Komentáře a souhrny

Češi po půlroce vyhráli. A hned jasným poměrem 4:0

Přátelský zápas splnil účel do puntíku. Češi si díky dvěma identickým poločasům, kdy nejprve pokaždé soupeře dvakrát sestřelili a pak se nechali přehrávat, zvedli sebevědomí jak čtyřmi vstřelenými brankami, tak uhájenou nulou. Pod trenérem Bílkem tedy národní výběr ještě nikdy nevyhrál tak velkým rozdílem.

Lvíčata doma překvapivě dovolila Arménii bodovat

Česká jednadvacítka na první pohled vyfasovala relativně příjemnou kvalifikační skupinu. Ovšem Arméni dnes dali jednoznačně najevo, že budou do boje o první příčku hlasitě promlouvat. Z Uherského Hradiště vezou cenný bod hlavně díky kvalitnímu výkonu, s nímž se lvíčatům mohli dlouhou dobu rovnat.

Čechům ke klíčové remíze pomohl chybující rozhodčí

Češi utekli hrobníkovi z lopaty. Dvakrát museli dotahovat, jednou se jim to povedlo jen díky nahranému pádu Rezka. Rozpačitě, ale přece tedy Bílkovi svěřenci uhájili druhou příčku a baráž už si skutečně mohou prohrát jen sami.

Souhrn evropské kvalifikace - 2.9.

Německo deklasovalo Rakousko a jako první postupuje z kvalifikace na závěrečný turnaj. Slovensko si veze remízu z Irska, branka nepadla ani v duelu Litvy s Lichtenštejnskem. Anglie snadno vyhrála v Bulharsku, roli favorita potvrdily i Francie, Itálie, Portugalsko a těsně také Turecko...

Primera Division - souhrn 2. kola

Real Madrid zahájil sezonu ve velkém stylu, když Zaragoze nadělil šest branek. Barcelona v pondělí odpověděla výhrou 5:0 nad Villarrealem. Vítězně začala také Sevilla, která zdolala ambiciózní Malagu. Atlético nenašlo recept na obranu Osasuny , Athletic jen remizoval s Vallecanem. Mallorca si poradila s Espanyolem, Levante veze bod ze hřiště Getafe.

Gambrinus liga - souhrn 5. kola

Šlágr kola skončil výrazně lépe pro Spartu, která veze z Plzně výhru 2:0 a je stále bez ztráty bodu. Liberec prohrál s Teplicemi a odmítl možnost posunout se do čela tabulky. Ostravská mizérie pokračuje, tentokráte Baník doma nestačil na Bohemians 1905. Slovácko vyhrálo nad Duklou, Slavia potřetí v řadě neprohrála.

Ligue 1 - souhrn 4. kola

Lille zvládlo šlágr kola a připsalo si cennou výhru nad Marseille, která nadále zůstává bez vítězství. Lyon vyhrál nad prvním Montpellierem a posunul se na druhou příčku tabulky. Auxerre porazilo Ajaccio a připisuje si první výhru v sezoně, stejně je na tom Bordeaux po triumfu ve Valenciennes. V neděli PSG uspělo díky gólům v poslední minutě, tři body berou i Sochaux a Rennes.

Ruská Premier Liga - souhrn 22. kola

Zenit Petrohrad rozstřílel Krasnodar a dostal se do čela tabulky, protože CSKA jen remizoval v derby na Spartaku. Dinamo Moskva přehrálo Nalčik, Samuel Eto'o se uvedl gólem a zajistil Anži bod z Rostova. Volga porazila 3:1 Těrek a odskočila od sestupových příček. Lokomotiv porazil Kubaň a dostal se před něj v tabulce...

Corgoň liga - souhrn 7. kola

Slovan prohrál v Ružomberoku a nepojistil si vedení v tabulce. Žilna pokračuje v dobrých výkonech, uspěla na půdě Banské Bystrice a vyhoupla se už na druhé místo tabulky s 12 body. Stejný počet mají na svém kontě po remíze se Senicí Zlaté Moravce a po výhře nad Trenčínem Trnava. Nerozhodně skončil duel Nitry s Prešovem, bez bodu zůstává Dunajská Streda...

Bundesliga - souhrn 4. kola

Bayern vyhrál v Kaiserslauternu a posunul se na první místo tabulky, devět bodů má po úspěchu v Hoffenheimu také Werder. Leverkusen remizoval s Dortmundem, Norimberk si poradil s Augsburgem, 1. FC Köln veze body z Hamburku. Freiburg neměl problémy s Wolfsburgem. V neděli remizoval Hannover s Mainzem a Schalke porazilo Gladbach.

8:2. United zničili Arsenal jako nikdo jiný za 115 let!

Tradičně vyrovnané a nervy drásající derby mezi Arsenalem a Manchesterem United se podle očekávání posouvá do zcela odlišné dimenze. Nastartovaní Red Devils svého rivala zničili neskutečnými osmi góly - takovou porci branek Londýňané naposledy inkasovali ještě v předminulém století. Což je koneckonců ideální ilustrace rozsahu této krize.

Anglická Premier League - souhrn 3. kola

Edin Džeko se blýskl čtyřmi góly a pomohl k vysoké výhře Citizens na půdě Tottenhamu. Předvedl se i druhý klub z Manchesteru - United rozdrtili Arsenal poměrem 8:2. v neděli uspěl i Newcastle proti Fulhamu a Stoke proti West Bromwichi. Znovu až v závěru musela Chelsea doma zachraňovat výhru, Norwich nakonec porazila 3:1.

Nizozemská Eredivisie - souhrn 4. kola

Twente znovu uspělo, tentokráte si poradilo s Venlem a má plný počet bodů. Doma uspěly i Utrecht, Waalwijk a Nijmegen, už v pátek si tři body připsal také Ajax. V neděli uspěl Den Haag na půdě Graafschapu stejně jako Alkmaar v Groningenu, Feyenoord remizoval s Heerenveenem a Eindhoven rozdrtil Excelsior.

Skotská Premier League - souhrn 6. kola

Hodně bohaté na branky bylo sobotní odpoledne ve skotské lize. Motherwell vyhrál 4:2 na půdě Dunfermline, Dundee United v závěru zachránilo remízu 3:3 na hřišti St. Johnstone, Inverness porazil Kilmarnock. V neděli uspěl Celtic na půdě St. Mirren, Hearts vyhrál nad Hibernianem a Rangers porazili Aberdeen, takže dál vedou.

Barcelona porazila Porto a získala další Superpohár

Barcelona porazila v dnešním souboji o Superpohár v Monaku 2:0 Porto a čtvrtým triumfem se přiblížila rekordní bilanci AC Milán. První gól zápasu vstřelil před přestávkou nejlepší hráč světa Lionel Messi a na druhý přihrál krátce před koncem střídajícímu Cescu Fábregasovi.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele