předkola - 3. předkolo - mistrovská část - 1. zápasy
08.08.2023 20:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Ani Kaan Kairinen neskóroval (© twitter.com/ACSparta_CZ)

Sparta v Dánsku uhrála nadějnou remízu. Proti Kodani obstál skvělý Vindahl, Haraslín selhal

Hráči Sparty remizovali ve třetím předkole Ligy mistrů na hřišti Kodaně 0:0. Dánové měli v průběhu duelu statistickou převahu, přesto se do první velké šance dostal Lukáš Haraslín. Ten však v samostatném úniku doufal v kontakt s gólmanem soupeře, upadl a ani nezakončil. Vynikajícím výkonem se prezentoval nový brankář Pražanů Peter Vindahl, jenž byl jistý v rozehrávce a několika skvělými zákroky podržel českého šampiona. V největších příležitostech Seveřanů jej navíc dvakrát zachránilo i břevno.

Letenští vstupovali do jednoho z nejklíčovějších utkání sezony dobře naladění, jelikož si o víkendu bez problémů poradili s Pardubicemi. Tentokrát je však čekal o poznání těžší úkol. Domácí Kodaň se totiž nacházela ve skvělé formě, což dokazovalo pět výher v řadě, přičemž v posledních dvou duelech vsítila 10 branek. Důležitou vzpruhou pro Rudé byly dva vstřelené góly kanonýra Jana Kuchty, jenž sám řekl, že tyto trefy před důležitým utkáním potřeboval.

Úvod zápasu se nesl v režii domácích, k žádnému ohrožení sparťanské brány to však nevedlo. Do vyložené šance se naopak po rychlém protiútoku dostal na druhé straně hřiště Haraslín, jenž ale při obcházení brankáře upadl a ani nezakončil. První střelecký pokus mířící mezi tři tyče si tak po čtvrthodině hry připsal až Diogo Goncalves, jehož ránu však úspěšně vyrazil Vindahl. Ve 32. minutě si Dánové vypracovali další gólovou příležitost, Roony Bardghji však nevyužil dobrého přízemního centru z levé strany a míč namířil pouze do břevna. Ještě před odchodem do šaten bylo rušno také před brankou Kodaně, střela Haraslína ale neprošla přes bránícího hráče a Kuchta rozvlnil z velkého úhlu jen boční síť.

Na startu druhého poločasu se o slovo přihlásil Jan Mejdr, když se opřel do skákavého míče za pokutovým územím a proti jeho parádní ráně musel pohotově zasáhnout až Kamil Grabara. Po hodině hry zahrozil podruhé v utkání Goncalves, pokus šikovného Portugalce ale prolétl jen vedle brankové konstrukce. Následně se za Vindahlem znovu rozezvučela horní tyč, tentokrát po zakončení hrudí od střídajícího Viktora Claessona. Gólman Sparty musel být až do konce zápasu ve střehu a v 81. minutě si připsal dva po sobě jdoucí fantastické zákroky, díky kterým nedošlo ke změně skóre.

Sparta tak dokázala na půdě Kodaně uhrát velmi dobrý výsledek do odvety. Ta se odehraje v úterý 15. srpna na Letné, kde budou mít sparťané postup ve vlastních rukou.

Autor: Patrik Sandev / Livesport.cz / Marek Tomaštík

Komentáře (848)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele