základní skupiny - skupina G, 5. kolo
25.10.2022 18:45 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Isco (© AFP)

Sevilla zůstane ve skupině Ligy mistrů aspoň třetí, slušně hrající Kodaň přetlačila třemi góly

Kodaň ani na pátý pokus v hlavní fázi Ligy mistrů nerozvlnila brankovou síť, a ačkoli v tomto klání měla k takovému počinu asi nejblíže ze všech dosavadních duelů, slavila Sevilla celkem pohotové vítězství. Španělský soubor na každý pád nezískával tři body vůbec snadno, svůj cíl, tedy udržení aspoň třetí pozice v tabulce skupiny G, však zásluhou nynějšího sukcesu naplnil.

Hosté ani náhodou nesehráli špatnou partii. Střelecky sice byl aktivnější jejich konkurent, ale na tvorbu vyložených šancí možná vyhráli oni. Ve 22. minutě vypálil vážně velmi nebezpečně Haraldsson, který zamířil na vzdálenější tyč, a nebýt zákroku domácího brankáře Dmitroviče, kdo ví, jakým směrem by se utkání upínalo. Jinak nicméně první poločas rozhodně nebyl tolik zajímavý jako ten druhý. Až ten tenhle zápas napevno rozsekl a rozhodl o neúspěchu Kodaně.

Ve 49. minutě hrozil znovu dánský celek, konkrétně zásluhou Clema, jenže po jeho zakončení se pouze rozezvonila branková konstrukce. V 61. minutě naopak domácí ukázali, jak efektivní umějí být, a poprvé otevřeli skóre utkání. Gómez zaslal jemný oblouček do vápna, tam balón opravdu jen lehce líznul En-Nesjrí, a gólman Grabara již nestačil na změnu směru zareagovat.

Kodaň se každopádně nevzdala a snažila se s negativním výsledkem ještě něco udělat. Jenže koncovka v jeho podání nebyla na dobré úrovni, takže se ve finále z žádného vstřeleného gólu neradovala. V 82. minutě se zjevil v opravdu dobré pozici Diks, avšak svou hlavičkou pouze trefil sevillské břevno. Pak začali hosté více otevírat hru, a nakonec se jejich naděje na solidní výsledek proměnily v prach. Sevilla uměla zaznamenat ve zbývajícím čase další dvě branky.

Nejprve se v 88. minutě upsal na listinu střelců Isco poté, co mu míč u boční čáry pokutového území přenechal Acuňa, a následný pokus cílil ukázkově do šibenice, k níž se Grabara nemohl natáhnout. A ve druhé minutě nastavení se z dorážky prosadil také Montiel, jemuž se povedlo dostat k meruně po počínání Lamely, jehož Grabara sice vychytal, ale míč nakonec srážel jen před sebe. V závěru střetnutí musel do akce VAR, Chočolava totiž zezadu přišlápl lýtko Isca a rozhodčí Bastien musel ze svojí kapsičky vytahovat červenou kartu pro kodaňského stopera.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
Bastaron

2:0

Reagovat
Championship

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Raul=Real

iSCO

Reagovat
REPLIKATOR

Khocholava Za rozhodnutýho stavu chce zrakvit Isca

Reagovat
REPLIKATOR

Sevilla marná zase, 10 minut před koncem Kodaň trefila břevno a skoro 1:1, měli bobky jako prase.

Reagovat
Mandanda_30

Sampaball

Reagovat
REPLIKATOR

Hrozný nervák

Reagovat
Mandanda_30

Reagovat
chavi.27

Tak hlavni cil splnenej - dostat se do Evropsky ligy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele