osmifinále - 1. zápasy
20.02.2024 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Joey Veerman si zpracovává míč, vlevo Julian Ryerson (© AFP)

Dortmund si i přes zásah do defenzivních řad odvezl z Eindhovenu nadějný výsledek

Borussia Dortmund v prvním utkání osmifinále Ligy mistrů v nedalekém Eindhovenu remizovala s PSV 1:1. Hostům těsně před výkopem vypadly ze sestavy dvě defenzivní opory, což bylo v úvodu utkání znát. I přesto však otevřel skóre Donyell Malen, když s pořádnou dávkou štěstí procedil míč do sítě. Zaslouženou vyrovnávací trefu obstaral nizozemskému celku v 56. minutě Luuk de Jong z pokutového kopu. BVB mohlo ve výsledku být s remízou spokojeno, jelikož přežilo hned několik šancí domácích a odvetu odehraje před vlastními fanoušky.

PSV bylo jedním z velkých překvapení letošního ročníku, když z velmi složité skupiny postoupilo společně s londýnským Arsenalem. Nizozemce čekal ve vyřazovací fázi německý Dortmund, který dokázal postoupit z nejtěžší skupiny F. V domácí soutěži ovšem dominantními výkony příliš neoplýval, o čemž svědčilo, na jeho poměry slabé, čtvrté místo v tabulce.

Hostující trenér Edin Terzič měl ještě před startem utkání těžkou hlavu, když nejprve na poslední chvíli onemocněl Niklas Süle a následně se při rozcvičce zranil brankář Gregor Kobel. Po velmi nepřesvědčivém úvodu, kdy Dortmund mohl několikrát inkasovat,přivedl na příjemnější myšlenky kouče s chorvatskými kořeny ve 24. minutě Malen, jehož tečovaná střela se od břevna nakonec dostala za záda brankáře Waltera Beníteze. Závěr poločasu se pak bohužel spíše než v duchu pohledného fotbalu nesl ve znamení několika tvrdých zákroků.

Druhé dějství přineslo rychlou dramatizaci, když po 10 minutách hry přišla penalta pro PSV. De Jong dokázal přízemní střelu dostatečně utáhnout tak, že na ni Alexander Meyer těsně nedosáhl. V 72. minutě měl znovu namále domácí gólman Benítez, tentokrát však na tečovaný balon stihl reagovat. V poslední desetiminutovce mohl rozhodnout Sergiňo Dest, jenže svůj průnik zakončil z nevýhodného úhlu a nechal vyniknout Meyera. Tým z Eindhovenu si pak vytvořil ještě několik šancí, jenže Johan Bakayoko ani Malik Tillman nedokázali úspěšně vyřešit finální fázi.

PSV tak dokázalo v domácím prostředí uhrát alespoň remízu. V odvetě, která je na programu 13. března, ovšem bude mít výhodu svého stadionu BVB.

Autor: Livesport.cz / Kryštof Burger

Komentáře (13)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Bastaron

2:2

Reagovat
Seydou Doumbia

2:2, tohle bude nejlepší zápas tohoto týdne v LM

Reagovat
Seydou Doumbia

Při posledním měření sil těchto dvou týmu z roku 2002 u toho byl třeba Kežman, Ooijer, Bouma, Van Bommel, Robben, Rommedahl nebo Hesselink, na druhé straně Rosa, Koller, Frings, Lehmann, nebo Metzelder

Reagovat
FCSL

A Rosa neskutečnej, 2 goly udělal on

https://www.youtube.com/watch?v=P_mGW2kVtko

Reagovat
ACSeRw!n

karta pro van Bommela nesmela chybet

Reagovat
pawels

Reagovat
ACSeRw!n

2:0

Reagovat
Seydou Doumbia

BVB nehraje nic extra, bohužel hráči PSV hovada v zakončení. Do golovek se dostávají mladí nezkušení hráči a ti, kteří by ty goly dokázali dát tak ty šance nemají (De Jong, Čaki Čaki Lozano). Zápas ale baví, tak jak jsem čekal.

Reagovat
Ronaldo.com

Reagovat
Seydou Doumbia

Tohle mělo PSV vyhrát, čekám že odvetu zvládne BVB

Reagovat
pawels

Taky bych řekl, ale s tímhle fotbalem, co teď hrajou to už na další postup nebude.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele