základní skupiny - skupina D, 6. kolo
12.12.2023 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Hakan Calhanoglu v souboji s Beňatem Turrientesem (© AFP)

Real Sociedad udržel ve městě módy glanc, remíza na San Siru mu vynesla prvenství ve skupině

V přímém souboji o vítězství ve skupině D Ligy mistrů remizoval domácí Inter s Realem Sociedad 0:0, což vzhledem k lepšímu celkovému skóre znamenalo první příčku pro španělský celek. Zatímco hosté během duelu dominovali v držení míče, Nerazzurri častěji hrozili z rychlých protiútoků. Ani jedna z těchto filozofií ale v konečném důsledku ke vstřelení vítězného gólu nevedla.

Oba celky sice již měly jistotu postupu do vyřazovací fáze, náboj utkání ovšem dodával fakt, že se jednalo o přímou bitvu o první příčku. V lepší pozici se nacházel Real Sociedad, jemuž stačila i remíza. Inter měl ovšem výhodu domácího prostředí, zároveň prošel 13 zápasů za sebou bez porážky. Chlubit se však mohli i Baskové, kteří od startu sezony prohráli ze 23 střetnutí pouze třikrát.

Elita skupiny D rozehrála velmi vyrovnanou partii, kde měla přece jen trochu navrch baskická ekipa. Naopak Nerazzurri těžili spíše z rychlé přechodové fáze, kterou museli Španělé často hasit i za cenu nedovoleného zákroku. Úvodní branku měl na kopačce bývalý arménský reprezentant Henrikh Mkhitaryan, jeho pokus ale zlikvidoval obranným zákrokem Hamari Traoré. Záhy to byl právě Sociedad, jenž po zbytek první půle tahal za kratší konec.

Finalista minulého ročníku milionářské soutěže nastoupil do druhého poločasu jako jednoznačně lepší celek a jen zřídkakdy pouštěl San Sebastián na útočnou polovinu. Taktickou partii mohl rozštípnout Arsen Zakharyan, který se po rohovém kopu dostal k propadlému míči. Nedokázal jej však propálit přes hradbu bránících hráčů.

V posledním utkání skupiny si tak nakonec zajistil první místo v tabulce Real Sociedad, který bude mít papírově lepší výchozí pozici v play off. Osmifinálový los je na programu 18. prosince.

Autor: Livesport.cz / Jaroslav Junek

Komentáře (16)

Přidat komentář
Elmas

3:1

Reagovat
Bastaron

2:1

Reagovat
Pospovič

Tu musí Inter vyhrát, jinak by z toho byly jen zbytečné komplikace

Reagovat
Phillipinho

Brais bude se zlomenou rukou hrat jenom tezko dneska.

Reagovat
Rudy

Cuadrado, Asllani, Sensi. No potes. Utok jeste vstrebam ale ta zaloha rozbije celou nasi hru. Prezit prvni polocas a cekat na stridani. Cuadrado stridal minuly zapas a vsechno zku..., to byla hruza. Hraci si taky vsimli a pak uz tezky ignore. Takhle to ale nemuze fungovat od 1 minuty , no usem zvedavy.

Reagovat
Nuno čomes

Neporazíš boraky nemůžeš být první.

Reagovat
Nuno čomes

Výběr: Arsenal, Bayern, Real, City, Barcelona, Atletico/Lazio, nejspíš Dortmund. Skvěle pičo

Reagovat
Rudy

Nic strasneho. Vse hratelne. Pokud mozno ne Atletico. Nevadilo by opacko finale, rozlousknout to uz na zacatku. Pak si komfortne dojit do finale.

Reagovat
Seydou Doumbia

Nějak moc narostl nosánek po jednom finále

Reagovat
snuff24

Reagovat
I*M

Ber to tak. Aspoň se můžeme pak v klidu soustředit na ligu

Reagovat
Nuno čomes

Jen aby to ten Coppa trenér zvládl

Reagovat
Interista_4ever

Ty máš slušně připosraný mindset, pokud si máme z každého velkého jména káknout do trenek, tak do toho zápasu nemusíme ani vůbec nastupovat…

Argument úplně mimo

Reagovat
snuff24

Barcu bych bral to je dobrej močál

Reagovat
Nuno čomes

Jo klidně. Ve finále nejslabší soupeř.

Reagovat
Phillipinho

Socky v suchym triku. Pouze dva inkasovany goly v sesti zapasech. Ty tymy na druhych mistech jsou temer vsechny hratelny. Mohli by klidne ctvrtfinale udelat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele