31. kolo
28.04.2024 19:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Heidenheimu (© AFP)

Darmstadt se osudu nevzepřel a po pouhém roce se loučí s německou smetánkou

Darmstadt prohrál ve 31. kole Bundesligy na vlastním hřišti s Heidenheimem 0:1, čímž oficiálně stvrdil svůj pád do druhé ligy. Jedinou trefou zápasu o tom v závěru rozhodl rakouský útočník Nikola Dovedan, jenž se prosadil ve druhém duelu v řadě. Rok po postupu mezi německou fotbalovou smetánku se tak Die Lilien vrací zpátky, zatímco hosté, kteří byli letos taktéž nováčkem soutěže, se díky řadě povedených výkonů především z podzimní části sezony nacházejí ve středu tabulky.

Hráči Darmstadtu vstupovali do domácího utkání s vědomím, že pokud nezvítězí, tak definitivně zpečetí sestup do druhé ligy. V předešlém kole ovšem poprvé od října minulého roku alespoň trochu potěšili své fanoušky, když vyhráli na hřišti Kolína. O další triumf se chtěli pokusit proti Heidenheimu, jenž se velmi trápil, o čemž svědčily pouhé dvě výhry v tomto kalendářním roce.

Die Lilien zahrozili poprvé už v páté minutě, kdy Fabian Nürnberger sám ve vápně těsně přestřelil branku Kevina Müllera. Heidenheim se dostal k zakončení až ve 26. minutě poté, co si na centrovaný balon naskočil Patrick Mainka, skvělým zákrokem se však předvedl Marcel Schuhen. V 37. minutě se míč šťastně odrazil k Marvinovi Pieringerovi, ten neváhal a z první jej napálil jen těsně vedle levé tyče.

Jen pár sekund po začátku druhé půle se míč odrazil k osamocenému Timovi Skarkemu a ten pohotově vystřelil na dobře postaveného Kevina Müllera. V 66. minutě předvedl brankář Heidenheimu nádherný zákrok, když z levého horního rohu vytěsnil střelecký pokus Nürnbergera z přímého kopu. Müllera nedokázal překonat ani Oscar Vilhelmsson, který z úhlu pálil přímo na gólmana hostujícího celku. V nastaveném čase z protiútoku se po přihrávce Christiana Kühlwettera a hrubé chybě jednoho z obránců prosadil střídající Dovedan.

Darmstadt tak na zázrak nedosáhl a s Bundesligou se po konci ročníku definitivně rozloučí. V následujícím kole se 4. května střetne s Wolfsburgem, Heidenheim se utká o den později s Mohučí.

Autor: Livesport.cz / David Pěchota

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele