základní část, 30. kolo
28.04.2024 15:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Martin Svědík (© AFP)

Slovácko se navzdory remíze v Budějovicích popere o pohárovou Evropu v elitní skupině

Hráči Slovácka remizovali ve 30. kole Fortuna ligy na hřišti Českých Budějovic 2:2, a poslední místenku v první šestce soutěže tak udrželi jen díky ztrátě Liberce v Ostravě. Moravané se na jihu Čech sice dostali do vedení po gólu Seung-Bin Kima, jenž se prosadil teprve poprvé od úvodního kola soutěže, kdy se trefil právě do sítě Dynama. Domácí ale našli sílu na obrat a tým z Uherského Hradiště musel k udržení šesté příčky alespoň vyrovnat. To se povedlo v závěru bývalému hráči Budějovic Ondřeji Mihálikovi.

Domácí a venkovní utkání Jihočechů byla jako den a noc. Zatímco na Střeleckém ostrově, kde část fanoušků zápasy bojkotovala kvůli nesouhlasu s majitelem klubu Vladimírem Koubkem, se České Budějovice na jaře pyšnily čtyřmi zápasy bez porážky, venku nevyhrály ani jednou. Předposlední celek tabulky se tentokrát chtěl předvést proti Slovácku, které bylo po zimní pauze suverénně nejslabším mužstvem soutěže.

První šanci si vypracoval tým z Uherského Hradiště ve 14. minutě, Pavel Juroška však nedokázal nikým nehlídaný usměrnit svou hlavičku mezi tři tyče. To se povedlo až Kimovi, ten zakončil samostatný únik nechytatelně k levé štangli. Slovácko dominovalo i nadále. Ve 37. minutě vypálil z dálky Marko Kvasina, jeho projektil ovšem orazítkoval pravou tyč branky Dávida Šípoše. O šest minut později si totožně počínal Vlastimil Daníček, ve vápně se uvolnil a obstřelem trefil brankovou konstrukci. Na druhé straně před koncem poločasu srovnal stav utkání Jan Suchan, když se i s pomocí teče prosadil z přímého kopu.

Jihočeši dokonali obrat v 55. minutě, kdy se střídající Jakob Tranziska uvolnil u pravého rohu vápna a zakončil přesně k zadní tyči. Chvíli poté se do zakončení dostal také Suchan, dobrým zákrokem se však předvedl Tomáš Fryšták. Slovácko zvládlo vstřelit branku až v 84. minutě, kdy se Mihálik za vápnem dostal ke střele a prostřelil Šípoše, jemuž míč vypadl z rukavic.

Dynamo sice herně nezklamalo, ale bod před domácím publikem je pro něj v aktuální situaci málo. Nadstavbová část Fortuna ligy odstartuje 4. května.

Autor: Livesport.cz / David Pěchota

Komentáře (3)

Přidat komentář
kecipep

1:2

Reagovat
Alan

1:1

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele