základní skupiny - skupina H, 2. kolo
28.09.2011 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Překvapení se nekonalo, Plzeň odjíždí z Milána bez bodu

Na San Siru byl od úvodu k vidění oboustranně útočný, ofenzivní fotbal. AC sice mělo více ze hry, ale ani Plzeň nebyla v první půli daleko od vstřelení branky. Po změně stran ale hostující obrana sílící nápor nevydržela a po gólech Ibrahimoviče a Cassana, tak své bodové konto nerozšíří.

Hned od úvodního hvizdu se začalo pěkně zostra. Jako první o sobě dali vědět domácí. Emanuelson vysunul za obranu Abateho, ten hned z první centroval, u míče byl ale první Čech. Ve třetí minutě potom přišla parádní akce Plzně. Pilař si hravě poradil s Abatem, následně přesným centrem našel ve vápně nabíhajícího Bakoše, jeho umístěnou hlavičku ale skvělým reflexem vytáhl Abbiati.

A hned vzápětí přišla stoprocentní příležitost i na druhé straně. Ibrahimović si pohrál s Bystroněm a ještě posunul zpátky Cassanovi, ten ale střílel pouze do padajícího Čecha. Po úvodních minutách se hra trochu zklidnila, ale postupem času začali získávat navrch opět domácí. Na hranici pokutového území napřáhl Nocerino a Čech musel předvést další pohotový zákrok. O chvíli později to na opačné straně zkoušel z podobné pozice Jiráček, ale nemířil přesně.

Po půlhodině hry se hosté dokázali prokombinovat z vlastní poloviny až před pokutové území, kde se ke střele znovu odhodlal Jiráček, ale ani svůj druhý pokus nedokázal nasměrovat mezi tři tyče. Odpověď AC byla opět blesková. Abateho centr prošel přes celé pokutové území až k volnému Ibrahimovičovi, ten halfvolejem pálil na branku, prudká, ale nepříliš umístěná rána se však stala další kořistí českého brankáře.

Plzeňská pasivita byla pro Milán vodou na mlýn. Ve 37. minutě se ve vápně z ničeho nic vynořil Ibrahimović, jeho střelu ale opět vyrazil pozorný Čech. O dvě minuty později se po spolupráci Bakoše s Kolářem dostal v pokutovém území ke střele Horváth, placírkou ale nedokázal trefit prostor branky. A když neuspěl v závěru prvního dějství se svým pokusem ani Seedorf, tak se do kabin odcházelo za nerozhodného stavu.

I po obrátce se pokračovalo podle stejného scénáře. Otevřít skóre mohl Emanuelson, tomu ale střela nesedla podle představ a branku netrefil. V 52. minutě potom Ibrahimović ve snaze o odhození Čišovského trefil ruku slovenského stopera a sudí Meyer nařídil pokutový kop. Míč si na značku postavil sám vytáhlý útočník a prudkou přízemní střelou k levé tyči poslal svůj tým do vedení - 1:0.

Svěřenci Massima Allegriho se poté uklidnili, i nadále ale pohodlně kontrolovali průběh hry. Po hodině se sice k odraženému míči dostal Horváth, jeho rána ovšem nemohla Abbiatiho ohrozit. V 66. minutě potom bylo o osudu utkání rozhodnuto. Ibrahimović parádní kolmicí vyslal za obranu Cassana, a ten efektním, ale zároveň efektivním obloučkem překonal bezmocného Čecha - 2:0.

Po druhé brance se milánští definitivně stáhli a nechali hrát Plzeň. Ta sice měla míč na svých kopačkách, k ohrožení domácí svatyně se ale na rozdíl od první půle nedostala. Naopak do další příležitosti už se hnal Ibrahimović, kterého ještě na poslední chvíli stihl zastavit Bystroň. Pět minut před koncem mohl zaznamenat alespoň čestný úspěch střídající Ďuriš, jeho zakončení si ale cestu do sítě nenašlo.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (812)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele