31. kolo
28.04.2024 21:30 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Viktor Gyökeres (© AFP)

Gyökeres dvěma góly během jedné minuty zajistil Sportingu remízu v Portu

Druhý ze šlágrů fotbalového supervíkendu Ligy Portugal mezi Portem a Sportingem skončil dělbou bodů. Domácí tým den po volbách svého prezidenta začal lépe a po prvním poločase vedl o dva góly. Sporting však do druhé půle vyslal svého nejlepšího střelce Viktora Gyökerese, který dvěma góly během 60 sekund upravil skóre na konečných 2:2.

Sporting začal v neobvyklém složení obrany, kdy se na pozici levého obránce postavil tradičně stoper Inácio. Na hrotu útoku pak nenastoupil drobně zraněný Gyökeres, nýbrž Paulinho. Také domácí tým měl problémy se složením obrany. Při zdravotních problémech kapitána Pepeho dostali ve středu obrany prostor Otávio a Zé Pedro. Na pravé obraně si pak těžký ligový debut odbyl teprve osmnáctiletý Martim Fernandes.

Přesto to byl právě domácí celek, který v osekané sestavě šel brzy do vedení. Brankář Sportingu Israel zpanikařil při rozehrávce a přihrál míč soupeři. Ten se pak dostal přes Pepêho Aquina až k Evanilsonovi, který si našel prostor v otevřené obraně a uvnitř pokutového území si vedl jako správný kanonýr - 1:0.

Sporting byl možná v první půli častěji u míče, ale nebezpeční byli hlavně domácí, kteří se dobře připravili a svého soupeře takřka do ničeho nepouštěli. Při chuti byl Evanilson, který se po půlhodině hry protáhl mezi obránci a po krásné individuální akci jen těsně minul bránu.

Ve 40. minutě měl dostatek prostoru k vyvezení míče na pravé straně hřiště debutant Martim Fernandes. Ten přihrál před pokutovým územím rozběhnutému Pepêmu a brazilský záložník přesnou střelou zvýšil už na 2:0.

Po změně stran zareagoval hostující trenér Amorim na nepříznivý vývoj zápasu vystřídáním Bragançy za Gyökerese, ale zásadní zvrat to dlouho nevypadalo. Teprve v 87. minutě našel Coates dlouhým křižným pasem volného Nuna Santose, který z levého křídla poslal přesný centr na Viktora Gyökerese, a jehož přesná hlavička rozvlnila síť.

Na velké projevy radosti ze snížení neměli hosté čas a rychle běželi zpět za půlící čáru, aby se pokusili vybojovat už mnohem reálnější remízu. Možná ani sami nečekali, jak rychle k vyrovnanému stavu dospějí. Rychle po rozehrávce totiž vybojovali míč, který Edwards zatáhl do pokutového území a přesnou přihrávkou před prázdnou bránu našel Gyökerese, jehož práce už byla jednoduchá - 2:2. Oba góly hosté stihli vstřelit do 60 vteřin.

Edwards toho během svého krátkého pobytu na hřišti stihl hodně. Na gólovou asistenci mu stačily dvě minuty a na vyloučení ze hry další dvě. Pustil se totiž do rozmíšky s Galenem, kterou završil fackou, a viděl zaslouženou červenou kartu.

Nastavený čas tak další zásadní zvrat nepřinesl. Porto remizovalo doma se Sportingem 2:2 a jeho náskok na čtvrtou Bragu je jednobodový. Náskok Sportingu na čele ligy se po tomto kole zúžil na pět bodů, ale tři kola před koncem jsou jeho šance na zisk titulu stále vysoké.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele