Bundesliga - souhrn 8. kola

30.09.2011, 22:33, aktualizováno 02.10.2011, 19:24
Komentáře a souhrny
Hannover vyhrál nad Werderem a poskočil na pohárové příčky, Schalke veze všechny body z Hamburku. V sobotu odpoledne se nedařilo týmům z čela tabulky - Bayern remizoval v Hoffenheimu, Gladbach prohrál ve Freiburgu. Doma úřadoval Dortmund a dařilo se i Leverkusenu, do listiny střelců se zapsal útočník Norimberku Pekhart. Hertha si poradila s 1. FC Köln.

Hamburger SV - Schalke 04 1:2

02.10.2011 17:30

Góly: 38. Mladen Petrić - 13. Klaas-Jan Huntelaar, 73. Klaas-Jan Huntelaar

I své druhé utkání po návratu na lavičku Schalke zvládl Huub Stevens na výbornou, na hřišti svého bývalého zaměstnavatele Hamburgeru SV se svými ovečkami vybojoval vítězství 2:1 a poskočil na čtvrtou pozici, zatímco domácí tým zůstává o skóre na chvostu tabulky.

V Imtech Aréně se v samém úvodu moc nedělo, oba týmy se důkladně oťukávaly a bylo tudíž překvapením, když se již ve třinácté minutě měnilo skóre. První dobrý útok Schalke rozjeli Jurado a Farfán vysunutím Högera, který z pravé strany našel centrem Huntelaara a proti jeho hlavičce do protipohybu neměl Drobný šanci - 0:1. Hosté sotva dokončili oslavy a už mohlo být srovnáno, Petrić ovšem před Fährmannem v koncovce selhal.

Tato situace zůstala dlouho jedinou šancí hamburské jedenáctky, která si proti dobře hrajícím hostům z Gelsenkirchenu nevěděla rady. Těm však chyběla důslednost ve finální fázi a další příležitosti tak nepřicházely, až se zhruba po půlhodině hry poměr sil otočil. HSV začalo získávat na jistotě, tlačit se dopředu a v sedmatřicáté minutě bylo po zásluze odměněno. Mladík Lam využil Höwedesova zaváhání, přihrál doleva Petrićovi a ten střelou k přední tyči překvapil Fährmanna, čímž stanovil poločasový stav 1:1.

Z kabin pak domácí vyběhli ještě v lepším rozpoložení a zdálo se být pouze otázkou času, kdy se dostanou do vedení. Skvělý driblér Töre střílel z velenadějné pozice, ale v poslední chvíli ho zblokoval Höwedes, turecký mladík pak u rohového praporku vycvičil Metzeldera a oslovil Guerrera, ten však vyloženou šanci zahodil ranou nad branku.

Na druhé straně dvakrát nebezpečně hlavičkovali Höwedes a Raúl, za domácí pak z dálky pálil Petrić a i tentokrát málem Fährmanna nachytal, hostující brankář však dokázal vyrazit vedle své tyče. Ve dvaasedmdesáté minutě to zkoušel hlavou znovu Raúl a Drobný musel vytasit parádní zákrok, minutu nato ale nacentroval z levé strany Fuchs a po akrobatické patičce Huntelaara hosté znovu vedli - 1:2. V závěru už HSV na obrat nemělo, vedení Schalke sice nepojistil Draxler, i tak ale tři body putují do hornického města.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Werder Brémy 3:2

02.10.2011 15:30

Góly: 2. Mohammed Abdellaoue (pen.), 38. Mohammed Abdellaoue, 60. Mohammed Abdellaoue - 45. Marko Arnautović, 83. Claudio Pizarro

Malé severské derby především díky hattricku uzdraveného Abdellaoueho ovládl Hannover a na svého dnešního soupeře se tak dotáhl na rozdíl jediného bodu. Werder naopak nevyužil včerejšího zaváhání Bayernu a nadále za ním o tři body zaostává.

Domácí vstoupili do utkání aktivně a odměna na sebe nenechala dlouho čekat. Ve druhé minutě Bargfrede na kraji pokutového území nepochopitelně podrazil zády k bráně otočeného Stindla a sudí Winkmann nařídil bez zaváhání pokutový kop. Odpovědnost na sebe vzal uzdravený Abdellaoue a střelou k pravé tyči otevřel skóre - 1:0.

Z pohledu Werderu nešlo o neobvyklou situaci, neboť Brémy v letošní sezóně dovedli do vítězného konce již tři utkání, v nichž jako první inkasovali. Penaltový hříšník mohl své zaváhání napravit o chvíli později, kdy našel přesným centrem na zadní tyči Pizarra, peruánský střelec ovšem z ostrého úhlu na Zielera nevyzrál. Vzápětí byl bývalý hráč Bayernu v další šanci, ani tentokrát ale nepálil přesně.

Poté se hra na dlouhou dobu odehrávala převážně ve středu hřiště, na další zajímavé momenty jsme si tak museli počkat až do závěrečných minut první půle. A čekání rozhodně stálo za to. Ve 38. minutě předvedly 96ky parádní akci, na jejímž konci byl milimetrově přesný pas Schlaudraffa a přesné zakončení Abdellaoueho - 2:0. Domácí, ale příznivý stav do přestávky neudrželi, neboť v poslední ze tří nastavených minut přišlo snížení z kopaček Arnautoviče - 2:1.

Pohledný fotbal pokračoval i po změně stran. Hunt našel parádním pasem z hloubi pole rozběhnutého Pizarra, ten si dobře zpracoval, obešel i Zielera, následně ovšem trefil pouze levou tyč domácí svatyně. O pár minut později se do centru Stindla položil Pander, balón ještě hlavou tečoval Schlaudraff, ke smůle domácích ale pouze do břevna.

A když se v 55. minutě neujala ani rána Papastathopoulose, tak mohli opět do dění promluvit svěřenci Mirka Slomky. A povedlo se jim to znovu náramně. Chyby Ignjovskiho využil Stindl, míč ještě posunul lépe postavenému Pintovi, který přesným pasem napodobil Schlaudraffa a na malém vápně stojící Abdellaoue už měl snadnou práci - 3:1. Norský reprezentant si tak připsal premiérový hattrick v Bundeslize.

V sedmdesáté osmé minutě navíc Werderu situaci ještě ztížil Arnautović, který za hloupý zákrok na Pinta viděl červenou kartu. Přístavní celek se však ani v deseti nevzdal. Fritz poslal do pokutového území vysoký centr, který z první napálil do sítě Pizarro - 3:2. A rázem tak bylo znovu o co hrát. Ve zbývajícím čase se už ale hosté do žádné příležitosti nedostali, a tak po pěti zápasech odchází ze hřiště jako poražení.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - 1. FC Köln 3:0

01.10.2011 18:30

Góly: 14. Pierre-Michel Lasogga, 26. Pierre-Michel Lasogga, 34. Raffael

1. FC Köln po dvou výhrách v řadě tvrdě narazil, v Berlíně dnes předvedl kromě nevýrazného útoku i nedostatky v obraně a těch Hertha využila již v prvním poločase k rozhodujícímu třígólovému náskoku, který si i po přestávce bez větších potíží pohlídala.

Takřka šedesátitisícová návštěva sledovala od samého počátku aktivitu domácího celku, paradoxně to ale byli hosté, kdo zaznamenal první ostrou střelu na branku. Rietherova tvrdá rána šla ovšem Kraftovi do náruče a naopak brzy zahřmělo na opačné straně hřiště. Ve třinácté minutě nejprve Kobiašvili vybídl Raffaela a ten rozvlnil síť, gruzínský obránce ale nestihl balon na hrací ploše a branka po zásluze neplatila. Minutu nato ale Ben-Hatira v podobné pozici obešel Andrézinha, na zadní tyči našel Lasoggu a ten pohodlně otevřel skóre - 1:0.

1. FC Köln následně převzal iniciativu a zvláště po levé straně soupeře párkrát pozlobil, kromě dvou pádů v pokutovém území ale šanci na vyrovnávací branku neměl a místo toho v šestadvacáté minutě podruhé inkasoval. Znovu u toho byla dvojice Ben-Hatira - Lasogga, prve jmenovaný ze svého revíru na levém křídle prudce centroval a proti hlavičce druhého mladíka byl Rensing bezmocný - 2:0. Největší šancí Kozlů v této fázi se stal centr z kopačky Eichnera, jenž nebezpečně prolétl těsně před nabíhajícími hráči v červeném.

I přes celkem vyrovnaný průběh v poli se osm minut po druhé brance slavilo potřetí. Janker z hloubi pole rozehrál dlouhým nákopem na Raffaela, který míč z voleje napálil levačkou a aspirant na vítězství přinejmenším v anketě "Tor des Monats" byl na světě - 3:0. Nejhezčí gól večera si ale chtěl stůj co stůj připsat Ben-Hatira, a tak po dlouhém míči a souboji s McKennou Rensinga přeloboval, kvůli útočnému faulu se ale skóre tentokrát neměnilo a to samé platilo i minutu před odchodem do kabin, kdy porýnský Peszko místo zakončení ještě nepřesně přihrával.

Po obrátce se hosté od Rýna pokoušeli s vývojem zápasu něco udělat a velmi pasivní a letargičtí Berlíňané jim k tomu dali příležitost. Kraft ale dlouho v permanenci nebyl, naopak na druhé straně si Lasogga posunul míč do středu hřiště a tvrdě vypálil, projektil z jeho levačky se ale do branky nevešel. Těsně před uplynutím hodiny hry měl 1. FC Köln poslední příležitost, jak zdramatizovat utkání, když se Peszsko dostal do velice slibné střelecké pozice, jenže prakticky jen nastřelil domácího brankáře.

Tím bylo po hostujících nadějích, Kozlové již podvědomě utkání vzdali a vzhledem k opatrnému domácímu kouči Babbelovi, který vystužil defenzivu a ze hry stáhl architekty prvních dvou branek, se na hrací ploše již máloco událo. Autor třetí trefy Raffael mohl v závěru ještě upravit stav, po rychlém protiútoku ale pálil těsně nad. Hertha každopádně slaví druhé domácí vítězství, díky němuž právě dnešního soupeře v tabulce přeskočila.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - FC Augsburg 4:0

01.10.2011 15:30

Góly: 30. Robert Lewandowski, 45. Robert Lewandowski, 75. Mario Götze, 78. Robert Lewandowski

Dortmund dokázal zapomenout na nepovedené vystoupení v Marseille a povinnou výhrou nad Augsburgem se opět posunul na pohárové příčky. Pod tři body se nejvíce podepsal Lewandowski, který mířil do černého hned třikrát.

Domácí trenér Jürgen Klopp udělal oproti utkání v Marseille, hned pět změn v základní sestavě a bylo tak otázkou, jak si nové složení povede. A hned první akce ukázala, že by to nemuselo být vůbec špatné. Lewandowski vysunul Perišiče, ten ale z úhlu branku netrefil. O pár minut později přišla odpověď Augsburgu. Davids našel Mölderse, jeho zakončení však nechalo Weidenfellera klidným.

V desáté minutě rozjelo BVB pěknou kombinační akci, na jejímž konci byla střela Piszczeka, ten ale trefil pouze jednoho z obránců, míč se však odrazil ke Gündoganovi, ani jeho rána si ovšem cestu mezi tři tyče nenašla. Vzápětí mohl po rohovém kopu otevřít skóre Hummels, z malého vápna ale nedokázal zacílit přesně. A tak mohl přijít trest, nedorozumění Hummelse s Weidenfellerem ale stihl na brankové čáře napravit Santana.

Po půlhodině hry už vybuchl celý Westfalenstadion radostí. Po zmatku ve vápně Augsburgu ztratil balón Hosogai, Kuba se štěstím prostrčil míč Lewandowskimu, který se z bezprostřední blízkosti nemýlil - 1:0. Minutu před odchodem do kabin už to bylo o dvě branky. Po Götzeho standardce z pravé strany chyboval ve vápně Sankoh, jenž balón odkopl pouze k Lewandowskimu, a ten nabídnuté šance bezezbytku využil - 2:0.

Po obrátce přišel pro Borussii šok. Gündogan ve snaze o odehrání míče srazil v pokutovém území Wernera a sudí Rafati bez váhání ukázal na značku pokutového kopu. K němu se nečekaně postavil Sankoh, ale jeho nepříliš umístěnou ránu pohotový Weidenfeller vyrazil a v rozhodujícím okamžiku tak svůj tým podržel. Poté se tempo hry na chvíli zklidnilo, domácí se tak mohli znovu naplno zkoncentrovat.

Další parádní akce žlutočerných potom přišla v 62. minutě. Hummels našel parádním pasem Götzeho, ten se ze strany proháčkoval až do střelecké pozice, skvělý Jentzsch ovšem jeho pokus vytěsnil. Z následného rohu hlavičkoval na zadní tyč Perišić, na brankové čáře ale zabránil pohromě Werner. I druhý rohový kop v pořadí znamenal pro hostující obranu velké nebezpečí, Santana ovšem nemířil přesně.

V sedmdesáté páté potom Lewandowski parádním obloučkem vysunul za obranu Götzeho, jenž další parádou překonal bezmocného Jentzsche - 3:0. Za další tři minuty bylo pro bavorský celek ještě hůře. Götze rozehrál standardku nakrátko s da Silvou a následným centrem našel na malém vápně Lewandowskiho, jenž ani ve své třetí příležitosti nezaváhal a na své konto si tak připsal premiérový hattrick v nejvyšší soutěži - 4:0.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - VfL Wolfsburg 3:1

01.10.2011 15:30

Góly: 14. Gonzalo Castro, 65. Eren Derdiyok, 85. Stefan Kießling - 59. Mario Mandžukić

Leverkusen po dvou hrůzostrašných ligových zápasech vyhrál a udobřil si tak fanoušky, kteří před čtrnácti dny museli sledovat katastrofální prohru v derby s Kölnem. Naopak Wolfsburg neměl dnes takové štěstí jako proti Kaiserslauternu a z Porýní odjíždí poražen.

Bayer byl v tomto utkání již do začátku lepším týmem. Do vedení mohl jít už v sedmé minutě, kdy si na Balitschův krásný nákop za obranu ze strany zběhl Sam, nicméně proti jeho zakončení se dokázal vymrštěnou rukou na poslední chvíli zaskvět padající Benaglio. Sam byl i u druhé výrazné akce Leverkusenu. Ve třinácté minutě Ochs za sebe zbytečně nechal projít míč, Sam toho využil a nacentroval do malého vápna, kde se k hlavičce prodral Kießling, jenomže ten také nechal vyniknout Benaglia, jenž míč vyrazil při přesouvání se do středu branky.

Gólové vyjádření tlaku domácích přišlo ve čtrnácté minutě. Po krásné kombinační akci Kießlinga s Derdiyokem se do šestnáctky dostal Gonzalo Castro, udělal Benagliovi kličku a jeho střelu do poloodkryté branky nezastavili už ani marně se vracející Russ se Schäferem.

Vypadalo to, že by se dnes v BayAreně mohly konat gólové hody. Bylo tomu ovšem jinak. Tlak Werkself ustál a další výraznější příležitost měl až ve 36. minutě Ballack, ovšem jeho střela nártem na odraženém míči z pětadvaceti metrů zaplula těsně vedle pravé tyče.

Do kabin se tak šlo za stavu vyhovujícího domácím. Ten se ovšem změnil po čtvrthodině hry druhého poločasu. Tým Robina Dutta již zdaleka tak neexceloval jako v první pětačtyřicetiminutovce a nakonec na to doplatil. Schäferův centr od rohového praporku tečoval Balitsch, komunikace mezi brankářem Lenem a stoperem Toprakem nezafungovala, prvně jmenovaný zůstal na čáře a druhý si zase nechal Maria Mandžukiće daleko od těla, čehož chorvatský útočník využil a hlavou pohodlně srovnal.

Po inkasované brance začala hitparáda neproměněných šancí Stefana Kießlinga. Tu první si sedmadvacetiletý sniper připsal v 62. minutě, kdy šel sám na Benaglia, jenomže zvolil špatné finální řešení a stopeři Wolfsburgu jej na malém vápně zastavili. Jak se mají takovéto situaci řešit ale za tři minuty všem ukázal Eren Derdiyok. U švýcarského hrotového útočníka přistál nákop Balitsche z vlastní půlky, stopeři VfL mu nechali až moc prostoru a když se kolem něj shlukli, pro bývalého útočníka Basileje nebylo nic jednoduššího než se otočit zády k brance a krásnými nůžkami vrátit vedení na stranu farmaceutiků.

Wolfsburg se pak již prakticky nedostal do hry a hrozili jen domácí. Nejprve těsně vedle na odraženém míči po standardní situaci pálil Sam, v 78. minutě pak Kießling využil další díry v obraně hostí, jenomže jeho střela z nevýhodného úhlu zadní tyč minula. Někdejší hráč Norimberku mohl skórovat znovu za dvě minuty, po jeho rybičce se ale znovu zaskvěl Benaglio a míč z pod břevna vytáhl na rohový kop.

Kießling svou střeleckou smůlu definitivně protrhl pět minut před koncem řádné hrací doby. Střídající kapitán Rolfes uplatnil svůj přehled o hře, poslal jej do samostatného úniku a Benaglio už byl tentokrát bez šance. Definitivní pojistku ještě mohl přidat Castro, po chybě rozhozené obrany a přihrávce Sama ovšem znovu nechal vyniknout Benaglia a potvrdil, že i přes jeden vstřelený gól zakončovatelem jednoduše není.

Leverkusen si pak již vítězství pohlídal, dokonce ještě mohl navýšit skóre. Toprakovu hlavičku po rohovém kopu ale lapil nejlepší hráč hostí Benaglio a Kießlingovu střelu zastavila levá tyč.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - 1. FSV Mainz 05 3:3

01.10.2011 15:30

Góly: 5. Markus Feulner, 20. Róbert Mak, 82. Tomáš Pekhart - 32. Niko Bungert, 45. Eric Choupo-Moting, 52. Jan Kirchhoff

Na Easy-Credit-Stadion byla k vidění nebývalá přestřelka, po které se nakonec oba celky rozešli smírně. Der Club si tak upevnil pozici ve středu tabulky, zatímco Mainz se i nadále trápí a na výhru čeká již šest zápasů.

Od úvodu se hrálo v obrovském tempu. A ještě, než se hosté stačili vzpamatovat z nástupu na trávník, tak už museli vytahovat míč ze sítě. Psala se pátá minuta, centr Chandlera sklepl Pekhart k Feulnerovi, a ten z bezprostřední blízkosti nedal Müllerovi šanci - 1:0. A to ještě nebylo všechno. O chvíli později získal míč Simons, následně ho posunul Feulnerovi, který ještě předal lépe postavenému Makovi a rázem to bylo o dvě branky - 2:0.

Svěřenci Dietera Heckinga se poté stáhli a kontrolovali průběh hry. Po půlhodině hry ale přišel pro der Club nepříjemný šok. Ivanschitz rozehrál standardku, Baumgartlinger balón posunul Bungertovi, jenž hlavičkoval přesně - 2:1. Kontaktní branka vlila Mainzu novou krev do žil. A po několika nevyužitých šancích se těsně před přestávkou přece jen prosadil Choupo-Moting, jenž využil zaváhání norimberské obrany a srovnal na 2:2.

Ve druhé půli se pokračovalo podle stejného scénáře. Otočit skóre mohl nejprve Baumgartlinger, mezi tři tyče ale zamířit nedokázal. To se naopak povedlo Makovi, jeho nedůrazné zakončení ovšem nemohlo Müllera vystrašit. Napotřetí to už ale svěřencům Thomase Tuchela vyšlo. Risse našel přesným centrem hlavu Ivanschitze a znovu už rakouský reprezentant se nemýlil - 2:3.

Norimberk se dlouho nemohl dostat do hry. Hosté byli na rozdíl od úvodu aktivní, kompaktní, a když se k tomu přidal neškodný útok FCN, tak už to vypadalo s Franky špatně. To by ale na domácí straně nemohl stár Robert Mak. Slovenský štírek potáhl míč, potom přesným centrem našel v ideální střelecké pozici Pekharta, a ten jak už je u něj zvykem mířil přesně a zajistil svému týmu alespoň bod - 3:3.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Borussia Mönchengladbach 1:0

01.10.2011 15:30

Góly: 19. Johannes Flum

Freiburg dokázal zásluhou Fluma přehrát silný Gladbach a připsal si tak na své konto nesmírně cenné tři body. Hříbata naopak nevyužila zaváhání vedoucího Bayernu, na který se mohla v případě úspěchu bodově dotáhnout.

Od začátku bylo patrné, že se střetávají dva týmy, které kladou důraz především na pevnou defenzivu. První vzrušení zaznamenala dalekonosná střela Fluma, která však nemohla pozornému ter Stegenovi nadělat problémy. V jedenácté minutě měl po Arangově volném přímém kopu dobrou příležitost Reus, jeho ránu ale pozorná obrana SCF zablokovala.

Naprostý šok pro Gladbach potom přišel v 19. minutě. Schuster posunul balón Flumovi, jehož střelu ještě tečoval Marx, ale bohužel pro hosty mimo dosah ter Stegena - 1:0. Hříbata se snažila okamžitě odpovědět, jejich snaha ovšem narážela na pozornou domácí obranu, která byla oproti předchozím duelům až nebývale pevná. Hosté se tak do poločasu zmohli pouze na střely z dálky, ani jeden pokus si ale cestu mezi tři tyče nenašel.

Na začátku druhého dějství musel Marcus Sorg řešit nepříjemné starosti. Ve hře totiž nemohl dál pokračovat zraněný Barth, na trávník se tak musel podívat stále ještě stoprocentně nedoléčený Butscher. Ten se musel ihned po svém nástupu činit při šanci Reuse, mladý středopolař ale nedokázal z dobré příležitosti srovnat krok. V 53. minutě měl po Schusterově pasu příležitost sám Butscher, z hranice penalty však nedokázal ter Stegena překonat.

O chvíli později posunul Abdessadki balón Cissému, toho ale zradilo zpracování, a tek ani z této šance nic nebylo. Po hodině hry provedl hostující kouč Lucien Favre několik střídání a hned to bylo na hře jeho svěřenců znát. Stoprocentní možnost měl v 72. minutě Bobadilla, z otočky ale nedokázal Baumanna překonat. A když neuspěl dvakrát ani hlavičkující Dante, tak vyšla Hříbata po třech kolech poprvé bodově naprázdno.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Bayern Mnichov 0:0

01.10.2011 15:30

Góly: -

V posledních týdnech dokázal Bayern likvidovat jednoho protivníka za druhým, dnes už ale tvrdě narazil. Na půdě Hoffenheimu se příliš nepředvedl a nakonec se musel spokojit pouze s bezbrankovou remízou.

Zápas odstartoval bez nějakých výraznějších momentů na obou stranách. Hoffenheim dělal svým intenzivním napadáním hráčům Bayernu velké problémy, ti tak v úvodních minutách gólmana Starkeho vůbec nezaměstnali.

První nepříjemnější okamžik musela domácí brankářská jednička řešit až po čtvrt hodině hry, kdy střílený centr Boatenga vyrazila tak nešťastně, že míč směřoval přímo do brány. Nakonec ale včas zasáhl stoper Vorsah a možné nebezpečí zažehnal.

Ve 22. minutě dal o sobě vědět konečně také Hoffenheim. Výborný centr Rudyho prodloužil za sebe hlavou Compper a Bayern od inkasovaného gólu zachránil až vynikajícím zákrokem Manuel Neuer. O deset minut později upadl v pokutovém území po souboji s van Buytenem útočník Sigurdsson a hlasitě se dožadoval penalty, rozhodčí Kinhöfer ovšem nechal pokračovat ve hře.

Hoffenheim následně výrazně přebral otěže zápasu a začal Bayern pořádně zlobit. Největší šanci ke vstřelení branky měl v 38. minutě Babel, s jeho zakončením po rohovém kopu Rudyho si ale opět poradil Neuer. Favorizovaní hosté v závěru prvního dějství už nic kloudného nevymysleli, a tak šly oba týmy do kabin za bezbrankového stavu.

Hned po změně stran přišlo poměrně velké překvapení. Trenér Heynckes totiž do druhé půle neposlal Francka Ribéryho, kterého nahradil Arjenem Robbenem. I přes tuto změnu ale pokračovala mírná nadvláda Hoffenheimu, který byl místy skutečně velmi nebezpečný. Gólmana Neuera ale nepřinutil řešit příliš nepříjemných momentů.

Bayern dnes po většinu času nehrál v ideální pohodě, což se potvrdilo také v 65. minutě, kdy málem inkasoval. Na prudký centr Obasiho ovšem ve výborné pozici jen těsně nedosáhl Ryan Babel. Následně zakončoval hned dvakrát nepřesně Robert Firmino.

Nakonec nechybělo zase tak moc a do vedení mohli jít jako první Bavořané. Po rohovém kopu se dokonce prosadil Bastian Schweinsteiger, pro ofsajd ale nebyla jeho branka uznána. V 77. minutě vyzkoušel své štěstí střelou z dálky Toni Kroos, gólman Starke si ale bez problémů poradil a zápas tak dospěl do svého konce bez jediného vstřeleného gólu.

Více informací k zápasu

1. FC Kaiserslautern - VfB Stuttgart 0:2

30.09.2011 20:30

Góly: 52. Cacau, 69. Khalid Boulahrouz

Kaiserslautern měl sice po většinu zápasu se Stuttgartem více ze hry, ani jednu ze svých příležitostí ovšem na rozdíl od soupeře nevyužil a připisuje si tak na své konto další porážku. VfB naopak dalo zapomenout na neúspěch s HSV a dotáhlo se do čela.

Rudí ďáblové začali, jak je u nich v domácím prostředí zvykem hodně aktivně. První příležitost přišla v šesté minutě. Shechter se ve vápně obtočil kolem Boulahrouze, z úhlu ale nedokázal zacílit mezi tři tyče. Vzápětí zahrozili i hosté, Hajnal našel Okazakiho, ten ovšem pálil nepřesně. Byl to ale Lautern, kdo měl více ze hry. Otevřít skóre mohl Tiffert, který se z ničeho nic objevil sám před Ulreichem, ten mu ale dobře zmenšil úhel a míč za svá záda nepustil.

Domácí kapitán byl při chuti. Tentokrát přihrál Petsosovi, ani on si však na skvěle reagujícího Ulreicha nepřišel. Ve 24. minutě tak mohlo udeřit po spolupráci Hajnala s Bokou na opačné straně, druhý jmenovaný ovšem nedokázal zamířit přesně. Po půlhodině hry našel Tiffert přesným centrem hlavu Kouemahy, i jeho zakončení ale postrádalo přesnost. Před odchodem do kabin měl ještě příležitost Boulahrouz,i jeho zakončení však bylo žalostné.

Po obrátce se začali více zapojovat do hry také Švábi. Po rohovém kopu se podobně jako na konci první půle protlačil k míči Boulahrouz, výsledný efekt celé akce byl ovšem stejný jako v prvním případě. V padesáté druhé minutě už se však VfB radovalo. Hajnal prostrčil míč na Boulahrouze, ten posunul před branku, kam si naběhl Cacau a pohodlně zakončil - 0:1. Domácí ale ani inkasovaná branka nezlomila.

Stoprocentní příležitost ke srovnání skóre měl na kopačkách Shechter, z bezprostřední blízkosti ovšem pálil pouze do Ulreicha. A tak přišel další trest. Znovu se opakovala spolupráce Hajnala s Boulahrouzem, tentokráte si ovšem Holanďanův centr tečoval do vlastní sítě nešťastný Jessen - 0:2. Alespoň zkorigovat výsledek mohl znovu Shechter, s míčem u nohy ale příliš dlouho váhal, a tak nedokázal nabídnuté šance využít.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov861121:119
2.Werder Brémy851216:1016
3.Borussia Mönchengladbach85129:416
4.Schalke 04850317:1315
5.Hannover 96843111:1015
6.Borussia Dortmund841313:713
7.VfB Stuttgart841312:613
8.TSG Hoffenheim841312:713
9.Bayer Leverkusen841310:1113
10.Hertha BSC833212:912
11.1. FC Norimberk83239:1011
12.1. FC Köln831413:1810
13.VfL Wolfsburg83059:159
14.1. FSV Mainz 05822412:188
15.SC Freiburg821513:227
16.1. FC Kaiserslautern81255:125
17.FC Augsburg80446:164
18.Hamburger SV81169:204

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (194)

Přidat komentář
smazaný uživatel

stuttgart sa zacina konecne zvedat,asi mu pamhxa ta nova tribuna...

Reagovat
jv

No dneska vyhrál venku a minule v Mercedes-Benz Areně prohrál s posledním HSV... Ale jinak jo, zvedá se a když to stabilizujou a nebude tam moc zraněných, tak můžou skončit vysoko.

Reagovat
smazaný uživatel

ja viems hamburgom som to pozeral prehrat si nezasluzili,ale ako tak uz dlhe roky sledujem bundesligu tak tie muzstva co mali predoslu sezonu slabu sa narok oklepu a slapu,to nieje len tento rok,a podavat to nato som uz zanevrel davno...

Reagovat
jv

Jj, většinou to tak je, ale taky existujou vyjímky...

Reagovat
jv

Tak Lautern znovu doplatil na produktivitu... Tyhle domácí ztráty se můžou krutě vymstít, ale snad se tak nestane. Uklidňuje mě, že aspoň herně to zatím jde, tak uvidíme.

Reagovat
JozkokozleJ

Tak mna ani dnes nejak zvlast herne nepresvedcili Byt fanusikom Lauternu, tak by ma skor ukludnovalo, ze i napriek (z mojho pohladu) nie uplne idelanej hre, sa team dostava do sanci. Ale uz by tie sance mali zacat premienat cim skor...

Reagovat
jv

Tak herně to (na tým kvalit Lauternu) špatný zase není, ale ta produktivita je hodně špatná, na to zatím doplácí, ale věřím, že se podobně jako loni z toho zvednou...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Já to s nima moc růžově nevidím... Čistě z hlediska fanouška Herthy jsem si označil Augsburg, Freiburg a právě Lautern jako tu trojici, před kterou bychom měli skončit a zajistit si záchranu.

Reagovat
jv

Já pořád věřím, že to prolomí a zvednou se... Kvalita tam je podle mě minimálně stejná jako loni, i když Lakić v zakončení chybí. Ale z tohohle pohledu tě chápu.

Reagovat
honziss

Kaiserslautern mi přijde jako takový bezejmenný tým. Nejsem sice kdovíjaký znalec německého fotbalu, ale přehled si udržuju. A z hráčů Lauternu mi něco říkají jen jména Amedick a Sukuta-Pasu. :-/

Reagovat
smazaný uživatel

Trapp - skvělý brankář, kterým chtělo Schalke nahradit Neuera

Tiffert - spolu s Ribérym v minulé sezoně nahrál na nejvíce branek (17)

Reagovat
honziss

Wow. Ten Trapp to je odchovanec? Nebo kde k němu přišli?

Reagovat
smazaný uživatel

v Lauternu je od roku 2005,

...ale celkově tam mají dobrou brankářskou školu - mj. Fromlowitz, Weidenfeller, Sippel...

Reagovat
Arne

Ono celkově v Německu je to nabitý, je to prostě "Torwartland". Když i takovej Rost nebo Fromlowitz nemůžou najít v lize uplatnění...

Reagovat
honziss

Toho jsem si taky všiml. Třeba v Anglii mají problém najít jednoho kvalitního gólama, který by chytal za reprezentaci v nějakém dlouhodobějším horizontu a zároveň to nebyl kiksař. V Německu mají těch gólmanů snad 10, možná i víc. Dokud měl monopol na reprezentaci Kahn, tak to ani nebylo tak zřetelné, ale teď to je hodně vidět. Neuer s Adlerem asi vyčnívají nejvíc, ale i dál má Löw opravdu bohatý výběr.

Reagovat
stas87

tak ale tiffertovi sa vydarila az posledna sezona nie?dovtedy to bol primerny zaloznik,trapp ma konkurenciu v sippelovi ci je hrozna skoda

Reagovat
smazaný uživatel

jj, Sippela je škoda, jenže těch brankářů je v BL čim dál tim víc - ter Stegen, Leno, Zieler...

...možná by mu pomohl přestup do zahraničí, protože Wolfsburg už asi náhradu za Benaglia nehledá

Reagovat
jv

Už tu poslední sezónu u Zeber byl skvělej, ale je pravda, že pořádně vylétl až teď...

Jinak Sippel má nevýhodu v malé výšce, což už se několikrát ukázalo jako problém, i když to vynahrazuje skvělým reflexem. Trapp má momentálně větší potenciál, tak je jasný, že nastupuje on.

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
smazaný uživatel

Hoffe to skvěle odbránilo, jen nevim, co má Kinhöfer s hodinkama...

první půlku ošidil o pár sekund a udělil jednu žlutou kartu, v druhé polovině došlo k 6i střídáním, 4x se udělovala žlutá karta a ještě se neuznal jeden gól - a sudí odpískal zase před uplynutím 90 minut

Reagovat
smazaný uživatel

aj mna to pekne nasralo

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska se k zápasu vyjadřovat asi zbytečný, prostě se to sešlo, škoda, ale 10 výher v čadě je taky hezký. Nejlepším hráčem jendoznačně Neuer, ostatní vůbec neoslnili, škoda Francka, s Robbenem to mohli rozhodnout. Co mě ale neskutečně vytáčelo, byl slavný Eurosport, který asi polovinu šancí promrdal svýma opakovačkama a neustálýma záběrama na Stanislawskiho. Kouč domácích si dnes asi zaplatil účast v TV, nebo nevím. A druhá věc byl rozhodčí, kterej podle mě zápas úplně zesral, protože nasadil takovej metr, že se hráči ani nemohli k sobě přiblížit, aniž by to nebyl faul. Slovo výhoda ho asi taky neučili (nechal vlastně jednou - když Kroose zfaulovali 20 metrů od branky a balon se odrazil k Lahmovi na půlku). A zlobit se za odpískanej neofsajd v 59.minutě, kdy šel Müller sám na kasu, bylo to hraniční, ale ofsajd to prostě nebyl. Každopádně pochvala Hoffenheimu, v letošní sezoně jsem proti Bayernu neviděl lepšího soupeře.

Reagovat
smazaný uživatel

za poslední větu s tou souhlasim

Reagovat
tomasinho

Chtěl bych se zeptat, jak si vede rpzatím Babel a na jaké pozici hraje. Díky.

Reagovat
jv

Tak jeho primární pozice je křídlo ve tříčlený trojce pod hrotem, ideálně nalevo, ale dokáža zahrát i na pravo... A kvůli zranění Ibiševiče hrál i na hrotu. Pro něj je charakteristický, že buď mu zápas sedne a patří k nejlepším na hřišti nebo to odflákne. Od začátku jeho působení v Hoffe je to střídavý, podle mě by měl rozhodně na víc...

Reagovat
smazaný uživatel

Hned je ten pohled na tabulku veselejší.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A teď Kozli gól.

Reagovat
smazaný uživatel

Brémy zejra povině prohrát.

Reagovat
Arne

Solidní výsledky...

Reagovat
Virtuos

Pekný zápas v Norimberku, výsledok spravodliví si myslím

Reagovat
smazaný uživatel

Panejo, ja fakt neverim vlastnim ocim :-(, to vypada na debakl...

Reagovat
Arne

Neviděl bych to tak dramaticky... Dneska to je v efektivitě, herně jste pořád docela dobří a bodově to taky není nejhorší.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak herne to je dobre, to jo :-), ale cloveka by potesil i nejaky ten gol ;-). Jinak vloni dokazali take obratit ze stavu 3:0 v prvni puli, tak snad se pochlapi i dnes a alespon na remizu to dokopou...

Reagovat
Arne

Co to bylo za zápas, já si teď nemůžu vybavit...

Jinak pokud dáte do deseti minut gól, tak byste mohli chytit slinu a bylo by to ještě ošklivý... Naše letargie se mi zatím vůbec nelíbí.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem si to radeji overila a sekla jsem se, vedela jsem, ze obraceli s Hannoverem (hned ten prvni zapas, kdy prisel Schaefer, tj. 9. kolo), ale nakonec to bylo jen 3:2 (to me asi zmatlo), pak obraceli z 0:2 na 3:2 proti Bayernu, ale dneska to teda nevypada... budu rada, kdyz daji alespon 1 gol...

Reagovat
smazaný uživatel

tak tohle kolo Arnemu moc nevychází

Reagovat
Arne

No, ale psal jsem, že v Sinsheimu to bude -2,5... A že se tady u Hertha - FC mýlím, to mi moc žíly netrhá.

Reagovat
smazaný uživatel

+že by Gladbach neměl prohrát ne?

Reagovat
Arne

Že Freiburg nedá dva góly, to mi vlastně taky vyšlo... Před tejdnem to tipérsky vyšlo líp, ale s tímhle kolem spokojenost mnohem větší.

Reagovat
jv

Spíš mě nevyšly typy... Zklamal Bayern i Gladbach.

Reagovat
jv

mně

Reagovat
smazaný uživatel

Mě snad mrdne co dělaj ti Kozli.

Reagovat
smazaný uživatel

ty sis pod vlivem poslednich dvou zapasu vsadil co? ;-) Podle me se na Koln sazet fakt neda, jsou totalne nevyzpytatelni a nestali...

Reagovat
smazaný uživatel

Hovno pod vlivem 2 zapasů--- jen že dají gól. Tak čekám.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebuď hrubý na slečnu.

Reagovat
smazaný uživatel

?? SLEČNU??

Reagovat
smazaný uživatel

Mám pocit, že jsem to napsal dost jasně.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak jsem to měl poznat? Vědmo.

Reagovat
smazaný uživatel

A navíc... tak sprosté to zas nebylo .

Reagovat
smazaný uživatel

Já ti jen píšu, abys nebyl hrubý na slečnu, ne, že máš něco poznat. U Tebe někdy pochybuji, že bys to poznal, i kdyby to bylo v reálu.

Reagovat
smazaný uživatel

Hele kluku na co si hraješ?

Reagovat
smazaný uživatel

Nic, jen jsem tě chtěl poškádlit, což se povedlo, jako vždy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl bych vědět, čemu se směješ? Děkuji.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak si opět "vedle jak ta jedle".

Reagovat
smazaný uživatel

V čem?

Reagovat
smazaný uživatel

Koment 19.36 ..... a nech už toho.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu, co je na něm vedle. Kdykoliv tě někdo popíchne, nebo napíše něco, co se ti nelíbí, tak infantilně reaguješ.

Reagovat
smazaný uživatel

Když myslíš....

Reagovat
smazaný uživatel

Tady není o čem myslet, to je holý fakt.

Reagovat
smazaný uživatel

O dekuji, je pekne videt, ze mam zastani

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Sprostá slova se v konverzaci s dámou nepoužívají. A tipl bych, že branku Kozli dají. Nějakej centr z levý strany se chytí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
RickNash

to je genderově nesenzitivní

Reagovat
smazaný uživatel

tesi ma ceskoslovenska spolupraca v norinbergu jupii

Reagovat
Arne

No, jsem na vrcholu blaha... Od dob Marcelinha s Bastürkem je tohle nejlepší poločas a demonstrace kvality v ofenzivě, co pamatuji. Mít takovou efektivitu v Hamburgu, tak tam musíme dát šestku.

Zápas zatím rozhodují souboje Ben-Hatira vs. Andrézinho a Lasogga vs. Sereno. Änisovi se už tím startem splnit sen, je doma, na šanci si musel měsíc počkat a podle hlasů z okolí na sobě neuvěřitelně pracoval. Lasagne prakticky to samé. Oba věděli, co ten druhej udělá, jak kdyby spolu hráli min. několik měsíců a ne poprvé. Třetí gól taky lahoda, jak od Raffy, tak i od Jankera. Ten mě nepřestává překvapovat, kromě jednoho podklouznutí bezchybný a ještě to takhle korunuje.

Ještě škoda, že tam Ben-Hatirovi odpískal ten faul, lob ve stylu Raúla, to byla paráda... Ale to už bych chtěl asi moc. Držení míče je tak nějak vyrovnaný a herně se mi Köln docela líbí, ty nacvičený kombinace v rychlosti, na to se nechá koukat. My jsme si to tam občas dobře strčili, ale čistě herně už jsme měli letos lepší zápasy.

Každopádně chce to bejt trochu míň pasivní, co nejméně standardek. Při nich to smrtí, stejně jako z levý strany od Peszka a Eichnera taky čekám další nebezpečí. U Peszka bych se zastavil - Trevor měl pravdu, že je to magor. Hraje hodně tvrdě, někdy až zákeřně a se pokouší v šestnáctce simulovat. Takový hráče nemám rád.

Reagovat
Arne

Jinak nemám už co dodat, druhý poločas byl fakt už jen údržba a Babbel nechtěl nic nechat náhodě...

Každopádně jsem zvědav, co bude za dva tejdny v Mnichově... Pierre bude i přes dva fíky muset asi na lavičku, tam to bude čistá hra na kontry a nedivil bych se, kdyby se hrál stromeček. Pak by šel do hry Lusti a já bych upřednostňoval na lavičce spíš Eberta než Ben-Hatiru. Patty zatím odehrál všechno a není to úplně rychlostní typ.

A co s pravou stranou, kde byl Janker výbornej a Lell bude k dispozici... To bude taky pro Babbela složitý.

Kraft - Lell, Hubník, Mija, Kobi - Lusti, Ottl, Niemeyer - Raffael, Ben-Hatira - Ramos. Fanoušci Bayernu, připravte se každopádně, že Manuel poprvé inkasuje.

Reagovat
jv

Jinak Ebert s Hatirou by se měli dobře znát co? Oba jsou to odchovanci a skoro stejnej ročník... Tak alespoň tihle dva vám tu výbornou práci s mládeží oplatí, snad teda Ebert prodlouží, byla by to škoda, rozehrál se k dobrým výkonům. Ta trojka ve spojení s Raffaelem by měla potrápit každýho.

Reagovat
Arne

Jj, v mládeži hráli spolu, docela velcí kamarádi.

Reagovat
jv

Tak snad i to přiměje Eberta prodloužit...

Reagovat
Arne

Podle mě nebude ani muset, Patrick je srdcař a je s klubem sžitej. Vždycky je hrozba, že bude hrát nějak moc dobře a někdo silnější předloží neodmítnutelnou nabídku, ale tady bych se ani moc nebál.

Reagovat
jv

To je jenom dobře.

Reagovat
JozkokozleJ

A kam by Ebert siel? Ja myslim, ze zatial Herthu neprerasta (zatial snad len ambiciami). Navyse v tejto sezone dostava dost siroky priestor a to i po tom, co mu nejaky zapas nie uplne vyjde.

Reagovat
jv

Tak zájem o něj byl, ne že ne... Ale teď po tom zranění to opadlo.

Reagovat
Arne

Werder se o něj zajímal před rokem, něco proběhlo médií i v souvislosti s Leverkusenem... Ale jak píšeš, ambicemi zatím Herthu nepřerostl.

Reagovat
JozkokozleJ

Tak som si dal ten 1. polcas zo zaznamu a ozaj parada

Hlavne teda ten Anis. To ako si dokazal snad trikrat spracovat dlhy pas tak, ze hned mohol s loptou pracovat, to bola lahodka. A potom tie suboje jeden na jedneho... hoc ti obrancovia Kölnu nejak obratne teda nejak neposobili.

Lasogga - ten, ked rozhoca piskne prvykrat do pistalky sa dostane do naprosteho tranzu a maka... plus k tomu dodava i tu utocnu kvalitu a instinkt utocnika.

No a gol Raffaela, to je skoda komentovat - takto trafit loptu

Peszka som si vsimol (otravoval ma ako divaka) uz v niektorych predchadzajucich zapasoch... ten snad musi byt nesympaticky kazdemu. Este ani ten ksicht odrzly mu neprida...

Reagovat
Arne

Reagovat
Arne

Ještě Lasagne mě rozesmál, jak tam vyžadoval mikrofon.. Blázen.

Teď jde Riether na Ben-Hatiru, tak teď to bude mít Änis mnohem těžší.

Reagovat
smazaný uživatel

Co zitra Werder?

Reagovat
Arne

Hodně branek... Spíš 02.

Reagovat
smazaný uživatel

No tam je dost malý kurs na - oba gól,takže

Reagovat
jv

Jj, tomu jsem se taky zasmál.

Reagovat
smazaný uživatel

Je dobrý,že Monchelgladbach prohrál,aspoň zůstaneme první a Werder zejtra klidně může vyhrát

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo, na to se uz neda ani koukat :-(

Reagovat
Arne

Nedá... Vy už jste nulový a my budeme asi taky. Ruka si nevěří a Babbel už chce hrát na jistotu, místo útočníka DM.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, bohuzel jo... litaji tam jako bezprizorni, prihravky konci na kopackach soupere, take mi vadi (a bylo to teda i v te prvni puli), ze se snazi si vynutit nejake karty ci penalty. No jak jsem psala, Koln je proste nepredvidatelny tym... Jednou zahrajou bozsky, a o tyden pozdeji se na ne neda divat.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako většina týmů z BL. A proto ji máme tak rádi.

Reagovat
Arne

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

No jo... Tak příště máte Hannover, to by mohly bejt tři body.

Reagovat
JozkokozleJ

A toto akurat premeskam. Zrejme si ten prvy polcas pozriem zo zaznamu. Na Ben-Hatiru som bol velmi zvedavy, jeho vykon, ako si ho vyssie popisal, moze Torunovi narobit vrasky.

Reagovat
jv

Torun si přes něj asi zatím nekopne... Ale jako alternativa bude dobrej.

Reagovat
Pipo123

Hertha

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo pěkná práce. Ještě by moh´ ty Bremy dotáhnout FCB.

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha výborně, zítra Werder taky výhra a bude spokojenost. Jinak Gladbach mě nepřestává překvapovat, ať už kladně nebo záporně, na ně si prostě nejde vsadit

Reagovat
smazaný uživatel

Tak letos zatím nejde BL vůbec sázet.

Reagovat
smazaný uživatel

Někdy šlo?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

na začátku to šlo lehce

...teď jak se do toho už berou uběhlé zápasy a je snaha o to nějak předpovědět výsledek už to tak neni

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem s BL 2-5 let zpět neměl problém ze sázením.

Reagovat
smazaný uživatel

to já vždycky, když jsem vsadil, tak měl klub strašně moc šancí, ale bylo z toho vždycky 0:0 (v lepšim případě 1:1)

Reagovat
smazaný uživatel

pech.

Reagovat
smazaný uživatel

...tak Hosogai měl taky nejspíš dostat rudou, ale v poslední době to vypadá tak, že se tyhle zákroky už tolik trestat nebudou

a menší OT: 4.10. bude ve "4. lize" derby Bayern II - TSV II

Reagovat
JozkokozleJ

Hosogai mal ist von. Sklz, predna noha vysoko, trafil hraca - jasne von.

Reagovat
Arne

"mal ist von" - já koukal, jak to že píšeš německy.. Jinak souhlas, v komentáři z ARD to zaznělo výstižně - jestli tohle není červená, tak se vyloučení můžou rovnou zrušit.

Reagovat
smazaný uživatel

(přitom v minulém kole udělal Reinartz to samé a taky jenom žlutá, za podobného stavu a mylsím, že i v podobném místě na hřišti)

Reagovat
JozkokozleJ

Zakrok Hosogaia bol drsnejsi co do mozneho nasledku (takto sa lamu nohy v anglickej lige), Reinartz tiez sklz s vysokou nohou, ale tam mi to prislo primarne viac nesportove nez drsne. Nasledok nehrozil tak zavazny, ale o to viac bol zakrok Reinartza unfair... ak si ho spravne vybavujem

Reagovat
smazaný uživatel

ten popis tak nějak sedí, protože Reinartz nebyl v takové rychlosti a nohu zvedal až, když Ribéry nadskočil, aby ho netrefil...

Reagovat
JozkokozleJ

To asi ani nic neznamena, nie? Hoc pravda, moze to byt nejaky nemecky slang...

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím. A ještě bych mu dal za to stopku na dva či tři zápasy. Taková hovada na trávníku nemám rád.

Reagovat
honziss

Asi to nikde nebudou dávat, že? :-D Kurde, už aby TSV postoupili do Bundesligy... :-)

Reagovat
smazaný uživatel

asi ne, ale doufam, že z toho aspoň někde bude reportáž

Reagovat
jv

Rafati prostě nechtěl Augsburg potopit, jinak si to vysvětlit nejde... Každopádně to neomlouvá, že měl jít ven.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole Lewa hatrick a ja to nevidel

Reagovat
miky10

Reagovat
tulen

Lewandula

Reagovat
smazaný uživatel

100. Pro dnešní bodový zisk Dynama Dresden proti TSV 1860

Reagovat
JozkokozleJ

Hoc TSV by clovek i rad videl v 1.BL

Reagovat
smazaný uživatel

a tak, proč ne, je to tradiční klub. Už je dole hodně dlouho a letos to vypadá dobře

Reagovat
smazaný uživatel

...jen tyhle 3 body musí hledat jinde

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
honziss

TSV vyhraje!

Reagovat
smazaný uživatel

scheisse lowen

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ty se moc nesměj, Plzeň by dnes mohla být jebána

Reagovat
honziss

Něco proti klubu legendárního Romana Týce?

Reagovat
jv

Tak to nakonec vyšlo, i když asi hodně pomohlo vyloučení Bucka... Ten Poté se jeví jako velká posila. Ale i tak přeju Lvům postup.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v porovnání s ostatníma výsledkama a nabitým programem bude večerjší bod s Hoffe zlatej, Gladbach i Brémy zřejmě bez bodu, opět jsme zvýšili náskok. Akorát ten Dortmund už je zas nějak moc vysoko

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně, oni pořád prohrávaj, pak si jendou vyhrajou a hned skoro vedou BL

Reagovat
JozkokozleJ

Ved to je ufnukana veta ako z pieskoviska

Reagovat
jv

Reagovat
JozkokozleJ

H96 - Werder vynikajuci zapas. Na zaciatku druheho polcasu to uz vyzeralo, ze Hannoveru po ceste na Ukrajinu dochadzaju sily. Werder mal sance nielen na vyrovnanie ale i na otocenie vysledku. Potom H96 opät zapol...ten team je este lepsi nez minulu sezonu, kedy prekvapil. Cela ofenzivna cast mansaftu vyborne vykony, i hraci, ktori dorazili z lavicky - Rausch, Ya Konan...

Inak skoda Arnautovicovej cervenej. Ostatne zapasy chytal formu. Inak spravanie, gesta, mluva na ihrisku ako cez kopirat s Ibrahimovicom. A samozrejme nemozno nepochvalit Pizarra - to je neuveritelny kanon.

Reagovat
jv

Parádní zápas, ostatně jako celej tenhle víkend. Pizarro mohl dát branky tři, ale ještě nad ním bych viděl Abdellaoueho, z toho roste velkej hráč...

Reagovat
JozkokozleJ

To ano, Abdellaoue naznacoval uz minulu sezonu, to co ukazuje tuto. Vyborne vykony.

Suhlasim, ze tento vikend skvele kolo. To co som nepremeskal, tak vsetko super zapasy. I HSV - Schalke... tam mi trosku prislo luto domacich.

Reagovat
jv

Ten zápas jsem zase neviděl já... Ale podle sestřihu to bylo minimálně vyrovnaný, ve druhý půli HSV dokonce lepší, ale produktivita žalostná.

Reagovat
JozkokozleJ

Schalke dnes futbalovo kvalitnejsi team, to bolo jasne vidiet. Ale vykon HSV sa mi celkom pacil, ked to porovnam so zaciatkom sezony (skor to bolo tym, ze ocakavania boli nizsie, nez z pociatku sezony). Obrana nebola uz tak hrozna. Nepritomnost Macienneho sa prejavuje pozitivne. Tiez neviem co si mysliet o Diekmeierovi, prilis v zapasoch co som videl ma nepresvedcil. Westermann mi prisiel na kraji lepsi, nez on (hoc druhy gol padol po centri z jeho strany). Rajković bol tiez ok, len ten Bruma sa este musi vyhrat a nabrat viac skusenosti, lebo to ako branil Huntelaara pri druhom gole bola hroza.

Utok HSV v druhom polcase do druheho golu dost nebezpecny. Skvele zahral Töre, dobre tiez utocna dvojka a prekvapil ma i ten mlady Lam, ten vyzeral velmi sikovne. Dolezity bude pre HSV o dva tyzdne duel vo Freiburgu, tam sa mozu odpichnut...

Reagovat
jv

Jj, to bude důležitej zápas... Potom mají navíc doma Vlky a Lautern, tady z těch zápasů se asi rozhodne o tom, jestli se bude HSV celej podzim plácat dole a nebo poskočí výš...

Reagovat
Arne

Nekoukal někdo na Dynamo? 2:4, to teda čumim.

Reagovat
Arne

A z 35 tisíc fanoušků 15 tisíc z Drážďan... To musel bejt hukot, už se těším na nějaký videa.

Reagovat
jv

Reagovat
JozkokozleJ

Videl som len poslednych 15 minut, a to bolo pocut (logicky) uz len choraly hosti.

Inak DD urobilo paradne nakupy na konci prestupoveho obdobia. Kazdy hrac, ktory prisiel, tak sa stal skutocnou posilou. Po postupe som myslel, ze nemaju moc penazi, ze nebudu investovat... a oni sa takto rozsupli. Asi ich uvod ligy presvedcil, ze bez posil to nepojde.

Reagovat
Arne

Jo, taky jsem se divil... Sice všechno ze zahraničí, ale kvalita to je. A ještě moc nehrál ten Papadopulos, právě od něj jsem si nejvíc sliboval.

Reagovat
JozkokozleJ

No to som prave vymakol jeden zapas, kedy hral v zaklade a to sa mi velmi pacil. Moc totiz nie som fanusikom dvojice Solga - Fiél v strede zalohy a prave Papadopulos zahral na ich mieste dost dobre. Pozeram do statistik, ze uz ma na konte 6 zapasov (3 zaklad) tak to zas az tak hrozne nie je.

Musim si uz najst na SGD cas. Z dnesnych poslednych 15 minut uz vela toho vycitat neslo.

Reagovat
Arne

Já mám Fiéla rád... S tou informací, kolik toho odehrál, jsi mě překvapil... Pod tu poslední větu bych se podepsal, já je vlastně viděl jen živě proti Hanse a první poločasy proti Bochumi a Frankfurtu, než jsem usnul.

Reagovat
JozkokozleJ

Tak viem, ze mas srdciarov (mysleno v zmysle bojovnikov) rad. Navyse je Fiél kapitan, vodca... Nastval ma v jednom z uvodnych zapasov, ale inak sa asi musim opravit, je pre SGD platny.

To asi viac mi vadi ten Solga, tam by som radsej videl toho Papa...tamto.

Reagovat
Arne

A Papa je typem spíš jako Fiél nebo Solga?

Reagovat
JozkokozleJ

Az tak Solgu a Fiela zmapovanych nemam. V tych prvych zapasoch sa prave obaja venovali viac-menej defenzive a o kontry sa staral Heller, Trojan, prip. Koch. Tak nejak mi ale prisiel Solga viac ofenzivnejsi, Fiel vacsi bojovnik, cim sa Fiel pri tom braneni uplatnil viac, navyse Solga v medzihre presny moc nebol... Stred zalohy bol v prvych zapasoch superovou zalohou dost prehravany.

Kazdopadne, Papa... sa mi pacil, pretoze splnil tu defenzivnu rolu, avsak k tomu pridal i dobru rozohravku, tj. pridal nadstavbu v podobe ofenzivy (bol to ale len jeden zapas, co som ho videl - tak zas velekeho mudrca robit nechcem)

Reagovat
Arne

Ok, i tak díky... Mně Solga přišel takovej ten klasickej raubíř a Fiél hráč, co ti rozehraje. Aspoň ve třetí lize tu dirigentskou taktovku měl, tady je to ale trošku jiná úroveň.

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

trevore?

Reagovat
smazaný uživatel

teď bude asi ještě v Plzni...

Reagovat
smazaný uživatel

Ahaa...

Reagovat
honziss

Proč vlastně máte všichni tak rádi Drážďany? :-)

Reagovat
smazaný uživatel

jsou teď v módě

...ne, tak maj dobrý fanoušky, jejich pokřiky slouží jako inspirace po části Evropy, jsou blízko čr - takže možnost vyjet na fotbal atd.

Reagovat
stas87

2 hodiny vlakom z prahy je to asi najblizsie do nemecka na 1 ci 2 BL

Reagovat
Arne

To přidej.

Reagovat
Arne

Beru zpět, 2 hod 15 min tím přímým... Jsem si to spletl, jak jsme jeli posledně natřikrát, abychom mohli jet za pakatel.

Reagovat
smazaný uživatel

já bych to měl asi na 3 hoďky autem, ale teda nejblíž to stopro je...

Reagovat
Arne

Nejspíš to je nejblíž, ale časově bys to měl možná kratší do Norimberku.

Reagovat
smazaný uživatel

On není k zahození takový Bielefeld. Z Prahy šest a půl krásných hodin.

Rád bych, aby Sunderland jednou tu přípravu hrál přijatelně daleko a ne až pomalu v Amsterdamu.

Reagovat
Arne

Jsi byl na Almu? Tak šest a půl hodiny není zas tak hrozný, my jeli strastiplně na Schalke nejdřív asi 11 hodin do Düsseldorfu a pak ještě nějakou dobu vlakem do GE.

Reagovat
smazaný uživatel

V červenci hrál SAFC v Bielefeldu přípravu.

Reagovat
Arne

Ajo, to mi nějak uniklo, pamatuju si, že před rokem jste byli v Sinsheimu... Těch šest a půl hodin ale platí pro auto, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano.

Reagovat
smazaný uživatel

dle plánovače nakonec Nürnberg 3h a Dresden 2 hoďky (holt to mam kousek od Teplic )

Reagovat
Arne

Jo? Já se právě taky koukal, tak ve voku to nemám. Na seznamu a zadal jsem Plasy.

Reagovat
smazaný uživatel

no, já jsem z Petrohradu

Reagovat
smazaný uživatel

ikdyž to je pár kilometrů, ale na rychlost už to hodí asi trasu přes Plzeň ne?

Reagovat
Arne

Tak z Petrohradu to máš určitě blíž do Drážďan, to jo... Tak nejspíš fakt ty Drážďany.

Reagovat
Arne

Tradiční klub, kterej by měl mít v BL svý místo, fantastičtí fanoušci... Já z osobních důvodů mám hodně blízko k samotnýmu městu, jsem tam dost často, takže u mě to je tak trochu na ten způsob, když někdo fandí klubu z místa, kde žije nebo odkud pochází.

Ty máš TSV 1860 rád z jakýho důvodu? A ještě jedna otázka - je nějaká možnost se podívat na derby WHU - Millwall?

Reagovat
honziss

Aha. To mi nedošlo, že je to asi nejblíže položený klub v 1. i 2. BL, co se týče ČR. Holt já to mám z druhé strany republiky z ruky tak jako tak. :-D

Mi bylo TSV 1860 sympatické odjakživa, strašně moc se mi líbí znak klubu, taky mají hezké barvy, ta bleděmodrá je úžasná, pěkný dresy. Navíc mají dobrou akademii (Bender brothers, Gebhart, teď roste dobrý třeba z Vollanda), a v neposledně řadě je to tradiční celek, mnichovské derby vždy bývaly ozdobou Bundesligy. Vidím v tom klubu takovou malou paralelu s West Hamem, nevím proč. Navíc teď se klub jako takový stabilizoval. Koupil to ten Ismaik, který ačkoliv miliardář z blízkého východu nevypadá, že by si z TSV udělal něco jako se tomu děje v Man City. Vyhlásil postupné a především reálné cíle, tak jsem zvědav. Po očku se snažím sledovat, jak to s klubem vypadá, jaké jsou výsledky a tak. Kdyby hráli v Bundeslize, tak rázem soupne můj zájem o tu ligu. Tak uvidíme...

No záznam z derby asi seženeš, zkus torrenty, jestli to používáš. Ale není o co stát, bylo to teď strašně nudné, nejen že nepadl gól, ale ani fanoušci nic nerobili. Celkem nudná podívaná.

Reagovat
smazaný uživatel

4.10. je derby rezerv... to musí bejt "sranda" bez dohledu DFL

Reagovat
Arne

Ne, já myslel jako jet do Upton Parku, hraje se to někdy v únoru, co jsem koukal..

Mně je TSV taky sympatický.. Škoda, že v Bavorsku všichni jdou za FC Bayern, ale je to pochopitelný, pro ně je to něco jako reprezentace. Dočasný kolega z práce fandí taky takovým "underdogům" a radši 1860 (píšu to takhle, protože v BL samozřejmě fandí Bayernu, žádná rivalita), ale nemá žádný soukmenovce a spíš aby to nikde nějak moc nezmiňoval.

Reagovat
honziss

Ježiš, jsi blázen? Na takový zápas nejezdi. Jednak nemáš jistotu, že se to dohraje, nevíš, komu prdne v kouli a prostě vůbec. West Ham bude hrát spoustu atraktivnějším zápasů, na které bysis mohl vyjet. :-) Kašli na to, co ses dověděl od Froda Pytlíka v tom filmu a vybírej hlavou. :-D Lístky bys neměl mít problém sehnat, teď na druhou ligu je to snadnější, než v PL, není takový nápor.

Underdog, to je pěkný a výstižný výraz. Jako když se tak na to podívám, já to taky nehrotím. Bayern jsem nikdy moc nemusel, ale v poslední době se mi hodně líbí, jakou cestou jde. Vždycky jsem měl slabost pro týmy s dobrou akademií a to je to, co teď frčí v Bayernu. Spousta odchovanců, doplněné dobrými nákupy. Na hru se taky dá koukat. Samozřejmě jakmile by došlo k mnichovskému derby, tak to jde stranou, ale jak tady byl o prázdninách článek o tom, že ten nový majitel TSV říkal, že Bayern by měl být vzorem pro Löwen, tak s ním souhlasím. Ikdyž chápu, že mnichovští fanoušci to berou úplně jinak.

Reagovat
Arne

To mi neříkej, že fanouškovsky to není zajímavej zápas... O fotbal mi v tomhle případě nejde, na ten se můžu podívat v televizi. A blázen jsem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
honziss

Právě že není. Fanouškovsky je to ta největší potupa, když se zápas právě kvůli fanouškům nedohraje. Millwall je šmejdský klub, kterému fandí ta největší spodina celého Londýna. Absolutní vypatlanci, hloupí lidé. Ten klub by měli zrušit. A nejhorší je, že díky Frodu Pytlíkovi si teď všichni myslí, že na světě neexistuje větší derby. :-D

Reagovat
Arne

Ok, asi máš pravdu... Já o tomhle prostředí nevím moc, takže mě láká spíš taková ta aura, která se kolem toho udělala.

Ale třeba WHU - Portsmouth musí bejt super, Pompey mají taky skvělý fanoušky.

Reagovat
honziss

Spíš West Ham - Southampton, to bude naprostý nářez. Skvělí fanoušci na obou stranách, navíc oba týmy patří k těm nejlepším v Championship. Pokud ti mám doporučit, tak si vyber tenhle zápas.

Reagovat
Arne

Škoda, že to je taky už v únoru, spíš by mě lákalo na Birmingham... Jinak co ty, jezdíš tam na nějaký zápasy?

Reagovat
honziss

Nejezdím. Jsem student, takže by to pro mě bylo finančně příliš náročné. Dostanu se k tomu, až budu vydělávat a stát na vlastních nohách. :-)

Reagovat
smazaný uživatel

jakej daval pekhart gol

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Bayeeern!!!Chlapci nevadí,příště to bude zase válec!A udržená nula taky potěší!

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jo, včera byl fakt nějak sci-fi den. Baník uhrál remízu v Plzni, SGD vyhrálo v Mnichově a sparťanský srdcař je trenérem Slavie

Reagovat
smazaný uživatel

+ kancik se trefil s tipem na Schalke. Opravdu sci-fi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele