základní skupiny - skupina H, 1. kolo
06.09.2022 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Alex Grimaldo (© AFP)

Exslávisté se podíleli na další výhře Benfiky, izraelský outsider vzdoroval jen poločas

Benfica potvrdila fantastický vstup do nové sezony a v úvodním zápase skupiny H Ligy mistrů porazila Maccabi Haifa 2:0. Portugalský celek nastoupil do 10. utkání v ročníku a ze všech odešel vítězně. Na skalpu izraelského mistra se přičinili i bývalí hráči pražské Slavie. Obránce Alexander Bah odehrál celý zápas, Petar Musa vstoupil na trávník na startu druhé půle.

Do základních skupin prošla Benfica poměrně suverénním způsobem, když v kvalifikaci zvítězila ve všech čtyřech zápasech, v nichž vstřelila dohromady 12 branek. V prvním utkání ji čekal souboj s izraelskou Haifou, která do skupinové fáze nejprestižnější evropské soutěže proklouzla poprvé od roku 2009. Prohrála tehdy všech šest utkání a narazila i na Juventus, dalšího účastníka skupiny.

Portugalský celek od úvodního hvizdu ostrým presinkem znemožňoval soupeři konstruktivně rozehrát. Domácí hráči naopak vyráželi do rychlých protiútoků, kterým však chyběla přesná finální přihrávka. Jednou z mála příležitostí Benfiky tak byl tečovaný pokus Enza Fernándeze, s nímž si s jistotou poradil brankář Josh Cohen. Ve 30. minutě napálil míč zpoza vápna Rafa Silva. Dobře mířená rána ale čtvrtým gólem zkušeného záložníka v sezoně neskončila. Neúspěšné dobývání obrany Maccabi pak pokračovalo až do poločasové přestávky.

Gólová radost vypukla na Estádio da Luz v 50. minutě, kdy Rafa Silva nohou usměrnil centr Alejandra Grimalda do sítě. Výborný vstup Benfiky do druhé půle podtrhl o pouhé čtyři minuty později Grimaldo. Levý bek portugalského týmu se nerozpakoval a z velké dálky se trefil přesně do šibenice. Druhou trefu v utkání následně málem přidal Rafa Silva, tentokrát ovšem v nadějné šanci selhal a vysoko přestřelil. Haifa si přes pevnou defenzivu domácích žádnou vyloženou příležitost nevypracovala a naopak sama mohla potřetí inkasovat. Fernandéz ale střelou z dobré pozice uvnitř vápna trefil jen tyč.

Benfica tak naplnila papírové předpoklady a v prvním utkání s izraelským outsiderem nezaváhala. Příště nastoupí 14. září na hřišti Juventusu, Maccabi Haifa vyzve ve stejný den doma PSG.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (18)

Přidat komentář
Bastaron

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ladyboy arsenal

Reagovat
Špilmachr

Haifa se mi hodně v předkolech libila , Benfica ve formě , potrápí tyto týmy PSG a Juve? Předpoklad boj o 3.místo předpoklad Benfica

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ladyboy arsenal

Reagovat
Stannis Baratheon

Toto bude nejgólovější zápas celého ročníku LM. 5:3

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
DidusIneptus

1:1

Reagovat
ladyboy arsenal

2:1

Reagovat
DieFohlenBMG

Rafa Silva gól Rafa Silva gól Rafa Silva to je šampión

Reagovat
Benfica

asi vseci koho sa spytas ti povedia, ze najlepsi hrac minulej sezony bol Darwin, ale pravda je ze Rafa sice nedava tolko golov ale bol teda najlepsi on, teda podla mna co som videl okrem jedneho zapasu, vsetky

Reagovat
DieFohlenBMG

wow to byla nádherná rána od Grimalda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele