základní část, 30. kolo
28.04.2024 15:00 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Martin Regáli (© MFK Karviná)

Karviná se po zásahu Regáliho odlepila na závěr základní části ode dna

Hráči Zlína podlehli ve 30. kole Fortuna ligy Karviné 0:1. O vítězný gól hostů se postaral již ve 12. minutě po samostatném úniku Martin Regáli. Jeho trefa zároveň zajistila Slezanům, kteří neprohráli už čtyři utkání za sebou, vyhoupnutí se z poslední příčky na 14. pozici, čímž v tabulce přeskočili právě Ševce.

Zlín si proložil ligové souboje o záchranu zápasem s Plzní v semifinále MOL Cupu. Ten se Ševcům vůbec nepovedl, což se nebál přiznat nespokojený trenér Bronislav Červenka. Jeho rozhořčení ale nemohlo trvat dlouho a rychle musel začít připravovat své svěřence na "šestibodový" duel s průběžně poslední Karvinou, jenž se navzdory důležitosti odehrál bez systému VAR.

Slezané se dostali již po 12 minutách do vedení, samostatný únik přes půlku hřiště totiž dokázal chladnokrevně proměnit Regáli. Ve 28. minutě mohl odpovědět nejproduktivnější hráč Ševců Vukadin Vukadinovič, jeho pokus však neměl potřebnou razanci na to, aby mohl Dominika Holce překvapit. Těsně před poločasem ještě hlavičkoval Tomáš Schánělec nad bránu.

Zvýšit vedení hostů mohl po pěti minutách druhého poločasu Patrik Čavoš, z dobré pozice ovšem přestřelil bránu. Žlutomodří krátce nato zahrávali zajímavý přímý kop, Tom Slončík z něj nicméně trefil pouze zeď. V 74. minutě měl obrovskou šanci znovu Slončík, ale ani nadvakrát nedokázal vsítit gól.

Karviná tak získala veledůležité tři body a vyrovnala se v tabulce svému soupeři. Nadstavba Fortuna ligy se rozehraje 4. května.

Autor: Livesport.cz / David Pěchouček

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

1:1

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele