základní skupiny - skupina F, 6. kolo
02.11.2022 18:45 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

André Silva (© AFP)

Žádný problém. Lipsko si proti Šachťaru v klidu dokráčelo pro postup

Jedna ze dvou postupových tajenek posledního hracího dne základních skupina Ligy mistrů zněla, jestli postoupí Šachťar, nebo Lipsko. Ukrajinský celek měl výhodu domácího prostředí, tomu německému zase stačila remíza. Na tu ovšem nehrál a z Varšavy si veze pohodovou výhru 0:4.

K postupu jej přiblížil už v desáté minutě Nkunku, nedlouho po pauze navýšil Silva. Třetí trefu zasadil domácím Szoboszlai a poslední hřebíček do vlastní rakve zatloukl vlastencem Bondar.

Kouč Jovičević oproti předchozímu pohárovému klání s Celticem provedl dvě změny. Před Trubinem na pravém kraji obrany nahradil Taylora Konoplja, toho v defenzivě doplnili Bondar, Matvijenko a Mychajličenko. Střed pole znovu utvořili Sudakov, Stěpaněnko a Bondarenko, na hrotu nastoupil Traoré. Toho z jednoho křídla podporoval Mudryk a ze druhého místo Zubkova Petrjak.

Stejný počet změn provedl i na druhé straně Marco Rose. Ten zachoval obrannou řadu, kde naskočili Simakan, Orbán, Gvardiol a Raum, jimž kryl záda Blaswich. Ve středu hřiště nahradil Kampl Haïdaru a operoval zde tak se Schlagerem. Na levém kraji dostal přednost Werner před Forsbergem, na tom pravém se znovu představil Szoboszlai. Střílení gólů měli na starosti Silva s Nkunkuem.

A poslední jmenovaný se v úvodních deseti minutách ukázal skvěle. Nejprve připravil obrovskou šanci Wernerovi, jehož vychytal Trubin, vzápětí se situace opakovala, tentokráte se ale míč od gólmana odrazil právě ke Christopheru Nkunkuovi, jenž už snadno skóroval. Druhý zásah Lipska přišel krátce po návratu ze šaten. Křižný balón přes pokutového území vrátil do ohně Simakan, na zadní tyči přitom číhal André Silva, který míč hlavou procedil za Trubinova záda.

Domácí gólman své drobné zaváhání vzápětí odčinil. Nkunku znovu připravil šanci, tentokrát Forsbergovi, jehož střela byla sražená těsně nad břevno. Třetí trefu hostí to však pouze odložilo. Po hodině hry Nkunku vysunul Dominika Szoboszlaie, ten si následně píchnul balón kolem bezmocného gólmana a zakončil do prázdné brány.

Vzápětí už tak demoralizovaný Šachťar dorazil Valerij Bondar, který si smolně srazil do vlastní svatyně Olmův pokus o centr. Čestnou trefu na rozloučenou s Ligou mistrů mohl zaznamenat Mudryk, jenže mířil příliš vysoko.

I kdyby ale uspěl, nic by to nezměnilo na faktu, že Lipsko z druhého místa doplnilo postupující Real Madrid, třetí Šachťar si na jaře zahraje pouze Evropskou ligu.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, o2tv.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
Bastaron

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
EverlastD

1:3

Reagovat
Pharrell

1:2

Reagovat
DidusIneptus

1:1 Lipsko do 8finale! A dál...

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele