31. kolo
28.04.2024 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Pierre-Emerick Aubameyang (© AFP)

Gabonský kanonýr Aubameyang opět udeřil a přiblížil Marseille pohárovým pozicím

Souboj mezi Marseille a Lens skončil ve 31. kole Ligue 1 výhrou domácího celku 2:1. Po snovém vstupu do utkání, kdy se hned v první minutě prosadil Pierre-Emerick Aubameyang, se Les Olympiens zatáhli a zdatně bránili jednobrankový náskok. Jejich odpor zlomil až v 77. minutě žolík Wesley Saïd, což jen nabudilo gabonského střelce prvního gólu. Ten totiž o pouhých osm minut později asistoval u vítězné trefy Pape Gueyeho, jenž navýšil šanci Olympioniků na účast v evropských pohárech.

Na jihu Francie panovalo z dosavadního průběhu sezony velké rozhořčení, které dokázal alespoň trochu zmírnit Faris Moumbagna. Talentovaný Kamerunec vstřelil v Evropské lize důležitý gól Benfice a poté zajistil i remízu s Toulouse. V minulém kole se však nechal hloupě vyloučit, a tak jeho spoluhráči dosáhli proti Nice zase jen na bod. Také hosté si v poslední době museli zvyknout na radost z maličkostí, mezi které se řadila i vydřená výhra nad posledním Clermontem.

Hned v úvodní minutě zápasu rozradostnil domácí fanoušky Aubameyang, jenž usměrnil skákavý centr za záda bezmocného Brice Samby. Další desítky minut se v případě Lens nesly zejména v duchu snahy zdolat zformovanou defenzivu Les Olympiens, kteří po vstřeleném gólu hrozili především z rychlých protiútoků. Do pauzy se však Racing Club prosadit nedokázal a fotbalisté v bílých dresech šli do šaten s jednobrankovým vedením.

Obraz hry se po návratu z kabin výrazně nezměnil. Diváci nadále přihlíželi kombinaci svěřenců Francka Haiseho, kterým se dlouho nedařilo najít skulinu v obranné hradbě Marseille. Změna přišla z čista jasna až v 77. minutě, kdy se po centru Massadia Haïdary vyšponoval do vzduchu střídající Saïd a zařídil srovnání stavu na 1:1. Po spolupráci muže zápasu Aubameyanga a Gueyeho z 85. minuty ovšem Les Olympiens strhli vedení definitivně na svou stranu.

Marseille se dočkala vítězství a skvěle se naladila na pohárový dvojboj s Atalantou. Až po něm se 12. května vrátí do ligové soutěže k duelu s Lorientem, s nímž se Lens utká již následující pátek.

Autor: Livesport.cz / Adam Vyhnálek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele