základní část, 31. kolo
28.04.2024 12:15 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Oslavující hráči Zwolle (© PEC Zwolle)

Zwolle podniklo důležitý krok k záchraně, doma přetlačilo přímého konkurenta Heracles

Zwolle ani Heracles neměly před vzájemným střetnutím jistotu záchrany, oba kluby jí ovšem byly před nedělním programem hodně blízko. A nakonec důležitý krok učinili domácí, kteří před vlastními fanoušky skolili soupeře o dvě branky. Po matematické stránce ale pořád není jejich udržení se v Eredivisie zcela stoprocentní. Musejí počkat, jak ještě dopadne Waalwijk.

První poločas skončil nerozhodně, v téhle fázi zápasu ještě nebylo jasné, kdo bude vítězem, či zda se nakonec neurodí plichta. Do duelu na každý pád vstoupili lépe domácí, kteří se ujali vedení v 16. minutě. Thy u pravé lajny vyhrál souboj s bránícím Hoogmou, pronikl do vápna a tam chytře naznačil, že bude přihrávat. Nakonec se však rozhodl vypálit. A udělal moc dobře, svou dělovkou pod břevno propálil gólmana Brouwera.

Jenže Zwolle náskok neuchovalo, dostalo totiž, lidově řečeno, gól do šatny. Byl to poslední rohový kop, závěrečný moment úvodního dějství. Ve skrumáži míč propadl k Vejinovicovi poté, co se o něj prali v pokutovém území Hoogma s protivníkem Kerstenem, a následné zakončení z blízkosti nemohlo skončit jinak než brankou. Druhou půli už nicméně zvládli lépe hráči PEC, kteří tak vzkázali, že s největší pravděpodobností budou v nejvyšší soutěži působit i nadále. V 69. minutě MacNulty přiťukl balón hlavou van der Waterovi a ten snadno skóroval, v závěru se pak trefil ještě Krastev, to když prošel od středové čáry až do šestnáctky a odtud pohodlně zacílil.

Autor: Patrik Sandev / espn.nl, skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele