základní skupiny - skupina A, 5. kolo
26.10.2022 21:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Giovanni Simeone (© AFP)

Neapol vyhrála v Lize mistrů i popáté, doma lehce předčila poslední Rangers

Neapol neměla před domácími fandy větší problémy s udržením své vedoucí pozice v tabulce skupiny A, dokráčela k pohodlnému vítězství nad Rangers, a jestli na samý závěr nepadne na půdě Liverpoolu nějakým zásadním rozdílem, na první příčce zůstane. Hosté ještě neztratili naděje na pokračování v evropských pohárech i pro jaro, jejich šance jsou však hodně mizivé.

Spíše řečeno by museli ve svém posledním vystoupení v milionářské soutěži skolit třetí Ajax vysokým poměrem, protože v Amsterdamu na začátku září schytali tvrdý čtyřgólový debakl. Pokud se navíc podíváme na dosavadní výsledky skotského výběru, stěží můžeme očekávat, že by se jeho situace mohla posunout k lepšímu. Od dvaceti obdržených branek ho dělí jediná.

Rozjetá Neapol vstupovala do tohoto mače jako jednoznačný favorit a k uchování své parádní stoprocentní bilance nakročila rázně už od úvodních pasáží. A výtečně se přitom prezentoval Simeone, který v krátkém sledu zaznamenal hned dva přesné zásahy. O ten první se postaral v 11. minutě, to když ho z pravé strany pobídl svou přihrávkou Di Lorenzo, následovalo umné a rychlé zpracování a pak přesná střela ke vzdálenější tyči i z trochu složitějšího úhlu. A o pár chvil později Simeone ukázal, že umí být též univerzální v koncovce, že dokáže zacílit přesně rovněž hlavou, a centr z levé strany od Mária Ruie nasměroval pohotově tam, kam potřeboval.

Italský soubor měl duel plně pod vlastní kontrolou, Rangers do žádných vyložených možností nepouštěl a snažil se pouze nenuceně svůj náskok ještě navýšit. V 52. minutě odmítnul dovršit hattrick Simeone, jehož střelu lapil brankář McGregor, nakonec se každopádně přece v rámci druhého dějství konala jedna změna skóre, konkrétně v 80. minutě. Krátce předtím se ještě na McGregora nepodařilo vyzrát Máriovi Ruiovi, tato akce nicméně vyrezultovala v rohový kop, který zahrál od rohového čtvrtkruhu Raspadori, a stoper Östigaard jeho pas zdárně zužitkoval.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
Championship

1:1

Reagovat
Bastaron

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
Elmas

4:2

Reagovat
ACSeRw!n

5:0

Reagovat
DidusIneptus

6:2

Reagovat
vilp

Spalletti si zas s Lobotkou koleduje o svalový zranění.

Reagovat
mastakillah

Simeoneee

Ten balón od Di Lorenza taky parádní

Reagovat
mastakillah

Giovanni Simeoneeeee

Reagovat
mastakillah

A ten centr opět luxusní

Reagovat
vilp

Stano pěkná hrubka, to se moc neukázal.

Reagovat
Shevchenko

20 gólů ve skupině

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele