil ještě hůře než před několika okamžiky, jeho střela totiž skončila vedle. Do třetice všeho dobrého si mohl francouzsky Mostefa prozpěvovat v 18. minutě, kdy ho po přímém kopu oslovil znovu Kinkela. Tentokrát již alžírský záložník s francouzskými kořeny chybu neudělal a hlavou poslal míč do sítě - 0:1.

První vážnější příležitost domácích přišla v zápětí. Po rohovém kopu hlavičkou prodloužil míč Steven Paulle, zakončoval Bautheac, nicméně vedle. Stejný hráč se polepšil v minutě 41. Jeho přímý kop si to namířil přímo do horního růžku Ochoovy branky a nechal tak mexického brankáře bez sebemenší šance - 1:1.

Domácí trenér se asi o přestávce musel pořádně zlobit, ve druhém poločase totiž jako by to ani nebyl Dijon z prvního poločasu. V úvodních minutách se do zakončení prodral Benjamin Corgnet, jeho pokus ale Ochoa bez větších potíží zlikvidoval. Po hodině hry znovu znamenal nebezpečí Bautheac - a znovu ze standardní situace. Jeho přímý kop tentokrát našel Brice Joviala, zkušený útočník ale svou hlavičkou nastřelil pouze tyč.

Ajaccio se v závěrečných fázích zápasu dostalo do prachobyčejného odkopávání míče od vlastní branky, očividně spokojeno s jedním potenciálním bodem. Nakonec ale mohlo zůstat také bez ničeho. Joavialův tvrdý volej totiž mířil pouze těsně vedle branky.

V samém závěru utkání viděl ještě červenou kartu hostující Pierazzi, který si vyšlápl na Corgneta, domácí ale svou převahu již zužitkovat nedokázali.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Valenciennes FC 2:0

01.10.2011 19:00

Góly: 23. Joel Campbell, 68. Yann Jouffre

Fotbalisté Lorientu potvrdili úlohu mírného favorita a v domácím prostředí dokázali porazit podceňované Valenciennes 2:0. Díky tomu se domácí celek dostal na páté místo tabulky se ziskem šestnácti bodů a výrazně proto bojuje o evropské poháry, naopak hosté jsou úplně na druhém konci francouzské ligy a se šesti korálky po devíti kolech se nacházejí na předposledním místě, nicméně spodek tabulky je klasicky velice vyrovnaný.

Domácí si oba góly rozdělili do každého z poločasů. Přesně v polovině prvního se trefil Joel Campbell Samuels, v polovině toho druhého Yann Jouffr. Domácí si vytvořili úvodní šanci ve 14. minutě, kdy vypálil Kevin Monnet-Paquet, ovšem gólman Nicolas Penneteau předvedl jistý zákrok. O čtyři minuty později byl blízko brance Jeremie Aliadiere, avšak obránce Benjamin Angoua dokázal včas zabránit brance.

Nicméně tlak dokázal Lorient využít ve 23. minutě, kdy po centru z levé strany od Monnet-Paqueta zakončoval z voleje na přední tyči Campbell. Hosté se poprvé ozvali až těsně před koncem úvodního dějství, kdy se napřáhl Gael Danic z přímého volného kopu a napálil břevno. Po změně stran ale domácí kontrolovali hru a bezzubé Valenciennes, které se snažilo hrozit hlavně ze standardních situací, k ničemu nepustili.

V úvodní dvacetiminutovce druhého poločasu za zmínku stojí jen rána Campbella mimo, poté už ale Lorient přidal gólovou pojistku. Vše začalo u střelce branky Yanna Jouffreho, který uvolnil aktivního Campbella. Ten posunul na pravou stranu Pedrinha, který svým centrem na vzdálenější tyči našel zcela volného Jouffreho - 2:0. Konec utkání se už spíše jen dohrával, deset minut před koncem ještě mohl navýšit skóre právě Jouffre.

Ten ale pálil v 79. minutě mimo a proto úplně poslední momenty patřili hostům, konkrétně střídajícímu Vincentu Aboubakarovi. Ten nejprve vyslal po rohovém kopu nebezpečnou hlavičku, následně tvrdě vystřelil. Gólman Fabien Audard si ale se štěstím s oběma pokusy poradil. V příštím utkání bude hrát Lorient na půdě Rennes, Valenciennes FC přivítá v domácím prostředí Sochaux.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - Évian Thonon Gaillard 1:1

01.10.2011 19:00

Góly: 53. Lossemy Karaboué - 62. Cédric Mongongu (pen.)

Již devět kol čeká Nancy pod novým trenérem na první ligové vítězství. Jean Fernandez zatím marně čeká a čekat bude muset minimálně další týden, remíza 1:1 s Évianem mu totiž příliš nepomohla.

Pro Nancy je to již čtvrtá remíza z posledních pěti utkání, dosud získaných pět bodů ale nestačilo na žádné lepší místo než to poslední. Obzvlášť dobře na tom není ani Évian, ten ale alespoň ukončil sérii dvou porážek v řadě a získaný bod mu pomohl v postupu tabulkou na čtrnáctou pozici.

Oba celky měly hned v úvodní pětiminutovce dobrou příležitost k otevření skóre. Domácí Jonathan Brison ale musel pozorovat, jak jeho střelu do náručí nakonec bezpečně chytá brankář Laquait, následně se do vyložené pozice prokousával Leroy, na poslední chvíli ale zasáhl obránce Loties a míč mu ukradl.

Hostující brankář se musel mít na pozoru i v minutě 22. Do nebezpečného zakončení se dostal tentokrát Karaboué. Laquait nakonec ještě potřeboval pomoc obránců, kteří míč dostatečně rychle uklidili před dobíhajícími útočníky soupeře. I nadále to bylo Nancy, které se více a aktivněji dralo do ofenzivy.

Po půlhodině hry se dokonce sám na brankáře řítil domácí Moukandjo, s jeho nepříliš promyšlenou ranou si ale dokázal poradit Laquait. O minutu později ukázal další skvělý zákrok hostující brankář proti pokusu Junga Jo-Gooka, ani volej korejského útočníka se nakonec neujal.

Do druhého poločasu nastoupili lépe hosté. Leroy se dostal do akrobatického zakončení, ani jeho nůžtičky ale v brance neskončily. Naopak - vedení se v 52. minutě ujali domácí. Nepříliš povedený odkop sebral na hranici pokutového území Karaboué, ten obešel bránícího Sorlina a následně našel cestu i za brankáře Laquaita - 1:0.

Již o deset minut později ale bylo skóre zase vyrovnané. Hosté se prosadili po pokutovém kopu. Sagba v pokutovém území srazil Loties a Mongongu poslal brankáře Reyneta půl hodiny před koncem na druhou stranu branky - 1:1.

Domácí měli ještě jednu příležitost. Djamel Bakar si to neohroženě namířil přímo do pokutového území, nicméně jeho rána nakonec skončila pouze v boční síti.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - AJ Auxerre 1:1

01.10.2011 19:00

Góly: 38. Josuha Guilavogui - 5. Ben Sahar

Nejtradičnějším výsledkem v rámci L1, remízou 1:1, skončilo utkání bez favorita mezi Saint-Étienne a Auxerre. Hosté vedli od začátku zápasu po brance Sahara, ale domácí ještě před přestávkou vyrovnali. Oba týmy tak zůstávají i nadále ve středu tabulky.

Přestože ASSE na domácím Stade Geoffrey-Guichard svého soka jasně přehrálo v držení míče i střelách na branku, bylo to nakonec Auxerre, kdo se může cítit poškozené. Ještě za vedoucího stavu totiž vstřelil druhou branku Anthony Le Tallec, gól však nebyl uznán díky údajnému ofsajdu. Les Verts tak získali druhou plichtu 1:1 v řadě, zatímco Auxerre se se svým soupeřem rozešlo nerozhodně už pošesté z dosavadních devíti zápasů.

Auxerre zažilo dobrý start do utkání a v hlavních rolích byla dvojice útočníků Ben Sahar - Anthony Le Tallec. Druhý jmenovaný už po pěti minutách hry odzbrojil bránícího Clémenta, nasprintoval do vápna a předsunul míč pravačce volného Sahara - 0:1.

Tatáž dvojice se podepsala i pod onu zmiňovanou akci z minuty dvanácté, jen role se obrátily. Sahar centroval, Le Tallec nekompromisně střílel, vsítil, ale praporek postranního byl proti. Opakované záběry potvrdily oprávněnost zloby hostujících fanoušků - Le Tallecova branka byla regulérní.

A Auxerre jako by tato křivda sebrala potřebný elán. ASSE se rychle dostalo do hry a zahrozilo Aubameyangem, který se překvapivě bezproblémově dostal až na hranici pokutového území a prověřil Sorina střelou, která jen těsně minula jeho branku. A ve 38. minutě už bylo vyrovnáno. Loris Nery svým centrem našel hlavu Lynela Kitambaly, nováček v dresu domácích sice ještě neuspěl, ale druhý pokus Josuhy Guilavoguiho už mířil neomylně do sítě - 1:1.

Saint-Étienne pak mělo šanci otočit skóre pouhé dvě minuty po přestávce. Bakary Sako ukázal, že má v levé noze dynamit, ale jeho dělovka se opřela pouze do tyče. Auxerre hrozilo především z brejků a jeden z nich v 67. málem úspěšně zakončil Le Tallec, kterému posunul míč Oliech; mladému forvardovi však nebylo přáno ani tentokrát. Stejně jako na druhé straně Sakův, i jeho pokus zastavila branková konstrukce.

O dvě minuty později svoje štěstí zkoušel znovu Aubameyang, ale jeho tvrdou ráno dobře zblokoval Amadou Sidibé. Atraktivní zápas mohl být rozhodnut v samém závěru; poslední desetiminutovka nabídla šance na obou stranách. Nejdříve se blízko skórování ocitl Dennis Oliech, trefil však pouze brankáře Ruffiera a připravil tak předsezonní posilu AJA Omara Kossoka o možnost získat první asistenci v novém dresu. V 85. minutě se pak málem radovali fanoušci v zeleném, ale brankář Sorin se vytáhl jak proti nepříjemnému přímému kopu, tak proti dorážce aktivního Aubameyanga.

Více informací k zápasu

FC Sochaux - Toulouse FC 3:0

01.10.2011 19:00

Góly: 9. Modibo Maïga, 87. Modibo Maïga, 90. Cédric Bakambu

Toulouse hrálo, Sochaux dávalo góly. Tak by se ve zkratce dalo shrnout dnešní utkání, ve kterém se Tefece i přes drtivou převahu v držení míče vůbec nepodařilo prosadit přes pozornou obranu domácích, kteří si tak spravují náladu vysokým vítězstvím.

Před zápasem se přitom čekalo všechno možné, jen ne čisté konto mužstva ze Stade Auguste Bonal. Baždarevićovi svěřenci v posledních dvou zápasech inkasovani od Auxerre a Rennes celkem 10 gólů a byli tak nejhůře bránícím mužstvem celé ligy, zatímco Toulouse se hřálo na vlně výborných výsledků a pošilhávalo po vedoucí příčce. Předpoklady však postavil na hlavu Modibo Maïga, se dvěma brankami hrdina utkání; skóre potom uzavíral Cédric Bakambu. Sochaux se tak vrátilo do první poloviny tabulky.

První šanci v zápase měli hosté. Franck Tabanou nacentroval z levého křídla a Moussa Sissoko nebezpečně vypálil, ale Teddy Richert jeho šanci zmařil fantastickým zákrokem. Odpověď Lionceaux na sebe nenechala dlouho čekat. Poujol našel svojí přihrávkou uprostřed vápna stojícího Maïgu, který neváhal zkusit svoje štěstí levačkou. Hostující gólman Ali Ahamada stihl na jeho ránu zareagoval, sáhl si na míč, ale to bylo z jeho strany vše - balon nakonec propadl až do sítě. 1:0.

Deset minut před přestávkou se hru kontrolující Toulouse dostalo do dobré šance k vyrovnání. Role aktérů první velké akce zápasu se tentokrát obrátily; Sissoko centroval a Tabanou zakončoval. Naneštěstí pro Tefece však hbitému křídelníkovi střela příliš nesedla a Richert s ní neměl příliš práce.

A i ve druhém poločase se Sochaux spíše bránilo, nicméně hosté, ač svého soka přehrávali, se ne a ne dostat do souvislého tlaku ústícího ve větší počet nebezpečných situací. Zhruba po hodině hry zkoušel štěstí defenzivní záložník Antoine Devaux, jehož táhlá střela mířila k pravé tyči, ale Richert se dokázal pro míč natáhnout a pohotově zasáhl.

Sochaux se však neomezovalo jen na bránění hubeného náskoku. Svoji kvalitu opět ukázal Marvin Martin, když rohovým kopem v 66. minutě našel volného Anina, který však nastřelil pouze břevno. Totéž se následně povedlo i hostům; Ragattin využil nedůslednosti Carlaa, ale trefil pouze konstrukci Richertovy branky.

Domácím se nakonec podařilo své vedení pojistit těsně před koncem. V 87. minutě to byl opět Martin, kdo prokázal svoji nepostradatelnost pro tým; ofenzivní záložník našel výborným centrem Maïgu, který hlavou překonal Ahamadu podruhé - 2:0. A aby toho pro hosty nebylo málo, Sochaux se ještě v poslední minutě vybičovalo ke třetímu gólu. Fantom Marvin Martin si za adresáta své přihrávky našel tentokrát Bakambua, který nezaváhal a upravil konečný výsledek na pro Toulouse poněkud nespravedlivých 3:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Paris Saint-Germain962116:720
2.Montpellier HSC952217:1117
3.Olympique Lyon952214:917
4.Toulouse FC952212:1017
5.Lille OSC944115:1016
6.FC Lorient944112:716
7.Stade Rennes943218:1415
8.SM Caen942313:1114
9.AJ Auxerre926115:1112
10.FC Sochaux933316:1912
11.Dijon FCO93248:1511
12.AS Saint-Étienne92438:1210
13.Olympique Marseille915310:128
14.Girondins Bordeaux915311:148
15.Évian Thonon Gaillard91539:138
16.OGC Nice91448:107
17.Stade Brestois90727:97
18.AC Ajaccio91449:177
19.Valenciennes FC91359:126
20.AS Nancy-Lorraine90546:105

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (48)

Přidat komentář
Godwinson

Chápu, že Utakův plat bude velmi výživný, ale proč toho Cabellu konečně pořádně nevyzkouší. Vždyť tam není, co zkazit.

Reagovat
domingo

Fernandez nic jineho nez 1:1 proste neumi

Nicmene nedat doma Evian, tady uz prestava prdel.

Reagovat
Godwinson

Nedal doma už pár horších týmů. Budu mu držet palce, aby se mu ta mise do L2 zdařila, rozběhl to slibně :)

Reagovat
Langi

ze 6 zápasů 4 remízy ...škoda Toulouse a s Montpellierem to taky nevypadá moc dobře

Reagovat
smazaný uživatel

Montpellier podle očekávání

Reagovat
Langi

haluzáci

Reagovat
Godwinson

Alespoň si zahraje Abdel.

Reagovat
Godwinson

Supr!

Reagovat
Trand

Mohl by mi tu někdo prosím popsat, jak hraje Joel Campbell? Nebo alespoň sestřih dnešního zápasu Lorientu by mi stačil. Díky

Reagovat
smazaný uživatel

Toulouse zklamalo

Reagovat
smazaný uživatel

Toulouse zklamalo

Reagovat
JozkokozleJ

Viem, ze 9.kolo je este nekompletne, ale pohlad na tabulku a predovsetkym bodove rozdiely na prednych prieckach - toto je len v L1

Reagovat
domingo

To Marseille to dela schvalne, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille dnes asi najhorší výkon... katastrofa... už by sme sa mohli aj v Ligue 1 zobudiť...

Reagovat
smazaný uživatel

Jako ne že bych fandil Marseille, ale tohle je smutné docela. Ale beztak jenom mlží a na jaře ještě ukopou třetí místo

Reagovat
onze

MERCI PSG

Reagovat
smazaný uživatel

jak je mozne,ze Marseille v LM rozkope doma Dortmund a v lize hraje kulove

Reagovat
domingo

V LM meli dost stesti taky. A navic v L1 maji i ty slabsi tymy strasne nabusene a organizovane obrany, snad vsechny celky s vyjimkou ufonu jako Sochaux dostavaji mnohem min branek nez cela Bundesliga.. navic Marseille bylo vzdycky muzstvem pro "velky" zapasy, aspon pod Deschampsem. S loserama ztraci rok co rok..

Reagovat
Godwinson

PSG skvělý výsledek, paráda. Jen to Valenciennes by mohlo zmizet ze sestupových vod.

Reagovat
domingo

A Lorient do LM !!

Reagovat
Godwinson

Jedině EL, přes pohár. Pohárový příčky jsou jinak obsazený poměrně pěkně :)

Reagovat
domingo

Pojdme se vsadit, kdy Nancy poprve vyhraje :))

Reagovat
Godwinson

Klidně, můj tipnul bych si asi na Mossonu.

Reagovat
domingo

Ja myslim ze spis az Brest, Nice muzou samozrejme dat taky, ale tam je ten zapas jako delany na Jeanovo 1:1. A hned pak znici PSG na jeho hristi

Reagovat
Godwinson

Těžko říct, Brest už bude mít zpátky snad všechny zraněné. Oficiální tip bych dal asi Dijon, i když to je zase moc daleko, pochybuju, že takhle dlouho s 0 vydrží :)

Reagovat
domingo

To urcite ne, oni dostavaji goly po individualnich chybach, protoze ti jejich obranci jsou proste horsi nez v Auxerre, az na Luize, ktery ale pro zmenu ma zatim nejslabsi sezonu co od nej pamatuju. Staci, aby to proste nikdo pro zmenu nepodelal, a tu vyhru muzou urvat prakticky v jakymkoliv zapase.

Reagovat
Arbiter

diky domingo, aspon se nemusim ptat, jak hral Joey

Reagovat
domingo

Myslel jsem na tebe

Reagovat
smazaný uživatel

Nechapem jak tam može redaktor napísat že lyon nepredviedol nijak dobrý výkon, viem že to nebolo to najlepšie, ale Lyon mal 4 či 5 tutoviek a ak by premenil aspon jednu ako prvý, všetko by bolo inak, a to neberiem do uvahy že sme hrali s mladikmi ako Belfodil a Lacazzete, a bez Klučových hráčov ako Lisandro, Gourcuff, Ederson a dobre rozohratý Grenier, a ktomu malo PSG kompletný káder bez zranení......Allez OL nevadíí dufam že sa teraz cez reprezentačnu prestavku daju dokopy spominaný hrači a potom začne jedna veľká roššáda v Ligue 1

Reagovat
Langi

souhlas...Bafé to včera zazdil několikrát, PSG bylo aktivnější, ale vždyť taky hráli doma, to se dalo čekat...myslím že remíza by tomu zápasu celkově slušela víc, protože Lyon si myslím zahrál celkem slušně

Reagovat
smazaný uživatel

Ja už sa teším na uzdravených hráčov a mojim snom je táto zostava :

Lloris - Réveillère, Kone, Lovren, Cissokho - Bastos, Gonalons, Gourcuff, Ederson - Gomis, Lisandro

Reagovat
smazaný uživatel

No být Gonalonsem, tak se na hraní v téhle sestavě zvysoka vykašlu

Reagovat
domingo

Tohle nemuze nikdy fungovat. Idealni sestava je asi takhle:

Lloris - Reveillere, Kone, Lovren, Cissokho - Gonalons, Kallstrom, Gourcuff - Lisandro, Gomis, Bastos

S tim, ze misto Koneho tam chybi nejaky kvalitnejsi stoper, jinak by to bylo perfektni.

Reagovat
smazaný uživatel

Koné je kvalitní stoper

Reagovat
domingo

No proti silnejsim souperum ma vyrazny nedostatky, ja ho pro klub formatu Lyonu vidim jako idealniho 3. stopera.

Reagovat
Langi

no...třeba vloni Cris s Diakhatém měli těch nedostatků daleko víc, Koné podle mě hraje dobře na to že doposud kopal jenom Ligue 2...s Koném si budem muset pro tuhle sezónu vystačit a uvidíme jak se mu bude dařit, nevěřím že by v zimě chtěl kupovat dalšího stopera

Reagovat
domingo

Tak Cris s Diakhatem nejsou zadny meritko

Reagovat
Langi

jen poukazuju na to že ikdyž Koné není nejlepší stoper na světě, pořád je to několikrát lepší než vloni

Reagovat
Langi

nejlepší sestava...bohužel sme letos ještě neměli možnost ji vyzkoušet, když Lisandro s Gourcuffem pořád maroděj...

Reagovat
smazaný uživatel

keby sme edersona nechali sediet tak to ako keby si nechal real madrid sediet c. ronalda.

Reagovat
Pinturicchio

! ! ! PARIS ! ! ! ( A zrovna se to muselo křížit s Juve, sakra )

Reagovat
smazaný uživatel

výborně PSG

Reagovat
Mr.Jindros

Marseille další plichta.

Reagovat
smazaný uživatel

S kým chcem Marseille vyhrať keď nie doma s Brestois?

Reagovat
smazaný uživatel

PSG do cela ! hlavne ze nekteri je tipovali ze ani LM neudali , s timhle kadrem to je proste nesmysl.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě že už skončila sezona

Reagovat
smazaný uživatel

Pastor si tam dělá co chce...

Reagovat
domingo

Jak Nene loni.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele