základní skupiny - skupina A, 4. kolo
08.11.2023 21:00 CET
4 : 3
(2:2)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Radost hráčů Kodaně (© AFP)

Höjlundův návrat přebil velkolepý comeback. Horská dráha v Kodani dovezla United k dalšímu fiasku

Manchester United neudržel v Kodani ve čtvrtém kole skupiny A Ligy mistrů dvougólový náskok a v bláznivém duelu nakonec domácím podlehl 3:4. Zprvu to vypadalo, že hlavním příběhem zápasu budou dvě přesné trefy odchovance severského celku Rasmuse Höjlunda, krátce nato se však teprve podruhé v klubové kariéře nechal vyloučit Marcus Rashford a utkání dostalo zcela nový náboj. Domácí ještě do poločasu stihli vyrovnat a ačkoliv pak znovu prohrávali, podařilo se jim dát další dvě branky a klání senzačně dovést do úspěšného konce. O vítěznou branku se přitom postaral teprve 17letý Roony Bardghji.

"Rudí ďáblové" prožívali velmi nevydařené období. S prohrami 0:3 odešli z duelů proti Manchesteru City i Newcastlu a jejich čest zachraňovala až hubená výhra na půdě Fulhamu. Dva týdny zpátky navíc měli namále i proti Kodani, která sahala na Old Trafford po bodovém zisku. Trn z paty tehdy vytrhl svěřencům Erika ten Haga André Onana, jenž v sedmé minutě nastavení zlikvidoval penaltu hostujícího Jordana Larssona.

Netrvalo dlouho a Rudí ďáblové šli do vedení. Scott McTominay našel na zadní tyči bývalého útočníka Byens Hold Höjlunda, jenž odkrytou část brány bez problémů trefil. Ve střehu musel být také Onana, poněvadž přízemní centr jen tak tak stáhl před dobíhajícím útočníkem domácích. Nakonec to ale byli hosté, kteří opět udeřili. Skvěle sehraný protiútok do prázdné brány zakončoval opět Höjlund.

Na konci poločasu byl vyloučen Rashford, jenž se provinil učebnicovým šlapákem. Kodaň zanedlouho přesilovku poprvé využila. Fantastickou přihrávku z první pohotově zužitkoval Mohammed Elyounoussi. Ve druhé polovině nastaveného času pak penaltu vyrobil Harry Maguire, který zahrál ve vlastním vápně rukou. Z puntíku se následně nemýlil Portugalec Diogo Goncalves.

Po změně stran jako první zahrozil netradičně Denis Vavro, jenž napřáhl z pořádné dálky, nicméně Onana byl na jeho přízemní ránu připraven. Krátce nato se o pozornost přihlásil Diogo Dalot, ten napálil jen tyč Kamila Grabary. Všechna snaha domácích nakonec přišla vniveč, poněvadž jeden z jejich hráčů zahrál ve vlastním pokutovém území rukou, čehož s radostí využil osvědčený exekutor penalt Bruno Fernandes.

Vedení ale "Ďáblům" nevydrželo až do závěrečného hvizdu, na centr mířený na zadní tyč si naběhl Lukas Lerager a uklidil míč do sítě. Těsně před koncem výhru Kodaně zařídil dorážkou střídající supertalent Bardghji, ale jeho radost nemusela trvat dlouho. Maguire totiž zpoza pokutového území vyslal dělovku, která orazítkovala břevno.

Kodaň tak uštědřila United další tvrdý direkt a připsala si do tabulky tři body. Další zápas sehraje dánský mistr 29. listopadu na hřišti Bayernu. "Rudí ďáblové" zavítají ve stejný den na horkou tureckou půdu, kde vyzvou Galatasaray.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (879)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele