Serie A - souhrn 6. kola

01.10.2011, 19:58, aktualizováno 02.10.2011, 22:40
Komentáře a souhrny
Šlágr kola proti AC Milán pro sebe v závěru rozhodl Juventus, který tak vede ligu. Udinese vyhrálo nad Bolognou, zůstává bez porážky o bod před triem Neapol, Palermo, Cagliari. AS Řím má druhou výhru v řadě, 3:1 zvítězila i Parma nad Janovem. Gólová přestřelka byla k vidění v Novaře, Lazio si veze body z Florencie.

Juventus FC - AC Milán 2:0

02.10.2011 20:45

Góly: 87. Claudio Marchisio, 90. Claudio Marchisio

V nedělní velkém šlagru kola porazil vedoucí Juventus loňského mistra AC Milán 2:0 a upevnil si vedení v tabulce. Stará dáma vyhrála díky brankám Claudia Marchisia, ještě v 86. minutě platil bezbrankový stav.

Domácí Bianconeri vstoupili do zápasu aktivněji, jejich hlad po vítězství byl větší než u Rossoneri a v úvodu zápasu to bylo na hřišti cítit. Christian Abbiati musel zasahovat hned po Lichtsteinerově střele, následně ho prověřili Marchisio a Pirlo. Juventus zasypával Milánské střelami, ale díky výtečnému Abbiatimu se skóre neměnilo. Ve 36.minutě měl obrovskou příležitost Mirko Vučinič, jeho lob Abbiati dokázal konečky prstů vyškrábnout na břevno. Ještě do konce poločasu zazdil vyloženou šanci Vučinič a také po změně stran spalování šancí Juve pokračovalo.

Andrea Pirlo našel Bonucciho a Abbiati znovu, poněkolikáté v zápase zasáhl. Posléze přišla jedna z mála šancí AC. Cassano našel uzdraveného Boatenga, který z voleje pořádně protáhl Buffona. Už se zdálo, že Milán nápor Juventusu po celý zápas přežije, když v tom udeřil Claudio Marchisio.

Tři minuty před koncem předvedla Stará dáma velmi pohlednou akci, přihrávkami na jeden dotek se dostal Marchisio až před Abbiatiho a se štěstím, když ho svým odkopem trefil jeden z obránců, proměnil - 1:0 pro Juventus. Pro Milán to byla pochopitelně velká rána, na pozdě inkasovaný gól měl strašně málo času odpovědět.

Definitivní jistotu vítězství dal Juventusu opět Claudio Marchisio, nebo spíše brankář Abbiati, který Marchisiovu střelu propustil ostudně jesličkami za svá záda - 2:0 pro Juventus. Stará dáma mohla začít slavit, velkou neskrývanou radost nad vítězství v přestižním zápase měl i trenér Antonio Conte.

Více informací k zápasu

AC Cesena - Chievo Verona 0:0

02.10.2011 15:00

Góly: -

Cesena to dokázala a má první bod v nové sezoně. Navíc mohla i rozhodnout, ale utkání nakonec končí bez branek.

Byla to rumunská útočná hvězda Adrian Mutu. Ten si bude asi ještě dlouho sypat na hlavu popel za penaltu, která jeho tým stála dva body. Trenér Marco Giampaolo může být hrdý na výkon svého týmu, který proti favorizovanému Chievu předváděl mnohem lepší výkon, než doteď.

Domácí si svou první šanci vytvořili v úvodu, kdy Antonio Candreva nahrával Robertu Guanovy, ten ale střelou z deseti metrů branku nevstřelil. Další šanci měli hráči Ceseny díky Ghezzalovi. Toho našel v pokutovém území dobrým pasem obránce Luca Ceccarelli, ale útočník svou šanci promarnil.

Chievo dnes působil velmi matným dojmem, souhra vázla a obrana byla velmi nejistá. Co se týká útoku, jedinou šanci před půlhodinou hry nevyužil zkušený útočník Sergio Pellissier a stav byl nadále bezbrankový. Cesena se snažila o poznání víc, před poločasem mohla jít dokonce do vedení, Candrevovu dělovku ale perfektním zákrokem chytil Stefano Sorrentino.

Po změně stran přišla již zmíněná šance pro Mutua, po faulu Cesara na Erjona Bogdaniho přišla penalta ve prospěch domácích, k níž se Rumun postavil. Svou penaltu ale vůbec nekopl dobře a Sorrentino si s ní poradil. Místo zaslouženého vedení Ceseny se stále hrálo bez branek.

To se snažil před koncem zápasu změnit Citadin Eder, jeho střela se ale do brány nevešla a týmy se tak rozešli bez branek. Cesena ukázala velkou chuť po vítězství, projevenou zlepšeným výkon, Chievo bude muset ještě hodně pracovat na souhře, pokud se chce zachránit.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - SS Lazio 1:2

02.10.2011 15:00

Góly: 8. Alessio Cerci - 28. Hernanes, 83. Miroslav Klose

Lazio po rozpačitém rozjezdu konečně zabralo a ze stadionu Artemia Franchiho si odváží nesmírně cenné tři body. Hostům zajistil podobně jako v Ceseně tři body Miroslav Klose.

Domácí měli raketový nástup a už v osmé minutě se ujali vedení. Po odvráceném rohovém kopu vrátil míč do ohně Jovetić a Cerci z blízkosti překonal Marchettiho, čímž jenom potvrdil dobrou formu z předchozích zápasů - 1:0. Odpovědět mohl Cissé, z úhlu ale nemířil přesně.

Biancocelesti srovnali krok ve 28. minutě, kdy si na centr Brocchiho naběhl Hernanes a střelou ke vzdálenější tyči zavěsil - 1:1. O pár chvil později mohl ten samý hráč utkání otočit, ale Boruc si s jeho hlavičkou poradil. Na opačné straně potom musel prokázat své kvality proti zakončení Jovetiče i Marchetti.

Po obrátce se pokračovalo v hostující režii. Po rohu se k hlavičce protlačil Dias, pozorný Boruc ovšem jeho hlavičku vyrazil a následný pokus Ledesmy si cestu mezi tři tyče nenašel. O pár minut později měl příležitost opět Cerci, z ostrého úhlu ale pálil nad branku. Po příchodu z lavičky se ihned ukázal i Silva, po spolupráci s Cercim, ale včas zasáhl pozorný Marchetti.

Ten samý hráč potom našel nabíhajícího De Silvestriho, ani odchovanec Lazia ovšem nedokázal strážce hostující překonat. A tak zahrozilo před domácí brankou. Na centr střídajícího Matuzalema si naběhl Klose, ale tentokrát ještě nemířil přesně. To se povedlo až sedm minut před koncem, kdy si bývalý střelec Werderu naběhl na centr Sculliho a z bezprostřední blízkosti překonal Boruce - 1:2.

Více informací k zápasu

US Lecce - Cagliari Calcio 0:2

02.10.2011 15:00

Góly: 10. Thiago Ribeiro, 40. Davide Biondini

Cagliari vítězí na půdě Lecce díky dvěma gólům z prvního poločasu a opět se posouvá tabulkou vzhůru, zatím je na čtvrtém místě. Lecce naopak balancuje v zóně sestupu.

Hned na úvod našel Andrea Cossu útočníka Thiaga Ribeira, který už v desáté minutě prostřelil Julia Sergia a poslal hosty do vedení. Lecce se snažilo přijít s okamžitou odpovědí, konkrétně to byl Djamel Mesbah. Z jeho střely ale srovnávací branka nebyla.

Krátce poté byla k vidění souhra dvou útočníku Lecce, David Di Michele nahrával Ignaciu Piattimu, útočník ale zblízka netrefil. O vstřelení vyrovnávací branky se snažili také Massimo Oddo nebo znovu Di Michele, ale jejich úsilí ale kýžený efekt nepřineslo. To samé lze tvrdit o přímém kopu Cossua, který zakončil nepřesně obránce Astori.

Brankář Agazzi musel řešit ještě jednu nepříjemnost, hlavičku Cuadrada ale bez problému chytil. Neproměněná šance musela domácí mrzet, Cagliari krátce poté navýšilo své vedení v zápase. Agostiniho centr proměnil v gól Biondini a za tohoto stavu také končil první poločas.

Zajímavou střelou zakončil protiútok Cagliari záložník Radja Nainggolan, na druhé straně Di Michele svou šanci také neproměnil. Na hrací plochu se poté dostal Pasquato a dostal šanci zahrát přímý kop, ten ale v bráně také neskončil. Nový muž na hřišti v dresu Lecce, Daniele Corvia, se prezentoval zajímavou hlavičkou, obrana ale jeho pokus zneškodnila.

Poslední akci rozjel Andrea Bertolacci, zakončoval Di Michele, ale Lecce dnes opravdu nemělo svůj den a zaslouženě prohrálo.

Více informací k zápasu

Città di Palermo - AC Siena 2:0

02.10.2011 15:00

Góly: 19. Giulio Migliaccio, 90+4. Abel Hernández (pen.)

Palermo pohodlně přehrálo Sienu a potvrdilo tak dobrý vstup do sezóny. Sicilský celek se ujal zásluhou Migliaccia brzkého vedení, které i přes početní oslabení udržel až do konce. V nastavení navíc přidal konečnou podobu výsledku z penalty Hernández.

Domácí byli od úvodních minut aktivnější a dávali tak jasně najevo, že si chtějí udržet doposud stoprocentní domácí bilanci. První příležitost měl po Balzarettiho pasu Miccoli, který si pohrál s Rossettinim, ale následně už nedokázal udržet míč ve hře.

V osmnácté minutě se už domácí fanoušci mohli radovat. Volný přímý kop rozehrál Miccoli, na centr se nejvýše vyšrouboval Migliaccio a zajistil tak svému celku zasloužené vedení - 1:0. Siena byla v první půli takřka neškodná. Za zaznamenání stojí pouze akce Destra, z jehož přihrávky však Brienza nic nevytěžil.

O poločasové přestávce musel udělat domácí kouč nepříjemné rozhodnutí, neboť Miccoli nebyl schopen stoprocentně pokračovat ve hře, a tak se na jeho místě objevil Zahavy. Další komplikace pak pro domácí tým přišla v 55. minutě. Balzaretti nedovoleně zastavil protiútok Gonzálese a protože už hrál se žlutou kartou, tak další kartónek stejné barvy znamenal pro krajního beka předčasný odchod ze hřiště.

Siena mohla téměř vzápětí trestat, ale Tzorvas si střelu Gonzálese pohlídal. Na druhé straně střílel Hernandéz, Brkić jeho ránu vyrazil pouze k nohám Zahavyho, ten ale nedokázal nabídnuté šance využít. V nastavení potom Vitiello fauloval ve vápně Zahavyho sudí Romeo nařídil pokutový kop, za protesty byl navíc po druhé žluté vyloučen Rossettini. Míč si na značku postavil Hernández a uzavřel na konečných 2:0.

Více informací k zápasu

Parma FC - Janov CFC 3:1

02.10.2011 15:00

Góly: 29. Sebastian Giovinco, 42. Sebastian Giovinco (pen.), 50. Stefano Morrone - 90. Rodrigo Palacio (pen.)

Janov se už určitě těší, až se opět představí na domácí půdě. Dva venkovní zápasy mu teď totiž vůbec nevyšly. Po Chievu prohrál i v Parmě, kde exceloval Sebastian Giovinco. A nebýt brankáře Freye, pravděpodobně by Grifové prohráli víc než 3:1.

Na Stadio Tardini se Janovu nikdy moc nedařilo, jen jedinkrát tu dokázal vyhrát, loni zvítězil 3:2.

V osmé minutě se poprvé ukázal Giovinco. Jeho roh našel Modesta, proti jehož zakončení musel vytáhnout parádní zákrok Frey. Také Freyův protějšek Mirante se zapotil. Nejprve musel vytěsnit Jorquerovu ránu a vzápětí se štěstím zlikvidovat i Constantův pokus.

Skóre se měnilo až po půlhodině hry, kdy Floccari patičkou vyslal Giovinca, ten utekl obráncům a přeloboval Freye. Janov mohl odpovědět trestným kopem Bova, ale při domácím mužstvu se drželo štěstí. Mirante míč totiž sice vyrazil do tyče, od které se odrazil zpátky do něj a mířil do brány, jenže na čáře ho stihl vykopnout Lucarelli.

Pár minut před přestávkou obešel na levé straně Velosa aktivní Giovinco a ve vápně ho následně fauloval Kucka. Sám Giovinco penaltu proměnil a zvýšil na 2:0.

Do druhé půle nasadil kouč hostů Alberto Malesani dalšího útočníka, Pratta, ale už po pěti minutách opět sledoval, jak jeho svěřenci inkasují. Biabiany v protiútoku našel Morroneho a ten sice nejprve trefil břevno, ale v dorážce už se nemýlil. Frey byl bezmocný.

Valdes mohl z dalšího rychlého protiútoku zvyšovat už na 4:0, ale fantastický Frey mu to nedovolil. V nastaveném čase pak nakonec z penalty alespoň korigoval výsledek Palacio.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Bologna FC 2:0

02.10.2011 15:00

Góly: 29. Medhi Benatia, 72. Antonio Di Natale (pen.)

Skvělý start do sezony zažívá Udinese, vyhrává doma důležitý zápas se silnou Bolognou. Obrana na Stadio Friuli dokázala udržet útočníky hostí na uzdě a bere tři body.

Dobře pracující obranu domácích nedokázali překonat Marco Di Vaio, Robert Aquafresca, ani Diamanti, za 'Zebry' naopak skórovali Benatia a kapitán Antonio Di Natale. První šanci zápasu měl právě Benatia, střela obránce ale nakonec mířila mimo bránu, stráženou Federicem Agliardim. Bologna měla i trochu smůly, po čtvrthodině se zranil obránce Antonsson a na hřiště musel veterán Simone Loria.

Hlavičku Torjeho po Di Nataleho centru zlikvidoval opět Agliardi a neujala se ani Koneho rána. V dalších dvou šancích měl prsty opět Di Natale, ale štěstí mu dnes tolik nepřálo. Po půlhodině hry se ale přece jen dostali domácí hráči do vedení, Ferronettiho roh přetavil hlavou v branku aktivní Benatia a Udinese vedlo 1:0.

Di Natale střílel ze všech možných úhlů, jeho projektil ze třiceti metrů ale vytáhl opět skvělý Agliardi. V další pozici se objevil Armero, ani tento záložník ale brankáře nepřekonal. Krátce před poločasem po nahrávce Dušana Basty zazvonila levá tyč, autorem byl opět Di Natale. V prvním poločase tedy padla jen jedna branka.

Ten druhý začali domácí aktivněji, Chilan Mauricio Isla vybídl ke skórování Di Nataleho, jeho střelu ale domácí obrana zastavila. Bologna se snažila o odpověď, po centru Raggiho hlavičkoval nebezpečně Kone, mířil ale vysoko nad bránu. Za Udinese se snažil prosadit Gabriel Torje, ale nevedl si o mnoho lépe.

Ke konci zápasu začali být hráči hostí nervózní, projevilo se to v zákroku Diega Peréze v pokutovém území, kde fauloval pronikajícího Armera. Rozhodčí ukázal na značku pokutového kopu a Di Natale se tentokrát už konečně prosadil - 2:0 pro Udinese.

Isla ani Asamoah své šance neproměnili a Udinese tak může slavit další cennou výhru. Ta ho za určitých okolností může poslat do čela tabulky.

Více informací k zápasu

Novara Calcio - Calcio Catania 3:3

02.10.2011 12:30

Góly: 49. Marco Rigoni (pen.), 65. Takayuki Morimoto, 85. Jeda - 14. Nicola Legrottaglie, 56. Francesco Lodi, 90. Alejandro Gómez

Novara nejdřív prohrávala, poté zápas otočila ještě pět minut před koncem vedla. Bod ale nakonec zachránil hostující Goméz a tak se oba týmy rozešli se stejným počtem bodů.

Kdo by čekal takovou přestřelku, jen těžko by mu před zápasem někdo uvěřil. Tým z Novary platí nováčkovskou daň, svěřenci trenéra Montelly zase nijak neoplývají střeleckou potencí. Diváci se ale dnes krátce po obědě rozhodně na stadionu v Novaře nenudili.

První šanci měli hosté, Davide Lanzafame ale svou střelou minul bránu, střeženou Samirem Ujkanim. První branka zápasu přišla po čtvrthodině hry, kdy se prosadil veterán Nicola Legrottaglie. Ciro Capuano od rohového praporku nacentroval a obránce Catanie napálil levou nohou míč za Ujkaniho záda. Filipo Porcari se poté snažil srovnat, jeho střelu ale brankář Catanie chytil.

Po rychlém protiútoku Novary mohl srovnat také Pablo Granoche, ale ani jeho střela gól nepřinesla a tak se do šaten oba týmy rozešly za stavu 1:0 pro Catanii.

To se ale změnilo hned po přestávce, kdy v pokutovém území zahrál rukou záložník Catanie Delvecchio a Marco Rigoni nařízenou penaltu proměnil. Uběhlo jen šest minut a hráči Catanie se rozhodli, že je na čase vzít si vedení zpět, postaral se o to Francesco Lodi krásnou střelou z přímého kopu.

Když uběhla hodina hry, trenér Tesser vystřídal Granocheho za Morimota a jen o chvíli později se útočník vyznamenal. Po centru Rigoniho umístil míč do míst, kam brankář nedosáhl a stanovil průběžný výsledek na 2:2. Zraněného Meggioriniho nahradil Jeda a opět ukázal, jak skvělý čich na střídání má trenér Tesser. Deset minut po svém nástupu na hřiště to byl právě Jeda, kdo poslal Novaru do překvapivého vedení! Hlavou uklidil míč do středu brány a otočil tak stav utkání ve prospěch nováčka.

Když už to vypadalo, že hosté odjedou poraženi, po Ledesmově pasu míč skvěle zpracoval Alejandro Goméz a vyrovnal na konečných 3:3. Krásný zápas tedy přinesl hned šest branek a po bodu pro každý tým.

Více informací k zápasu

Inter Milán - SSC Neapol 0:3

01.10.2011 20:45

Góly: 42. Hugo Campagnaro, 56. Christian Maggio, 75. Marek Hamšík

Ani jeden vstřelený gól, naopak tři ve vlastní síti. Takový součet si možná udělal trenér Ranieri při své první porážce coby kouč Interu. A to v dresu hostí chyběl Edinson Cavani...

Ranieriho domácí vystoupení skončilo fiaskem, o góly se zasloužili Hugo Campagnaro, Giuseppe Mascara a Marek Hamšík. Utkná ovlivnila také červená karta pro záložníka Joela Obiho. Ranieri tak vehementně protestoval, že ho rozhodčí potrestal stejně.

Zápas byl bezpochyby zajímavý pro Gorana Panděva, který ještě v minulé sezoně hrál právě za poraženou stranu. Vítězství Neapole mu tak bylo velkou satisfakcí. Za Inter nastoupil útočník Giampaolo Pazzini, ačkoli původně hrát neměl. Svou důvěru trenérovi splácel už od začátku, dokonce byl prvním, kdo dal gól. Pro ofsajd ale uznán nebyl. Kdo ví, jak by se zápas vyvíjel, kdyby šel Inter do vedení. V tomto případě to ale bylo jinak...

Hostující Lavezzi se snažil Pazziniho napodobit, po centru obránce Juana Zunigy ale jeho hlavičku Julio Cesar chytil. Hra pokračovala ve velkém tempu, obě strany se snažili prolomit hradbu soupeře. To se podařilo pět minut před poločasovou přestávkou a byli to hráči Neapole, kdo utišili stadion San Siro.

Skvělý sprint Christiana Maggia se rozhodl ukončit záložník Obi, ale vybral si špatný způsob a ještě horší místo - fauloval v pokutovém území a následovat nemohlo nic jiného, než penalta pro Neapol, žlutá karta pro Nigerijce. A protože byla jeho druhou, automaticky následovala karta barvy červené. Penaltu Marek Hamšík neproměnil, mrzet ho to ale nemuselo, míč dopravil do sítě Campagnaro.

Deset minut po zahájení druhé půle se skóre měnilo znovu. Obránce Nagatomo vyrobil chybu, z níž resultovala šance pro Giuseppeho Mascaru a ten ji bezezbytku využil. Stále horší scénář se pozvolna měnil v noční můru. Přesněji to bylo tehdy, když čtvrt hodiny před koncem hosté udeřili znovu!

Marek Hamšík dostal od Lavezziho hezkou nahrávku a přesnou střelou rozplakal fanoušky domácího týmu. Hosté si už vedení pohlídali a tři body odváží domů. Vítězství posouvá Neapol s deseti body do čela tabulky, zatímco Inter padá těsně nad hranici sestupu.

Více informací k zápasu

AS Řím - Atalanta Bergamo 3:1

01.10.2011 18:00

Góly: 20. Bojan Krkić, 31. Daniel Osvaldo, 81. Fábio Simplício - 48. Germán Denis

Luis Enrique prokazuje, že důvěru v něj vkladenou dokáže splatit. Prosadili se i oba noví útočníci AS, Atalanta korigovala těsně po poločase.

Řím začal utkání velmi aktivně, rychlé kombinace ale hráči zakončovali nepřesnými střelami. Ty, které do hostující brány mířily, zneškodnil brankář Consigli. Mezi třemi tyčemi AS nastoupil Bogdant Lobont, zraněný Maarten Stekelenburg utkání sledoval jen z tribuny. Jeho konkurent ale příliš práce neměl, římská obrana tentokrát fungovala velmi disciplinovaně. V útoku nastoupili vedle Tottiho Bojan Krkič s Pablem Osvaldem.

Velmi speciální musel být zápas pro novou posilu Atalanty, Mattea Brighiho, jenž v týmu z Bergama od léta hostuje právě z Říma. V záložní řadě 'Giallorossi' udělal Luis Enrique jednu malou změnu, oproti předpokládanému start Pizarra naskočil na jeho místo ofenzivnější Fabio Simplício.

Po úvodním oťukávání obou týmu měl první vážnější šanci v utkání obránce Nicolas Burdisso, Tottiho rohový kop ale hlavou do sítě neusměrnil. To ale po chvíli napravil mladíček Krkič. De Rossi našel výbornou nahrávkou dobře rozběhnutého útočníka a ten zkušeně propasíroval míč mezi obráncem a brankářem hostí - 1:0 pro AS.

O chvíli později měla šanci také Atalanta, hlavičkou ale Manfredini Lobonta nepřekonal. Za to přišel trest v podobě druhého gólu. Rohový kop Tottiho sice obrana odvrátila, míč ale perfektně vrátil do ohně Aleandro Rosi, Pablo Osvaldo si pohlídal ofsajdovou hranici a přes brankáře Consigliho zakončil.

První poločas nabídl například ještě ránu Francesca Tottiho, ale tempo postupně upadalo a držení míče vyhrávala Atalanta. Do druhého poločasu jakoby nastoupil úplně jiný tým z Bergama. Po několika drobných chybách celé hry AS se po rohovém kopu prosadil útočník Germán Denis a vstřelil kontaktní branku.

V tu chvíli Atalanta sebrala síly a vrhla se do útoku. Držení míče opět na její straně, šance domácích ubývaly a množily se šance hostí. Schelotto svou hlavou mířil nad Lobontovu svatyni a vrátit domácím dvoubrankové vedení mohl kapitán Totti, jeho střela ale bránu Consigliho o pár centimetrů minula.

Luis Enrique vystřídal Bojana i Tottiho, nahradil je Pizarrem a Borinim, hra ale přesto trochu ztrácela tempo i přesnost. Všechny tři body vzápětí pojistil Fabio Simplício, jehož skvělou narážečkou poslal do šance Pjanič a brazilský záložník přeloboval Consigliho - 3:1 pro AS.

Dnešní zápas ukázal, že se Řím pomalu sehrává, Osvaldo že pálit umí a že i vítězná série Atalanty jednou skončí...

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Juventus FC53209:311
2.Udinese Calcio53207:111
3.SSC Neapol53119:310
4.Città di Palermo53119:610
5.Cagliari Calcio53118:510
6.AS Řím52216:48
7.SS Lazio52217:68
8.Chievo Verona52216:58
9.ACF Fiorentina52126:47
10.Janov CFC52129:87
11.Calcio Catania51315:76
12.Parma FC52036:106
13.Novara Calcio512210:105
14.AC Siena51224:45
15.AC Milán51225:85
16.Atalanta BC53118:74
17.Inter Milán51137:114
18.US Lecce51043:93
19.AC Cesena50142:71
20.Bologna FC50142:101
Bodové odečty
Atalanta BC-6za korupci

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (572)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele